Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HKM Zvolen – MsHK Žilina

9:2

konec (2:0, 3:2, 4:0)

12.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Zvolen • 11. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 1.28 6.4 6.69 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Špirko nebyl daleko od toho, aby dal hattrick a desátý gól, ale nepovedlo se a končí nám tak dnešní zápas s jasným výsledkem 9:2. Hosté totálně bouchli ve třetí třetině, inkasovali v ní ještě čtyři góly v celém průběhu a výsledek 9:2 je pro ně ještě v některých ohledech milosrdný. Vývoj zápasu ale tomu nenasvědčoval, Žilina srovnala na 2:2 ve druhé třetině a kdo ví, jak by to vypadalo, pokud by Balej proměnil ohromnou šanci na 2:3, Zvolen od té doby ale vládl, přidal sedm gólů a bere si tak tři body z dnešního zápasu. Z mé strany je to dnes vše, fotbalovým fajnšmekrům přeji příjemné sledování Ligy národů a u hokeje zase někdy napočtenou! (20:33:07)

Konec zápasu.

59:50

Deset sekund do konce a hra Zvolena 5 na 3. Beránek, 2 minuty sekání.

59:40

Zakázané uvolnění HKM.

59:24

Hosté vyhazují přes všechny čáry a vypadá to na konečné skóre 9:2. Zvláště, když je nyní pískána přihrávka rukou domácích.

58:56

Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Pastor – 2 min., sekání).

58:26

Zvolen právě vstřelil branku!
„Vy nás ale zásobujete, pane Karfík!“ Zuzaňák se na modré pořádně napřáhl, jeho střelu lehce lízl MICHAL CHOVAN a Mikoláš zase loví puk ze sítě. Asistence: Vojtěch Zuzaňák, Peter Zuzin.

58:00

Nejistý zákrok Mikoláša proti Chovanově střele otevřel poslední dvě minuty zápasu.

57:18

Chybu v rozehře využili hosté v brejku 2 na 1, ten ale díky dobře bránícímu Vandanovi nedotáhli do konce. Na druhé straně střílel Zuzin, jeho pokus skončil v ochranné síti.

56:41

Další kombinaci v útočném pásmu ukončil tvrdou střelou Surovka, Tomek opět kryje.

56:36

Komerční pauza, poslední v dnešním utkání. Před ní se protlačil do zakončení Bagin, ukázal něco ze své kvality, Tomek ale ani nemusel pořádně zasahovat.

55:56

Žilina kvalitně ostřeluje domácí branku, pozorná domácí obrana ale vše blokuje a navíc vyhazuje.

54:48

Kytnárovi se otevřel prostor mezi kruhy, přetavil ho ve střelu, Mikoláš pouze vyrazil.

53:59

Žilina ale chce snížit, tři hráči se dostali sami před Tomka, Ručkayovi stačilo kotouč pouze zvednout, ale to se nezadařilo a domácí gólman si vysloužil ovace publika!

53:38

Domácí hráči v poklidu dojeli za svoji branku a zhruba půlminutu bez zájmu čekali na založení útoku. Už je to pouze otázka skóre.

52:14

Jenčík si vytáhl puk ze skrumáže a vystřelil do vrchní části branky, Tomek však situaci kontroloval a vyhostil hosty díky práci s holí z pásma.

51:58

Mikoláš zasahuje, sebral puk ze vzduchu a Žilina má jasný cíl: nedostat desítku.

51:04

Sám to zkusil z obrany Piegl, jeho střela mířila na levou tyč, Tomek lehce zbrzdil a poslal mimo. Na druhé straně operoval domácí Růžička, ale jeho pokus byl blokován.

50:03

Čtvrtá formace Zvolena vyvinula na bránu hostí tlak, dvě možnosti na skórování nevyužila a je to stále o šest branek!

49:16

Vandas z pravého křídla pálil, Mikoláš vyrazil betony a měl štěstí, že u něj nestál někdo dorážející, to by bylo již mnohem horší.

48:19

Bude se dohrávat zřejmě jenom v tréninkovém tempu. MsHK nebude chtít dostat desítku, Zvolen zase nehraje nijak do obrany, a tak to připomíná zápasy legendární NHL 09.

47:12

Zvolen právě vstřelil branku!
Přesilovka 4 na 3 využita a na tento zápas by Žilina radši zapomněla. Obrana Vlků nechala volnou polovinu hřiště, na ní dostal kotouč od Chovana LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, který prostřelil Mikoláše se štěstím mezi betony a navyšuje již na 8:2! Asistence: Michal Chovan, Milan Kytnár.

46:52

Pastor u mantinelu tvrdě dohrál Lušňáka, za krosček dostává dvě trestné minuty, Zvolen bude hrát 4 na 3.

46:39

Ve hře 4 na 4 se hraje převážně ve středním pásmu, jen se ale hra dostala do útočného pásma Zvolena, do obličeje dostal Lušňák a s krvavou stopou opouští led.

45:26

Síly se však rychle srovnaly, vyloučen je pro změnu hráč Zvolena. Drgoň podsekl Pastora a dostává dvě minuty.

45:12

Zvláště, když hosté dostávají další trest za špatné střídání.

44:58

Žilina se snaží hrát sympaticky dopředu, ale je to spíše platonické, Zvolen jasně vládne a dohraje toto utkání bez potíží.

42:47

Zvolen právě vstřelil branku!
Debakl. Zde už není moc co dodávat, HKM má téměř jisté tři body. Petráš z rohu kluziště nahrál mezi kruhy úplně volnému PATRIKU HALAMOVI, který z první trefuje spodní část brány a zajišťuje 51. gól Zvolena v lize! Asistence: Samuel Petráš, Martin Andrisík.

42:25

Zvolen právě vstřelil branku!
A tak se i děje! Krásná kombinace od Zvolena na jeden dotek skončila střelou Šišovského, kotouč do branky následně dotlačil MILAN KYTNÁR a je to 6:2. Asistence: Peter Šišovský, Peter Zuzin.

41:17

Na začátku je vyloučen Pastor za podrážení, Zvolen může navýšit skóre.

40:02

Úvodní buly vyhrál domácí Handlovský a Zvolen zahajuje v útočném pásmu.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina je za námi a hokej to byl jako na houpačce. Zvolen vstoupil do třetiny velice bohorovně a po zásluze dostal dva góly, skórovali Ručkay a Beránek po chybě obránce. Zvolen se ale vrátil suverénně do hry, třikrát v poslední sedmiminutovce skóroval a míří za třemi body. Zpět se vrátíme za cca 15 minut.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Žilina chce ještě snížit stav, tlačí momentálně kotouč do brány, ale Zvolen vše ukončil výhozem, respektive ofsajdem.

39:00

Jdeme do poslední minuty druhé třetiny. Domácí kontrolují hru a nepřipouštějí nějaké drama.

36:47

Zvolen právě vstřelil branku!
Začíná to být na jednu branku. Šišovský získal puk u mantinelu, pustil ho pod sebe na DAVIDA RŮŽIČKU, který střelou z první nedal Mikolášovi šanci. Domácí obránce si připisuje první kanadský bod v extralize. Asistence: Peter Šišovský, Marcel Holovič.

36:34

Střela Surovky byla jaksi navíc, pískán byl předtím ofsajd.

35:10

To už je hodně i Horčičku, který vzal roha z brankoviště přímo na střídačku. Místo něj jde Mikoláš.

35:10

Zvolen právě vstřelil branku!
Ze žilinského obrození je žilinské zoufalství. Těžce vydobyté dva góly hostí Zvolen „zabíjí“ dvougólovou odpovědí. Vandanovo nahození mimo branku tečoval čepelí RASTISLAV ŠPIRKO a vrací zpět domácím větší klid. Asistence: Jake Vandane.

34:21

Zvolenští pálili hned čtyřikrát na branku, ve všech čtyřech případech podržel Žilinu Horčička.

34:06

Tomek na jistotu přerušil hru a započal komerční přestávku.

33:21

Domácí zatlačili hosty do ofenzivy a nedávají prostor na výdech.

32:47

Zvolen právě vstřelil branku!
Domácí si berou své vedení zpět. Zuzin křížnou přihrávkou vyzval Chovana, ten záměr nepochopil, musel se vracet na modrou čáru, svým nahozením našel hůl PETERA ZUZINA, který lehkou tečí usměrnil puk mimo dosah Horčičky. Asistence: Michal Chovan.

31:57

Chybu Jankoviče využil Vandas, zleva najížděl na branku, byl ale zastaven a celá akce vyšuměla do ztracena, Žilina vyhodila na icing.

31:34

Zároveň se u domácího gólmana upravuje výstroj a je to opravdu nevděčná práce, dostat se přes to všechno až k tomu, co potřebujete upravit.

31:34

Pokud by nyní Balej proměnil, tak bych se nedivil, kdyby začaly létat odpadky na led a nikdo by už na hokej do Zvolena nepřišel. Trestuhodná chyba v obraně nechala Baleje samotného před brankou, přišla na něj i přihrávka, ale Tomek svůj tým famózně podržel!

31:07

Tak nikoli, hrajeme dále 5 na 5.

31:07

Na zemi zůstal v bolestech ležet Petráš, bude se zřejmě vylučovat.

30:49

Rázem je tak stále o co hrát, hosté se dotáhli a šli herně ještě více nahoru. Čeká nás ještě zajímavý zápas.

30:16

Žilina vstřelila branku!
Halucinace nebo skutečnost? Nejsem si nyní úplně jist, co jsem to viděl. Tomkova rozehra na Zeleňáka byla dobře provedená, Zeleňák ale trefil brusli dojíždějícího Jenčíka, od jeho brusle se puk odrazil na hůl PETRU BERÁNKOVI, který využil nepřipraveného Tomka a srovnal stav! Asistence: Richard Jenčík.

29:19

Hra šla kvalitou rozhodně nahoru, Žilina je ale stále slabší v obraně a Zvolen měl minibrejk 3 na 1, který ale skončil na zadním plexiskle.

28:13

Domácí získali kotouč za brankou, Podešva ale neměl problém s návratem, naopak se dostal ke střele a tvrdě pálil, Vandane tečoval a nechybělo mnoho k vlastnímu gólu!

27:09

Pokus o rychlé přenesení hry Žilině poměrně vyšel, po přihrávce se dostal na kotouč Jenčík a vystřelil, Tomek ale neměl žádnou práci.

26:25

Vysoký oblouk si zpracoval Zuzin, přihrál na Romana, který střelou z otočky míjí branku zhruba o metr.

25:47

Žilina vstřelila branku!
Žilinské obrození? Podél mantinelu si puk vyměnili Hvila s Matejkou, druhý jmenovaný prostrčil na JAKUBA RUČKAYA, který střelou zápěstím vrací hosty do hry! Asistence: Lukáš Matejka, Lukáš Hvila

24:56

Vandane dostává v druhé třetině mnoho prostoru, ale nemůže z toho vytěžit více.

24:20

Střelou od modré se prezentoval domácí Ondruš, ale Tomek to vzal jako pozdrav, sebral ho do lapačky a raději přerušil. Žilina ale místy působí, jak kdyby to hrála jen tak pro zábavu a přišla se sklouznout.

23:51

Další zkrat hostující obrany! Ohromný nedůraz rezultoval v tři volné hráče před brankovištěm, poslední slovo měl Vandane, Horčička ale udržel přehled v situaci a kotouč před brankovou čárou udržel!

23:30

Špirko si vyjel od mantinelu mezi kruhy, osamocen mířil do pravého vinglu, ale Horčička svojí lapačkou zamezil téměř jasnému gólu!

22:33

Už to vypadalo na icing hostí, Surovka ale v poslední chvíli předjel svého soupeře a čárový sudí nechává hru pokračovat. Surovka však z výhody nic nevytěžil.

21:54

Pokud druhá třetina bude pokračovat tímto tempem, tak si zajistěte přesunutí toalety ke svému zařízení, objednejte si deset pizz a možná vydržíte až do konce. Již pět minut se hraje prostřední perioda zápasu, přitom odehráno pouze 1:54.

21:46

Horčička se musel činit, na druhé straně z levého křídla zahrozil pokusem z úhlu Vandane, hostující gólman dobře zasáhl a přerušil.

21:11

Domácí v plném počtu. Vypadá to, že HKM se ubrání i následnému tlaku.

20:48

Tomek povyjel proti nahození Huny a sebral ho do lapačky, přerušil tak hru. Stále zbývá Žilině cca 20 sekund přesilovky.

20:23

Nahrávka od modré skončila na hostující střídačce, neboť puk srazil napadající Vandas.

20:06

Vlci mají ještě minutu na možnost snížení v nerovném počtu, dohrávají totiž přesilovou hru.

20:01

Začala druhá třetina.
Konec první třetiny, která nenabízí kvalitní hokejovou podívanou. Hodně také tomu napomáhá téměř nulová fanouškovská atmosféra, v Kadani by tohle sice měli za peklo a fanatismus, ale v kontextu dnešního zápasu a úrovně soutěže to není nic světoborného. Na ledě měl jasnou převahu Zvolen, důsledkem jsou toho dva góly, ve 4. minutě se trefil Špirko, v 15. pak Lušňák. Druhá třetina začne cca za 16 minut.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:36

HKM však zkušeně vyváží a šetří čas do konce třetiny. Nevypadá to na využití ještě v první třetině.

19:06

Poslední minutu třetiny zahajují domácí v útočném pásmu. Budou ale hrát v oslabení, neboť byl vyloučen Šišovský za vysokou hůl.

18:33

Dvě střely od hostí v krátkém sledu, ani jedna ale nebyla ničím nebezpečná. Nebezpečnější byla spíše dorážka Hvily, toho si ale domácí obrana srovnala.

17:49

Pastorovo vyhození prošlo až na Jakuba Ručkaye, který se ale nemohl dostat do koncovky, neboť toto absolutně nečekal a nechal puk dojít za branku.

17:22

Tomek šel po delší době do zákroku, vyřešil situaci před svým brankovištěm přerušením hry.

16:51

Přenesená hra do útočného pásma vyšla v přihrávku na dojíždějícího Holoviče, tomu však puk skočil na holi a hra se otočila, Žilinští ale netrefili ani bránu.

15:46

Pod Pustým hradem to nemá Žilina nijak jednoduché, sice měla lepší vstup do utkání, ale inkasovala dva góly, navíc šla často na trestnou lavici a o přestávce si asi budou mít hráči co říci.

14:48

Zvolen právě vstřelil branku!
Využitá přesilovka ne, čtyři sekundy po přesilovce ano! Jednoduchá střela PATRIKA LUŠŇÁKA z pravého kruhu po nahrávce Špirka byla sice viditelná, z pozice gólmana však nikoli. Clona zafungovala dobře a kotouč Horčičkovi proklouzl mezi betony! Asistence: Rastislav Špirko.

14:08

Vandas objel blokujícího obránce, k zakončení se však nedostal, Žilina ale ani nemůže vystřídat.

13:27

Rytíři mají další přesilovku, ta opět není úspěšná, přesto nějakým způsobem zůstávají Zvolenští v pásmu.

12:44

Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Hvila – 2 min., hákování).

12:44

Po poradě se však trestné střílení ruší a Hvila dostává pouze dvouminutový trest za hákování!

12:44

Šišovský ujížděl do brejku, byl ale zahákován a je nařízeno trestné střílení!

12:03

Handlovský střílel zleva, Horčička podržel svůj tým. Přesilovka 5 na 3 HKM skončila, navíc bez gólu. Rozhodně jedna z těch horších početních výhod.

11:20

Domácí chtěli dohrát celou situaci do kuchyně, respektive až na Špirka. Překombinování ale dopadlo nedobře pro Zvolenské, Žilina bez potíží vyhazuje.

10:43

Zvolen má jeden a půl minuty přesilovku 5 na 3! Vyloučeným je Jankovič za nedovolené bránění.

10:21

Nahození na hostující branku vzešlo k přerušení hry od hostujícího gólmana, který si nebyl jist.

10:18

Šest hráčů na ploše i s brankářem? To by takhle nešlo, čárový sudí si všiml včas a dává hostům dvě minuty trestu. Ten odsedí Petr Beránek.

09:58

Petráš neuspěl v souboji a Žilina je v protiútoku, ten domácí ubránili, Žilina však nadále zůstává v pásmu.

09:37

Zakázané uvolnění hostí, jenže to se po dohodě čárových ruší a bude se vhazovat ve středním pásmu.

08:59

Křižná přihrávka napříč pásmem nevyšla a Rudolf Huna se může vrátit do hry bez pocitu viny.

08:11

Přes polovinu početní výhody je za námi, Vandas pracoval před bránou po nahození, ale do branky kotouč nezasunul, respektive ani nedotlačil.

07:48

Přesilová hra se přesunula do rohu kluziště v útočném pásmu. Vyhození hostí zachytil Zuzin, vrátil hru zpět do útoku a z mezikruží tvrdě vypálil. Hostující gólman drží.

07:06

Ihned po buly před Horčičkou vyhazují hosté přes všechny čáry a brání se.

07:03

Vyloučení v týmu MsHK Žilina (Huna – 2 min., držení).

06:45

Jenčík zachytil puk, nechal za sebe na Pastora, který to ale lehce zkazil a výsledkem toho je trest pro jednoho z hostujících hráčů.

06:13

Holovič se obtočil a na levém kruhu se díky nedůrazné obraně dostal ke střele, avšak Horčička vyráží mimo tři tyče.

05:26

V souboji u mantinelu vyšli lépe hostující hráči, kteří vyhodili ze svého pásma ihned ven. Netrvalo ale dlouho a Zvolen je zpět v útočném pásmu. Vandas byl velice aktivní v práci s pukem, ale i on o něj přišel.

04:07

Hosté ale stále pokračují ve svém aktivním nástupu, nepolevují v nastaveném tempu. Domácí však nyní vyhodili na icing.

03:24

Zvolen právě vstřelil branku!
Co naplat, že Žilina měla lepší vstup do utkání. Když si ale nepokryjí hosté při rozehře soupeře, tak to je problém. Handlovský od mantinelu přehrál hru mezi kruhy na Vandase. Bývalý hráč Litvínova střílel, jeho pokus byl blokován obráncem, ale přesto se puk odrazil k volnému RASTISLAVOVI ŠPIRKOVI, ten z otočky mezi betony posílá domácí do vedení! Asistence: Michael Vandas, Lukáš Handlovský.

02:52

Sám to zkusil domácí Halama, jeho nenápadný a nevýrazný pokus Horčička nemusel ani kontrolovat, neboť to nemířilo do brány.

02:25

Nahrávka na hostujícího hráče podél modré nebyla ideální, toho využil Chovan a pomalu získával rychlost, puk ale stále nechával za sebou a přišel tak o něj.

01:37

Domácí se stále nedokáží osvobodit z tlaku Žiliny a mají rozhodně horší vstup do utkání.

01:06

Druhá formace Žiliny se snaží dostat domácí pod tlak. Celou pasáž ukončila střela Pastora od modré, Tomek zachycuje do výstroje a přerušuje.

00:25

Zvolen se ihned po buly natlačil do útočného pásma, Žilina však zkušeně ubránila a osvobodila se šikovným vyhozením, o icing se nejedná.

00:01

Utkání právě začalo.
Poslechneme si nyní hymnu Slovenska, pak už nebude nic bránit začátku zápasu.

-20:00

Úvodní sestavy:

HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Ulrych, Zeleňák, Růžička, Drgoň, Charnaok, Roman – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Lušňák, Holovič, Šišovský – Mich. Chovan (C), Kytnár (A), Zuzin – Andrisík, Petráš, Halama

MsHK Žilina: Horčička (Mikoláš) – Kučný, Jankovič, Pastor, Bagin, Piegl, Matejka (A), Mendrej, Žilin – Bárta, Podešva, Balej (C) – Jenčík, Surovka, Huna (A) – Beránek, J. Ručkay, Hvila – Rehák, Síkela, Ondruš

Rozhodčí: Konc, Fridrich – Rojík, Tvrdoň.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HKM Zvolen – MsHK Žilina

9:2

konec (2:0, 3:2, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Špirko (Vandas, Handlovský), 15. Lušňák (Špirko), 33. Zuzin (Chovan), 36. Špirko (Vandane), 37. Růžička (Šišovský, Holovič), 43. Kytnár (Šišovský, Zuzin), 43. Halama (Petráš, Andrisík), 48. Handlovský (Chovan, Kytnár), 59. Chovan (Zuzaňák, Zuzin) – 26. Ručkay (Matejka, Hvila), 31. Beránek (Jenčík)

HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Vandane, Ulrych, Zeleňák, Růžička, Drgoň, Charnaok, Roman – Vandas, Špirko (A), Handlovský – Lušňák, Holovič, Šišovský – Mich. Chovan (C), Kytnár (A), Zuzin – Andrisík, Petráš, Halama

MsHK Žilina: Horčička (Mikoláš) – Kučný, Jankovič, Pastor, Bagin, Piegl, Matejka (A), Mendrej, Žilin – Bárta, Podešva, Balej (C) – Jenčík, Surovka, Huna (A) – Beránek, J. Ručkay, Hvila – Rehák, Síkela, Ondruš

Rozhodčí: Konc, Fridrich – Rojík, Tvrdoň

Diváci: 1318

Průběh zápasu
1. třetina
03:24 ZVO 1:0 Špirko (Vandas, Handlovský)
07:03 ZIL 2 Huna, držení
10:18 ZIL 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Beránek
10:43 ZIL 2 Jankovič, nedovolené bránění
12:44 ZIL 2 Hvila, hákování
14:48 ZVO 2:0 Lušňák (Špirko)
19:06 ZVO 2 Šišovský, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
25:47 ZIL 2:1 Ručkay (Matejka, Hvila)
30:16 ZIL 2:2 Beránek (Jenčík)
32:47 ZVO 3:2 Zuzin (Chovan)
35:10 ZVO 4:2 Špirko (Vandane)
35:10 ZIL -Mikoláš +Horčička (Střídání)
36:47 ZVO 5:2 Růžička (Šišovský, Holovič)
Po 2. třetině
3. třetina
41:17 ZIL 2 Pastor, podrážení
42:25 ZVO 6:2 Kytnár (Šišovský, Zuzin)
42:47 ZVO 7:2 Halama (Petráš, Andrisík)
45:12 ZIL 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Mendrej
45:26 ZVO 2 Drgoň, podrážení
46:52 ZIL 2 Pastor, krosček
47:12 ZVO 8:2 Handlovský (Chovan, Kytnár)
58:26 ZVO 9:2 Chovan (Zuzaňák, Zuzin)
58:56 ZIL 2 Pastor, sekání
59:50 ZIL 2 Beránek, sekání
Konec