Menu

Hokej

Reprezentace žen do 16 let

Česko – Německo

2:0

konec (1:0, 0:0, 1:0)

10.11.2018, 17:00 • Zimní stadion Klášterec nad Ohří • Libor Kult (@@LiborKult)

České reprezentantky do šestnácti let porazily stejně staré Němky i ve třetím vzájemném střetnutí letošní sezóny. Soubor Romana Heindla nasměrovaly k vítězství dva góly Karolíny Sýkorové, která se prosadila v úvodu a závěru zápasu. Stejně jako v prvním zářijovém duelu udržela proti Němkám čisté konto Julie Pejšová. (19:03:50)

Konec zápasu.

59:27

Češky už si závěr utkání kontrolují a nedovolují Němkám ohrozit Pejšovou, která směřuje k čistému kontu.

58:58

Česko právě vstřelilo branku!
Tak na německou power-play nejspíš nedojde. Habartová nahodila od modré a před brankou šikovně tečovala puk KAROLÍNA SÝKOROVÁ, která se prosazuje podruhé v dnešním utkání. Asistence: Denisa Habartová.

57:59

Häcklsmillerová uháněla po pravém křídle kupředu, vystřelila z kruhu a Pejšová její pokus jen vyrazila do rohu, kde zaúřadovaly české obránkyně.

57:12

Zakázané uvolnění německého týmu.

56:55

Němky jsou v plném počtu.

56:25

Ve vlastním oslabení se za českou obranu dostala Maßnerová, které však na záda dýchala Chladová, která německou útočnici rozhodila dovoleným způsobem natolik, že nezakončila přesně ani tvrdě. Dobrá práce české obránkyně!

55:56

Němky sice vyhodily, ale Češky se rychle vrátily do pásma, kde z mezikruží na spojinici vrcholů pálila Kučerová. Lubyová její ránu neudržela, ovšem žádná česká hráčka se k dorážce nedostala.

55:20

Habartová vyjela od pravého mantinelu do kruhu, odkud zakončovala na bližší tyč, kde však zasáhla pozorná Lubyová.

54:55

Vyloučení v týmu Německo (Topfmeierová – 2 min., hákování).

54:17

Kučerová si od modré sjela do kruhu, odkud vyslala tvrdý projektil na německou branku. Lubyová vytáhla velmi dobrý zákrok, po němž Němky vyhodily na zakázané uvolnění.

53:52

Zakázané uvolnění německého týmu.

53:02

Český tým je kompletní. Za tohle oslabení zaslouží mladé Češky velkou pochvalu, protože Němky k ničemu nepustily.

52:47

Tohle oslabení zvládají Češky parádně. Němky se ještě nedostaly do obranného pásma, navíc Chladová prověřila pozornost Lubyové střelou z vrcholu levého kruhu.

51:57

Češky ušetřily cenné vteřiny z oslabení před německou brankou, k jejímuž ohrožení se chystala Sýkorová. Ta vyjížděla zprava před branku, ale obrana jí puk sebrala.

51:37

Další oslabení v rychlém sledu začaly české hráčky dobře. Teď dokonce musela hru přerušit Lubyová.

51:02

Vyloučení v týmu Česko (Hračová – 2 min., nedovolené bránění).

50:38

Češky jsou kompletní.

50:15

Češky brání hubený náskok a nyní vyhodily přes všechny čáry.

49:23

Němky jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilovka.

48:59

Zakázané uvolnění německého týmu.

48:49

Češky jsou ve čtyřech stejně jako Němky.

48:38

Po hákování Habartové budou hrát Češky 11 vteřin ve třech.

48:38

V ponechané výhodě měly Němky dvě dobré příležitosti. Nejprve pálila z levého kruhu Kohbergová, jejíž pokus vyrazila Pejšová k Topfmeierové na modré, ale ta mířila jen do české brankářky.

47:41

Ještě 68 vteřin budeme sledovat hru čtyři na čtyři. Nyní se po ofsajdu českého týmu bude vhazovat ve středním pásmu blíže německé branky.

47:23

Vyloučení v týmu Německo (Maßnerová – 2 min., podrážení).

47:05

Češky vyhodily puk až k Lubyové, která puk raději ukryla pod lapačku, aby nedošlo v německém obranném pásmu ke zmatkům.

46:49

Vyloučení v týmu Česko (Dýcková – 2 min., podrážení).

46:28

Zakázané uvolnění německého týmu.

46:08

Geschwandtnerová obrala na spojnici kruhů obránkyni o puk, jenže z mezikruží vypálila slabě, takže Pejšová neměla až tolik práce, jak to v první chvíli vypadalo.

44:28

Lubyová znovu podržela svůj tým. Sýkorová se natáhla po přihrávce z pravé strany a tečovala kotouč na branku, kde zasáhla již zmíněná Lubyová.

44:05

Eignerová se sice natlačila před obránkyni, ovšem ta ji zastavila dovoleně a nedovolila jí ani vystřelit. Česká útočnice odjela s bolestivou grimasou na střídačku a následně se český tým dopustil zakázaného uvolnění poté, co se puk dostal až k Pejšové.

43:28

Češky sice vyhrály vhazování, ale následně přišly o puk v souboji u zadního mantinelu. Mezi kruhy si sebrala kotouč Semmlerová, který upalovala nejkratší cestou k české brance. Na pravém křídle po přejetí útočné modré vystřelila, Pejšová v pohodě zasáhla lapačkou.

43:00

Série nepřesností ve středním pásmu končí zakázaným uvolněním německého souboru.

41:47

Hofverbergová nyní zůstala ležet v kruhu ve vlastním obranném pásmu, takže rozhodčí přerušila hru. Německá útočnice viditelně kulhala, ale za pomoci fyzioterapeutky hostujícího týmu a spoluhráčky dojela na střídačku.

41:36

Češky hledají skupinky v úporné německé obraně, ale v těchto chvílích se jim nedaří přejít střední pásmo nebo se dostat do nebezpečné střelecké pozice.

40:14

Haasová nejprve zkoušela přihrát před branku, kam puk neprocpala, jenže dostala druhou možnost, když si kolem levé německé tyče vyjela před brankoviště, kde však nezakončila přesně.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině jsme gól neviděli, přestože český tým měl k dispozici několik přesilovek a dokonce hrál 84 vteřin v pěti proti třem. Asi největší šanci na zvýšení náskok měla Gruntová, proti jejíž střele se stihla velmi dobře chytající Lubyová přesunout. I proto vedou české hráčky stále pouze o jeden gól a budou těsný náskok hájit ve třetím dějství, které začne přibližně v 18:26.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:32

Vypadá to, že v prostředním dějství už gól neuvidíme. Oba týmy se nyní nemohou dostat přes střední pásmo.

39:01

Začala poslední minuta prostředního dějství.

37:53

České hráčky zvládly oslabení bez problémů a nepustily Němky do žádné šance. Tým kouče Heindla je v plném počtu.

36:51

Němky jsou kompletní a začíná jejich zkrácené přesilovka.

36:16

Gruntová měla na holi druhý český gól poté, co dostala do levého kruhu křížnou přihrávku od Vaněčkové. Některé české hráčky už zvedaly ruce nad hlavou, ale Lubyová se stihla přemístit a Gruntové ránu z první chytila.

35:53

Česká útočnice si po své akci počínala nedovoleně a je vyloučena za nepřiměřenou hru tělem. Bude se hrát čtyři na čtyři.

35:53

Haasová se ocitla v přesilovce sama mezi kruhy, ale německá obrana stihla její pokus srazit a puk přeletěl břevno na zadní mantinel.

35:14

Ve skrumáži před německou brankou si na spojnici kruhů našla kotouč Kučerová, ale přes chumel těl puk na branku nedostala.

34:51

Vyloučení v týmu Německo (Blenningerová – 2 min., hákování).

34:02

Mazancová byla sama mezi kruhy, jenže při zakončení jí puk sjel z hole, takže Lubyová měla snadnou práci.

33:03

Haasvá se na pravé straně natlačila přes obránkyni do zakončení její bekhend sice Lubyové vypadl, ale puk sebraly německé hráčky a vyvezly ho z pásma.

32:27

Chladová teď dobře zakřižovala Wallnerovou, která by jinak jela sama na bránu. U mantinelu pak Češky získaly kotouč a dostaly ho ven ze svého obranného pásma.

32:18

Zbytek oslabení zvládly české hráčky s přehledem a jsou kompletní.

31:05

Češky si pohlídaly buly a rychle vyhodily puk do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.

30:52

Němky se docela rychle vrátily do pásma, kde Häcklsmillerová vystřelila z pravého kruhu. Pejšová si její pokus pohlídala, takže se bude vhazovat po její levici.

30:37

Němky sice udržely pásma i přes dvě české snahy o vyhození, napotřetí už to domácím hráčkám vyšlo a dostaly puk do středního pásma.

30:18

Vyloučení v týmu Česko (Trnková – 2 min., podrážení).

30:02

Hostující tým v plném počtu.

29:30

S návratem první vyloučené Němky střílela z mezikruží Sýkorová, jejíž pokus byl zblokován na zadní mantinel.

29:05

Nepřesné zpracování na modré stálo český tým útočné pásmo.

28:39

Kučerová nahazovala od modré na teč, která se žádné ze spoluhráček nepovedla a Lubyová udržela puk na hrudi. Vhazuje se po pravici německé brankářky.

28:02

Druhý německý faul v rychlém sledu dává českému týmu minutu a 24 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Za podrážení odchází na trestnou lavici Blenningerová.

27:26

Vyloučení v týmu Německo (Topfmeierová – 2 min., podrážení).

26:39

Hosté v plném počtu.

26:12

Kučerová to třikrát zkoušela od modré, ale až třetí pokus doputoval až k Lubyové, která puk bez problémů chytila. Hned po buly Němky vyhodily až k Pejšové.

25:40

Bartáková si vyměnila na levé straně kotouč s Haasovou, ovšem z kruhu vystřelila nad.

25:22

Český tým při snaze vrátit se do pásma nezvládl přechod modré a je mu odpískán ofsajd.

25:00

Habartová sice na modré udržela v souboji s bránící hráčkou pásmo, jenže následné nahození Vaněčkové zachytila německé defenziva před brankou a hostující celek vyhodil puk až k Pejšové.

24:39

Vyloučení v týmu Německo (Kolbecková – 2 min., hákování).

23:46

Němky ustály i další akci českého týmu, v níž Eignerová přihrávala od zadního mantinelu před branku Malické, která Lubyovou nepřekonala a Němky následně vyhodily na zakázané uvolnění.

23:27

Veverková zachytila na modré puk, jenže její nahození bylo ztečováno do rohu.

21:25

Další dobrý zákrok Pejšové. Česká brankářka čelila osamocené Häcklsmillerové, která z pravé strany střílela bekhendem na vzdálenější tyč, kde byla na správném místě lapačka Pejšové.

20:42

Haasová si sebrala u modré volný kotouč, popojela k brance a nepříjemně vystřelila. Lubyová její pokus vykopla pravým betonem, ale žádná z Češek se k dorážce nedostala.

20:05

Češky měly na využití přesilovky opravdu málo času a nedostaly se ani ke střele na branku.

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině byl k vidění svižný hokej, ovšem oba týmy doplácely na řadu nepřesných rozehrávek. Vedení českému týmu zařídila už ve druhé minutě pěknou individuální akcí v přesilové hře Karolína Sýkorová. Prostřední dějství začne přibližně v 17:44 a Češky budou mít k dispozici ještě pět vteřin přesilové hry.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Češky se po delší době dostaly do pásma, kde Václavková zachytila na modré německé vyhození, ovšem její nahození plesklo jen o zadní mantinel a následně Češky vyhodily kotouč mimo mantinely, takže se vhazuje ve středním pásmu.

18:57

Český tým budem uset začít až od Pejšové poté, co Němky vyhodily přes všechny čáry.

18:36

Česky jsou kompletní a začíná jejich zkrácené přesilovka, která bude trvat 89 vteřin.

18:05

Voigtová byla při snaze dorážet příliš aktivní a odchází na trestnou lavici za sekání. Budeme sledovat hru čtyři na čtyři.

17:18

Češky zahrozily ve vlastním oslabení. Po boji o kotouč v obranném pásmu německého týmu se ke střele z pravého kruhu dostal Gruntová, ovšem Lubyová si její střelu pohlídala.

16:59

Schaffrathová nahazovala od modré, puk se však přes chumel hráček před Pejšovou k brance nedostal a následně Češky vyhodily.

16:36

Vyloučení v týmu Česko (Sýkorová – 2 min., nedovolené bránění).

15:18

Velká škoda pro český tým, že Gruntová ve středním pásmu nezpracovala přihrávku, po níž by Češky jely dvě na jednu. Gruntová kotouč jen protečovala směrem k německé brance, kde o něj bojovala s obránkyní, ale puk nakonec skončil u Lubyové ve výstroji.

14:27

Po sérii vhazování před Lubyovou opustil kotouč hrací území vinou českého týmu, takže hlavní rozhodčí vykazuje domácí tým do středního pásma.

14:05

Zakázané uvolnění německého týmu.

13:23

Další nepříjemná situace před českou brankou. Häcklsmillerová se dostala sama před Pejšovou, již bekhendem nepřekonala. Česká brankářka zvládla i následnou dorážku Geschwandtnerové a lehla si na puk.

11:45

Němky ujely do přečíslení dvě na jednu. Voigtová to na pravém křídle vzala na sebe a místo přihrávky mezi kruhy na Böttcherová vystřelila. Pejšová si střelu pohlídala a obránkyně následně odehrály puk do bezpečí.

11:18

Dýcková prověřila pozornost Lubyové, která bez problémů chytila kotouč lapačkou. Bude se vhazovat po levici hostující brankářky.

10:30

Dubová vjela po pravém křídle do útočného pásma a z kruhu hledala mezírku mezi betony Lubyové. Ta střelu vyrazila před sebe, čímž dala šanci na dorážku Pavlasové, která však trefila jen hostující brankářku. Lubyová následně skočila po puku a ukryla ho pod lapačku.

09:56

Druhá přesilovka se českému výběru nepovedla podle představ, Němky už jsou kompletní.

09:32

Návrat do útočného pásma českým hráčkám chvíli trval a pobyt před Lubyovou nebyl dlouhý, protože hostující hráčky znovu vyhodily přes všechny čáry.

08:36

Češky sice kombinovaly v útočném pásmu, ale Němky jejich rozehru narušily a vyhodily přes všechny čáry.

08:13

Chladová si od modré sjela do pravého kruhu, ale po přihrávce od zadního mantinelu trefila jen boční síť německé branky.

07:56

Vyloučení v týmu Německo (Häcklsmillerová – 2 min., hákování).

07:23

Postup českého týmu zastavilo postavení mimo hru,

06:20

Na pozoru se nyní musela mít i Pejšová. Nejprve objížděla branku Voigtová, ale česká gólmanka pravou tyčku ustrážila a následně si pohlídala i tečované nahození Mayerové od modré.

04:47

Teď musela Lubyová zasahovat před dotírajícími českými útočnicemi. Nejaktivnější byla Bartáková, která zkoušela dvakrát dorážet u pravé tyčky německé branky.

03:35

Přestože Češky vedou, sledujeme řadu nepřesností, které nepouští ani jeden tým do souvislejší útočné akce.

02:27

První vážnější německou akci zařídila Maßnerová. Hostující útočnice si mezi kruhy našla kotouč, který předtím neudržela Pejšová, ovšem vystřelila jen do české brankářky.

01:42

Česko právě vstřelilo branku!
Česky přesilovou hru využívají zásluhou KAROLÍNY SÝKOROVÉ, která si vyjela od zadního mantinelu před branku, kde poslal kotouč přesně nad levé rameno německé brankářky Lubyové. Bez asistence.

01:05

Vyloučení v týmu Německo (Schaffrathová – 2 min., podrážení).

00:53

První střelecký pokus si připisuje český výběr, ovšem Vaněčková prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Pejšová (Dvořáková) – Vaněčková, Václavková, Chladová, Kučerová, Habartová, Veverková, Wojnarová, Hračová – Pavlasová, Mazancová, Haasová, Dubová, Sýkorová, Malická, Gruntová, Dýcková, Eignerová, Bartáková, Trnková, Svatošová

Německo: Lubyová (Brömmeová) – Topfmeierová, Heyerová, Gehrsitzová, Stöberová, Kohbergová, Mayerová, Blenningerová, Hirschbergerová – Schaffrathová, Kolbecková, Maßnerová, Hofverbergová, Geschwandtnerová, Voigtová, Weilová, Semmlerová, Wedelová, Häcklsmillerová, Böttcherová, Wallnerová

Rozhodčí: Malá – Košťálová, Hájková.
Trenéři českého výběru museli udělat v nominaci na poslední chvíli jednu změnu. Nemocnou Gabrielu Hrubanovou nahradila chomutovská Lucie Gruntová.
ČESKÁ REPUBLIKA

Trenér Roman Heindl tentokrát nepovolal brankářku Alexandru Hřívovou, místo níž dostane šanci kladenská Kateřina Dvořáková.

Ve srovnání s prvními zápasy nepřistála pozvánka na stolech obránkyň Lucie Vávrové ze Vsetína a Terezy Maškové z Chebu. Poprvé se akce šestnáctky naopak zúčastní Adéla Wojnarová z Poruby.

Mezi ofenzivními hráčkami chybí dvě Severočešky z nedaleké Kadaně respektive Chomutova. Jedná se o Annu Kalovou s Lucií Gruntovou. Novickami ve srovnání s předchozí nominací jsou útočnice Hana Haasová z Opavy, Karolína Sýkorová z Liberce a Andrea Trnková z Chocně, která je úplnou debutantkou.

NOMINACE ČESKÉHO TÝMU:

Brankářky:
Julie Pejšová (Příbram), Kateřina Dvořáková (Benešov).

Obránkyně:
Denisa Habartová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Anna Václavková (Černošice), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov), Lucie Kučerová (Vítkovice), Adéla Wojnarová (Poruba).

Útočnice:
Karolína Veverková (Kadaň), Barbora Bartáková (Příbram), Hana Haasová (Opava), Anna Jiřina Pavlasová (Děčín), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Adriana Dubová (Kutná Hora), Karolína Sýkorová (Liberec), Beáta Svatošová, Andrea Trnková (obě Choceň), Dominika Malická (Třinec), Aneta Dýcková (Vlašim), Markéta Mazancová, Lucie Eignerová (obě Sušice).
Na severu Čech v Klášterci nad Ohří se znovu po dvou měsících postaví proti sobě nejmladší ženské reprezentační výběry České republiky a Německa.

Česká republika vs. Německo

Oba týmy se v září dvakrát střetly v německé Selbu, kam výběr kouče Romana Heindla dojížděl z Chebu. České hráčky uspěly v obou duelech a na dvě výhry jim stačily tři vstřelené góly. V první utkání totiž příbramská brankářka Julie Pejšová udržela čisté konto.

Výsledky zářijových utkání:

Německo – Česká republika 0:1
Branka a nahrávky:
12. Malická (Bartáková, Habartová).

Německo – Česká republika 1:2
Branky a nahrávka ČR:
3. Pavlasová, 27. Bartáková (Habartová).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Česko – Německo

2:0

konec (1:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Sýkorová, 59. Sýkorová (Habartová)

Česko: Pejšová (Dvořáková) – Vaněčková, Václavková, Chladová, Kučerová, Habartová, Veverková, Wojnarová, Hračová – Pavlasová, Mazancová, Haasová, Dubová, Sýkorová, Malická, Gruntová, Dýcková, Eignerová, Bartáková, Trnková, Svatošová

Německo: Lubyová (Brömmeová) – Topfmeierová, Heyerová, Gehrsitzová, Stöberová, Kohbergová, Mayerová, Blenningerová, Hirschbergerová – Schaffrathová, Kolbecková, Maßnerová, Hofverbergová, Geschwandtnerová, Voigtová, Weilová, Semmlerová, Wedelová, Häcklsmillerová, Böttcherová, Wallnerová

Rozhodčí: Malá – Košťálová, Hájková

Průběh zápasu
1. třetina
01:05 GER 2 Schaffrathová, podrážení
01:42 CZE 1:0 Sýkorová
07:56 GER 2 Häcklsmillerová, hákování
16:36 CZE 2 Sýkorová, nedovolené bránění
18:05 GER 2 Voigtová, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
24:39 GER 2 Kolbecková, hákování
27:26 GER 2 Topfmeierová, podrážení
28:02 GER 2 Blenningerová, podrážení
30:18 CZE 2 Trnková, podrážení
34:51 GER 2 Blenningerová, hákování
35:53 CZE 2 Haasová, nedovolený zásah tělem (ženy)
Po 2. třetině
3. třetina
46:49 CZE 2 Dýcková, podrážení
47:23 GER 2 Maßnerová, podrážení
48:38 CZE 2 Habartová, hákování
51:02 CZE 2 Hračová, nedovolené bránění
54:55 GER 2 Topfmeierová, hákování
58:58 CZE 2:0 Sýkorová (Habartová)
Konec