Menu

Hokej

1. liga (SR)

HK VITAR Martin – HK Gladiators Trnava

6:3

konec (3:0, 1:2, 2:1)

11.11.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 17. kolo • Daniel Modrovský sk

Tipsport: 1.1 10.0 9.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vyjadrenia po zápase:

Rudolf Macko (tréner HK Trnava): "Do Martina sme sa tešili nakoľko je tu výborné hokejové prostredie. To sa aj potvrdilo, najmä z pohľadu diváckej kulisy. Hráčom sa vždy pred plným domom lepšie hrá. Úvodnú tretinu sme ale v závere zaspali, súper na nás vybehol, vytvoril si niekoľko príležitostí a dokázal sa trikrát presadiť. Prišlo k striedaniu brankárov, nášho druhého brankára Petra Bruchača musím pochváliť. Za nepriaznivého stavu sa prezentoval vynikajúcim výkonom. V ďalšom priebehu hry sme si dokázali vytvoriť niekoľko príležitostí, ktoré nám vyšli. Zo stavu 3:0 bolo razom 3:1, súper dával na 4:1, za tohto stavu sme sa dotiahli na súpera na rozdiel gólu. Dve tretiny si diváci určite prišli na svoje, i keď domáci mali tlak, my sme sa snažili pred bránkou prehusťovať priestor pričom nás brankár stále držal nad vodou. Prvá tretina nás určite mrzí, tretiu sme už hrali viac – menej vabank. Chceli sme využiť power-play, súper sa ale dokázal presadiť. Výkon v určitých častiach hry sa mi pozdával, zo zápasu sa musíme poučiť. Stretnutie je treba hrať celých 60 minút ak chceme uhrať solídny výsledok. Súperovi gratulujem k víťazstvu, mrzí nás, že sme nedokázali získať aspoň bod. Veľmi sme po ňom túžili."

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Vyšiel nám úvod zápasu. Prvá tretina bola z našej strany výborná, mali sme niekoľko príležitostí. V jej druhej polovici sme dokázali streliť tri góly, ktoré nás upokojili. Pamätám si stretnutie, ktoré sme hrali v Trnave, boli to nervy až do konca pretože veľa príležitostí zostalo z našej strany nevyužitých. V druhej tretine sme si zápas skomplikovali sami našimi vylúčeniami. Hra sa vyrovnala. Boli sme radi keď sa nám podarilo streliť štvrtý gól a odskočiť súperovi, najmä keď sme sa dostávali pod tlak. Bolo potrebné pridať. Čo sa týka tretej tretiny, v nej sa hra vyrovnala. Mali sme síce dostatok príležitostí, nedokázali sme spočiatku ale trafiť ani len prázdnu bránku. Takisto musím pochváliť gólmana hostí, ktorý v bránke čaroval. Som rád, že sa nám podarilo streliť piaty gól, boli to nervy. Nakoniec sme pridali i šiesty do prázdnej bránky. Výsledok 6:3 určite teší, zápas bol ale o niečo nervóznejší ako by sme si priali. Aj preto som rád získaniu všetkých troch bodov."

Ondrej Valo (útočník HK Trnava): "Určite sa vieme správne nabudiť do takéhoto zápasu. Žiaľ, takéto stretnutia hrávame až od druhej tretiny. Inkasujeme góly v závere prvého dejstva pričom zabúdame, že hrať musíme celých 60 minút. Keď inkasujete dva – tri góly, už sa to veľmi ťažko dobieha aj vzhľadom k zápasu, v ktorom už dochádzajú sily. Najmä po náročnej ceste na klziská súperov. Po prvej tretine sme si v kabíne povedali, čo je potrebné dodržiavať. Vtedy vidíme, že to funguje, dá sa hrať i so silnými súpermi ako je Martin. Musíme ale hrať od začiatku zápasu, nie až od druhej tretiny. Čakali sme na prípadnú presilovú hru, na to sa ale nemôžeme spoliehať. Hrať musíme i za rovnovážneho stavu na ľade, nie iba vtedy ak máme výhodu o jedného či dvoch hráčov. V záverečnej tretine už dochádzali sily, puky nám prepadali cez hokejky. Žiaľ, nevyšlo nám to i keď túžba bola veľká. Brankári nám v zápase pomohli, prvý i druhý. Ako tím sme to ale nezvládli, nepodporili sme ich vo chvíľach, kedy to bolo potrebné najviac. Výkony brankárov sú určite veľkým plusom pre náš tím, pridať sa ale musia aj ostatní hráči. Vidíme, že hrať vieme i so silnými súpermi. Hrať však musíme ako kolektív a celé tri tretiny."

Lukáš Gavalier (brankár HK Martin): "Na zápas som sa mimoriadne tešil, keďže som bol mesiac mimo diania. Určite som si ho užil, s výnimkou určitých fáz hry kedy rozhodca trošku súperovi pomohol. Odpískal proti nám nezmyselné vylúčenia, čiastočne postavil súpera na koňa. Stretnutie sme doviedli do víťazstva, berieme všetky body. V druhej tretine sme mali ale aj hluché miesta. Trnava mala určité príležitosti, ktorým sme dopomohli i nie 100% koncentráciou na hru a drobnými výpadkami. Ovládli sme ale úvodnú tretinu, ktorá nám zabezpečila dôležité vedenie. Počas mojej neprítomnosti na ľade som sledoval všetky zápasy tímu, v ktorých ma plnohodnotne zastúpil Braňo Bernát. Chytal nadpriemerne, som rád, že to bol práve on, kto ma dokázal zastúpiť. Prehralo sa len v Michalovciach. Vždy je len dobré ak sú v tíme dvaja vyrovnaní brankári, a to i v prípade ak jeden z nich nastupuje na vyšší počet stretnutí. Vždy padne vhod ak tréneri dajú príležitosť druhému a prvý si oddýchne. Výkony brankárov sú v našom tíme mimoriadne vyrovnané, čo pomáha celému mužstvu. V stretnutí, ktoré sa blíži k svojmu záveru a jeden z tímov v ňom vedie o 1 – 2 góly, to jednoducho pred bránkou vrie. Spoluhráči hrali dobre, nedovolili súperovi dorážať puky. Mal síce niekoľko príležitostí, nie však veľa. Iba pri druhom góle som si s našim obrancom nerozumel, myslel som si, že puk odpáli do rohu pričom som to mal radšej urobiť ja. Tento gól ma mrzí, inak som spokojný s hrou obrany." (20:38:37)
V Martine napokon dramatický priebeh duelu dospel k víťazstvu domácich nad Trnavou 6:3. Góly: 16. Brezniak (Tabaček, Markovič), 17. Jurášek (Poliaček, Pokrivčák), 19. Barto (Tabaček, Langhammer), 33. Jurášek (Burzík, Paulíny), 57. Oravec (Pokrivčák, Poliaček), 59. Brezniak – 27. Szalay (Klein, Schmidt), 35. Hrbáčik (Mrava, Valo), 45. Klema (Ševčík, Szalay).

Koniec zápasu.

60:00

Matej Burian (TRN) inkasuje 10-minútový osobný trest za nešportové správanie.

59:54

Bruchač dokázal ešte vyraziť puk z domácej hokejky. Na výsledku sa už nič nezmení.

59:36

Barto ešte v závere netrafil odkrytú bránku hostí. Domáci si záver zápasu užívajú.

59:00

Martin dal gól!
Ani hodená hokejka zo strany Ševčíka nezabránila gólu IVANA BREZNIAKA do prázdnej bránky.

58:34

Poliaček sa pokúsil trafiť prázdnu bránku. Puk sa ešte obtrel o hráča súpera a končí pod zadným mantinelom.

58:01

Szalay nastrelil Gavaliera. Puk je vyrazený do rohu klziska.

57:34

Prázdna bránka hostí. Tí hrajú power-play.

57:34

Ivan Brveník (MAR) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.

56:36

Martin dal gól!
Nečakané rozhodnutie prostredníctvom slabšej strely od modrej v podaní FILIPA ORAVCA. Brankár mal teraz zakrytý výhľad čo spôsobilo, že sa puk dokĺzal do bránky. Asistencie: Tomáš Pokrivčák a František Poliaček.

55:59

Pokrivčák z ľavej strany. Puk sa ešte odrazil.

55:17

Langhammer aj napriek tomu, že bol istý čas pri akcii hákovaný súperom dokázal vystreliť na bránku a pokúsiť sa rozhodnúť. Takto sa mu podarilo opečiatkovať zadný mantinel.

54:51

Dírer spoza bránky vracal prihrávku Pokrivčákovi. Ten z prvej ideálne netrafil puk.

54:26

Burzík z prvej. Fantastický zákrok Bruchača, ktorý drží svoj tím v hre o body.

53:34

Szalay sa po návrate na ľad dokázal zapojiť do akcie. Zakončuje vedľa bránky.

53:24

Valovi sa podarilo vyviezť puk až do útočného pásma. Tam s ním ešte počkal na spoluhráčov.

52:48

Tabačekova strela zrazená na ochrannú sieť. Vhadzovanie pred Bruchačom.

HK VITAR Martin – HK Gladiators Trnava

6:3

konec (3:0, 1:2, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Brezniak (Tabaček, Markovič), 17. Jurášek (Poliaček, Pokrivčák), 19. Barto (Tabaček, Langhammer), 33. Jurášek (Burzík, Paulíny), 57. Oravec (Pokrivčák, Poliaček), 59. Brezniak – 27. Szalay (Klein, Schmidt), 35. Hrbáčik (Mrava, Valo), 45. Klema (Ševčík, Szalay)

HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Martančík, Junas – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník

HK Gladiators Trnava: Kutej (Bruchač) – Kuna, Klein – Burian, Kohút – Kis, Kormúth – Housa – Ševčík, Schmidt, Szalay – Hrbáčik, Valo, Mrava – Škokor, Klema, Olša – Grell, Lindeman, Mikeš

Rozhodčí: Vido – Číž, Hanko, Majling (video)

Diváci: 1928

Průběh zápasu
1. třetina
10:39 MAR 2 Jurášek, hákování
15:23 MAR 1:0 Brezniak (Tabaček, Markovič)
16:38 MAR 2:0 Jurášek (Poliaček, Pokrivčák)
18:00 TRN 2 Valo, hákování
18:40 MAR 3:0 Barto (Tabaček, Langhammer)
18:40 TRN -Bruchač +Kutej (Střídání)
Po 1. třetině
2. třetina
25:02 MAR 2 Rudzan, vysoká hůl
25:21 MAR 2 Oravec, vysoká hůl
26:05 TRN 3:1 Szalay (Klein, Schmidt)
27:34 MAR 2 Themár, držení
29:06 TRN 2 Škokor, hákování
32:55 MAR 4:1 Jurášek (Burzík, Paulíny)
34:49 TRN 4:2 Hrbáčik (Mrava, Valo)
Po 2. třetině
3. třetina
44:03 TRN 4:3 Klema (Ševčík, Szalay)
51:33 TRN 2 Szalay, nedovolené bránění
56:36 MAR 5:3 Oravec (Pokrivčák, Poliaček)
57:34 MAR 2 Brveník, nedovolené bránění
59:00 MAR 6:3 Brezniak
60:00 TRN 10 Burian, nesportovní chování
Konec