Menu

Fotbal

Tipsport liga

FC Baník Ostrava – FK Poprad

3:2

konec (1:0)

11.01.2019, 13:00 • Orlová (UMT) • Skupina D • David Suchý

Tipsport: 1.08 8.21 15.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Baníku Ostrava, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Ostravští vstoupili do druhého poločasu velmi dobře, během krátké chvíle se dostali do vedení o tři branky. Až patnáct minut před koncem se prosadil také soupeř, a to hned dokonce dvakrát. Český celek se tak do posledních vteřin strachoval o výsledek, vítězství ho ale skutečně neminulo. (14:41:22)

90

Konec zápasu.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Těžko říct, zda se ještě bude něco nastavovat.

88

Pazdera se rozhodl zasáhnout na jistotu, padající míč odpálil za cenu rohového kopu pro soupeře. Jedna z posledních šancí pro Poprad na vyrovnání.

87

Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Granečný, jehož nepovedená rána nevystrašila brankáře. Poprad bude rozehrávat od své svatyně.

83

Breda se rozhodl uklidnit hru, načež do kombinace zapojil také Pazderu. Ostravští se i přesto zbavili míč, soupeř tak bude vhazovat zleva.

82

Jirásek se musel stáhnout hluboko na vlastní polovinu, kde se mu podařilo zablokovat přenesení hry. Baník to v tuto chvíli zkouší po pravém křídle.

81

81. HORVÁTH - 3:2

81

Tým Poprad právě vstřelil branku! Je sníženo na rozdíl jediné branky! K rozehrávce pokutového kopu se postavil LUKÁŠ HORVÁTH, který zamířil k levé tyči, zatímco se Budinský vydal k opačné konstrukci.

81

81. Penaltový zákrok.

81

Po velké chybě Budinského je tu pokutový kop pro Poprad!

81

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Baník stále vede o dvě branky, nicméně slovenský celek je v posledních vteřinách aktivnější.

80

Poprad se celkem snadným způsobem dostal na útočnou polovinu, načež jsme sledovali vyloženou šanci. Maťas ale v pádu nezakončil kloudně.

79

Pazdera vyvážel míč po pravém křídle, nicméně nakonec si na průnik kolem Kukoľa nevěřil. Místo toho přenášel hru na levou stranu hrací plochy.

78

Jirásek nakonec přenechal rozehrávku Fillovi, jehož centr nadělal obrovské problémy. Poté jsme sledovali dorážku, který na brankové čáře zastavil jeden z obránců.

77

Budinský roztáhl hru k pravé autové čáře, načež se do kombinace zapojil také Kaloč. Baník to zkouší hodně trpělivou kombinací.

76

76. JANČO - 3:1

76

Tým Poprad právě vstřelil branku! Z nenápadné akce přichází snížení! Poprad rozjel velice rychlý protiútok, k míči se dostal DENIS JANČO, jenž si potáhl hrací předmět na pravou nohu, načež náramně přesnou střelou zakončil k bližší tyči, kam brankář Budinský nedosáhl.

75

Pazdera si hned několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Diopem, nakonec na hranici pokutového území byl zastaven útočník Šašinka.

74

Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Kukoľ, který u pokutového území fauloval Filla. Ostravští budou zahrávat standardní situaci.

73

Do pokutového území přiletěla vzdušná nabídka, která se stala snadnou kořistí Jánoše. Posléze se o rozehrávku od branky postaral Budinský.

71

Tady se zřejmě mohlo žlutit. Kukoľ šikovně prošel kolem Kaloče, který sáhl k nedovolenému zákroku. Hlavní sudí okamžitě nařídil volný kop.

70

Momentálně nesledujeme zrovna atraktivní podívanou, ani jeden z celků se k útočení moc nemá. V tuto chvíli to směrem dopředu zkouší Poprad.

69

Malec musel se svým odkopem od branky spěchat, neboť ho napadal jeden z protihráčů. Slovenskému brankáři se výkop nepovedl dle představ.

64

Poprad poslední minuty moc nezvládá, v tuto chvíli bude muset dotahovat tříbrankové manko. Nyní slovenský celek bude zahrávat standardku.

63

63. FILLO - 3:0

63

Baník právě vstřelil branku!
V krátkém časovém sledu přichází další branka Baníku! Jeden z hráčů Popradu nešťastně přihrál přesně na kopačku Šašinky, který ještě prostrčil kolem brankáře na naběhnuvšího MARTINA FILLA, jenž v poklidu zakončil do odkryté branky.

63

Hned po rozehrávce se málem do slibné šance dostal napadající Fillo, který nakonec na míč jen o kousek nedosáhl. Posléze si faulem pomohl Azackij.

62

Tohle bude pro slovenský celek hodně složitý úkol, prohrává totiž už o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá ještě celkem dostatek času.

61

61. ŠAŠINKA - 2:0

61

Baník právě vstřelil branku!
Je tu druhá branka v hostující síti! Pazdera si prostřednictvím autového vhazování vybral Filla, jehož narážečka směřovala na prvně jmenovaný. Na následný centr si naskočil JAKUB ŠAŠINKA, jehož hlavička skončila přesně u zadní tyče.

60

Budinský se rozhodl rozehrát k pravé autové čáře, kde číhal osamocený Pazdera. Jeho přihrávka ale směřovala mimo dosah Šašinky.

59

Kukoľ lépe zvládl souboj o míč, načež se z velké vzdálenosti pokusil vypálit. Obětavý protihráč střelu zablokoval, Poprad je ale i nadále u balónu.

58

Baník chtěl vyvézt míč na druhou stranu, jenomže do dráhy letu míče se postavil Kukoľ. K autovému vhazování se už postavil střídající Kaloč.

57

Sám na bránu se dostával jeden z hráčů Popradu, avšak velmi dobře vyběhl ze své branky Budinský, jenž zastavil slibnou akci soupeře.

56

Na druhé straně měl hodně prostoru s míčem Streňo, který svůj centr poslal pouze do zad protihráče. S balónem si tak zahraje brankář Budinský.

55

Za dalekonosným pasem se dostával Šašinka, jehož manévr ale dokázal přečíst vracející se Hric. Nyní obrana Popradu nezafungovala přesvědčivě.

54

Za pravé strany obstaral rohový kop Fillo, který našel úplně osamoceného Pazderu, jehož rána bez přípravy směřovala úplně vedle branky.

53

Po levém křídle se pokoušel dostat do pokutového území Diop, jenomže na samotné hranici sám fauloval. Další z řady nedovolených zákroků.

52

Nyní přišel nedovolený zákrok na urostlého Holiše, Poprad okamžitě rozehrál do strany. V tuto chvíli má míč na kopačce obránce Jančo.

51

Z pravé strany to dalším centrem zkoušel zkušený Fillo, avšak i jeho nabídka směřovala do míst, ve kterých se nacházel hlouček protihráčů.

50

Nejvýše do vzduchu se dostal Azackij, který ale hlavičkou přihrál pouze na kopačku protihráče. Poprad se ale nedokázal dostat přes střed hrací plochy.

49

Posléze se ještě míč snášel do míst, ve kterých se nacházel Šašinka, kterého ale dokázal uhlídat jeden z protihráčů. Poprad je tak u balónu.

48

Hned v samotném úvodu poločasu jsme sledovali rohový kop v podání českého celku. Vzdušná nabídka ale nepřinesla vůbec nic nebezpečného.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Baníku, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem ofenzivní podívanou. Směrem dopředu byl nebezpečnější Baník, jenž několikrát vážně prověřil brankáře Malece. Ostrava se přeci jenom dostala do vedení, hrubici v rozehrávce soupeře totiž potrestal Hrubý. Poprad se snaží hrát otevřenou partii, avšak brankář Laštůvka zatím nemá moc práce.

45

První poločas skončil.

44

Po pravém křídle se dokázal dostat k hranici pokutového území Bolf, jenomže jeho centr pod sebe zablokoval jeden z obětavých protihráčů.

43

Na druhé straně se Poprad usadil na útočné polovině. Centrovaná nabídka z pravé strany byla příliš vysoká, vhazovat tak bude moci Celba.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Ten si tentokráte vzal na starost střelec úvodní branky, který rozehrál nakrátko. I přes do šestnáctky přiletěl centr, který odvracel Horváth.

37

Holzer obstaral rohový kop z levé strany, který směřoval k hranici malého vápna. Tam dokázal zasáhnout Hric, Baník bude zahrávat další roh.

36

Naopak měl další práci Malec. Z velké dálky to totiž zkoušel Holzer, jehož ránu brankář vyrazil před sebe, posléze dokázal pokrýt také dorážku.

35

Horváth zastavil u postranní čáry akci soupeře, posléze se jako poslední dotkl míče Celba. Budeme sledovat autové vhazování pro Poprad.

34

Laštůvka předvedl mimořádně přesný odkop, kterým na levé straně oslovil Granečného. To bylo z akce vše, obrana soupeře i tentokráte zafungovala.

33

33. HRUBÝ - 1:0

33

Baník právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Šašinka neúnavně napadal rozehrávku soupeře, při které chyboval Gallović. Jako první se k míči dostal Kuzmanović, jenž ještě v pádu posunul míč na volného ROBERTA HRUBÉHO, který už měl snadnou práci.

33

Před malým momentem se Zošákovi nepodařilo patičkou oslovit kolegu, poté ale přišel faul. Poprad okamžitě rozehrál po zemi do strany.

32

Na útočnou polovinu nyní zavítal obránce Stronati, který si na pravém křídle vybral Celbu, jehož vedení kulatého nesmyslu neproběhlo dle představ.

31

Kukoľ to zkoušel dalším centrem, načež poprvé musel zasahovat brankář Laštůvka. Hlavička směřovala k tyči, kam se zkušený strážce tyčí vrhl.

30

Nyní si faulem pomohl zkušený Procházka, který fauloval na levé straně hrací plochy. Budeme sledovat další standardku pro slovenský celek.

29

Nepříjemný moment pro Kukoľa. Ten byl nešetrně zasažen, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Baník sportovně odevzdal balón.

28

Laštůvka tak rozehrál od své branky. Jako adresáta si vybral vedle stojícího Procházku, jenž do kombinace zapojil také vedle stojícího Stronatiho.

27

Poprad měl k dispozici velice zajímavou standardní situaci. K oné rozehrávce se postavil Kukoľ, jehož přízemní nabídku proletěla vápnem.

26

Žlutou kartu dostává Artem Mešaninov (FC Baník Ostrava).

25

Na druhou stranu se dostal Gallović, který zřejmě byl zasažen do nohy. Hlavní sudí nechal pokračovat, načež Šašinka málem dosáhl na centr.

21

Holzera vzdušná nabídka pouze proletěla pokutovým územím, načež to Granečný zkoušel pádem na zem, který ale faul nepřinesl.

20

Individuálním způsobem to před malým momentem zkoušel Kuzmanović, jehož centr srazil jeden z protihráčů na další rohový kop pro Ostravu.

19

Nyní se k míči dostal také brankář Malec, který se pokusil rozehrát do strany, kde jeden z jeho kolegů přišel o míč. Soupeř tak bude vhazovat.

18

Na druhé straně se Gallovićovi podařilo vyvézt míč na druhou stranu, avšak tentýž hráč si nakonec pomohl nedovoleným zákrokem na Bolfa.

17

Obrannou povinnost si splnil hostující Hric, Baník tak vybojoval další rohový kop. Tentokráte se do vzduchu dostával Šašinak, jenž ale souboj prohrál.

16

Onwudi se rychlostně chtěl dostat za záda Stronatiho, což se ale nepovedlo. Navíc rychle z branky vystartoval brankář Laštůvka.

15

Posléze přišel nedovolený zákrok na Kukoľa, který se u postranní čáry ocitl na zemi. Poprad se po delší době podíval na útočnou polovinu.

14

Nakonec se jednalo o centrovanou nabídku, po které se v šestnáctce utvořil menší zmatek, zakončující Kuzmanović ale nepropálil blok protihráčů.

13

Nakonec tu bude další rohový kop pro český celek. I tentokráte se k míči staví Hrubý, jenž to zřejmě zkusí rozehrávkou nakrátko.

12

Baník je v posledních vteřinách lepším celkem, nyní to po levém křídle z koušel směrem dopředu Hrubý, který byl čistým způsobem zastaven.

11

11. Šašinka napálil pouze břevno.

11

Logicky tak následoval rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Posléze si hrudí sklepl míč vedle sebe Šašinka, jehož rána orazítkovala břevno.

10

První zajímavé zakončení! Šašinka chytře roztáhl hru na levou stranu, odkud to zkoušel Holzer. Jeho ránu pod břevno dokázal Malec vyrazit nad.

9

Rohový kop také na druhé straně. Holzer ho rozehrál cvičeným signálem, jeho kroucená nabídka proletěla nad hlavou naskakujícího Stronatiho.

8

Také Poprad si vyzkoušel úvodní rohový kop tohoto zápasu. Z levé strany přiletěl polovysoký centr, který na přední tyči odklízel jeden z protihráčů.

7

Slovenský brankář zvolil dalekonosný odkop na Onwudiho, který dokázal sklepnout pod sebe. Obrannou povinnost si ale splnil obránce Celba.

6

Jančo byl donucen ke zpětné přihrávce k Hricovi, který do kombinace zapojil také brankář Malece, jehož nákop málem zachytil pozorný Hrubý.

5

Český celek měl k dispozici úvodní rohový kop. K němu se postavil Hrubý, jehož centr směřoval na přední tyč, kde se neprosadil Kuzmanović.

4

Kukoľ se dostával po pravém křídle k centru, ke kterému se nakonec neodvážil. To posléze napravil až Gallović, jenž odcentroval na nohu protihráče.

3

První útočná akce Baníku skončila ofsajdovým postavením, ve kterém se ocitl Holzer. K samotné rozehrávce volného kopu se staví brankář Malec.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal Poprad, který bude hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Celba, Procházka, Stronati, Granečný – Bolf, Mešaninov, Hrubý, Holzer – Kuzmanovič, J. Šašinka (C)
Náhradníci: Budinský – Jánoš, Fillo, Diop, Pazdera, Azackij, Jirásek, Breda, Kaloč

FK Poprad: Malec – Maslo, Hric, Horváth, Zekucia, Gallović (C), Zošák, Jančo, Kukoľ, Holiš, Onwudi
Náhradníci: Knurovský – Maťas, Luberda, Ujčík, Streňo, Slebodník

Rozhodčí: Dubravský – Caletka, Antoníček.
Úvodní zápasy TL:

Ostrava 2:0 Prostějov (Šašinka, Hrubý)
Prešov 3:0 Poprad (Švec, Mitrović, Špilár)
Jednoznačným favoritem tohoto zápasu je český celek, který se po polovině sezóny nachází na sympatické třetí pozici, přičemž na vedoucí Slavii ztrácí propastných patnáct bodů. Baník dal zapomenout na nepovedenou sezónu, letos zatím nasbíral čtyřiatřicet bodů. Ostrava se ale v posledních zápasech nenacházela v ideální formě, zvítězila pouze ve dvou z posledních pěti zápasů. Na druhé straně stojí slovenský Poprad, který hraje druhou nejvyšší soutěž. Tam se Poprad zatím nachází na průběžné páté pozici, nicméně manko na vedoucí Pohronie je pouze šestibodové.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Tipsport liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Baník Ostrava a FK Poprad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

FC Baník Ostrava – FK Poprad

3:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Hrubý, 61. Šašinka, 63. Fillo – 76. Jančo, 81. Horváth (pen.)

Karty:   26. Mešaninov (OVA), 72. Kaloč (OVA), 74. Kukoľ (OVA)

FC Baník Ostrava: I. poločas: Laštůvka – Celba, Procházka, Stronati, Granečný – Bolf, Mešaninov, Hrubý, Holzer – Kuzmanović, J. Šašinka. II. poločas: Budinský – Pazdera, Breda, Azackij, Granečný – Fillo, Jánoš, Kaloč, Jirásek – J. Šašinka, Diop.
Náhradníci: Budinský – Jánoš, Fillo, Diop, Pazdera, Azackij, Jirásek, Breda, Kaloč

FK Poprad: Malec – Maslo, Hric, Horváth, Zekucia, Gallović (C), Zošák, Jančo, Kukoľ, Holiš, Onwudi
Náhradníci: Knurovský – Maťas, Luberda, Ujčík, Streňo, Slebodník

Rozhodčí: Dubravský – Caletka, Antoníček