Menu

Hokej

NHL

Washington Capitals – Florida Panthers

4:5

po prodl. (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)

10.02.2019, 01:00 • Capital One Arena, Washington • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.99 3.96 3.27 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:59:54)
Československá stopa v utkání:
Michal Kempný (WSH)
0+0, 5 střel, čas na ledě 20:44
Dmitrij Jaškin (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 6:08
Jakub Vrána (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:10.
Tři hvězdy utkání:
1. Mike Hoffman (FLA) 1+0
2. Brett Connolly (WSH) 2+1
3. Aaron Ekblad (FLA) 0+2.
Statistiky utkání:
Střely na branku: 30 – 31 (8:9, 12:10, 10:9, 0:3)
Zablokované střely soupeře: 16 – 23
Trestné minuty: 8 – 2
Využité přesilové hry: 0/1 – 1/4
Vyhraná vhazování: 49% – 51%
Bodyčky: 16 – 20.
Je dobojováno! Máme za sebou velice zajímavé utkání, které bylo hodně podobné poslednímu vzájemnému zápasu na ledě amerického hlavního města. Panters od první třetiny vedli, ovšem svůj náskok v závěru třetí části ztratili. V říjnu musely rozhodnout až nájezdy, ke kterým dnes nedošlo. Florida hrála prodloužení ve výhodné přesilovce a díky souhře Keitha Yandlea s Mikem Hofmannem se v tabulce Východní konference posunula na dvanácté místo. Pro tým ze Sunrise to je už sedmá výhra z posledních devíti zápasů, naopak Capitals po dvou těsných výhrách berou jenom bod.

Konec zápasu.

61:31

61:31 Mike HOFFMAN - 4:5

61:31

Florida právě vstřelila branku!
Svěřenci Boba Boughnera nedotáhli slibně rozjetý zápas do vítězného konce v základní hrací době, avšak druhý bod jim stejně neutekl! Yandle opět vymýšlel poblíž modré čáry, odkud nachystal tvrdou střelu z první pro Barkova. Orpik ji bruslí srazil zpět na Yandlea, jenž bleskurychle vymyslel křižný pas na MIKEA HOFMANNA a ten zprava zakončoval do naprosto prázdné branky. Asistence: Keith Yandle, Aleksander Barkov.

61:15

Aleksander Barkov trefil Holtbyho vyrážečku a volný puk už tentokrát putoval pryč z domácího obranného pásma. Muži v rudém ale nestíhají vystřídat!

60:54

Holtby pomohl střele Trochecka na zadní mantinel. Pasivně bránící Capitals ale nevyhodili a tlak pokračuje.

60:20

Hosté se rychle usadili v útočném pásmu. Jako klíčový rozehrávač funguje na modré čáře Keith Yandle. Byl to právě on, kdo jako první pálil, jenže branku přestřelil.

60:01

Začalo prodloužení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:59

Panteři si stihli přichystat závěrečné zakončení. Holtby svůj tým ale podržel, když krásným zákrokem lapačkou zastavil projektil Aarona Ekblada.

59:56

Ještě jedno přerušení hry kvůli domácímu vyloučení! Brett Connolly to přehnal s bekčekingem a vysekl Barkovovi hokejku z rukou. Prodloužení zřejmě začne přesilovkou Floridy čtyři na tři.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:37

Pysyk učebnicově vypíchl puk Kuzněcovovi a vyrazil vstříc Holtbymu, který jeho dalekonosnou střelu od modré čáry vyrazil.

57:50

Nakonec to byly icingy hned tři, což zavánělo menší kompenzací za tu situaci před gólem na 4:4. Po vyhraném buly od Huberdeaua protáhli Holtbyho Yandle a tečující Trocheck.

57:30

Teď už nemůže být o zakázaném uvolnění Capitals žádný pochyb. Vhazovat se bude po levé ruce domácího gólmana Bradena Holtbyho.

56:54

56:54 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:4

56:54

Washington právě vstřelil branku!
Tři minuty před koncem závěrečné dvacetiminutovky je vyrovnáno! Panthers trochu přestali hrát, neboť počítali s icingem. Hvizd ale nepřišel a Orlov mohl křižným pasem oslovit JEVGENIJE KUZNĚCOVA. Ten měl trochu starosti se zpracováním, ale i tak dokázal skvěle vypálit z téměř nulového úhlu, přičemž Luongovi proletěl puk pod lapačkou. Asistence: Dmitrij Orlov, Alexandr Ovečkin.

56:22

Hosty mohl výrazně přiblížit cennému vítězství Vincent Trocheck. Dorážku Vatranovy střely ale poslal do připravené Holtbyho lapačky.

55:59

Christian Djoos si několik vteřin chystal střelu zpoza levého kruhu. Nakonec ji vyslal zápěstím, ale branku o pár decimetrů přestřelil

55:33

Floridě se v posledních desítkách vteřin podařilo otupit domácí tlak. Moc práce ale nemá ani Holtby, pokus Huberdeaua byl sražen Larsem Ellerem.

54:44

Derick Brassard už nezachytil letící puk v útočném pásmu a vjel s ním do ofsajdu. Na vhazování byl úspěšnější Barkov a Panthers mohou pošetřit cenné vteřiny.

54:32

Oshie vystihl snadno čitelné přenesení od Brassarda. Kotouč vzápětí vyskočil z hrací plochy a pokračovat se bude až po komerční přestávce.

53:54

Tom Wilson byl dvakrát atakován na hranici pravidel. K nelibosti diváků zůstali rozhodčí v klidu a Caps se vrátili mezi modré čáry.

53:25

Po krátké pauze je zpět lajna s Ellerem, Burakovským a Connollym. Svou neutichající aktivitou donutila Pantery zahodit puk na icing.

52:44

Orlov zkusil přejít přes dlouho hrajícího Pysyka efektní stahovačkou. Úspěšný ale nebyl a musel se vrátit pro puk až za Holtbyho.

52:18

Jenom to zahučelo po tvrdé ráně Matta Niskanena. V permanenci byl jen zadní mantinel, u kterého se hra odehrává i v následujících vteřinách.

51:25

Floridská návštěva útočného pásma trvala velmi krátce. Wilson si ale nerozuměl s Ovečkinem a následoval hostující brejk. Huberdeau však na prudký Pysykův centr před branku nedosáhl.

50:46

Střela ruského zadáka Dmitrije Orlova byla před brankou tečovaná Malginem a přesměrovaná do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka.

50:24

Riley Sheahan se snažil přebruslit Niskanena, aby se dostal sám před Holtbyho. Zkušený domácí obránce mu v tom zabránil.

49:27

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:27

Ožili také diváci, kteří ženou domácí hokejisty za vyrovnáním! Panteři jsou pod tlakem a čelí nepříjemnému forčekingu.

48:42

Luongo nepřipraveně vyrazil Djoosovu střelu před sebe, kde čekal Nicklas Bäckström, jenomže nadějná dorážka v síti rovněž neskončila!

47:49

Riley Shehan se pěkně uvolnil a vyměnil si puk s Hoffmanem, který mu ho vrátil do dobré šance. Ráznou stopku vystavil levý Holtbyho beton.

46:50

Ellerova formace zůstala i po gólu na ledě a během pár vteřin si vytvořila další šanci! Burakovsky zleva nabil právě dánskému centrovi a ten pořádně vyprášil Luongovu výstroj.

46:12

46:12 Brett CONNOLLY - 3:4

46:12

Washington právě vstřelil branku!
Skvěle hrající třetí útok Capitals opět udeřil a oživil domácí naděje na bodový zisk! Narozeninový oslavenec Burakovsky se dostal k dorážce své vlastní střely z pravého kruhu. Trefil jen Luongův beton, načež BRETT CONNOLLY z dorážky trefil Yandlea a na druhý pokus už rozvlnil síť za bezmocným gólmanem! Asistence: André Burakovsky, Lars Eller.

46:01

Brooks Orpik natáhl od modré čáry. Nepřesný pokus se od zadního hrazení odrazil zpět k brance a Roberto Luongo pro jistotu přerušil hru.

45:12

Carlson se jako obránce ocitl až za hostující brankou, odkud dobře přihrál na Ovečkina, ale Luongo se potřetí překonat nenechal! Stejně tak po tvrdé střele Kempného a dorážce Wilsona.

44:31

Oshie si sjel na pravou stranu a podíval se pod sebe, kde si o přihrávku říkal Jakub Vrána. Luongo měl co dělat, aby prudkou střelu tahem vyrazil.

44:05

Ekblad ani Yandle si nevěřili na střelu od modré. Prvně jmenovaný jenom nahodil na zadní mantinel a tam kotouč vysvobodil Niskanen.

43:34

Kotouč vyletěl mimo hrací plochu a hra je přerušena. Capitals opět potřebují nějaký čas, než se vzmůžou na nějaký pokus o snížení.

42:59

McCoshen přihrál na krátký mantinel, kde Hailey udělal rychlý obrat kolem branky, ovšem za Holtbyho kotouč nezasunul.

42:16

Connolly už mohl střílet z pravého kruhu. Místo toho přihrával na střed Burakovskému a ten napálil pouze Coltona Scevioura.

41:38

Ovečkinovu přihrávku do druhé vlny zastavil Djoos. Jeho parťák Orpik zakončoval z pravého křídla, nicméně Luongo zůstal díky bloku Browna bez zákroku.

40:07

40:07 Derick BRASSARD - 2:4

40:07

Florida právě vstřelila branku!
Tak to je hodně nečekaný start třetí třetiny! Bäckström vyhrál buly na Kempného, který už poněkolikáté nezaviněně ztratil stabilitu a pustil do velké šance Dadonova. Toho Holtby ještě vychytal, ale na dorážku DERICKA BRASSARDA už nestačil. Bez asistence.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:
Střely na branku: 20 – 19
Zablokované střely soupeře: 9 – 17
Trestné minuty: 6 – 2
Využité přesilové hry: 0/1 – 0/3
Vyhraná vhazování: 49% – 51%
Bodyčky: 11 – 13.
Druhá třetina byla hodně podobná té první. Washington tlačil, ale zároveň pomáhal Luongovi velkým počtem nepřesných střel. Za zkušeným gólmanem skončila až Connollyho teč z 26. minuty, po které Holtby opět kapituloval z teče Coltona Scevioura. Capitals se chvíli hledali, ale nakonec dokázali opět snížit na 2:3, o což se postaral dánský útočník Lars Eller.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Vincent Trocheck vyhrál důležité vhazování nad Kuzněcovem a Panthers se dostali k ještě jedné střele. Pumelice Ekblada prosvištěla jen těsně vedle Holtbyho branky.

39:47

Ovečkin ze vzduchu sklepl puk do Luonga. Kempný poté ztratil stabilitu v obranném pásmu a daroval šanci Brassardovi. Českého beka zachránil až zákrok Holtbyho!

39:19

39:19 Lars ELLER - 2:3

39:19

Washington právě vstřelil branku!
Veledůležité snížení Capitals! Dowd vybojoval puk po sraženém nahození Orpika a přihrál ho LARSI ELLEROVI, který po své střele z levého kruhu zvedal ruce nad hlavu. Hlavní rozhodčí gól přehlédl, ale kontrola u videa prokázala, že se kotouč odrazil od horní tyče uvnitř branky. Asistence: Nic Dowd, Brett Connolly.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:43

Podivně skákající kotouč se s přispěním Dadonova ocitl v mezikruží, kde byl úplně volný Malgin. I toho puk neposlechl a z dobré pozice vůbec nevystřelil.

38:33

Domácí v plném počtu.

37:50

Yandle přihrál jen na Kempného hokejku, která vyhodila puk k Luongovi. Panteři zachybovali v rozehrávce, nicméně Bäckströmova střela z levého mantinelu byla jen propagační.

37:16

Vatrano se vrátil s pukem do útočného pásma Floridy, která pomalu rozjela přesilovkovou kombinaci. Ta skončila Ekbladovou střelou, jež Vatrano ztečoval do ochranné sítě.

36:44

Josh Brown skoro tradičně hledal nějakou hokejku, která by jeho nahození ztečovala mimo Holtbyho dosah. Počtvrté v utkání se tak zatím nestalo.

36:33

Jonathan Huberdeau získal puk na Connollym, který ho v úniku viditelně fauloval. Domácí desítka dostala dvě minuty za sekání a bude sledovat další přesilovku Panthers.

36:09

Sceviour se prodral ke střele z pravého kruhu. Holtby ji vyrazil a pak mu pomohl Vrána, který zablokoval Sheahanovo zakončení nad mantinely.

35:42

Mike Hoffman vyrazil na zteč, když si předkopl kotouč do jízdy. Střela golfákem se opět stala snadnou kořistí pro Bradena Holtbyho.

35:36

Po dlouhé době si na puk sáhl i trochu vychladlý Roberto Luonga, jenž schoval do lapačky Jaškinovu střelu z nulového úhlu.

35:23

Brassard se nedostal k centru z pravého křídla. Kotouč dobruslil až u levého mantinelu a připravil ránu z první pro Dadonova, kterou Holtby nekompromisně zastavil.

34:46

Po reklamní pauze se hrálo jen pár vteřin. Při snaze dosud nevýrazného prvního útoku Washingtonu vyletěl puk na domácí střídačku.

34:28

Vatrano si všiml rozjetého Ekblada, kterému nabil na tvrdou střelu zpoza pravého kruhu. Holtby na ni viděl a kotouč do sítě nepustil.

33:55

Kempný dvakrát dostal puk do středního pásma. Poprvé přihrál Wilsonovi na brusle a posléze ho doslova odevzdal hostujícím obráncům.

33:04

S domácím týmem třetí inkasovaný gól hodně otřásl. Předchozí výrazný tlak je už několik minut pouhou minulostí.

32:18

Mathesonův výpad pokazil až zákrok Holtbyho, který jeho další střelu z pravého mantinelu vyrazil až do ochranné sítě.

31:37

Hosty vstřelený gól výrazně oživil. Z poměrně dlouhého pobytu v útočné třetině ale nevyprodukovali ani jednu pološanci.

30:58

Trocheck nabral rychlost, ale bekhendem z ostrého úhlu neuspěl. Stejně tak Pysyk zakončující slabě od modré čáry.

30:35

Aleksander Barkov nedobruslil nahozený puk, z čehož se stalo nevynucené zakázané uvolnění Floridy.

29:59

Michal Kempný je střelecky hodně aktivní. Nyní zkoušel štěstí švihem ze středu modré čáry, jenže branku netrefil.

29:17

29:17 Colton SCEVIOUR - 1:3

29:17

Florida právě vstřelila branku!
Zatím je to hodně smolný zápas pro domácí tým, který pustil Pantery k první střele ve druhé třetině a ta kvůli vysoké teči COLTONA SCEVIOURA skončila až za Holtbym, jenž reagoval na původní Ekbladův pokus k horní tyči. Asistence: Aaron Ekblad.

28:34

Niskanen nedostal ideální přihrávku na modrou čáru. Puk mu přeskočil přes hokejku do středního pásma, kam musí vyjet i všichni jeho spoluhráči.

27:46

Florida má velké problémy s přechodem do útočného pásma. Více času tráví u Luonga, který betonem vyrazil střelu Orpika. Dorážku Ovečkina zablokoval Matheson.

26:41

Jevgenij Dadonov neměl podporu, přes Carlsona aspoň vystřelil z levého mantinelu a přitom vůbec netrefil domácí branku.

25:57

Panterům se daří blokovat velký počet střel, o čemž se nyní přesvědčil také Nic Dowd. Capitals jsou přesto při chuti a atakují rychlé vyrovnání.

25:02

25:02 Brett CONNOLLY - 1:2

25:02

Washington právě vstřelil branku!
Domácí se dočkali zasloužené branky a snižují své manko na polovinu! André Burakovsky si vybruslil k modré čáře a z osy hřiště nahodil puk přímo do hokejky BRETTA CONNOLLYHO. Toho neuhlídal McCoshen a zkušený útočník tak zaznamenal jedenáctý gól v sezóně. Asistence: André Burakovsky.

24:25

Huberdeau zablokoval pokus Orlova tak šikovně, že mohl vyrazit do protiútoku. Přihrát před branku na sprintujícího Vatrana ale nedokázal.

24:06

Burakovského přihrávka byla sražená mimo útočné pásmo, do kterého se švédský útočník ihned vrátil, jenže střelu švihem poslal do Luongovy lapačky.

23:23

Carlson se vydal na útočný výlet, při kterém ho podpořil Kempný. Český obránce nejprve minul a pak si vylámal zuby na Luongovi.

23:09

Yandleovo nahození bylo sražené do rohu. Obhájci Stanley Cupu poté pokazili rozehrávku a zbytečně poslali puk na icing.

22:36

První střela na branku v podání elitní formace Capitals. Bäckström vyhrál buly na Ovečkina, s jehož solidním pokusem neměl Luongo moc problémů.

22:22

Defenziva Panthers je v úvodu druhé třetiny hodně prostupná. Tentokrát nechala volného Connollyho, který z mezikruží rovněž minul!

21:50

Tom Wilson dostal nabito do levého kruhu. Ani on nevtěsnal prudkou střelu tahem mezi červené tyčky.

21:27

Orlov vypálil z vrcholku levého kruhu. Puk se otřel o Pysyka a pak vůbec neletěl do prostoru hostující branky.

20:58

Přes Holtbyho, Vránu a Kuzněcova se puk dostal k tvrďákovi Wilsonovi. Ten to měl na bekhend a nezvedl kotouč natolik, aby přehodil Luonga.

20:39

Ovečkin se hezky prosmýkl mezi protihráči a vjel do útočného pásma. Tam ho do zakončení nepustil vracející se Barkov.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:
Střely na branku: 8 – 9
Zablokované střely soupeře: 6 – 8
Trestné minuty: 4 – 2
Využité přesilové hry: 0/1 – 0/2
Vyhraná vhazování 37% – 63%
Bodyčky: 8 – 6.
Je za námi první třetina, jejíž úvod patřil favorizovanému Washingtonu. Ostřelování Luongovy branky ale nebylo úspěšné a pak přišly dvě trefy v rozmezí pětatřiceti vteřin na druhé straně. Na Vatranovu trefu s přispěním Oshieho navázal Keith Yandle a Panthers tak překvapivě odchází do kabiny se slibným náskokem 2:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:25

Orlov zvládl rychlostní souboj s Dadonovem a založil akci pro kolegy z první formace. Zakončoval ji on sám, ale Luongo kotouč vytěsnil.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:35

Domácí v plném počtu.

18:24

Trocheck to zkoušel stejně jako při prvním gólu. Prudkým náhozem trefil Brouwera, ale od něj šel puk mimo prostor brankoviště.

18:06

Derick Brassard převzal puk od Ekblada a tvrdě vypálil zpoza levého kruhu. Holtby měl situaci pod kontrolou a po jistém zákroku přerušil hru.

17:44

Trocheck zavážel puk zpět do útočné třetiny. Jeden z jeho spoluhráčů přejel modrou čáru o chloupek dříve a zavinil odpískaný ofsajd.

17:13

Eller zachytil přihrávku od Barkova. Capitals se pokusili o protiútok, avšak došli jen před útočnou modrou čáru.

16:35

Po dlouhé době uzdravený Christian Djoos odehrával puk po prknech a trefil rukavicí do obličeje napadajícího Coltona Scevioura. Rozhodčí se trochu zmýlili a poslali domácího beka na trestnou za faul loktem.

15:55

Pysyk pro změnu zablokoval střelu Ovečkina a hosté rychle přepli do útoku. Trocheckův pokus proletěl těsně vedle levé tyče Holtbyho klece.

15:25

Domácí to před Luongem trochu překombinovali. K zakončení se odhodlal až Niskanen, jenomže trefil jen předním stojícího Mathesona.

14:54

Panteři zahájili aktivní forčeking v útočném pásmu, jenž vedl ke střele končící pouze v ochranné síti.

13:55

Jakub Vrána po zadovce Orlova minul a pak tečoval spoluhráčovu střelu od modré čáry do Luonga, jenž zvládl zakročit.

13:30

13:30 Keith YANDLE - 0:2

13:30

Florida právě vstřelila branku!
Hned vzápětí Panteři skórují i podruhé! Malgin vrátil puk k modré čáře, odkud bez váhání vypálil KEITH YANDLE a kotouč se od Oshieho hokejky odrazil až k pravé tyči! Asistence: Denis Malgin, Riley Sheahan.

12:55

12:55 Frank VATRANO - 0:1

12:55

Florida právě vstřelila branku!
Vteřinu po skončení přesilovky se hosté dokázali prosadit a jdou do vedení! Trocheck prudce nahazoval puk do mezikruží, kde byla spousta těl, bruslí i hokejek. Kotouč se nakonec odrazil za Holtbyho od FRANKA VATRANA. Asistence: Vincent Trocheck, Aaron Ekblad.

12:54

Domácí v plném počtu.

12:36

Ekblad neudržel puk na útočné modré a hosté museli vyklidit útočné pásmo. Moc času na využití přesilovky jim už nezbývá.

12:10

Menší zmatky v obranném pásmu Floridy nevyužil ani Kempný, který zůstal úplně volný v levém kruhu. Luongo se štěstím udržel puk mezi tělem a pravou rukou.

12:03

Dowd a Bäckström se pokusili zaútočit, nicméně ke švédskému šikulovi se přihrávka za obranu nedostala.

11:41

Tvrdou střelu z hokejky Yandlea domácí zablokovali a odražený puk následně vyhodili pryč z obranného pásma.

10:54

Podražením v útočném pásmu se totiž provinil T.J. Oshie a úvodní přesilovou hru si tak zahrají také Panteři.

10:54

Luonga hodně překvapilo nahození z rohu hřiště. I kdyby puk zapadl do branky, tak by gól zřejmě neplatil, neboť se bude vylučovat na straně Washingtonu.

09:34

Mathesonovu střelu z levého konce modré čáry před brankovištěm tečoval Jonathan Huberdeau do výstroje poblíž operujícího Holtbyho.

09:09

Capitals se střeleckými pokusy rozhodně nešetří. Od modré to zkusil Niskanen, ale Luongo zasahovat nemusel.

08:51

Ani Connolly neměl přesně seřízená mířidla a nejzkušenější gólman v aktuální NHL musel zasahovat až proti bekhendové střele Dowda.

08:29

Dnešní narozeninový oslavenec Burakovsky si chtěl nadělit dárek v podobě gólu z krásné individuální akce. Střela z mezikruží se mezi tyče ale nevešla.

07:34

Hosté v plném počtu.

07:27

Až na úplném konci přesilové hry se Caps usadili v útočném pásmu. Ellerovu střelu z pravého kruhu Luongo zneškodnil.

06:59

Wilson dostal přihrávku do jízdy, ale obránci Panterů ho stihli zakřižovat. Poté měli čas na snadné vyhození.

06:52

Padesát vteřin z početní výhody uteklo, aniž se Capitals k něčemu dostali. Po výletu kotouče mezi diváky mohou oba týmy prostřídat, což tradičně neplatí v případě Ovečkina.

05:34

První přesilová hra pro Capitals. Za držení Larse Ellera míří na trestnou lavici Ian McCoshen.

05:22

Connolly otestoval provozuschopnost hostujícího gólmana, jenž puk vyrazil tentokrát lapačkou. Následnou Kempného střelu zablokoval Brouwer.

04:46

Rozjetý Vrána vystřelil z levého kruhu a bolestivě trefil Luonga do pravého boku. Rozhodčí nepřerušili hru a zkušený gólman se musí rychle vzpamatovat.

04:13

Kuzněcov zleva centroval na Wilsona, který se ke střele nedostal. Dopředu už zase míří hosté z Floridy.

03:55

Trochu klidnější minutka, ve které se Washington nejprve provinil postavením mimo hru a pak i zakázaným uvolněním.

02:58

Yandleova dělovka Holtbymu vypadla. Kotouč chvíli poskakoval v brankovišti, jenže dorážejícího Barkova na poslední chvíli zablokoval Kempný.

02:16

Luongo neměl tušení í střele Carlsona. V pokleku byl víceméně trefen. Na druhé straně trochu zaváhal Kempný a Holtby musel řešit možnost Mathesona.

01:24

Vrána posunul puk na vrcholek levého kruhu k Wilsonovi, který přihrával na zadní tyč, jenže Kuzněcov kotouč za Luonga neprotlačil.

00:44

Huberdeau nečekaně snadno vyplaval s pukem do dobré palebné pozice. Střelu švihem však poslal na střed Holtbyho těla.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov (A), Djoos, Orpik – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Boyd, Dowd, Jaškin.

Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Brown, McCoshen – Brassard, Barkov (C), Dadonov – Vatrano, Trocheck (A), Huberdeau – Sceviour, Sheahan, Hoffman – Malgin, Haley, Brouwer.

Rozhodčí: Lee, Watson – Berg, Nagy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vzájemné zápasy

20.10.2018 Washington – Florida 5:6 sn.
23.02.2018 Florida – Florida 3:2
26.01.2018 Florida – Washington 2:4
22.10.2017 Washington – Florida 1:4
10.04.2017 Washington – Florida 0:2.
Florida Panthers

Hosté přijeli do hlavního města v roli outsidera, jehož zisk bodů by byl docela velkým překvapením. Panterům se od začátku sezóny vůbec nedaří, v základní hrací době zvítězili jen patnáctkrát a se ziskem dvaapadesáti bodů jsou ve Východní konferenci na třináctém místě. Na postup do play-off už to s největší pravděpodobností nebude, na osmý Pittsburgh totiž svěřenci Boba Boughnera ztrácí těžko dostižitelných jedenáct bodů. Florida na začátku ledna sedmkrát v řadě prohrála, ovšem z dalších sedmi zápasů nebodovala jen dvakrát. Před dvěma dny doma porazila tápající Penguins 3:2 v prodloužení.

Nejproduktivnější hráči:
• A. Barkov – 52 bodů (19+33)
• J. Huberdeau – 51 bodů (13+38)
• M. Hoffman – 44 bodů (24+20).
Washington Capitals

Obhájci titulu s otevřenou náručí přivítali nedávnou týdenní přestávku, před kterou prohráli sedm zápasů v řadě a v nich inkasovali hned šestatřicet branek. Capitals pak odstartovali svou sérii domácích zápasů a hned začali bodovat. Po výhře 4:3 nad Calgary sice nestačili 0:1 na Boston, ale v dalších dnech rozdílem jediného gólu udolali Vancouver i Colorado. Washington tím zažehnal bezprostřední hrozbu nepostupu do play-off, s bilancí třiceti výher a čtyřiadvaceti porážek je ve Východní konferenci šestý a ztrácí pouze tři body na druhé Toronto.

Nejproduktivnější hráči:
• A. Ovečkin – 60 bodů (37+23)
• N. Bäckström – 53 bodů (13+40)
• J. Carlson – 49 bodů (8+41).

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Washingtonem Capitals a Floridou Panthers!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Washington Capitals – Florida Panthers

4:5

po prodl. (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Connolly (Burakovsky), 40. Eller (Dowd, Connolly), 47. Connolly (Burakovsky, Eller), 57. Kuzněcov (Orlov, Ovečkin) – 13. Vatrano (Trocheck, Ekblad), 14. Yandle (Malgin, Sheahan), 30. Sceviour (Ekblad), 41. Brassard, 62. Hoffman (Yandle, Barkov)

Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov (A), Djoos, Orpik – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Boyd, Dowd, Jaškin.

Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Brown, McCoshen – Brassard, Barkov (C), Dadonov – Vatrano, Trocheck (A), Huberdeau – Sceviour, Sheahan, Hoffman – Malgin, Haley, Brouwer.

Rozhodčí: Lee, Watson – Berg, Nagy

Diváci: 18 506

Průběh zápasu
1. třetina
05:34 FLA 2 McCoshen, držení
10:54 WSH 2 Oshie, podrážení
12:55 FLA 0:1 Vatrano (Trocheck, Ekblad)
13:30 FLA 0:2 Yandle (Malgin, Sheahan)
16:35 WSH 2 Djoos, faul loktem
Po 1. třetině
2. třetina
25:02 WSH 1:2 Connolly (Burakovsky)
29:17 FLA 1:3 Sceviour (Ekblad)
36:33 WSH 2 Connolly, sekání
39:19 WSH 2:3 Eller (Dowd, Connolly)
Po 2. třetině
3. třetina
40:07 FLA 2:4 Brassard
46:12 WSH 3:4 Connolly (Burakovsky, Eller)
56:54 WSH 4:4 Kuzněcov (Orlov, Ovečkin)
59:56 WSH 2 Connolly, sekání
Po 3. třetině
Prodloužení
61:31 FLA 4:5 Hoffman (Yandle, Barkov)
po prodl.