Menu

Hokej

Reprezentace do 18 let

Česko – Rusko

1:4

konec (0:1, 1:2, 0:1)

11.10.2018, 17:30 • Zimní stadion Příbram • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Nejlepší hráči utkání:

Vasilij Podkolzin (RUS) 2+0
Michal Teplý (CZE) 0+1 (19:47:32)
Vasilij Podkolzin dovedl ruskou reprezentaci dvěma góly k vítězství nad českou reprezentací do 18 let, která úvodní zápas proti houževnatému soupeři nezvládla. Jediný gól na české straně vstřelil Radek Mužík. Zápas, ve kterém se hodně, ale opravdu hodně vylučovalo, je u konce a já se již těším na zítřejší zápas, kterým Vás taktéž budu provázet. Ze zimního stadionu v Příbrami je to pro tuto chvíli vše. Konečný výsledek prvního zápasu. Česko 1 Rusko 4.

Konec zápasu.

59:45

Radek Mužík v závěru zápasu dostal dvě minuty za vysokou hůl a ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Jak zápas začal, tak také končí. Vyloučením.

59:41

Radek Kučeřík a Vasilij Podkolzin byli v závěru zápasu shodně vyloučeni na dvě minuty za hrubost.

59:07

Rusové rozjeli krásnou kombinační akci na levé straně útočného pásma, bekhendová přihrávka ale před bránou nikoho nenašla, tedy pokud nepočítáme jednoho z obránců Česka.

58:45

Rusům byla odpískána přihrávka rukou a minimálně ještě jednou se bude v závěru utkání vhazovat.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty dnešního utkání.

57:33

Oba týmy se v rychlém sledu dostaly ke střele v pravém kruhu pro vhazování k prudké střele. Nejprve Češi a poté Rusové, oba brankáři ale puk podržel na přední tyči v náručí.

56:43

Rusové vyhodili puk na zakázané uvolnění a vhazuje se po pravici brankáře Vsevoloda Skotnikova.

56:32

Čas už v závěru utkání plyne hodně rychle, stejně jako samotná hra. Ovšem bez šance na jedné nebo druhé straně.

54:39

Vyloučený Nikojal Burenov je zpět na ledě a ani přesilová hra českému týmu příliš nepomohla, i když je fakt, že početní převaha přispěla alespoň k tomu, aby se dostali z tlaku a více do hry.

54:22

Adam Najman se po zablokované střele z vrcholu pravého kruhu dostal u pravé tyče do velké šance, bekhendem ale nedokázal puk poslat do sítě a ležící Vsevolod si připsal další fantastický zákrok!

52:39

Nikolaj Burenov dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Češi si mohou zvednout pošramocené sebevědomí během přesilové hry, zatím v dnešním zápase nevyužili ani jednu.

52:01

52:01 Vasilij PODKOLZIN - 1:4

52:01

Rusko právě vstřelilo branku!
VASILIJ PODKOLZIN si najel na kolmou přihrávku od Danijla Gutika a samostatný únik vyšperkoval parádním zamícháním s pukem jako s vařečkou, po kterém puk bekhendem zasunul k pravé tyči! Nádherná akce a gól, to je třeba uznat. Asistence: Danijl Gutik.

50:36

Češi nedokázali vyhodit puk a Rusové z levé strany nebezpečně nahodili puk na vzdálenější pravou tyč, kde jeden z Rusů puk těsně minul a nedostal se ke gólové střele.

50:08

Vsevolod Skotnikov klečí ve své bráně během přerušené hry, jako by se nudil. A je pravda, že ve třetí třetině zatím neměl příliš mnoho práce, což je z naší strany škoda.

50:08

Rusové víří v útočném pásmu neskutečným pohybem, nyní to ale přehnali a brána Nicka Malíka byla posunuta.

49:12

Danijl Gutik tak dlouho motal hlavy českých hráčů, až se v levém kruhu dostal ke střele Ilja Nikolajev. Nick Malík ale puk vyrazil hrudí před sebe a poté ho zalehl!

48:24

Ilja Nikolajev si z pravého křídla vybruslil do kruhu pro vhazování a napřáhl ke střele, která na přední tyči byla sražena jedním z českých hráčů do lapačky Nicka Malíka.

47:35

Hra je zatím ve třetí části ze všech třetin nejplynulejší. Nyní ovšem byla přerušena kvůli postavení mimo hru na ruské straně, která vede v Příbrami stále 3:1.

46:43

Egor Spiridonov měl v rychlém sledu dvě obrovské šance, když se v mezikruží dostal k volnému puku a rychlou střelou vytřepal pravý beton Nicka Malíka, který si u své pravé tyče vzápětí poradil i s jeho následnou dorážkou!

45:35

Radek Mužík mohl skórovat podruhé v zápase, jenže jeho prudká rána z pravého kruhu a ostrého úhlu skončila na hrudi výtečného Vsevoloda Skotnikova!

45:11

Vsevolod Skotnikov se vydal za svou bránu poté, co se nepískalo zakázané uvolnění proti české reprezentaci.

44:20

Filip Koffer se snažil dostat ke střele s příklepem na bodu levého kruhu pro vhazování, jenže ve své snaze neuspěl, stejně jako vzápětí jeho spoluhráči v útočném pásmu.

43:29

Theodor Pištěk je zpět na ledové ploše a český tým po trestu za příliš mnoho hráčů na ledě hraje v plném počtu.

42:29

Vasilij Podkolzin se řítil směrem na bránu českého týmu takovou rychlostí, že při pokusu o zakončení zboural Nicka Malíka i českou bránu, která byla posunuta.

42:02

Egor Briutov napřáhl od modré čáry k pěkné střele po ledě, která mířila k pravé tyči, jenže Nick Malík měl dobrý výhled a po zákroku levým betonem rychle zmrazil puk pod lapačkou!

41:29

Theodor Pištěk usedl na trestnou lavici, aby odpykal menší trest po špatném střídání české lavice.

40:39

Vasilij Podkolzin se v úvodu třetí části řítil sám na brankáře Nicka Malíka, jenže střelou zápěstím trefil pouze jeho vyrážečku! Český brankář si vysloužil velký potlesk.

40:01

Na zimním stadionu v Příbrami začala závěrečná třetí třetina a všem fanouškům hokeje a především potom oběma Jaromírům Pytlíkům dlužím obrovskou omluvu, syn stejně jmenovaného táty totiž do Příbrami neodcestoval a místo něj se proti Rusku prohání na ledě Matěj Morong.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 19:08.
Semen Čristjakov krátce po přestávce poslal Rusy do dvoubrankového vedení, Češi však dokázali zásluhou Radka Mužíka snížit a poté měli obrovskou převahu, ze které pramenila přesilová hra 5 na 3 a trest do konce utkání pro Semena Čristjakova, střelce druhého gólu Ruska. Svěřenci Aloise Hadamczika ovšem dvojnásobnou početní výhodu nevyužili a Rusové udeřili, když je do dvoubrankového trháku hned vzápětí vrátil kapitán Vasilij Podkolzin. Skóre po druhé třetině. Česko 1 Rusko 3.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

38:38

38:38 Vasilij PODKOLZIN - 1:3

38:38

Rusko právě vstřelilo branku!
VASILIJ PODKOLZIN napřáhl na pravém křídle po přihrávce Danijla Gutika ke tvrdé střele s příklepem, kterou Nick Malík nedokázal zastavit! Češi nevyužili přesilovou hru 5 na 3 a hned poté za to byli potrestáni. Asistence: Danijl Gutik.

37:50

Ruská reprezentace přečkala přesilovou hru českého týmu 5 na 3 a poté i běžnou, takže hraje v plném počtu.

36:54

Michal Teplý mohl vyrovnat na 2:2, jenže na levém křídle prudkou střelou z ostrého úhlu trefil masku ruského brankáře Vsevoloda Skotnikova!

35:41

Rodion Amirov usedl na trestnou lavici, aby odpykal trest za Vsevoloda Skotnikova. Brankář Ruska dostal menší trest za sekání. Češi hrají přesilovou hru 5:3.

35:02

Semen Čristjakov dostal desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku plus osobní trest do konce utkání poté, co ve středním pásmu nechutně sestřelil jednoho z českých hokejistů. Menší trest odpyká Denis Počivalov.

33:40

Rodion Amirov usedl na trestnou lavici poté, co sevřel puk rukou. Zbytečné vyloučení, ale k naší radosti.

33:24

Adam Raška se skvěle protáhl před bránu, jenže ztroskotal na levém betonu ruského brankáře Skotnikova!

32:17

Ilia Mirinov mohl na vrcholu pravého kruhu vypálit po zpětné přihrávce z levé strany v oslabení, což také udělal, jenže při nápřahu a pokusu o střelu s příklepem zlomil hůl.

31:36

Ze tlaku českého týmu pramenil faul, kterého se dopustil Nikita Vašenko, a byl vyloučen na dvě minuty za krosček.

30:08

Egor Spiridonov před bránou nebezpečně tečoval nahození od modré čáry a puk mířil ke vzdálenější levé tyči, Nick Malík ho ale dokázal levým betonem fantasticky vyrazit!

29:44

29:44 Radek MUŽÍK - 1:2

29:44

Česko právě vstřelilo branku!
Rusko v první třetině udeřilo z ničeho nic, zatímco nyní naopak česká reprezentace a jmenovitě RADEK MUŽÍK, který si najel v mezikruží na přihrávku Michala Teplého zpoza brány a parádní střelou bez přípravy puk nad levým betonem Skotnikova poslal k pravé tyči! Češi jsou zpět v zápase. Asistence: Michal Teplý.

28:55

Češi jsou v prostřední části utkání permanentně pod tlakem, ze kterého nyní pramenilo zakázané uvolnění.

28:31

David Vitouch je zpět na ledě a česká reprezentace tentokrát početní výhodu svého protivníka dokázala přečkat bez úhony.

26:31

David Vitouch dostal dvě minuty za podražení a ruská reprezentace si zahraje další přesilovou hru.

25:16

25:16 Semen ČRISTJAKOV - 0:2

25:16

Rusko právě vstřelilo branku!
SEMEN ČRISTJAKOV stál na konci skvěle sehrané přesilové hry a prudkou střelou propálil Nicka Malíka! Rusko využilo přesilovou hru a vede 2:0. Asistence: Egor Briutov a Arsenij Gricjuk.

23:59

Matěj Morong odpyká dvě minuty poté, co český výběr špatně střídal a dostal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

23:24

Dmitrij Šešin a Jan Mlčák jsou zpět na ledě a oba týmy hrají v plném počtu. Rusové stále vedou nad Českem 1:0.

21:24

Dmitrij Šešin osekával českého brankáře a dostal dvě minuty za sekání, zatímco Jan Mlčák souběžně s ním dvě minuty za hrubost poté, co ho svalil nekompromisně k ledu.

20:15

Vasilij Podkolzin mohl po pouhých 15 sekundách druhé třetiny poslat Rusy do dvoubrankového vedení, jenže Nick Malík puk dokázal vyrazit pravým ramenem nad bránu do ochranného skla!

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 18:18.
Český výběr měl skvělý vstup do zápasu a hned po 13 sekundách hrál přesilovou hru, jenže ji nedokázal využít, stejně jako další dvě, a na opačné straně přišel trest z hokejky Aleksandra Gordina. Češi měli jednu obrovskou šanci, jenže Skotnikov jim ukradl gól spektakulárním zákrokem. Skóre po první třetině. Česko 0 Rusko 1.

20:00

První třetina skončila.

19:06

Vyloučený Michal Teplý je zpět na ledě a hokejisté obou týmů hrají v závěru úvodní části utkání v plném počtu.

19:00

Do konce první třetiny utkání zbývá odehrát 1 minuta.

18:54

18:54 Čristjakovu střelu zastavila tyč české branky

18:54

Semen Čristjakov na vrcholu levého kruhu napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která mířila do předního horního rohu brány, nakonec se ale od tyče vrátila do hry!

18:33

Vasilij Podkolzin předvedl v levém kruhu nádhernou stahovačku a po ledě mířil ke vzdálenější pravé tyči, Nick Malík ale výborně zasáhl levým betonem a puk vytěsnil mimo!

17:06

Michal Teplý dostal dvě minuty za držení hole a zkrátil nechtěně přesilovou hru českého týmu. Tohle se českému kapitánovi v útočném pásmu příliš nepovedlo.

16:51

16:51 Najmana ve velké šanci vychytal Skotnikov

16:51

Český tým měl stoprocentní šanci, jenže vyrovnání nepřišlo! Pavel Novák u levé tyče krásně sklepl nahození od modré čáry pro Adama Najmana, který na vzdálenější pravé tyči bez přípravy skóroval do zdánlivě prázdné brány, jenže puk nedokázal zvednout a Vsevolod Skotnikov ho vleže vyrazil levým betonem! Spektakulární zákrok ruského brankáře, který nyní zabránil jistému gólu.

16:35

Český výběr se dostal u pravé tyče v rychlém sledu ke dvěma střelám, jenže Skotnikov první vyrazil a druhou podržel.

16:14

Ilia Mironov dostal dvě minuty za podražení a český tým má další možnost vyrovnat stav utkání v přesilové hře.

16:14

Theodor Pištěk u levé tyče dobře vystřelil vpádu bekhendem a donutil ruského brankáře k zákroku! Navíc byl faulován, takže český tým si zahraje již třetí přesilovou hru.

15:40

Českému týmu se nepodařilo rozehrát podél střídaček a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hra byla přerušena.

15:05

Michal Teplý jako správný kapitán zavelel k útoku a v pravém kruhu se dostal ke střele, která byla sražena za bránu.

14:22

Ilja Ovčinnikov se mezi dvěma českými hráči drze protáhl až před bránu a už se chystal zakončit, jenže David Homola kopíroval jeho pohyb a na poslední chvíli mu kotouč vypíchl!

13:17

Vyloučený Denis Počivalov je zpět na ledě a ruská reprezentace do 18 let přečkala i druhé oslabení v dnešním zápase.

13:15

Adam Najman v závěru přesilové hry českého týmu na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, jeho pokus ale skončil nad bránou a rozezněl pouze ochranné sklo za ní.

12:09

Radek Mužík táhlou střelou zápěstím od modré čáry mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, jenže Vsevolod Skotnikov puk skvěle vyrazil pravým betonem mimo!

11:29

Hra byla na delší dobu přerušena, protože ledař musel provrtat díru, do které zapadá pravá tyč brány Nicka Malíka.

11:17

Denis Počivalov dostal dvě minuty za hákování a český výběr si zahraje v první třetině svou druhou přesilovou hru.

10:52

10:52 Morong minul prázdnou bránu

10:52

Jan Klodner si z pravého křídla krásně sjel před bránu a po zákroku ruského brankáře pravým betonem mohl dorážet puk do odkryté sítě Matěj Morong, jenže ji trestuhodně minul!

09:22

A další střela ihned po vhazování, která z českých hokejek mířila po ledě ke vzdálenější levé tyči, jenže Vsevolod Skotnikov puk úspěšně vyrazil pravým betonem!

09:14

Češi na pravém křídle vypálili z vrcholu kruhu ihned po vhazování a po zákroku ruského brankáře vznikla drobná potyčka, po které se rozhodčí vylučovat nerozhodli.

09:10

Rusové se ocitli v postavení mimo hru a čeští hráči jako supi obkroužili ruskou bránu, Vsevolod Skotnikov byl ale své pravé tyče pozorný a puk rychle zmrazil pod lapačkou.

08:48

Theodor Pištěk na levém křídle výborně pronikl do útočného pásma a do jeho střely na poslední chvíli vložil hůl vracející se Nikita Vašenko, po jehož teči puk zamířil do náruče připraveného Vsevoloda Skotnikova.

07:35

Rusové se rychle vydali směrem vpřed podél střídaček a prudká rána z vrcholu levého kruhu zamířila nad českou bránu. Nick Malík zasahovat nemusel a puk skončil na ochranném skle.

07:12

Adam Najman se na levém křídle mezi dvěma protihráči protáhnout do zakončení nedokázal a Rusové mohli otočit hru.

06:20

Vyloučený Theodor Pištěk odpykal dvouminutový trest za svého brankáře a český výběr hraje v plném počtu.

05:37

Nikolaj Burenov od modré čáry nahodil puk směrem k levé tyči, kde ji ještě nepříjemně tečoval Egor Spiridinov, Nick Malík ale dokázal puk najít a vyrážečkou vyrazit mimo!

04:20

Nick Malík dostal dvě minuty za podražení a trest za českého brankáře na trestné lavici odpyká Theodor Pištěk.

03:17

03:17 Aleksandr GORDIN - 0:1

03:17

Rusko právě vstřelilo branku!
Češi měli skvělý vstup do utkání, jenže přesilovou hru nevyužili a ALEKSANDR GORDIN přesnou střelou z mezikruží vymetl levý horní roh brány! Rusové skórovali z první střely na bránu a chybě českého týmu v rozehrávce. Asistence: Egor Spiridonov.

02:13

Karel Klikorka na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou Skotnikov úspěšně hrudí vyrazil mimo, vyloučený kapitán ruské reprezentace se vrátil zpět na led.

02:09

A další zákrok Skotnikova, který střelu českého týmu z pravého křídla vyrazil vyrážečkou na horní síť své brány. Hra byla přerušena.

01:37

Matěj Morong dobře vystřelil zápěstím v pravém kruhu pro vhazování a ruský brankář Skotnikov si připsal první úspěšný zákrok, když na přední tyči vkleče podržel puk v náručí.

00:13

Vasilij Podkolzin byl po pouhých 13 sekundách vyloučen, když dostal dvě minuty za napadení.

00:01

Rusové vyhráli úvodní vhazování zápasu a jako první se mohou vydat směrem vpřed. Utkání v Příbrami bylo zahájeno.

00:01

Utkání právě začalo.
Rusové už nastoupili na modrou čáru a čeká se pouze a jen na hráče české reprezentace. Věřme, že se dobře vyspali a ukáží dnes soupeři, že i mladí čeští hokejisté umí hrát parádní hokej a konkurovat nejlepším.
Hokejisté obou týmů vyrazili na rozbruslení a do začátku prvního ze tří přípravných zápasů české reprezentace do 18 let proti Rusku na zimním stadionu v Příbrami zbývá 30 minut.
Úvodní sestavy:

Česko: Malík (Škorpík) – Kučeřík (A), Klodner, Klikorka, Homola, Černohorský, Poizl, Tureček, Mlčák – Mužík (A), Najman, Teplý (C) – Novák, Morong, Myšák – Pištěk, Peterek, Raška – Koffer, Vitouch, Rychlovský.

Rusko: Skotnikov (Gorbunov) – Byčkov, Vašenko, Mironov, Burenov, Čristjakov, Briutov, Zajcev, Zaruba – Podkolzin (C), Nikolajev (A), Gutik – Gordin Spiridonov (A), Šešin – Amirov, Baškirov, Gricjuk – Chulapov, Ovčinnikov, Počivalov.

Rozhodčí: Vladimír Pešina, Daniel Pražák. Čároví: Milan Jindra, Michal Zíka.
Česká reprezentace do 18 let se již dozvěděla soupeře pro nadcházející mistrovství světa U18, které se bude konat v dubnu příštího roku ve Švédsku, a během tohoto týdne ji čeká tradiční test v Příbrami. Svěřenci Aloise Hadamczika se střetnou ve skupině A s mistry z Finska, Kanadou, Běloruskem a Švýcarskem. Mistrovství světa je ovšem ještě daleko a český tým se soustředí na trojici zápasů proti Rusku, se kterým se v Příbrami poměří ve čtvrtek, pátek a naposledy sobotu. Debut v reprezentačním týmu do 18 let si odbude Jan Myšák, který na sebe upoutal pozornost v dresu Litvínova.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Česko – Rusko

1:4

konec (0:1, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Mužík (Teplý) – 4. Gordin (Spiridonov), 26. Čristjakov (Briutov, Gricjuk), 39. Podkolzin (Gutik), 53. Podkolzin (Gutik)

Česko: Malík (Škorpík) – Kučeřík (A), Klodner, Klikorka, Homola, Černohorský, Poizl, Tureček, Mlčák – Mužík (A), Najman, Teplý (C) – Novák, Morong, Myšák – Pištěk, Peterek, Raška – Koffer, Vitouch, Rychlovský.

Rusko: Skotnikov (Gorbunov) – Byčkov, Vašenko, Mironov, Burenov, Čristjakov, Briutov, Zajcev, Zaruba – Podkolzin (C), Nikolajev (A), Gutik – Gordin Spiridonov (A), Šešin – Amirov, Baškirov, Gricjuk – Chulapov, Ovčinnikov, Počivalov.

Rozhodčí: Vladimír Pešina, Daniel Pražák. Čároví: Milan Jindra, Michal Zíka

Průběh zápasu
1. třetina
00:13 RUS 2 Podkolzin, napadení
03:17 RUS 0:1 Gordin (Spiridonov)
04:20 CZE 2 Malík, podrážení, odpyká Pištěk
11:17 RUS 2 Počivalov, hákování
16:14 RUS 2 Mirinov, podrážení
17:06 CZE 2 Teplý, držení hole
Po 1. třetině
2. třetina
21:24 CZE 2 Mlčák, hrubost
RUS 2 Šešin, sekání
23:59 CZE 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Morong
25:16 RUS 0:2 Čristjakov (Briutov, Gricjuk)
26:31 CZE 2 Vitouch, podrážení
29:44 CZE 1:2 Mužík (Teplý)
31:36 RUS 2 Vašenko, krosček
33:40 RUS 2 Amirov, sevření puku rukou
35:02 RUS 10+OK Čristjakov, zásah do hlavy nebo krku, odpyká Počivalov
35:41 RUS 2 Skotnikov, sekání, odpyká Amirov
38:38 RUS 1:3 Podkolzin (Gutik)
Po 2. třetině
3. třetina
41:29 CZE 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Pištěk
52:01 RUS 1:4 Podkolzin (Gutik)
52:39 RUS 2 Burenov, nedovolené bránění
59:41 CZE 2 Kučeřík, hrubost
RUS 2 Podkolzin, hrubost
59:45 CZE 2+10 Mužík, vysoká hůl+nesportovní chování
Konec