Menu

Hokej

NHL

Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes

4:0

konec (0:0, 3:0, 1:0)

11.11.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.77 4.19 3.91 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (03:49:12)
Československá stopa v utkání:
Dominik Simon (PIT)
1+1, 1 střela, čas na ledě 12:58.
Tři hvězdy utkání:
1. Sidney Crosby (PIT) 1+1
2. Casey DeSmith (PIT) 39 zák., 0 gólů, 100,0%
3. Dominik Simon (PIT) 1+1.
Statistiky zápasu:
Střely na branku: 32 – 39 (13:12, 10:16, 9:11)
Zablokované střely soupeře: 25 – 10
Trestné minuty: 0/2 – 0/4
Vyhraná vhazování: 50% – 50%
Bodyčky: 32 – 31.
Je dobojováno! Pittsburgh na svém ledě alespoň částečně odčinil pět předchozích porážek a kromě výhry 4:0 slaví také čisté konto výtečně chytajícího Caseyho DeSmithe, který zastavil všech devětatřicet střel. Koncovka dnes byla bezesporu rozhodujícím faktorem, Penguins v první třetině spoustu šancí nedali, ale v dalším průběhu čtyřikrát skórovali zásluhou Crosbyho, Simona, Hörnqvista a Dumoulina. Coyotes na ledě papírového favorita rozhodně nepropadli, ale třetí prohru v řadě přesto neodvrátili.

Konec zápasu.

59:46

Zbylí fanoušci hlasitě děkují svým oblíbencům za solidně odvedený výkon. Zároveň ještě viděli Rustovo neúspěšného zakončení z minusového úhlu.

59:12

Zakázané uvolnění Arizony. Ochozy PPG Paints Areny mezitím hodně prořídly, velký počet diváků odešel ještě před závěrečným klaksonem.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:33

Kuemper se přihlásil na znamení zakázaného uvolnění a to rozhodčí skutečně odpískali. Hra se vrací před DeSmithe, jenž je posledních 97 vteřin od vychytané nuly.

58:07

Střelecké trápení Arizony dost možná vydrží až do úplného konce. Z vrcholku pravého kruhu neskóroval ani Derek Stepan.

57:45

Grabnerovu střelu ještě tečoval Archibald a puk proletěl nedaleko od DeSmithovy levé tyčky.

56:59

Simon objevil pouze Ekmana-Larssona, který se zapojil do rychlé protiakce, jenže po centru Richardsona poslal puk vedle branky.

56:25

Penguins vydolovali puk z dlouhého souboje u krátkého mantinelu. Těžil z toho Määttä, který od modré přidělal Kuemperovi další práci.

55:41

Malkin přihrál na střed Hörnqvistovi, který tuto přihrávku ještě prodloužil doleva na Hagelina, jenž střelou země – vzduchu přestřelil Kuemperovo pracoviště.

55:08

Kuemper si nechtěl přidělávat starosti a raději přerušil hru po zastavení Sheahanovy propagační "střely" z levého kruhu.

54:56

Perlini zadovkou přenechal puk Stepanovi, který zprava centroval, ale Ruhwedelova teč nasměrovala kotouč do ochranné sítě.

54:10

Connautonova střela zápěstím nezůstala v lapačce DeSmithe. Nikdo v bílém u něj ale nebyl a dorážka se proto nekonala.

54:05

Snad poprvé v utkání se ozývají fanoušci, kteří ještě ženou borce v černožlutých dresech za pátým gólem. Místo toho se píská jejich icing.

53:23

Domácí v plném počtu.

53:03

Coyotes si přihrávali po mantinelech tak dlouho, až se Tučňákům povedlo vyhodit puk do naprostého bezpečí. Tato přesilovka rozhodně nepatří mezi ty povedené.

52:31

Dylan Strome nedosáhl na přihrávku za útočnou modrou a Demers se musí vracet pro puk až k vlastnímu brankovišti.

52:06

Keller našel u pravého mantinelu volného Perliniho. Jeden z domácích se k němu rychle stáhl a vytlačil jej do rohu.

51:39

Sheahanem vyhrané vhazování umožnilo Pittsburghu okamžitě odklidit kotouč mimo obranné pásmo.

51:23

Staňte se fanoušky NHL.cz!

51:23

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., držení).

50:46

Letangovo nahození se od zadního mantinelu odrazilo před hladového Crosbyho. Jeden z obránců mu však znemožnil provést smrtící blafák.

49:54

V polovině závěrečné dvacetiminutovky je pískán icing Coyotes. Vhazovat se bude před Kuemperem, jehož místo ani za rozhodnutého stavu nepřipadlo nezkušenému Miskovi.

49:22

Richardson si mohl dovolit zastavení v pravém kruhu. DeSmith se mezitím postavil k levé tyči a znovu precizně zasáhl.

48:49

Arizona už moc dobře ví, že z dnešního zápasu body nezíská. Hráči podvědomě možná začínají šetřit síly na další zápas, který je čeká už za pár hodin v hlavním městě USA.

48:18

Galchenyukova střela byla ztečovaná mimo domácí branku. Coyotes po chvilce o útočné pásmo definitivně přišli.

47:56

Casey DeSmith pokračuje ve špičkovém výkonu, nyní schoval do lapačky Connautonovu střelu z vrcholku levého kruhu. Je to pro něj už 36. zákrok.

47:48

Cousins z minusového úhlu nasměroval puk do sítě z vnějšku branky a Casey DeSmith pro jistotu přerušil hru. Následuje reklamní brejk.

47:24

47:24 Brian DUMOULIN - 4:0

47:24

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Domácí dávají čtvrtý gól a definitivně rozhodují o svém vítězství! Crosby rychle přejel do útočného pásma a hodil puk doprava na BRIANA DUMOULINA. Oesterle předním padl na břicho, ale gólové střele švihem z kruhu pro vhazování už nezabránil. Asistence. Sidney Crosby, Jake Guentzel.

47:06

Guentzel dlouhým pasem přes celé střední pásmo nastartoval Kesela, jehož prudkou střelu z pravého kruhu Kuemper lapačkou vyrazil do relativního bezpečí.

46:32

Neprosadil se ani Letang, načež Pens hráli v šesti, ale rozhodčí to přehlédli. Hra tak plynule pokračuje.

46:02

Po delší době se i Tučňáci usadili před Kuemperem. Sheahan vybruslil zpoza branky a zleva trefil břicho brankáře Arizony.

45:35

Derek Stepan vyhrál buly za sebe na Oesterleho. Střela bez přípravy neměla přesnost a puk se rychle dostal mimo domácí obrannou třetinu.

45:30

Komerční přestávka se o pár vteřin odkládá. Z nepřesné rozehrávky Penguins totiž vzniklo zakázané uvolnění.

44:56

Jason Demers pálil ihned po vhazování. Střelu mu však pokazil Malkin, od něhož šel puk nad zadní mantinel.

44:37

Wilson si neporadil s prudkou přihrávkou od Cullena a při snaze vystřelit poslal puk za branku Darcyho Kuempera, jenž má na kontě dvacet úspěšných zákroků.

44:16

Kellerovo nahození z poloviny hřiště pokryl DeSmith a neriskoval rozehrávku i přesto, že u něj nebyl nikdo v bílém.

43:43

DeSmith měl trochu starosti s prudkým projektilem od Perliniho, který si připsal šestou střelu na branku, ovšem gólová nebyla ani jedna z nich.

43:23

Hinostrozovi chyběla rychlost a obránci Penguis před svým odchodem na střídačku nahodili puk do klidnějších vod.

42:25

Richardson poslal puk na krátký mantinel, kde si ho dobře pokryl Archibald a přihrál na modrou Connautonovi. Jeho střelu vyrazil DeSmith k rohu, odkud přiletěla pohotová přihrávka na Grabera a také ten narazil na domácího maskovaného muže!

41:53

Ljubuškin neměl klid na rozehrávku a ve výsledku mu asi vůbec nevadilo, že soupeřova hokejka srazila kotouč do hlediště.

41:16

Malkin dal přihrávku na modrou čáru, ze které z osy hřiště pálil Brian Dumoulin, ovšem pukem trefil jenom Jordana Oesterleho.

40:59

Galchenyuk vjel do tříčlenné černožluté zdi a puk mu utekl do brankoviště, kde si ho přivlastnil zatím výborně chytající Casey DeSmith.

40:21

Rust zůstal zapomenutý před hostující brankou, kam dostal přihrávku, nicméně Kuemper mu hokejkou kotouč vypíchl.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:
Střely na branku: 23 – 28
Zablokované střely soupeře: 17 – 7
Trestné minuty: 8 – 6
Využité přesilové hry: 0/2 – 0/3
Vyhraná vhazování: 49% – 51%
Bodyčky: 24 – 23.
Arizona ani ve druhém dějství nepředvedla špatný výkon, svého soupeře dokonce přestřílela 16:10, ovšem kvůli horší efektivitě bude muset střádat plány na smazání třígólového manka. Skóre zápasu otevřel v čase 26:42 Sidney Crosby a chvíli poté svůj čtvrtý zásah v sezóně přidal i Dominik Simon. Český útočník byl také u třetí trefy svého týmu, když připravil pozici pro Patrica Hörnqvista. Tučňáci tedy vedou 3:0 a mají dobře nakročeno k přerušení pětizápasové série porážek.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

39:44 Patric HÖRNQVIST - 3:0

39:44

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Coyotes už byli na ledě hodně dlouho a z posledních sil nezabránili třetímu gólu v jejich síti! Jack Johnson přihrál za branku Simonovi, který pohotově vrátil puk do ohně a PATRIC HÖRNQVIST bez zpracování vypálil ze svého pohledu do levého horního rohu. Asistence: Dominik Simon, Jack Johnson.

39:34

Hosté v plném počtu.

39:33

Obsazený Crosby na ose hřiště přenechal puk Jacku Johnsonovi, jehož nenápadná střela skončila na tyči. Ta dnes hosty zachránila už potřetí!

39:22

Letangovu střílenou přihrávku před brankou číhající Hörnqvist nezužitkoval. Penguins se přesto udrželi v útočné třetině.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:26

Domácí v plném počtu.

38:18

Malkin si v obranném pásmu troufl na riskantní přihrávku naslepo, kterou nasměroval přímo na Kellera. Ten se náhle zjevil v dobré šanci, ale DeSmith ho znovu vychytal.

37:34

Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jordan Oesterle – 2 min., držení).

37:28

Hinostrozova střela z levého kruhu neprošla. Domácí dostali puk do bezpečí a Rust si v útočné třetině dokonce došel pro faul.

37:10

Bryan Rust měl lepší start na puk, se kterým se hnal do útoku. K velké nelibosti fanoušků i střídačky Pittsburghu byla odpískána přihrávka rukou. Jednalo se o špatný výrok, kotouč si totiž posunul sám Rust.

36:54

Galchenyukova nepovedená přihrávka zahnala Ekmana-Larssona do středního pásma, kde měl švédský kapitán co dělat, aby nepustil Tučňáky do úniku.

36:36

Klub z Glendale se rychle vrátil do útočného pásma. Postaral se o to Perlini, který to zkusil z vrcholu levého kruhu a trefil DeSmithovu dobře postavenou lapačku.

36:02

Perliniho tvrdou střelu z úhlu DeSmith u pravé tyče vyrazil. Kojoti sebrali volný puk, ale ani Strome brankářovu nulu neprolomil.

35:50

Ekman-Larsson dal krátkou přihrávku Kellerovi, jenž golfákem vypálil zpoza levého kruhu. Fischer nespěšně clonil DeSmithovi a ten precizně zakročil.

35:22

Nepřesná přihrávka Fischera propadla až na obrannou polovinu Arizony, jež se v přesilovce prosadila ve všech čtyřech posledních zápasech.

34:56

Půlminuta z přesilovky je pryč a Kojoti se ještě vůbec nedostali do útočného pásma.

34:33

Riley Sheahan uspěl na buly proti Stepanovi a jeho kolega měl dostatek klidu na vyhození přes všechny čáry.

34:26

Lawson Crouse byl zasažen hokejkou do obličeje a jelikož se to neobešlo bez krvavé stopy, tak si Phil Kessel odsedí čtyřminutový trest.

34:12

Strome si v situaci dvou na jednoho nevěřil na přihrávku na Lawsona Crouse, zprava vypálil sám, jenže vůbec netrefil branku.

33:42

Grabner neměl moc velkou rychlost a raději předal puk před rozjetějšího Richardsona, jenž zleva pálil zápěstím a jen o kousek minul vzdálenější tyč.

32:57

Oesterleho střelu od modré zablokoval Aston-Reese a tím přišel o hokejku. Problémy z toho domácí neměli, puk se dostal do středu hřiště.

32:17

Perlini přihrál na modrou, odkud to znovu zkusil Demers a poté i Ekman-Larsson. V obou případech kotouč letěl nad břevno.

32:00

Demers měl po své levé ruce zcela volného Ekmana-Larssona. DeSmith střelu ale dlouho očekával a neměl starosti s jejím krocením.

31:50

Z jednoho přečíslení vznikl brejk i na druhé straně. Arizona ho musela trochu zpomalit a DeSmith uklidnil situaci jistým zákrokem proti střele Jasona Demerse.

31:39

Letang malinko zadrbal přečíslení tři na jednoho, Aston-Reese od něj dostal přetěžkou nahrávku a zpracovat ji dokázal až v nepalebném úhlu.

31:05

Cullen pouštěl puk za ním jedoucímu Guentzelovi, který chtěl přenést hru doprava, ale Kojoti tomu opět zabránili.

30:09

Pens dvakrát vytlačili soupeře do středního pásma a málem se dostali do solidní šance. Kessel nabíjel spoluhráči na střelu z první, jenomže pomalá přihrávka byla ztečovaná.

29:18

Brendan Perlini dojel vlastní nahození, ovšem jeho spoluhráči ho v útočném pásmu dlouho neudrželi.

28:34

28:34 Dominik SIMON - 2:0

28:34

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Vynikající střídání elitní formace Tučňáků přináší druhý domácí gól! Bryan Rust dostal od Määttäho přihrávku do levého kruhu, odkud se podíval před brankoviště a všiml si DOMINIKA SIMONA. Tomu stačilo dobře nastavit hůl, aby prudkou přízemní nahrávku přesměroval do sítě. Asistence: Bryan Rust, Olli Määttä.

28:22

Simon přihrál zpoza branky Crosbymu, který pro změnu našel na ose kluziště Rusta. Střela z dobré pozice na překonání Kuempera ale nestačila.

27:46

Ofsajd Arizony. Kotouč se dostal do pásma v momentě, kdy se v něm nacházel křídelní útočník Christian Fischer.

27:33

Rozjetý Zach Auston-Reese odvezl brankovou konstrukci mimo předepsané postavení a útočná akce Penguins se tak musela zastavit.

27:20

Kojoti se pokusili o rychlou odpověď. Stepan přihrál přes posledního beka na Hinostrozu, jenž zleva pohotově pálil, ale kotouč zaplul do výstroje rychle se přesunujícího DeSmithe.

26:42

26:42 Sidney CROSBY - 1:0

26:42

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Čekání na gól končí v sedmadvacáté minutě! Kessel ve středním pásmu roztáhl hru doprava na SIDNEYHO CROSBYHO, který si před Ekmanem-Larssonem dal puk na bekhend a z těžkého úhlu našel miniaturní škvírku v bližším horním rohu nad Kuemperovým ramenem. Asistence: Phil Kessel, Jake Guentzel.

26:23

Archibald se sám vydal na útočnou zteč. Střelu z pravého křídla tlačil na bližší tyč, ovšem DeSmithův beton byl na místě.

26:11

Kessel přenesl hru zleva doprava, odkud to z dálky zkusil Chad Ruhwedel a nepříliš razantní střela šla někam na Kuemperovo břicho.

25:41

Coyotes na konci svého střídání nezvládli rozehrávku a zmizeli na střídačce. Čerství hráči se budou snažit kotouč opět získat.

25:07

Malkin přebral kratičkou přihrávku zpoza koncové čáry, ale zprava nenašel skulinku v postoji Darcyho Kuempera.

24:54

Jack Johnson se trochu přiblížil k nikým nevlastněnému puku, ale střela zpoza levého kruhu znovu skončila nad mantinely.

24:15

Richardson dopomohl Hjalmarssonově střele od modré čáry až do brankoviště. DeSmith měl dobrý přehled o situaci a zasáhl levým betonem.

23:56

Dominik Simon si neporadil s rychlou přihrávkou na osu kluziště. Pens se v útočném pásmu udrželi, ale kotouč po chvilce zmizel v ochranné síti.

23:15

Letangova sražená střela šla od Perliniho do mezikruží, kde se nacházel Wilson, ale obránce ho před možnou dorážkou odtlačil.

22:45

Opět aktivní přístup hráčů Arizony na útočné polovině. Pens se pod tlakem uchýlili k zakázanému uvolnění.

22:28

Coyotes vletěli do druhé části hodně nebojácně! Perlini vybojoval zdálivně ztracený puk a z levého kruhu vystřelil do DeSmithe, kterého z dorážky nepřelstil ani Strome.

22:10

Z vhazování mezi Sheahanem a Stromem vyletěl puk k Perlinimu, který se dobře zorientoval, jenomže zblízka DeSmithe nepokořil.

22:01

Ljubuškin se z pravého mantinelu neprosadil. Volný puk sebral Cousins a bekhendovým zakončením opět prozkoušel DeSmithe.

21:36

Kevin Connauton neuhnul před střelou Phila Kessela a zablokoval ji směrem do ochranné sítě.

21:21

Crosby se natlačil s pukem až k hraně brankoviště, kde se ještě snažil přihrát Rustovi, ale několik obránců Arizony tomu zabránilo.

21:20

Oba týmy v plném počtu.

20:18

Branka u domácí střídačky je dnes hodně slyšet! V první třetině ji dvakrát rozezvučel Riikola a nyní pro změnu Stepan, který nebezpečně pálil z levého kruhu.

20:05

Stepan vyhrál buly nad Crosbym a odstartoval tím druhou třetinu. Ještě osmdesát vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:
Střely na branku: 13 – 12
Zablokované střely soupeře: 8 – 3
Trestné minuty: 4 – 4
Využité přesilové hry: 0/0 – 0/0
Vyhraná vhazování: 53% – 47%
Bodyčky: 13 – 12.
Je za námi první třetina, která byla podle čísel hodně vyrovnaná, nicméně o poznání nebezpečnější v ní byli domácí Tučňáci. Ti by se rádi revanšovali divákům za pět porážek v řadě a vytvořili si několik velkých šancí. Za zmínku stojí tutovka Crosbyho a skvělý zákrok Kuempera, jemuž vzápětí dvakrát za sebou pomohla i branková konstrukce. Gól tedy nepadl a do šaten se jde za stavu 0:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Těsně před sirénou ještě jedna střela od modré čáry v podání Demerse. DeSmith neměl stoprocentní výhled, ale i tak ramenem zakročil.

19:20

Jevgenij Malkin se mimo hru dostal do menšího konfliktu s Richardsonem. Vše vyvrcholilo razantním seknutím do hokejky, za které ruský forvard vyfasoval menší trest. Na trestnou ale míří i Brad Richardson, pro změnu za hrubost.

19:03

Patric Hörnqvist byl úplně sám na útočnou fázi svého týmu, nedaleko od modré zkusil propagační střelu a Kuemper ji hokejkou vyrazil do rohu.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:36

Kuemper prokázal vynikající postřeh a vytasil svůj levý beton po okamžité střele z vhazování. Jeho spoluhráči pak znovu vyhodili na icing.

18:27

Po Letangově ráně zpoza levého kruhu všichni diváci čekali, kde se puk objeví. Nakonec skončil v ochranné síti, takže stav zůstává nezměněn.

18:06

Oba týmy už potřebovaly vystřídat. Před zakázaným uvolněním to všichni Kojoti nestihli, takže se tu rýsuje menší výhoda pro Pittsburgh.

17:11

To se jen tak nevidí, aby jeden hráč trefil v jednom střídání dvě tyčky! Nyní se tak stalo, finský obránce Juuso Riikola měl znovu smůlu.

17:04

Štastný odraz poslal kotouč do rohu na Kessela, který pohotově přihrál na osu hřiště k volnému Riikolovi a ten z mezikruží napálil břevno!

16:29

Crosby to vzal na sebe, nicméně přihrávku před branku sebral Keller. Ten však neměl podporu a zmohl se pouze na nahození do útočného pásma.

15:54

Opět velmi jistý zákrok domácí brankářské dvojky, která si pochutnala na Connautonově pokusu od modré čáry.

15:38

Hjalmarsson mířil od modré nepřesně. Puk se od zadního mantinelu dostal k Richardsonovi a ten si vylámal zuby na DeSmithovi.

15:08

Coyotes měli dostatek klidu na rozehrávku a stejně se opět provinili laciným zakázaným uvolněním.

14:49

Domácí v plném počtu.

14:46

Hagelin napadal po vyhození Sheahana a zbytek přesilovky už se odehraje hodně daleko od domácí klece.

14:21

Jordan Oesterle promáchl při snaze přihrát od modré čáry a kotouč mu školácky utekl pryč z útočné třetiny.

13:43

Fischerův křižný pas nedošel až ke Galchenyukovi. Kotouč vystihl jeden z domácích a vyhodil ho do bezpečí.

13:22

Začátek oslabení zvládl Pittsburgh velmi dobře a po vyhození stihl bez problémů vystřídat.

12:49

Phil Kessel v přetahované v mezikruží sekl Galchenyuka a dal hostům výhodu přesilové hry.

12:22

Crouse nejprve zachytil rozehrávku Tučňáků a po menších zmatcích v jejich obraně bekhendem pálil do levého betonu De Smithe.

11:56

Archibald podržel kotouč na pravé straně, z horšího úhlu přeci jen vystřelil, ale DeSmith si bližší tyč pohlídal.

11:39

Většina fanoušků už zvedala ruce nad hlavu, ovšem Kuemper veškerou radost zakázal! Rust přihrál před branku volnému Crosbymu, jehož bekhendový blafák narazil na gólmanovu lapačku!

11:09

DeSmith neměl pod kontrolou nahození Richardsona. Yotes se dostali ke dvěma dorážkám, jenže Perlini ani Hjalmarsson odkrytou část branky nenašli.

10:35

Ekman-Larsson nemířil přesně zpoza levého kruhu. To samé se dá říct o pokusu Galchenyuka, který výrazně nadzvedl Määttä.

10:13

Čtvrtý útok Pittsburghu byl doslova vytlačen do středního pásma. Elitní letka Coyotes se na druhé straně usazuje před DeSmithem.

09:51

Přechodová fáze Arizony zatím hodně pokulhává, už potřetí se z nepřesnosti stalo nevynucené zakázané uvolnění.

09:09

Malkin z pravé strany rovněž nemířil přesně, ale Pens se ještě drželi v útočném pásmu. Platilo to až do vyhození Stromea.

08:43

Hosté v plném počtu.

08:25

Penguins si strašně dlouho dávali přednost v zakončení. Po překombinované akci nahozený puk tečoval mimo tři tyče Jake Guentzel.

07:48

Další z přihrávek zachytil Grabner a poslal přihrávku na pravou stranu, ze které to tvrdě zkusil Archibald, ale minul.

07:34

Letangovu přihrávku na Simona vystihl Stepan. Puk se odrazil na Connautona a ten ho odpálil přes všechny čáry.

07:16

Phil Kessel si řekl o přihrávku z krátkého mantinelu. Od Malkina ji dostal, jenže Kuemper svižnou střelu z první zneškodnil lapačkou.

06:59

Määttäho střelu od modré ještě lehce tečoval Hörnqvist. Puk nenabral směr brána a hosté ho po chvilce vyhodili.

06:43

První přesilovka pro Tučňáky! Za sekání míří na trestnou lavici Brad Richardson, který přitom patří mezi nejlepší hráče do oslabení v celé NHL.

06:27

Jeden z hostů zasáhl puk vysokou holí a po reklamní pauze se bude znovu vhazovat v útočném pásmu Pittsburghu.

05:58

Guentzel nevyužil Kesselův křižný pas, po kterém se musel hodně natahovat a zleva poslal puk jen do vnější brankové konstrukce.

05:37

Phil Kessel úmyslně dával pobídku na teč, ke které skutečně došlo, ovšem puk zaplul do Kuemperovy lapačky.

05:30

Další špatná rozehrávka a icing, který má na svědomí hostující zadák Jason Demers.

04:46

Kuemper musel hrát hokejkou. Puk odevzdal domácím, nicméně centr z levého mantinelu Malkin ze vzduchu nezpracoval.

04:25

Oesterle si dal na čas s rozehrávkou, prudký pas z obranného pásma nezastavil nikdo v bílém a z toho vzniklo zakázané uvolnění Arizony.

03:55

Hinostrozovu střelu zápěstím zablokoval Dumoulin a pokazil tím individuální akci bývalého útočníka Chicaga.

03:24

Kotouč opustil hrací plochu a rozhodčí si naplánovali menší poradu, ze které vzešel výrok, že se bude vhazovat po pravici Kuempera.

02:45

Rozhodčím se nelíbila přihrávka rukou a po prvním přerušení nařídili vhazování ve středním pásmu.

02:25

Ekman-Larsson zkusil štěstí z trochu větší vzdálenosti, avšak stejně jako předtím Connauton DeSmithe nepřekonal.

01:55

Fischer vybojoval puk v rohu útočného pásma, po jeho nahrávce pálil z levého kruhu Crouse a první zákrok musel předvést i DeSmith.

01:09

Malkin udělal okruh kolem celého útočného pásma a přenechal puk Ruhwedelovi, jehož nahození propadlo až do brankoviště, ale Kuemper byl opět připraven.

00:32

Crosbyho centr podél koncové čáry neprošel, k odraženému puku se sice dostal Rust, ale dorážka zblízka si cestu za Kuemperova záda nenašla.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, Ruhwedel, Dumoulin, Riikola, Määttä – Rust, Crosby (C), Simon – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Cullen, Aston-Reese, G. Wilson.

Arizona Coyotes: Kuemper (Miska) – Demers, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Connauton, Ljubuškin, Oesterle – Fischer, Galchenyuk, Crouse – Keller, Stepan (A), Hinostroza – Cousins, Richardson, Grabner – J. Archibald, D. Strome, Perlini.

Rozhodčí: McIsaac, Kozari – Miller, Knorr.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Pittsburgh Penguins

Tučňáci v prvních zápasech základní části pravidelně střídali výhry s porážkami. Větší pozornost na sebe strhli až během čtyřzápasového tripu po kanadských městech, ze kterého si odvezli čtyři výhry s úchvatným skóre 23:6. Za zmínku stojí hlavě výhry 9:1 z Calgary a 5:0 z ledu Vancouveru. S návratem do Pensylvánie pak zase přišel obrovský pokles výkonnosti, který trvá až do dnešního dne. Pens postupně prohráli s Islanders, Maple Leafs, Devils a Washingtonem, kvůli čemuž se na Východě propadli až na dvanácté místo.

Nejproduktivnější hráči:
• J. Malkin – 20 bodů (7+13)
• P. Kessel – 16 bodů (7+9)
• S. Crosby – 15 bodů (7+8).
Arizona Coyotes

Postavení Kojotů v tabulce příliš neodpovídá jejich stabilně dobrým výkonům. Po střelecky slabším úvodu se Arizona rozjela a posbírala pět výher v řadě. Z posledních dvou zápasů však získala jenom bod, když doma podlehla Philadelphii a v odvetě se stejným soupeřem padla v prodloužení. Týmu z Glendale tak patří v Západní konferenci dvanácté místo, z něhož ztrácí na nejlepší osmičku dva body, avšak má několik zápasů k dobru.

Nejproduktivnější hráči:
• C. Keller – 11 bodů (5+6)
• O. Ekman-Larsson – 10 bodů (2+8)
• M. Grabner – 9 bodů (4+5).
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Pittsburghem Penguins a Arizonou Coyotes.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes

4:0

konec (0:0, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Crosby (Kessel, Guentzel), 29. Simon (Rust, Määttä), 40. Hörnqvist (Simon, J. Johnson), 48. Dumoulin (Crosby, Guentzel)

Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, Ruhwedel, Dumoulin, Riikola, Määttä – Rust, Crosby (C), Simon – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Cullen, Aston-Reese, G. Wilson.

Arizona Coyotes: Kuemper (Miska) – Demers, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Connauton, Ljubuškin, Oesterle – Fischer, Galchenyuk, Crouse – Keller, Stepan (A), Hinostroza – Cousins, Richardson, Grabner – J. Archibald, D. Strome, Perlini.

Rozhodčí: McIsaac, Kozari – Miller, Knorr

Diváci: 18 596

Průběh zápasu
1. třetina
06:43 ARI 2 Richardson, sekání
12:49 PIT 2 Kessel, sekání
19:20 PIT 2 Malkin, sekání
ARI 2 Richardson, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
26:42 PIT 1:0 Crosby (Kessel, Guentzel)
28:34 PIT 2:0 Simon (Rust, Määttä)
34:26 PIT 2+2 Kessel, vysoká hůl+vysoká hůl
37:34 ARI 2 Oesterle, držení
39:44 PIT 3:0 Hörnqvist (Simon, J. Johnson)
Po 2. třetině
3. třetina
47:24 PIT 4:0 Dumoulin (Crosby, Guentzel)
51:23 PIT 2 Rust, držení
Konec