Menu

Hokej

Turnaj čtyř (U20)

Švédsko – Finsko

0:4

konec (0:0, 0:2, 0:2)

10.11.2018, 15:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Ondřej Belák

Tipsport: 2.43 4.5 2.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji příjemný zbytek dne, který si můžete zpříjemnit například sledováním večerního utkání. Děkuji za pozornost a někdy příště se těším znovu na počtenou! (17:05:12)
Je dobojováno. Švédové předvedli další podprůměrný výkon a znovu vysoko prohráli! Tentokráte nestačili v severském derby na rivala z Finska. Ten zvítězil 4:0 a ze dvou utkání tak vytěžil maximální počet šesti bodů! Suomi se zde v Hodoníně zatím prezentují skvělým dojmem, a určitě bude zajímavé sledovat, jak se s nimi zítra popere naše reprezentace. Tu ale už dnes večer čeká souboj s Ruskem, dá se tedy očekávat parádní podívaná! Buďte u toho opět s námi!

60:00

Konec zápasu.

59:54

Ještě jednou se vhazovalo před Lehtinenem, jeho spoluhráči totiž vyhodili na zakízané uvolnění. Na buly ovšem uspěl Samuli Vainionpää, je tedy hotovo!

59:31

Hráči ze země tří korunek se opět snaží pokazit soupeřovu brankáři čisté konto v poslední minutě. Lehtinen si nicméně se střelou Marcuse Sylvegaarda z otočky zdárně poradil a vykopl beton.

58:54

To je škoda pro Finy! Ti mohli postupovat do přečíslení tří proti dvěma, avšak nepohlídali si přechod přes modrou čáru, ze všeho je tak pouze ofsajd.

58:24

Švédský gólman rozehrál zpoza své klece. Jeho spoluhráči se ještě vydali kupředu, jenže soupeři je přimáčkli k rohu ledové plochy, odkud nevedla cesta ven.

57:48

Finsko si vytvořilo lehčí tlak. Ke střele se tak dostal Kaapo Kakko, jehož pokus zpoza levého kruhu pokryl Eriksson Ek. Hra je po jeho zákroku lapačkou přerušena.

56:41

Nils Lundkvist tvrdě vypálil a jeho pokus se zastavil o zadní plexisklo. Poté Suomi přenesli těžítko hry na druhou stranu, jenže tam si v tuto chvíli nic interesantního nevytvořili.

55:58

Lehtinen měl další práci, nyní se střelou Ginninga. Ten se do puku opřel bez přípravy na modré čáře, na což strážce finského chrámu zareagoval povedeným přesunem.

55:34

Nils Höglander zkusil vystřelit od levého mantinelu. Lehtinen si zahrál na fotbalistu a kotouč pěknou hlavičkou nasměroval až do ochranné sítě. Hra je tedy přerušena, čeká nás buly před finskou pokladnicí.

54:59

54:59 VIRTANEN - 0:4

54:59

Finsko právě vstřelilo branku!
Teď už o výhře Suomi nepochybuje asi vůbec nikdo! Parádní práci předvedl SAMI VIRTANEN, který se zprava protáhl až na osu hřiště a z mezikruží se trefil zápěstím nádherně pod vyrážečku Erikssona Eka. Asistence: Olli Kaskinen.

53:55

Velkou šanci zaznamenali také Švédové! Lucas Wernbloom se snažil zakončit u pravé tyčky soupeřovy svatyně, jenže Lehtinen se ukázkově přesunul a stále tedy drží čisté konto.

53:27

Rasmus Kupari dnes hraje velmi dobře. V tuto chvíli vystrašil Švédy drzým průnikem po levé straně, na jehož konci vypálil Erikssonu Ekovi pouze do břicha.

52:47

Finové se opět zdržují v příhodných pozicích. Až nyní vysvobodil svůj tým Lucas Elvenes, jehož následná přihrávka křížem opět našla pouze obránce Suomi.

51:51

Santeri Virtanen zavezl puk do útočného pásma. Posléze se na něj Švédové sesypali jak vosy na bonbon, finský útočník se tedy kusu černé gumy musel nedobrovolně vzdát.

50:59

A ta žije také po této šanci! Mezi kruhy zakončoval najetý Valtteri Pustinen, jehož rychlou střelu Eriksson Ek skvěle vykopl levým betonem. Parádní zákrok!

50:16

Aleksi Heponiemi se před brankou snažil zpracovat přihrávku, po které by relativně snadno zakončoval. To se mu ovšem nepodařilo, Švédsko tak má ještě jistou naději.

49:44

Další pěknou finskou akci táhl Linus Nyman. Ten prosvištěl až na levý kruh, odkud švihem vypálil. Eriksson Ek ránu, která mu mířila na hruď, nadvakrát zkrotil.

48:52

48:52 PUUSTINEN - 0:3

48:52

Finsko právě vstřelilo branku!
Suomi využívají už třetí přesilovku a dělají obrovský krok k vítězství. Nyní ale mělo Švédsko pořádnou smůlu! Kotouč se od zadního mantinelu a oblouku branky Erikssona Eka odrazil přímo k pohotovému VALTTERI PUUSTINENOVI, který snadno zakončil. Asistence: Jesse Ylönen.

48:07

Nyní už se hokejisté ze země tří korunek díky dobré práci Oskara Bäcka dokázali osvobodit. Bäck vyvezl puk téměř až na útočnou modrou čáru.

47:29

Teď to zkoušel Linus Nyman, jehož střelu z pravého kruhu přizvedl Ginning do ochranné sítě. Vhazování tak proběhne před švédskou brankou.

47:16

Aleksi Heponiemi obdržel přihrávku pouze pod brusle, zakončovat tedy nemohl. Suomi se drží v útočném pásmu a postupně zatápějí pod švédským kotlem.

47:05

Vyloučení v týmu Švédsko (Berglund – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

45:50

Teemu Engberg si pěkně vyjel až na levý kruh a vystřelil zápěstím. Rána trefila Erikssona Eka do břicha, načež se Finové nedostali přes obránce ani k hrozícím dorážkám.

45:16

Mikko Kokkonen si na modré čáře dlouho pohrával s pukem. Poté jej vypustil na branku, leč střela byla sražena daleko mimo nebezpečné prostory.

44:40

Při dalším ostřelování švédského maskovaného muže měl poslední slovo Valtteri Puustinen, jehož prudké zakončení z levého kruhu Eriksson Ek úspěšně zpacifikoval.

43:47

Rasmus Kupari se uvolnil na pravém křídle a mířil sám na branku! Gólmana si roztáhl a snažil se zasunout kotouč za beton, ovšem Eriksoon Ek situaci ustál a významně svému celku pomohl.

42:54

Olli Kaskinen nahazoval od modré čáry. Eriksson Ek v tomto případě zasahovat nemusel, pokus totiž prosvištěl pouze mimo prostor tří tyček. Finsko pokračuje v tlaku.

42:19

Filip Sveningsson byl jako první u nahozeného puku a nikým neatakován rozehrává. Akce Švédska však skončila poměrně rychle a soupeř se žene do protiakce.

41:46

Eriksson Ek měl nyní proti nahození od modré čáry relativně zakrytý výhled, ale přesto si střelu našel a spolehlivě přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

41:18

Toni Utunen ztratil za vlastní branku stabilitu a poroučel se k zemi. Protihráči nicméně nebyli nablízku, finský obránce tak měl čas na zvednutí se a pokračování ve hře.

40:54

Střelecký půst ukončil Ville Heinola, jenž se snažil nahodit od modré čáry. Kotouč hlasitě narazil do jedné ze švédských hokejek, která jej zvedla vysoko do ochranné sítě.

40:21

Jdeme opět na to. Finové mají k dispozici ještě přibližně minutu ze své početní výhody, kterou si přenesli ze druhé části. Zatím se však nemohou usadit v útočném pásmu.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:31.
Prostřední perioda už nabídla divákům v Hodoníně dvě branky. Postarali se o ně Finové, kteří dvakrát zužitkovali přesilovou hru. Jednou se jim to dokonce povedlo za pouhou sekundu hry! I díky tomuto nevídanému počinu vedou Suomi po čtyřiceti minutách 2:0. Včera nad Ruskem vedli touto dobou dokonce 4:1, ale přesto se báli o výsledek až do konce. Toho se budou chtít v tomto derby zcela jistě vyvarovat.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Po nepříjemné střele Oskari Laaksonena od modré čáry se před brankou strhla poměrně nepřehledná skrumáž. Kotouč zůstal kdesi pod změtí těl, a vypadá to, že už to tak zůstane do závěrečné sirény.

39:13

Výhoda pěti proti čtyřem Švédům nestačila a na ledě se nacházeli dokonce v šesti lidech. Síly na ledě se tedy na chvilku vyrovnávají, načež začne přesilové hra Finska.

39:04

Vyloučení v týmu Švédsko (Lycksell – 2 min., příliš mnoho hráčů).

38:10

Opět se slova chopil Elvenes, jenže ani teď jeho přihrávka do mezikruží nenašla cíl. Finové se osvobozují, dobrou práci odvedl pozorný Mikko Kokkonen.

37:41

Lucas Elvenes dlouho míchal s toušem na holi v oblasti pravého kruhu. Poté vymýšlel křižnou přihrávku skrz změť hokejek, avšak ke spoluhráči to naneštěstí neprošlo.

37:30

Vyloučení v týmu Finsko (Engberg – 2 min., nedovolené bránění).

36:47

Stále se hraje převážně ve finském obranném pásmu. To se rozhodl změnit Oskari Laaksonen, jenž neskutečně dlouho držel puk, a poté jej poslal do skrumáže před brankou. Eriksson Ek si jeho pokus dobře našel.

35:59

Victor Berglund dostal nabito na modrou čáru, Lehtinen byl v brance poněkud rozhozený, jenže švédský obránce nedokázal vypálit a pouze promáchl. To je škoda pro jeho tým.

35:16

Hokejisté ze země tří korunek se snaží o odpověď. Vymodlili si vhazování v útočném pásmu, načež získali kotouč na své hole a rozjíždějí zajímavou kombinaci.

34:21

Finové se znovu nastěhovali do útočného pásma. Samuli Vainionpää se s pukem mezi kruhy bleskurychle otočil kolem vlastní osy a napálil brankářovu vyrážečku!

32:57

Teemu Engberg se pěkně proháčkoval až na levý kruh. Z toho místa se snažil o zakončení, jenže trefil pouze stínícího obránce Švédska. Eriksson Ek nyní zasahovat nemusel.

32:14

32:14 NYMAN - 0:2

32:14

Finsko právě vstřelilo branku!
Ale také tuto přesilovku Suomi využívají! Tentokráte pro změnu v samotném závěru. Nádhernou kombinaci na jeden dotek rozjel Aleksi Heponiemi, jenž našel za brankou Rasmuse Kupariho. Ten okamžitě poslal kotouč před brankoviště na volného LINUSE NYMANA, který už to měl snadné. 0:2! Asistence: Rasmus Kupari, Aleksi Heponiemi.

31:30

Už třetí vyhození Švédů! Ti si z předchozího zřejmě rekordního oslabení vzali poučení a přibližně polovinu tohoto menšího trestu už mají úspěšně za sebou.

30:53

První fáze finské přesilovky je malinko rozpačitá. Jesse Ylönen vypálil snad o metr mimo branku, načež se oslabené Švédsko úspěšně osvobozuje.

30:16

Vyloučení v týmu Švédsko (Lundkvist – 2 min., podrážení).

29:33

29:33 KLEMETTI - 0:1

29:33

Finsko právě vstřelilo branku!
Neskutečné, Finům stačila k využití přesilové hry pouze jedna sekunda! Rychleji už to snad reálně ani nejde. Ihned po vyhraném buly Jesseho Ylönena se opřel do kotouče z první ALEKSI KLEMETTI. To Eriksson Ek vůbec nečekal a našel střelu až za svými zády. Asistence: Jesse Ylönen.

29:32

Vyloučení v týmu Švédsko (Sveningsson – 2 min., nedovolené bránění).

29:15

Nyní se pro změnu přerušuje z důvodu postavení mimo hru. Toho se dopustili švédští hokejisté. Ve druhé třetině zatím čekáme na velkou šanci, hokej už není tak záživný.

28:51

Hodně neurovnanou minutku ukončilo zakázané uvolnění v podání švédského Adama Ginninga. Bude se tedy vhazovat před chrámem stráženým Erikssonem Ekem.

27:57

Olle Lycksell předvedl rychlý postup přes střední pásmo až do útočného. Když už se chystal ke střele, dobře jej tělem rozhodil Latvala, k zakončení tedy vůbec nedošlo.

27:20

Švédsko prováhalo zajímavou střeleckou příležitost, za což může soupeř děkovat. Finové vzápětí obracejí hru a snaží se usadit před brankářem Erikssonem Ekem.

26:31

Přízemní nahození se snažil před brankou tečovat Kaapo Kakko, nicméně usměrnil jej pouze mimo tři tyče. Nápor Finska pokračoval a gólman musel krotit dělovku stejného hráče z větší vzdálenosti.

25:58

Filip Sveningsson se prezentoval pěknou samostatnou akcí. Zakončil ji střelou z levého kruhu, kterou nachází Lehtinen v rukavici. Čeká nás tedy buly.

25:26

Westerlund vysvobodil Švédy z pod pokličky vysokým obloučkem, který se snesl do neutrálního pásma. Jeho spoluhráči navíc úspěšně navazují a míří vpřed.

24:35

Victor Berglund křápl do puku na modré lajně. Projektil prolétl přes finskou branku až na zadní plexisklo, o které se zastavil s hlasitým zvukovým efektem, který rozčísl ticho na stadionu.

24:20

Hokejisté ze země tří korunek jsou kompletní. Finové nicméně ještě pokračovali v menším tlaku, leč ten končí díky odpískanému postavení mimo hru.

23:31

Švédsko už to pravděpodobně zvládne, Ginning totiž opět poslal kotouč do bezpečí a Filip Johansson se už za malou chvilku vrátí z lavice hanby zpět na ledovou plochu.

22:52

Švédský gólman si poradil také s dělovkou od modré čáry, načež jeho spoluhráči konečně vyhazují puk mimo vlastní defenzivní třetinu.

22:15

Rasmus Kupari byl velice aktivní na brankovišti. Tam se snažil došťouchat touš za Erikssona Eka, avšak ten byl pevný jako skála. Čeká nás buly po jeho pravé ruce.

21:54

Přesilovku Finska otevřel lehkou střelou z levého kruhu Aleksi Heponiemi, jenže nedostal ji přes clonícího hráče. Suomi nicméně nadále setrvávají v pásmu.

21:40

Vyloučení v týmu Švédsko (F.Johansson – 2 min., podrážení).

21:03

Filip Sveningsson se objevil ve slušném prostoru mezi kruhy. Měl však před sebou finského obránce, kterého nedokázal prostřelit! ze zajímavé situace tak nic nebylo.

20:39

Suomi podnikli rychlý protiútok. Rasmus Kupari byl při snaze o obkroužení branky natlačen na její konstrukci. Ta tedy vypadla z optimálního postavení, máme přerušeno.

20:17

Opět se hraje. Po tlačenici na buly vyjel kotouč dozadu k brankáře Erikssonu Ekovi, který jej rychle rozehrává na své spoluhráče. Švédsko tedy postupuje do útoku.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:44.
První třetina trvala jen přibližně půlhodinu. Svižný hokej plný bruslení zatím žádnou branku nepřinesl, přestože k ní oba týmy měly několikrát relativně blízko! Zatím sledujeme naprosto vyrovnaný zápas, nerozhodný stav tak musíme označit za férový.

20:00

První třetina skončila.

19:54

Poslední slovo ve třetině budou nakonec mít zřejmě Švédové. Sympatický průnik zakončil Olle Lycksell svižnou střelou z kruhu. Po dobrém bloku Anttoniho Honky nemusel Lehtinen vůbec zasahovat.

19:16

Finsko mohlo udeřit těsně před odchodem do kabin. Valtteri Puustinen obdržel puk mezi beky a hnal se sám na branku! Pryž si potáhl do forhendu a snažil se ji uklízet mezi gólmanovy nohy, Eriksson Ek ovšem se štěstím nekapituloval!

18:38

V závěru přesilovky měl nabito Emil Bemström, jehož dělovku zpoza levého kruhu poslal Lehtinen betonem mimo prostor brankoviště. Suomi se už v tomto oslabení zvládnou ubránit.

17:52

Švédsko se drží v útočném pásmu. Nedaří se mu ale rozhýbat finský čtyřlístek. Ten se osvobodil, načež se papírově domácí provinili postavením mimo hru.

17:21

To mohl být kuriózní gól! Samuli Vainionpää se v oslabení vydal kupředu. Lajdácký přístup švédské obrany mu umožnil dostat se opakovaně k puku, a nebýt pozorného Erikssona Eka, mohl si dát nepříjemně tečující Bemström vlastní branku.

16:51

Hned na úvod první přesilové hry v dnešním utkání byla rána Elvenese od modré čáry sražena až do ochranné sítě. Bude se tedy vhazovat před finskou klecí.

16:43

Vyloučení v týmu Finsko (Honka – 2 min., držení).

16:25

To byla velká příležitost! Olle Lycksell dostal přihrávku přímo mezi kruhy. Vystřelil hned bez přípravy, Lehtinen ovšem parádně zasáhl a kotouč z něj ani nevypadl.

15:51

Aleksi Heponiemi se krásně dostal přes střední pásmo až do slušné blízkosti soupeřovy klece. Poté se snažil dokonce dostat k zakončení, nicméně už měl na zádech připoutaného obránce.

15:14

Hra je nyní trošku kouskována technickými přestupky. Nils Lundkvist si před vlastní bránou nekomplikoval život a odpálil kotouč daleko do bazpečí. Píská se icing.

14:55

V další rychlé útočné akci Suomi si přechod přes modrou lajnu nepohlídal Kivenmäki. Píská se tedy postavení mimo hru, vhazování proběhne ve středním pásmu.

14:05

Aleksi Klemetti se po pravé straně prohnal do zajímavé pozice, už se chystal ke střele, ovšem vtom k němu přistoupil Victor Berglund a skvěle mu zablokoval hokejku!

13:28

Heinola poslal prudkou křižnou přihrávku přes neutrální zónu. Nablízku nebyl žádný ze spoluhráčů, avšak ani Švédsko z této chybky těžit nebude, puk totiž vylétl po teči mimo mantinely.

12:43

Následuje o něco málo klidnější pasáž, ve které oba týmy kupí nepřesnosti. S těmi mají nyní problémy zejména Finové, kteří se nemohou vyprostit z vlastní obranné třetiny.

11:38

Registrujeme první velkou šanci Finska! Jesse Ylönen z pravého kruhu poslal puk přímo před branku, kde se do něj bez přípravy opřel Aleksi Klemetti. Rána zaduněla o betony Erikssena Eka!

11:12

Švédsko se usadilo v útočném pásmu. Filip Hallander ovšem prováhal správný okamžik ke střele, čímž dovolil soupeři osvobození se. Finové okamžitě obracejí hru.

10:49

A po velice dlouhé době máme konečně přerušeno! Svižný pokus Samuela Fagema ukryl Lehtinen v lapačce, následuje tedy vhazování po jeho pravé ruce.

09:50

Nordgren se hnal za švédskou branku pro nahozený kotouč. Rychlejší byli však beci ze země tří korunek, kteří okamžitě poslali touš po mantinelu ke svým spoluhráčům.

08:56

Opět se hraje v takřka zběsilém tempu. Filip Sveningsson se po prychlém průniku na pravém křídle snažil dostat na střed, leč Heinola mu to neumožnil.

08:13

Anttoni Honka si vyměnil puk s Moilanenem, načež mu druhý jmenovaný vracel přihrávku před branku. Honkovi k zakončení chybělo asi půl metru.

07:41

Nahození Anttoniho Honky ze středního pásma dopadlo před Erikssonem Ekem poměrně nepříjemně na hranu. Švédský brankář tak raději schoval puk po lapačkou a nechal hru přerušit.

06:44

Ale teď už to bylo zajímavé! Emil Bemström obdržel přihrávku mezi kruhy. Na pravé straně se přihlásil o pobídku Lucas Elvenes, jehož rána bez přípravy mířila dobře do protipohybu Lehtinena, nicméně jeho klec o píď minula!

06:38

Otto Latvala nevěděl, kudy rozehrát. Z vlastního obranného pásma tak poslal trošku nazdařbůh kotouč pryč, načež je správně odpískáno finské zakázané uvolnění.

05:56

Nyní musel do akce znovu Eriksson Ek. Linus Nyman těžil ze spolupráce se Samim Moilanenem, a vystřelil zpoza levého kruhu. Švédský gólman nsšel puk v lapačce.

05:31

Švédové podnikli rychlý výpad, na jehož konci zachytil Lehtinen nahození od modré čáry. Bude se tedy vhazovat po jeho levé ruce, kam už se sjíždějí hokejisté obou celků.

04:58

Aleksi Klemetti se u mantinelu musel potýkat s dokonce trojnásobnou přesilou. O kotouč tedy logicky po chvíli boje přišel, načež Švédsko rozehrává z hloubi vlastní defenzivní zóny.

04:22

Rasmus Kupari v dobré pozici nechal puk trošku za sebou. Hokejisté v modrých dresech tak podnikli rychlý brejk, který ukončil hvizd rozhodčího. Ofsajd!

03:50

Hra má opět velmi dobré tempo. Její těžítko se přesouvá ze strany na stranu. Momentálně útočí Švédové, kteří se zatím nemohou vyprostit z obležení u hrazení.

03:17

Finové se usadili vpředu. Olli Kaskinen zakončil menší nápor střelou z prostoru mezi kruhy a modrou čárou, což Eriksson Ek bez větších potíží ustál. Hra je přerušena.

02:37

Otto Latvala byl za svojí brankou jako první u volného puku a rozehrál. Suomi se pěkně prokombinovali až do blízkosti Erikssena Eka, kde se snaží zformovat.

01:42

Hokejisté ze země tří korunek zažili dobrou pasáž, nicméně žádnou větší šanci si v útočné třetině nevypracovali. Nyní už Finové obracejí hru na druhý konec kluziště.

01:09

Tom Hedberg si od modré čáry udělal krok kupředu a poslal střelu do skrumáže těl. Právě tam se tento pokus zastavil, obránci jej nepustili až k brance.

00:27

Na druhé straně se Marcus Sylvegard pěkně prodíral až na brankoviště. Finové měli štěstí, že mu puk v rozhodující chvíli ujel od čepele a nedošlo tak k zakončení.

00:12

Jdeme na to! Úvodní vhazování vyznělo lépe pro hokejisty Švédska, kteří drží kotouč na svých holích. Nakonec to byl ale soupeř, kdo se vydal kupředu, leč Heponiemi byl zastaven ještě před levým kruhem.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků již vstupují na ledovou plochu. I na mimočeské utkání se přišel podívat poměrně sympatický počet diváků. Švédsko obléklo modré dresy, Suomi bílé. Souboj za několik málo minut započne!
Úvodní sestavy:

Švédsko: Eriksson Ek (Ersson) – S. Johansson, Ginning, Westerlund, Hedberg, F. Johansson, Lundkvist, Berglund – Bemström, Olofsson, Elvenes – Svenningsson, Holmberg, Höglander – Fagemo, Lycksell, Hallander – Sylvegaard, Bäck, Wernblom.

Finsko: Lehtinen (Patrikainen) – Heinola, Laaksonen, Utunen, Honka, Kokkonen, Latvala, Kaskinen – Nyman, Kupari, Heponiemi – Puustinen, Kakko, Nordgren – Klemetti, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Kivenmäki.

Rozhodčí: Kika, Hradil – Bryška, Lederer.
FINSKO

Suomi mohou být s výsledkem úvodního střetnutí naprosto spokojeni. Nad Ruskem vedli už 4:1, a ačkoliv se ještě soupeř zmohl na drama, po závěrečné siréně svítil na ukazateli skóre výsledek 5:3. Finové zde v Hodoníně mají na hvězdy zřejmě nejnabitější výběr, využijí před derby lepšího psychického rozpoložení?

Nominace Finska pro turnaj U20 v Hodoníně:

Brankáři: Justus Annunen, Lassi Lehtinen.

Obránci: Ville Heinola, Anttoni Honka, Mikko Kokkonen, Oskari Laaksonen, Otto Latvala, Joona Riekkinen, Toni Utunen.

Útočníci: Teemu Engberg, Anton Lundell, Niklas Nordgren, Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari, Kaapo Kakko, Lauri Pajuniemi, Aleksi Klemetti, Sami Moilanen, Samuli Vainionpää, Santeri Virtanen, Jesse Ylönen.
ŠVÉDSKO

Hokejisté ze země tří korunek absolutně nezvládli vstup do turnaje, když v pátek podlehli českému výběru vysoko 1:5. Prohra by z jejich pohledu nemusela být tak drtivá, jenže to by byla potřeba mnohem lepší produktivita. Jediný gól Švédska vsítil v samotném závěru Samuel Fagemo.

Nominace Švédska pro turnaj U20 v Hodoníně:

Brankáři: Samuel Ersson, Olle Eriksson Ek.

Obránci: Adam Ginning, Victor Berglund, Tom Hedberg, Filip Johansson, Simon, Johansson, Filip Westerlund, Nils Lundkvist.

Útočníci: Emil Bemström, Samuel Fagemo, Oskar, Bäck, Pontus Holmberg, Jacob Olofsson, Filip Hallander, Olle Lycksell, Johan Södergran, Nils Höglander, Lucas Elvenes, Lukas Wernblom, FIlip Sveningsson, Marcus Sylvegard.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Turnaj čtyř zemí v Hodoníně má na programu svůj druhý hrací den, a otevře jej derby dvou odvěkých rivalů ze severu! Bude radovat z prestižního vítězství Švédsko nebo Finsko? To se začneme dozvídat od 15 hodin, tak u toho buďte s námi!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Švédsko – Finsko

0:4

konec (0:0, 0:2, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Klemetti (Ylönen), 33. Nyman (Kupari, Heponiemi), 49. Puustinen (Ylönen), 55. Virtanen (Kaskinen)

Švédsko: Eriksson Ek (Ersson) – S. Johansson, Ginning, Westerlund, Hedberg, F. Johansson, Lundkvist, Berglund – Bemström, Olofsson, Elvenes – Svenningsson, Holmberg, Höglander – Fagemo, Lycksell, Hallander – Sylvegaard, Bäck, Wernblom.

Finsko: Lehtinen (Patrikainen) – Heinola, Laaksonen, Utunen, Honka, Kokkonen, Latvala, Kaskinen – Nyman, Kupari, Heponiemi – Puustinen, Kakko, Nordgren – Klemetti, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Kivenmäki.

Rozhodčí: Kika, Hradil – Bryška, Lederer.

Průběh zápasu
1. třetina
16:43 FIN 2 Honka, držení
Po 1. třetině
2. třetina
21:40 SWE 2 F.Johansson, podrážení
29:32 SWE 2 Sveningsson, nedovolené bránění
29:33 FIN 0:1 Klemetti (Ylönen)
30:16 SWE 2 Lundkvist, podrážení
32:14 FIN 0:2 Nyman (Kupari, Heponiemi)
37:30 FIN 2 Engberg, nedovolené bránění
39:04 SWE 2 Lycksell, příliš mnoho hráčů
Po 2. třetině
3. třetina
47:05 SWE 2 Berglund, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
48:52 FIN 0:3 Puustinen (Ylönen)
54:59 FIN 0:4 Virtanen (Kaskinen)
Konec