Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

Česko – Japonsko

6:0

konec (2:0, 2:0, 2:0)

10.01.2019, 06:30 • Obihiro arena, Japonsko • O udržení • Adam Joska (@AdamJoska2)

Konec zápasu. (08:19:21)

59:25

Vyloučení v týmu Česko (Julie Pejšová – 2 min., zdržování hry).

59:25

Po lehkém nahození od Kamadové od modré čáry raději Pejšová podržela puk ve své lapačce a přerušila hru.

58:14

Po tvrdém střetu s Kaltůnkovou zůstala na ledě ležet Moeka Tsutsimiová, rozhodčí raději přerušily hru.

57:35

Japonky se snaží alespoň o čestné snížení, proti je ale dobře chytající Pejšová.

56:56

Mlýnková při snaze vyvézt puk ven z pásma upadla na led, i přesto však udržela kotouč na své hokejce a následně dokázala přihrát spoluhráčce.

54:52

54:52 Adéla HANZLÍKOVÁ - 6:0

54:52

Česko právě vstřelilo branku!
I ve třetí třetině se českým hráčkám povedlo vstřelit dvě branky. Serioszková nabila na modrou ADÉLE HANZLÍKOVÉ, která střelou z první poslala puk přesně k pravé tyči. Asistence: Klára Serioszková.

53:46

Kaltounková zkusila vystřelit zápěstím dva metry za modrou, puk letěl zhruba dvacet centimetrů nad bránu.

53:18

Vyloučení v týmu Japonsko (Kaho Suzukiová – 2 min., držení).

51:57

České hráčky už směrem dopředu mírně zvolnily, Japonky se snaží o snížení, ale žádnou větší šanci si v poslední době nevypracovaly.

49:23

Nahození Jandušíkové vyrazila japonská brankářka před sebe, Česko pokračuje dále ve svém útočném snažení.

46:49

46:49 Natálie MLÝNKOVÁ - 5:0

46:49

Česko právě vstřelilo branku!
Krátký tlak končí pátou brankou českého reprezentačního výběru. Střelu Dýckové ještě dokázala Sasakiová zneškodnit, poté už však ležela na ledě, čehož využila NATÁLIE MLÝNKOVÁ a dorazila puk za bezmocnou ležící gólmanku. Asistence: Nikola Dýcková a Sára Čajanová.

46:36

Japonské vyhození končí zakázaným uvolněním.

46:11

Machalová objela s pukem branku a snažila se zasunout k levé tyči, tam už byla připravená se svým betonem Sasakiová.

43:43

Hra se přelévá ze strany na stranu, všechny útoky ale teď místo zakončení končí nepřestnostmi.

41:48

Střelecký pokus Hanzlíkové od modré letící vzduchem byl sražen bránící hráčkou k ledu, Sasakiová stihla pohotově zakročit.

41:01

Kaltounková předvedl parádní stahovačku v pravém kruhu díky které se dostala před gólmanku, zkusila zakončit mezi její betony, ta je ale dala včas k sobě.

40:01

Začala třetí třetina.
I druhá dvacetiminutovka vyzněla gólově lépe pro český celek, který opět vstřelil dvě branky. Japonky vstoupily do druhé části aktivně a vytvářely si příležitosti, jenže se jim je nedařilo proti dobře chytající Pejšové proměňovat. Česká brankářka vychytala také trestné střílení. Minutu před ním se po rychlé souhře prosadila Tereza Mazancová, která prožila gólovou radost dvakrát za sebou, jelikož ve 37. minutě skórovala opět z předbrankového prostoru.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Kaltounková si vybruslila zpoza brány do dobré střelecké pozice, po jejím zakončení se kotouč otřel o vnější stranu pravé tyčky.

38:24

Itová zblokovala střelecký pokus Škrdlové a hned se hnala do protiútoku, ten ještě před modrou čárou zastavila další česká obránkyně.

36:58

36:58 Tereza MAZANCOVÁ - 4:0

36:58

Česko právě vstřelilo branku!
Nedáš – dostaneš. Japonky nevyužily trestné střílení, české hráčky znovu ukázaly svůj důraz v předbrankovém prostoru, odkud se podruhé za sebou prosadila TEREZA MAZANCOVÁ. Asistence: Hana Haasová a Kristýna Kaltounková.

36:17

Exekuce trestného střílení se ujala Shigové, ta se snažila rozhýbat Pejšovou a zakončit k pravé tyči, tam ale byla česká gólmanka včas se svým betonem.

36:17

Před českou brankou vznikly velké zmatky, puk byl několikrát v její blízkosti. Japonky sice nedokázaly procpat puk do brány, nakonec je ale nařízeno trestné střílení, jelikož české hokejistky zavalily celé brankoviště, kde byl puk.

35:25

35:25 Tereza MAZANCOVÁ - 3:0

35:25

Česko právě vstřelilo branku!
Rozhodčí už signalizovaly japonské vyloučení, k tomu ale nedojde. České hráčky totiž předvedly parádní kombinaci až do prázdné brány, kdy Kaltounková nahrála z pravé strany k levé tyči TEREZE MAZANCOVÁ a ta z první zakončovala do odkryté části brány. Asistence: Kristýna Kaltounková.

34:42

Nahrávku do předbrankového prostoru dostala Dýcková, její střela bezprostředně poté skončila na brankové konstrukci!

34:06

Mlýnková střílela nepřesně přímo ze středu levého kruhu, Japonsko se ujalo puku za bránou a rychle s ním míří na českou bránu.

32:17

Ránu Dýckové z pravého kruhu příklepem tečovala před bránou stojící Škrdlová helmou, puk se odrazil do horní tyče a od té pryč od brány!

31:47

Češky se snaží kombinovat v útočné třetině, jenže jim puk při zpracování utíká od hokejek.

30:33

Vyloučení v týmu Japonsko (Shiori Yamashita – 2 min., podrážení).

30:18

Wajimová přebruslila na pravé straně v souboji o puk českou obránkyni a předložila puk na střed Moece Tsutsumiové, proti níž vytáhla parádní zákrok česká gólmanka!

29:21

Po zakázaném uvolnění Japonska a vyhraném vhazování v útočné třetině pálila od modré Radová, její pokus pouze prolétl vedle levé tyče.

28:57

Hra je nyní plná nepřesností na obou stranách.

27:56

České hokejistky se tak dlouho motaly s pukem v útočné rohu hřiště, až o něj přišly.

25:43

Exnerová jen bekhendem nahodila puk do pásma a odjela střídat. K puku se na pravé straně dostala Kotounová, střela příklepem jí příliš nesedla.

24:53

Sražený kotouč skončil v ochranné síti za českou brankou, vhazovat se bude po levici Pejšové.

23:47

Hra se přelévá ze strany na stranu, po zajímavé šanci Japonek na druhé straně hrozila Kaltounková, ta ani nadvakrát brankářku Sasakiovou nepřekonala.

22:57

Japonsko se dostalo do přečíslení dva na jednu, nahrávka Shigové z pravé strany na Itovou byla tak prudká, že ji nedokázala zpracovat.

21:57

Machalová se dokázala dostat s kotoučem zpoza brány a nahrávala do předbrankového prostoru Sýkorové, jenže ta na puk nedosáhla.

20:37

Japonky naskočily do druhé části velice aktivně, na střelu z levého kruhu se nyní chystala Wajimová, ale byla včas českou hráčkou odstavena od puku.

20:01

Začala druhá třetina.
České hokejistky vstoupily do bojů s Japonskem o záchranu aktivně a za to byly odměněné dvěma góly v rozmezí jedné minuty. Ve čtvrté minutě otevřela skóre přesným zakončením z levého kruhu Daniela Pejšová, minutu po ní byla před bránou dobře postavená kapitánka Škrdlová, tam ji našla svým nástřelem Seroiszková a Škrdlová už měla poměrně snadnou práci. Česko dostalo šanci na navýšení svého vedení, jenže ani jednu ze dvou přesilovek nedokázalo využít.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Po střele Daniely Pejšové od modré se před bránou k odraženému kotouči dostala Mazancová, která trefila pouze levou tyč!

18:07

Shigová vzala na sebe průnik do útočné třetiny, postupně už se dostávala do střelecké pozice, zpětnou nahrávkou ale našla lépe postavenou Suzukiovou, jejíž rána šla po ledě a Pejšová ji vyrazila betony.

16:19

Na střed se s kotoučem prokličkovala Kaltounková, mířila pod levou ruku gólmanky, ta však úspěšně zakročila a přerušila hru.

15:57

Mlýnková se snažila převzít puk po odrazu od mantinelu na pravé straně, jenže se jí do cesty připletla rozhodčí, která jí mírně přibrzdila.

15:16

Rozejtá Machalová dostala dlouhou přihrávku na polovinu hřiště, následně ji však zastavil odpískaný ofsajd.

13:56

Mlýnková se dostala z levé strany před bránu, její bekhendový pokus vyrazila Sasaiková před sebe. Češky se dostaly ke kotouči jako první a pokračují v útočném snažení.

12:47

Vyloučení v týmu Japonsko (Kyoka Tsutsumiová – 2 min., hákování).

11:54

Exnerová pouze po mantinelu nahodila puk do útočné třetiny a odjela střídat, její spoluhráčky ho dokázaly vybojovat za bránou.

10:31

Kaltounková dojela na pravé straně Wajimovou, obrala ji o kotouč a rychle zakládá protiútok.

09:32

Škrdlové střelu letící vzduchem se v předbrankovém prostoru snažila tečovat Mlýnková, jenže puk netrefila a a ten skončil na zadním mantinelu.

08:44

Po nepřesných přihrávkách Česka se Japonky osvobozují vyhozením po pravém mantinelu.

07:09

Vyloučení v týmu Japonsko (Yumeka Wajimová – 2 min., nedovolené bránění).

07:04

O snížení na rozdíl jediné branky se mohla postarat Wajimová, které získala kotouč na polovině hřiště a hnala se sama na bránu. Pejšová ji však dobře vychytala, vyrazila puk vyrážečkou a následně ji Wajimová poslala k ledu.

06:23

Japonky mírně zahrozily, po úspěšném zákroku Pejšové už se Česko dostává ven z vlastního pásma.

04:06

04:06 Adéla ŠKRDLOVÁ - 2:0

04:06

Česko právě vstřelilo branku!
Parádní vstup do utkání pro české hráčky! Minutu po prvním vstřeleném gólu se prosazují znovu, obránkyně ADÉLA ŠKRDLOVÁ číhala u brány u pravé tyče, kde ji přesným pasem našla Seroiszková a Škrdlová už měla poměrně snadnou práci se zakončení do odkryté části brány. Asistence: Klára Seroiszková a Nikola Dýcková.

03:07

03:07 D. PEJŠOVÁ - 1:0

03:07

Česko právě vstřelilo branku!
Češky vyhrály vhazování v útočné třetině, Kaltounková posunula puk z pravé strany na druhou na DANIELU PEJŠOVOU, která otevírá skóre přesným zakončením z levého kruhu. Asistence: Kristýna Kaltounková.

03:02

Mlýnková postupně nabírala rychlost na pravé straně, když se hnala za pukem, který nakonec po pádu bránící hráčky získala, s jejím pokusem si ale Sasaiková poradila.

01:29

Menší zmatky vznikly před bránou Pejšové, k odraženému kotouči se dostala Wajimová, ale zamotal se jí pod nohy a nedokázala zakončit.

01:02

Mlýnková nahodila kotouč na bránu od modré čáry, Sasakiová ho před sebe nejprve vyrazila, poté ho ale i přikryla lapačkou a přerušila hru.

00:17

Češky začaly chybou v rozehrávce ve vlastní třetině, tu ale Japonky nedokázaly využít, když Shigová nahrávala nepřesně na střed hřiště.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrušová – Čajanová, Mlýnková, Dýcková – Mazancová, Kaltounková, Haasová – Machalová, Exnerová, Sýkorová – Sarnovská, Hájková

Japonsko: Sasakiová (Halloranová) – Sukuraiová, Tsutsumiová K., Numurová, Yamashitová, Tomiuchiová, Takashiová, Kosugová – Shigová, Suzukiová, Itová – M. Tsutsumiová, Sasakiová, Wajimová – Satová, Kamadová, Shimomukaiová – Nagaoková, Ushiová, Sonoyová – Hayakawová

Rozhodčí: Nurmiová, Weissová – Jalbertová, Strohmengerová.
Příjemné čtvrteční ráno z japonského Obihira, kde dnes na světovém šampionátu žen do osmnácti let startuje druhá fáze turnaje. České hráčky se bohužel neprobojovaly do play off, a tak musít bojovat o záchranu v elitní skupině. Jejich soupeřem bude Japonsko, které už zde na turnaji jednou porazily – 4:2. Hraje se na dva vítězné zápasy, v pátek mají hokejistky volno, v programu mistrovství se bude pokračovat v sobotu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:30.

Česko – Japonsko

6:0

konec (2:0, 2:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. D. Pejšová (Kaltounková), 5. Škrdlová (Seroiszková, Dýcková), 36. Mazancová (Kaltounková), 37. Mazancová (Haasová, Kaltounková), 47. Mlýnková (Dýcková, Čajanová), 55. Hanzlíková (Serioszková)

Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrušová – Čajanová, Mlýnková, Dýcková – Mazancová, Kaltounková, Haasová – Machalová, Exnerová, Sýkorová – Sarnovská, Hájková

Japonsko: Sasakiová (Halloranová) – Sukuraiová, Tsutsumiová K., Numurová, Yamashitová, Tomiuchiová, Takashiová, Kosugová – Shigová, Suzukiová, Itová – M. Tsutsumiová, Sasakiová, Wajimová – Satová, Kamadová, Shimomukaiová – Nagaoková, Ushiová, Sonoyová – Hayakawová

Rozhodčí: Nurmiová, Weissová – Jalbertová, Strohmengerová

Průběh zápasu
1. třetina
03:07 CZE 1:0 D. Pejšová (Kaltounková)
04:06 CZE 2:0 Škrdlová (Seroiszková, Dýcková)
07:09 JPN 2 Wajimová, nedovolené bránění
12:47 JPN 2 K. Tsutsumiová, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
30:33 JPN 2 Yamashita, podrážení
35:25 CZE 3:0 Mazancová (Kaltounková)
36:17 CZE TS Kaltounková, sevření puku rukou
36:58 CZE 4:0 Mazancová (Haasová, Kaltounková)
Po 2. třetině
3. třetina
46:49 CZE 5:0 Mlýnková (Dýcková, Čajanová)
53:18 JPN 2 Suzukiová, držení
54:52 CZE 6:0 Hanzlíková (Serioszková)
59:25 CZE 2 Pejšová, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
Konec