Menu

Hokej

NHL

Calgary Flames – Arizona Coyotes

7:1

konec (2:0, 2:1, 3:0)

14.01.2019, 03:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.62 4.35 4.73 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:20:50)
Československá stopa v utkání:
Michael Frolík (CGY)
0+2, 1 střela, čas na ledě 13:53
Richard Pánik (ARI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:20.
Tři hvězdy utkání:
1. Mark Giordano (CGY) 2+1
2. Matthew Tkachuk (CGY) 2+0
3. Mike Smith (CGY) 22 zák., 1 gól, 95,7%.
Statistiky utkání:
Střely na branku: 26 – 23
Zablokované střely soupeře: 12 – 7
Trestné minuty: 6 – 2
Využité přesilové hry: 0/1 – 1/3
Vyhraná vhazování: 57% – 43%
Bodyčky: 19 – 18.
Je konec! Dnešní utkání bylo pouze a jenom o Calgary. Kanadský tým si v rozmezí od 17. do 22. minuty vypracoval třígólový náskok a pak viditelně polevil. Coyotes v závěru druhé třetiny snížili na 1:4 a to ještě donutilo domácí hráče zapnout útočné motory. Když se tak stalo, tak byla hostující obrana v troskách a Arizona nakonec vyfasovala debakl 1:7. Tím přišla o sérii tří výher, naopak Flames snadno dokráčeli k pátému vítězství za sebou a upevnili si pozici lídra Západní konference. Hlavní hvězdou večera dnes byl rozhodně domácí kapitán Mark Giordano, který ve své osmistém duelu v základní části NHL posbíral dva góly a jednu asistenci.

Konec zápasu.

59:33

Téměř všechny útočné akce se dnes Calgary daří dovážet až do kuchyně. Hathaway teď prostrčil puk přes Ekmana-Larssona na Ryana, jenž našel metr před brankou Mangiapaneho. Ten ale byl otravován Archibaldem a těžké zakončení putovalo až nad mantinely.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:03

Basketbalové zpracování vysokého puku a následná přihrávka rukou u rozhodčích neprošla. Po následném buly se Yotes vrátili za vlastní branku.

57:21

Hill vypustil puk ze své lapačky ke svým spoluhráčům. Ti ho v nebezpečných místech ztratili a měli štěstí, že Kylington po přesném pasu z pravého mantinelu přestřelil.

56:46

Jinak už se zápas dohrává jenom z povinnosti. Znát je to i na ochozech, které se velmi rychle vyprazdňují. Nato, že Flames vedou 7:1, panuje na stadionu naprostý klid.

56:13

Crouse našel chuť a motivaci k zajímavé akci. Po průjezdu skrz střed hřiště si připravil střelu zápěstím, kterou musel Smith ramenem vyrážet do ochranné sítě.

55:36

Hosté těžce vybojovali puk na vlastní polovině. Místo útoku však přišlo jen nahození Garlanda a hromadný úprk na hráčskou lavici.

54:49

Svůj první úspěšný zákrok si připsal také Darcy Kuemper, který chytil do lapačky puk mířící na střídačku Arizony. Následuje reklamní přestávka.

54:31

Stepan roztáhl hru do pravého křídla, kde působil Richard Pánik. Střelu slovenského forvarda však srazil Kylington mimo Smithovu branku.

53:38

Hill se nenechat zaskočit nástřelem Marka Giordana, který to zkoušel snad z vlastního obranného pásma. Na hattrick ale nedosáhl.

52:35

Jeden z domácích dloubl puk z obranného pásma na Frolíka, který zadovkou oslovil Jankowského. Jeho svižná střela švihem putovala nad branku.

51:21

Stepan bojoval o puk, se kterým se posunul do jasného ofsajdu. Čárový sudí pak ihned vhodil buly, jakoby to chtěl mít také rychle za sebou.

50:17

Coyotes jsou naprosto odevzdaní a koledují si o pořádný výprask. Do šance se velmi snadno dostal také Dalton Prout, jehož postup zastavil až zákrok Hilla.

49:47

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:47

Matthew Tkachuk jel zprava na Hilla a zkoušel se prosadit parádní fintou s hokejkou mezi nohama. Hill se přilepil k tyči a úspěšně doufal, že puk poletí mimo branku.

49:04

Ve Scotiabank Saddledome mohlo být ještě veseleji! Gaudreau se dostal do úniku, ovšem Hill si napravil reputaci a bekhendový blafák vychytal i s následnou střelou téhož hráče z levého kruhu.

48:18

Efektivita dnes dělá propastný rozdíl. Zatímco Arizona potřebovala na jeden gól dvacet ran na branku, tak Flames se ze třiadvaceti pokusů prosadili hned sedmkrát.

47:14

47:14 Sam BENNETT - 7:1

47:14

Calgary právě vstřelilo branku!
A další puk v síti Kojotů, kteří už jsou zralí na ručník. Gól opět padl z nesmírně snadného přechodu přes střední pásmo. Jankowski u pravého mantinelu zastavil puk pro Neala, který udělal pár kroku k brance a přihrál na zadní tyč, kde už to měl SAM BENNETT hodně snadné. Adin Hill mohl jen pokrčit rameny... Asistence: James Neal, Mark Jankowski.

46:58

Galchenyuk si vybruslil před kruhy a nepříliš razantně vystřelil. Smith vyrazil puk na Cousinse a poradil si s jeho dorážkou z pravé strany.

46:16

46:16 Mark GIORDANO - 6:1

46:16

Calgary právě vstřelilo branku!
I další akce Flames končí gólem a nyní už je mezi oběma týmy opravdu propastný rozdíl! Ve svém osmistém utkání v základní části NHL se už podruhé prosazuje MIKE GIORDANO, který po nabídce od Brodieho nekompromisně vypálil golfákem a trefil prostor nad Hillovou lapačkou. Asistence: TJ Brodie, Elias Lindholm.

44:20

44:20 Matthew TKACHUK - 5:1

44:20

Calgary právě vstřelilo branku!
Domácím dnes stačí ke skórování opravdu málo! Backlund si ve středovém kruhu vyzvedl puk od Brodieho a vyrazil vpřed. Dvojicí protihráčů byl vytlačen do nepalebného prostoru, odkud ale dokázal přihrát před branku a MATTHEW TKACHUK z první dostal puk mimo Hillův dosah. Asistence: Mikael Backlund, TJ Brodie.

43:03

Vinnie Hinostroza si přilepil puk na hokejku a elegantně se prokličkoval až k mezikruží. Smith byl opět připravený a Stepan se na pravé straně nedostal k dorážce.

42:25

Hra je na startu třetí části hodně rozkouskovaná. Teď se nehraje kvůli tomu, že puk vyletěl mimo hrací plochu.

42:07

Hodně nepřesná přihrávka na Archibalda způsobila zakázané uvolnění Coyotes, kteří už skoro dorovnali statistiku střel na branku.

41:36

Galchenyuk se dral před Smithe. Kotouč mu ale utekl a bývalý forvard Montrealu už nestihl zastavit před nárazem do branky, kterou posunul.

41:16

Flames velmi snadno přepínají z obrany do útoku. Teď z toho byla střela Brodieho, který ale neměla moc šancí na případný úspěch.

40:58

Solidní forčeking Arizony dostal hosty do zajímavé šance. Keller dostal přihrávku z krátkého mantinelu, jenomže na bývalého gólmana Coyotes nevyzrál.

40:36

Střela od modré od Ekmana-Larssona byla zablokovaná. Sražený puk pořádně prohnal Hjalmarssona, který měl na zádech rychlíka Gaudreaua.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:
Střely na branku: 18 – 17 (11:5, 7:12)
Zablokované střely soupeře: 11 – 6
Trestné minuty: 6 – 2
Využité přesilové hry: 0/1 – 1/3
Vyhraná vhazování: 59% – 41%
Bodyčky: 16 – 11.
Druhou třetinu obrovsky ovlivnila rychlá branka Tkachuka, po které Flames vedli už 3:0 a viditelně přeřadili na nižší rychlostní stupeň. Arizona měla vytrvalý tlak, jenže efektivita byla nulová. To z ojedinělého protiútoku potrestal Johny Gaudreau a upravil stav již na 4:0. Ten až do druhé sirény ale nevydržel, neboť v hostující třetí přesilovce zrušil Smithovo čisté konto Jordan Oesterle. Ten dal druhý gól v rozmezí čtyřiadvaceti hodin a přeci jen ještě malinko zdramatizoval zbývající průběh zápasu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

39:44 Jordan OESTERLE - 4:1

39:44

Arizona právě vstřelila branku!
Třetí početní výhodu už Kojoti využívají a zažehávají jiskřičku naděje! Smith posunul puk jen k rohu obranného pásma, kde hosté zvládli sérii soubojů a přemístili se k modré čáře. Goligoski přenesl hru doprava a JORDAN OESTERLE perfektní střelou zápěstím dostal puk o tyčku do sítě. Asistence: Alex Goligoski, Derek Stepan.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:33

Alex Galchenyuk přihrál do místa, kde obvykle stojí on sám. Z vrcholku pravého kruhu střílel Ekman-Larsson do Smithe, který nevěděl, že má puk vedle sebe, ovšem jeden ze spoluhráčů ho stihl vyhodit před hrozící dorážkou.

37:56

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., podrážení).

37:56

Další nepříjemnost pro Arizonu, která minimálně na pár chvil přišla o obránce Chychruna. Tomu po nepříjemném nárazu do mantinelu musel pomoct z ledu až týmový doktor.

37:20

37:20 Johnny GAUDREAU - 4:0

37:20

Calgary právě vstřelilo branku!
Necelé tři minuty před koncem druhé části už je asi vymalováno. Flames několik dlouhých minut jenom bránili a z ojedinělého protiútoku opět udeřili. Andersson zprava přihrál před branku, kde se Frolíkovi nepovedlo vystřelit z otočky. Monahan zachoval chladnou hlavu a stojící puk ještě posunul na volného JOHNNYHO GAUDREAUA, jenž pouze uklízel do prázdné klece. Asistence: Sean Monahan, Michael Frolík.

36:33

Domácí gólman trochu pokazil svou oblíbenou rozehrávku. Puk dostal jen na Ekmana-Larssona, jehož střela švihem nedoletěla k brance.

35:58

Domácí v plném počtu.

35:56

Až v samotném závěru přesilovky Oesterle přihrál na Pánika. Smith však předvedl další dobrý zákrok a nadále drží čisté konto, které by bylo proti bývalému zaměstnavateli velmi cenné.

35:11

Rozhodčím se nelíbila přihrávka rukou a vyhnali Arizonu pryč z jejího útočného pásma. Druhá přesilovka se dostala do druhé půlky.

34:43

Keller zpoza branky přihrával do modře podmalovaného území. Smith v něm intuitivně ulehal a zabránil puku do jít k číhajícímu hráči Yotes.

34:18

Kojoti sehráli přesilovkovou akci na Kellera, který trefil Brodieho. Z opačné strany vypálil také Galchenyuk a pro změnu napálil nedrafrovaného kapitána Giordana.

33:58

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sam Bennett – 2 min., podrážení).

33:55

Bennett propadl na útočné modré. Cousins díky tomu vyrazil do protiútoku a vystřelil do Smithe. Neujala se ani první dorážka od Fischera a druhá Garlanda, jež byla sražená.

33:03

Weal vyhrál vhazování na Ekmana-Larssona, jenž se nijak nerozpakoval a vypálil golfákem, přičemž trefil jen zadní mantinel.

32:47

Trochu více ze hry tak mají hosté, za které se před levým kruhem uvolnil ke střele švihem Stepan. Místo sítě za zády Smithe rozvlnil jen tu nad mantinely.

32:32

Po třetím gólu tempo zase trochu opadlo. Trochu to vypadá, jakoby se Calgary spokojilo se solidním třígólovým náskokem.

31:45

Krátkou přihrávku Lindholma vystihl Hinostroza a po pravé straně zavezl puk do útočné třetiny Arizony, kterou domácí rychle zastavili.

31:09

Crouse byl krosčekem naražen na mantinel. Dvojce hlavních rozhodčích zůstala v klidu a hrát mohou domácí.

30:18

Garland se nedočkal křižné přihrávky přes útočné pásmo Coyotes. V něm posléze zkoušel střílet švihem Cousins a úplně promáchl.

29:41

Ke Kellerovi se vrátil puk, který mu v rychlosti nejprve utekl. Ryan jeho střelu z nepřipravené pozice zablokoval.

29:18

Jakob Chychrun už to zkoušel mnohem nadějněji. Puk prosvištěl až na hrudník Smithe, který ho nadvakrát schoval do lapačky.

28:42

Ekman-Larsson nejprve nahazoval a pak rovnou střílel od modré čáry. V obou případech kotouč proletěl nalevo od branky Mikea Smithe.

28:01

Josh Archibald podruhé v situaci dvou na jednoho. Tentokrát zvolil střelu, ale Kylington ji hokejkou zvedl do ochranné sítě.

27:25

Trochu poklidnější pasáž končí ofsajdem Arizony.

26:22

Arizona se může odrazit od ubráněného oslabení. Pár vteřin po jeho skončení střílel zpoza pravého kruhu Cousins, ale Smithovi moc vrásek na šestatřicetiletém čele nepřidělal.

25:54

Hosté v plném počtu.

25:49

Kojoti dobře bránili poblíž obranné modré čáry a nepustili domácí hráče k Hillovi. Naopak je poslali pro puk ke Smithovi.

25:08

Crouse vyhazuje na Smithe, od kterého začíná nový útok Calgary. Z jeho přesilovky zbývá ještě zhruba čtyřicet vteřin.

24:26

Novopečený otec Archibald pádil po zakročení Oesterleho do protiútoku, jenomže na Maria Kempeho svou přihrávku z levé strany vůbec nedostal.

24:08

Konfrontace desáté přesilovky a prvního nejlepšího oslabení začalo nadějnou střelou Gaudreaua, kterou Hill nadvakrát lapil a přerušil hru.

23:54

Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Clayton Keller – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

23:46

Gaudreau přihrál přes mezikruží doleva na Anderssona, který si sjel až do těsné blízkosti branokviště, ale za Hilla puk nezasunul.

23:15

Stepan sice vyhrál vhazování, ale se spoluhráči nevymyslel žádné ohrožení Smithe, jenž má na kontě stále jen pět zákroků.

22:34

Tento zápas začíná vypadat už na začátku druhé třetiny rozhodnutý. Coyotes by potřebovali co nejrychleji skórovat, nejlépe hned po odpískaném icingu Flames.

21:36

21:36 Matthew TKACHUK - 3:0

21:36

Calgary právě vstřelilo branku!
Nedáš – dostaš = 3:0! Kylington udělal velkou chybu v obranném pásmu, kde nechtěně přihrál Crousemu. Ten dal puk doprava Kempemu, jenž z dobré pozice vůbec netrefil branku. Flames okamžitě otočili hru, Ljubuškinem neuhlídaný puk v mezikruží dojel MATTHEW TKACHUK a z bezprostřední blízkosti ho protlačil za Hilla. Asistence: Mikael Backlund, Michael Frolík.

21:12

Conor Garland si nevšiml signalizovaného ofsajdu, který musel čárový sudí odpískat a posoudit ho jako úmyslný.

20:16

Pánik pozdě přihrával k modré čáře, kterou adresát přihrávky stihl přejet. Je z toho postavení mimo hru a velmi brzké střídání obou týmů.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:
Střely na branku: 11 – 5
Zablokované střely soupeře: 4 – 4
Trestné minuty: 2 – 0
Využité přesilové hry: 0/0 – 0/1
Vyhraná vhazování: 50% – 50%
Bodyčky: 9 – 6.
Je za námi první třetina, ve které Flames měli chvíli tlak, ale po nedovoleném zákroku Marka Jankowského i hodně problémů v obranném pásmu, kde jim ve dvou případech pomohla branková konstrukce a několikrát i brankář Mike Smith. Hráči Calgary museli přidat a tak také učinili, což vedlo ke dvěma slepeným gólům Marka Giordana a Seana Monahana.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:44

Weal při rozehrávce namazal Hathawayhovi. Flames se zadarmo usadili v útočném pásmu, nicméně Hanifinova střela bez přípravy letěla mimo.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:39

Kanadský tým je na koni, naopak hosté už vyhlížejí první přestávku. Po zakázaném uvolnění musel Hill betonem vyrážet střelu volného Mangiapaneho.

17:59

17:59 Sean MONAHAN - 2:0

17:59

Calgary právě vstřelilo branku!
Hned vzápětí navíc přichází druhý gól Flames, který může hodně nalomit psychiku hostujících hráčů! Giordano zachytil puk na levé strany a předal ho na zadní mantinel. Gaudreau se chvíli rozmýšlel za brankou a nikým neatakovaný přihrál před brankoviště, kde se ve změti soupeřů dobře zorientoval SEAN MONAHAN a střelou z první zaznamenal už svůj pětadvacátý gól v ročníku. Asistence: Johnny Gaudreau, Mark Giordano.

17:45

Je to vůbec poprvé na tomto kanadském tripu, co Arizona musí dohánět gólové manko. Proti lídrovi Západní konference to ale bude mít hodně složité.

16:51

16:51 Mark GIORDANO - 1:0

16:51

Calgary právě vstřelilo branku!
Domácí v sedmnácté minutě otevírají skóre! Fischer prohrál důležitý souboj ve středním pásmu. Mangiapane a Ryan pak v levém kruhu posunuli kotouč na kapitána MARKA GIORDANA a ten přes Fischera vystřelil milimetrově přesně k bližší tyči. Velkou radost má hlavně Mangiapane, pro kterého je to vůbec první bod v kariéře. Asistence: Derek Ryan, Andrew Mangiapane.

16:07

Goligoski pasem podél modré čáry přenechal zodpovědnost na Oesterlemu, který chtěl navázat na včerejší trefu z Edmontonu, avšak nyní narazil na Smithovu lapačku.

15:50

James Neal se opřel do střely z levého křídla. Odražený puk sám dojel a předal Kylingtonovi, který hostujícího gólmana také nepřelstil.

15:04

Po vlažném úvodu se hra dostala do dobrého tempa. To nyní naruší komerční přestávka po střele slovenského útočníka Pánika a snadném zákroku Smithe.

14:36

Kylington si hezky kryl puk a přitom vykrajoval oblouk směřující k centru před branku, kde nenašel jednoho ze svých kolegů.

14:09

Ljubuškin vůbec netrefil branku zpoza pravého kruhu. Domácí puk jenom vyhodili na Chychruna a následují boje ve středním pásmu.

13:39

Brodieho střela od modré byla zablokovaná a Oesterle vykopl puk ke krajnímu mantinelu, kde už ho hosté vybojovali.

13:12

Na druhé straně zase zahrozila druhá formace Flames. Backlund a po něm ani Tkachuk na brankáře Adina Hilla ale nevyzráli.

12:46

Poslední vteřiny patří hostům. Stav ale zůstává bezbrankový i po nepřesné bekhendové střele Alexe Galchenyuka.

12:09

Zničehonic se puk ze souboje u mantinelu odrazil do brankoviště, kde byl Kempe. Kotouč chvíli tancoval na horní tyči a Archibald ho poté nedokázal dorazit za pravou nohu Smithe!

11:49

Johnny Gaudreau zasekl na levém křídle a otočil se zpět směrem k brance Hilla, který jeho pokus zpoza kruhu bezpečně zastavil.

11:28

Domácí v plném počtu.

11:16

Dvě dobré možnosti pro Kojoty! Oesterle přihrál přes osu na Stepana, ovšem Smith se proti němu skvěle přesunul. Po Fischerově přihrávce z krátkého mantinelu ještě pálil Pánik a trefil pravou tyč!

10:55

S velkým sebevědomím hrající Garland si tentokrát vyměnil roli s Kellerem a sám zakončoval, jenomže výsledek byl stejný jako před chvílí.

10:36

Garland se kličkou nádherně zbavil tří hráčů najednou a přenesl hru doprava na Kellera, jehož pokus Smith betonem vyrazil.

10:06

Ekman-Larsson viděl v pravém kruhu úplně volného Chychruna, jenž mířil na zadní tyč, ale o pár decimetrů ji přestřelil.

09:45

Keller musel zaskočit na buly, které sice vyhrál, ovšem domácí hokejisté po krátké chvíli vyhodili puk přes všechny čáry.

09:28

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Jankowski – 2 min., hrubost).

08:42

Andrw Mangiapane se dostal k puku v mezikruží, kde měl malinko prostoru na zakončení, ale to poslal mimo tři tyče.

08:03

Crouse naznačil úprk za branku a zničehonic přihrával před Smithe, kde ale nenašel Kempeho. Na druhé straně Ljubuškin zablokoval pokus Backlunda.

07:40

Weal se natáhl pro volný puk a udržel ho v útočné třetině Coyotes. Goligoski díky tomu mohl pálit z levého konce modré čáry, ale Andersson zvedl puk do ochranné sítě.

07:06

Bekhendové prostrčení Gaudreaua vystihl hostující kapitán Ekman-Larsson. Další hráči Arizony však neprošli přes střední pásmo.

06:39

Teď už ano, neboť sražený kotouč opustil ledové kolbiště. Navíc přichází na řadu dvouminutová reklamní pauza.

06:21

Další dva icingy. Nejprve od Flames a pak od hostů, kteří nemohou střídat. Následuje vhazování mezi Stepanem a Bennettem.

05:58

První zákrok pro Smithe, ke kterému doplachtilo Kempem tečované nahození Ekmana-larssona. K dorážce už se nikdo v bílém neprotlačil.

05:15

Plameny vybruslily z nepříjemného forčekingu Arizony, která pak nezvládla rozehrávku a opět se provinila zakázaným uvolněním.

04:06

Brodieho nenápadný pokus od modré trochu překvapil Hilla, který ji alespoň vyrazil. Jeho spoluhráči pak dostali puk do klidnějších vod.

03:59

Počáteční převaha Calgary bude moci pokračovat po druhém hostujícím icingu.

03:12

Ljubuškinova pobídla na teč skončila v provozu u mezikruží. Puk tak vůbec neskončil v brankovišti veterána Mikea Smithe.

02:29

Z druhé strany střílel pro změnu Matthew Tkachuk, ale Hill měl znovu natolik dobrý výhled, že velmi snadno zasáhl.

02:08

První zákrok pro Hilla, který byl připraven na Backlundovu bekhendovou střelu z pravého křídla.

01:48

Kotouč vyletěl na střídačku Arizony. Stalo se tak po odrazu od domácího hráče, takže se vhazuje ve středním pásmu.

01:26

Elitní útok Flames hned zamkl hostující hráče u Hilla. Kromě zablokovaného nahození od modré čáry ale nic moc nevymyslel.

00:31

Coyotes se jako první hrnuli do útoku, jenže z neúspěšné akce vyprodukoval jen nevynucené zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hanifin, R. Andersson, Kylington, Prout – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk (A) – Neal, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.

Arizona Coyotes: Hill (Kuemper) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle – Fischer, Weal, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Garland, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.

Rozhodčí: Furlatt, McCauley – Knorr, Smith.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Československá stopa v utkání:

David Rittich (CGY)

Brankář, 26 let, 27 zápasů, 2,45 gólu na zápas,úspěšnost 92%

Michael Frolík (CGY)
Útočník, 30 let, 29 zápasů, 15 bodů (11+4)

Richard Pánik (ARI)
Útočník, 41 zápasů, 27 let, 17 bodů (9+8).
Vzájemné zápasy

25.11.2018 Arizona – Calgary 1:6
04.04.2018 Calgary – Arizona 1:4
20.03.2018 Arizona – Calgary 5:2
23.02.2018 Arizona – Calgary 2:5
01.12.2017 Calgary – Arizona 3:0.
Calgary Flames

Když se před sezónou spekulovalo o týmech, které by mohly usilovat o vítězství v Západní konferenci, tak jen málokdo mluvil o klubu z Alberty. Flames se dostali na vítěznou vlnu a ve velké herní i výsledkové pohodě se drží i na začátku druhé poloviny základní části. Plameny od října jenom třináctkrát nebodovaly, v novém roce nestačily jenom na Boston a od té doby drží sérii čtyř jednogólových vítězství za sebou nad Philadelphií, Chicagem, Coloradem a Floridou. Calgary je jedním z nemála týmu, které těží hlavně ze skvělé první formace s Lindholmem, Monahanem a Gaudreauem, jenž je s 67 body čtvrtým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Lídr Západní konference dnes nastoupí v brance s veteránem Mikem Smithem, naopak na marodce jsou obránci Välimäki se Stonem a útočník Mangiapane.

Nejproduktivnější hráči:
• J. Gaudreau – 67 bodů (26+41)
• S. Monahan – 55 bodů (24+31)
• E. Lindholm – 52 bodů (21+31).
Arizona Coyotes

Coyotes v posledních týdnech ztrácí jednoho klíčového hráče za druhým. Do konce sezóny je mimo brankářská jednička Raanta i elitní centr Schmaltz. Velký otazník visí po vážném zranění oka také nad Grabnerem a již delší dobu jsou mimo obránce Demers a útočník Dvorak. Naposledy Arizona přišla na několik týdnů o nejlepšího střelce a klíčového hráče do oslabení Brada Richardsona za kterého přišel z Philadelphie Jordan Weal. I tak se týmu z Glendale začalo v posledních dnech dařit. Do pohody se Arizona dostala v utkání proti trápícím se Rangers (5:0). Poté se vydala na kanadský trip a ve velmi těsných zápasech udolala Vancouver a včera i Edmonton. V duelu s Oilers nejvíce zazářil nováček Garland, jenž se velmi rychle zařadil mezi nejdůležitější hráče Coyotes. Za ty dnes bude chytat mladík Adin Hill.

Nejproduktivnější hráči:
• C. Keller – 31 bodů (9+22)
• N. Schmaltz – 25 bodů (7+18)
• A. Galchenyuk – 24 bodů (7+17).
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od tří hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Calgary Flames a Arizonou Coyotes!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

Calgary Flames – Arizona Coyotes

7:1

konec (2:0, 2:1, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Giordano (D. Ryan, Mangiapane), 18. Monahan (J. Gaudreau, Giordano), 22. Tkachuk (Backlund, Frolík), 38. J. Gaudreau (Monahan, Frolík), 45. Tkachuk (Backlund, Brodie), 47. Giordano (Brodie, E. Lindholm), 48. S. Bennett (Neal, Jankowski) – 40. Oesterle (Goligoski, Stepan)

Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hanifin, R. Andersson, Kylington, Prout – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk (A) – Neal, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.

Arizona Coyotes: Hill (Kuemper) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle – Fischer, Weal, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Garland, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.

Rozhodčí: Furlatt, McCauley – Knorr, Smith

Diváci: 17 849

Průběh zápasu
1. třetina
09:28 CGY 2 Jankowski, hrubost
16:51 CGY 1:0 Giordano (D. Ryan, Mangiapane)
17:59 CGY 2:0 Monahan (J. Gaudreau, Giordano)
Po 1. třetině
2. třetina
21:36 CGY 3:0 Tkachuk (Backlund, Frolík)
23:54 ARI 2 Keller, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
33:58 CGY 2 S. Bennett, podrážení
37:20 CGY 4:0 J. Gaudreau (Monahan, Frolík)
37:56 CGY 2 Backlund, podrážení
39:44 ARI 4:1 Oesterle (Goligoski, Stepan)
Po 2. třetině
3. třetina
44:20 CGY 5:1 Tkachuk (Backlund, Brodie)
46:16 CGY 6:1 Giordano (Brodie, E. Lindholm)
47:14 CGY 7:1 S. Bennett (Neal, Jankowski)
Konec