Menu

Hokej

1. liga (SR)

HK VITAR Martin – HK 95 Považská Bystrica

5:1

konec (1:0, 2:0, 2:1)

09.01.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 36. kolo • Daniel Modrovský sk

Tipsport: 1.3 6.5 5.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vyjadrenia po zápase:

Miroslav Nemček (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Výsledok je pre nás krutý nakoľko sme nehrali až tak zle. Góly, ktoré sme inkasovali, padli po našich hrubých chybách čo sa nám v posledných zápasoch stáva častejšie. Inkasujeme príliš veľa gólov, v koncovke sa trápime a viac – menej počas stretnutia len čakáme na to, čo chytí Kompas. Oproti poslednému zápasu u nás, súper hral lepšie, oveľa viac korčuľoval. Hokej sa ale hrá na góly a domáci ich dnes dali podstatne viac."

Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Po dvoch nevýrazných stretnutiach sme začali až príliš opatrne. Súper nás v úvodných minútach hry držal v našom obrannom pásme. V týchto fázach hry sme hrali chaoticky, menej organizovane až pokým nás neupokojil úvodný gól. Hráči sa začali dostávať do tempa. Dôležitým momentom bolo vedenie 3:0 kedy sme sa snažili už len o kontrolu hry. Priestor sme v stretnutí dali celej lavičke. Potešili ma mladí hráči, najmä Urbánek, ktorý zaznamenal hetrik, veľmi dobrý výkon ale podala aj štvrtá formácia – Barto, Paulíny a Jurášek. Títo hráči sa dokázali najdlhšie zdržať v pásme súpera, boli silní na puku v útočnej tretine a vypracovali si niekoľko sľubných príležitostí."

Patrik Augustín (obranca HK 95 Považská Bystrica): "Úvodná tretina bola z nášho pohľadu odohraná pomerne slušne. Žiaľ, prehrali sme ju 1:0. Následne pri ďalších góloch rozhodovali individuálne chyby na našej strane. V zápasoch medzi Martinom a Považskou Bystricou ale v tejto sezóne rozhoduje výhoda domáceho prostredia. Obe domáce stretnutia sme dokázali dotiahnuť do víťazného konca, v Martine je to však z našej strany úplne iný výkon. Pred stretnutím nás ťažili dva prehrané duely z domáceho prostredia, hráči sú v závere základnej časti pod tlakom keďže sa o postupe ďalej rozhoduje medzi nami a Spišskou Novou Vsou. Boj o túto jedinú priečku cítiť teraz v každom stretnutí. Pred play-off je to boj, body musíme zbierať aj s ťažšími súpermi, a to i na klziskách súperov. Samozrejme, zvíťaziť musíme so súpermi za nami ako sú Trnava, Prešov a Nové Zámky. Pred zostávajúcimi zápasmi musíme všetci nazrieť do svojho vnútra, vstúpiť si do svedomia a zabojovať už v najbližšom zápase s Michalovcami."

Ivan Brezniak (útočník HK Martin): "Z víťazstva sa nesmierne tešíme, najmä ak to bol náročný zápas. Považská Bystrica urobila v tejto sezóne veľa pozitívnych zmien, najmä čo sa týka kádra. Ich hráči sú dobrí korčuliari, výkonnostne sú vyrovnaní. To však platí o prvej osmičke, v rámci ktorej môže ktokoľvek s kýmkoľvek zvíťaziť alebo prehrať. Každý zápas je preto náročný, o to viac si ceníme každého víťazstva. Urbánek dnešný súboj strelcov vyhral, čo mu prajem. Hneď sme ho v šatni skasírovali za 30 eur. Osobné štatistiky ale nie sú až natoľko dôležité, dôležitejšie sú tri body. V zápase sa mi výborne spolupracovalo aj s Adamom Paulínym. Je to mladý, šikovný hráč, ktorý mi asistoval pri druhom góle. V piatok nás čaká Skalica. Je to kvalitný tím, vyhrať však chceme s každým. Na zápas sa preto musíme zodpovedne pripraviť, oddýchnuť si a nastúpiť od prvej minúty. Do každého stretnutia vstupujeme s úmyslom získať tri body. Nesledujeme, kto je za nimi, či vedľa nás. Nepozeráme sa ani na súpera, či už je to Skalica alebo Nové Zámky, v závere základnej časti chceme vyhrávať." (22:00:39)
Najlepšími hráčmi stretnutia vyhlásení Milan Drevenák (POB) a Jakub Urbánek (MAR).
Martin si po dvoch prehrách pripísal konečne víťazstvo, a to nad Považskou Bystricou v pomere 5:1. Góly: 5. Urbánek (Brezniak, Poliaček), 22. Urbánek, 32. Brezniak (Poliaček), 49. Brezniak (Paulíny, Themár), 50. Urbánek (Barto, Pacalaj) – 52. Augustín (Turan, Koleda).

Koniec zápasu.

59:40

Filip Husár (POB) inkasuje dve minúty za podrazenie.

59:25

Adam Themár (MAR) inkasuje dve minúty za krosček.

59:20

Pokus Nahálku. Bude sa vylučovať.

59:12

Cíger ušiel domácim hráčom. Bernát musel zasiahnuť.

58:50

Langhammer vytláčaný do stredného pásma. Domáci môžu prestriedať.

58:23

Dírer to skúša od modrej. Vedľa bránky.

57:56

Oravec triafa hornú žŕdku. Smola na domácich hokejkách.

57:27

Dvořák na Pacalaja, ktorému puk nesadol ideálne na hokejku. Domáci si ešte držia útočné pásmo.

56:49

Jakub Cíger (POB) inkasuje dve minúty za držanie.

56:36

Trškova strela. Kompas si pomohol betónom.

56:23

Za pukom môže korčuľovať Pokrivčák. Stalo sa tak po tom ako Drevenák nezasiahol puk hokejkou a ten pokračoval k domácemu hráčovi.

56:00

Brezniak posúva puk opäť do stredného pásma. Domáci hráči sa úspešne bránia.

55:23

Brezniak v súboji s Ligasom. Domácim sa podarilo posunúť hru do stredného pásma.

54:41

Pokus Mokrohájskeho. Ten vypálil priamo na brankára.

54:17

Matúš Rudzan (MAR) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

HK VITAR Martin – HK 95 Považská Bystrica

5:1

konec (1:0, 2:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Urbánek (Brezniak, Poliaček), 22. Urbánek, 32. Brezniak (Poliaček), 49. Brezniak (Paulíny, Themár), 50. Urbánek (Barto, Pacalaj) – 52. Augustín (Turan, Koleda)

HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Dvořák – Rusina, Oravec – Junas, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek

HK 95 Považská Bystrica: Kompas (Klinčúch) – Trška, Fančovič – Leško, Ďurkech – Augustín, Nahálka – Koreník, Husár – Cíger, Ligas, Novotný – Koleda, Pšurny, Drevenák – Špankovič, Turan, Mokrohájsky – Urbánek, Németh, Rodionov

Rozhodčí: Vido – Drblík, Hanko, Kramár (video)

Diváci: 775

Průběh zápasu
1. třetina
04:10 MAR 1:0 Urbánek (Brezniak, Poliaček)
05:25 MAR 2 Jurášek, držení
13:58 POB 2 Trška, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
21:34 MAR 2:0 Urbánek
26:54 MAR 2 Barto, hákování
31:26 MAR 3:0 Brezniak (Poliaček)
38:23 POB 2 Cíger, napadení
39:29 POB 2 Drevenák, faul loktem
Po 2. třetině
3. třetina
46:15 MAR 2 Paulíny, faul loktem
48:30 MAR 4:0 Brezniak (Paulíny, Themár)
49:06 MAR 2 Zeliska, sekání
49:50 MAR 5:0 Urbánek (Barto, Pacalaj)
51:14 POB 5:1 Augustín (Turan, Koleda)
54:17 MAR 2 Rudzan, vysoká hůl
56:49 POB 2 Cíger, držení
59:25 MAR 2 Themár, krosček
59:40 POB 2 Husár, podrážení
Konec