Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Nizozemsko – Brazílie

3:1

konec (21:25, 25:20, 25:20, 25:21)

15.09.2018, 19:30 • Arena Ruse, Bulharsko • Skupina B • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 10.0 1.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

Nizozemci šokovali jedny z největších favoritů na zisk zlatých medailí! Svěřenci Gida Vermeulena dokázali porazit Brazilce ve čtyřech setech!

Dlouho se zdálo, že "kanárci" nebudou mít problém s outsiderem zápasu. V prvním setu snadno rychle odskočili na rozdíl čtyř bodů a ten si dovedli až do závěru. Od druhé sady se ale hra výrazně vyrovnala, Nizozemci tlačili servisem, naopak Brazílie si nedokázala připravovat ideální pozice pro útok a to vadilo především Wallacovi. Evropský celek najednou vedl 2:1 na sety, ale dlouho Brazilci odolávali. Až ve střední části se po několika blocích podařilo odskočit nizozemské reprezentaci a závěr už byl v exhibičním tempu. (21:38:05)

25:21

Čtvrtý set skončil.

25:21

Senzace je na světě! Ter Maat riskoval na servisu, jak je jeho zvykem. Brazilci byli daleko od sítě, nakonec smečoval Eduardo z hlavního kůlu do autu a završil tak celý zápas!

24:21

Nizozemský univerzál Wouter Ter Maat se představil na servisu i po oddechovém čase. Jeho podání zamířilo na Eduarda. Následně smečoval Evandro jen do autu!

Brazilci si ještě vyžádali přezkoumání na videu, to ale odhalilo útok brazilského univerzála do autu, bez doteku hráčů na bloku! Tři mečboly!

23:21

A je to eso! Wouter Ter Maat trefuje přímý bod ze servisu a Nizozemci mají znovu k dispozici potřebné dvoubodové vedení! Brazílie si bere oddechový čas.

22:21

Van Haarlem nahrál Ter Maatovi a ten se v důležitém okamžiku nebál a praštil do balonu, který zapadl do dlouhé diagonály.

21:21

A právě Lucas zamířil na podání. Nizozemsko smečoval z hlavního kůlu. Ter Horst měl však míč nalepen k bloku a už s tím nedokázal nic udělat.

21:20

Michael Parkinson svým servisem našel Thalese. Následně se stejně středem sítě prosadil Lucas.

21:19

Po servisu Eduarda smečoval za Nizozemce na středu sítě Parkinson.

20:19

Evandro opět narazil na blok, ale míč se tentokrát odrazil daleko do autu.

20:18

Po nedůrazném útoku Parkinsona smečoval na druhé straně Evandro. Univerzál Brazílie mohl srovnat, ale našel jen vysoký blok.

19:18

William pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Ter Maat je znovu zablokován Lucasem s Eduardem.

19:17

Ani Parkinson bod nedal, následně byl ubráněn v poli Ter Maat. Lucas ještě vykřesává naději pro Brazilce útokem středem sítě. Nizozemci si berou oddechový čas.

19:16

Střídající William na podání. Van Garderen byl ubráněn na síti blokem Evandra.

19:15

Daan Van Haarlem je za koncovou lajnou. Plachta však skončila metr za kurtem.

19:14

Maurício na podání. Nizozemsko smečuje z hlavního kůlu z ruky Van Garderena.

18:14

Smitův servis našel opět Thalese. Následně už se z hlavního kůlu prosadil Eduardo.

18:13

Tim Smit dokázal plachtícím servisem najít Thalese. Nakonec smečoval středem sítě Maurício, ale minul dvorec. Schyluje se k velkému překvapení.

17:13

Další komplikace pro Brazilce. Bruno neudržel ve hře další chybou přihrávku Felipeho. A na řadu přichází také klasický oddechový čas Brazílie.

Nizozemsko – Brazílie

3:1

konec (21:25, 25:20, 25:20, 25:21)

Zpět na online

Nizozemsko: Van Haarlem, Keemink – Van Garderen, Ter Horst, Jorna, Rauwerdink – Diefenbach, Smit, Koelewijn, Parkinson – Abdel-Aziz (C), Ter Maat – Sparidans, Dronkers Trenér: Gido Vermeulen

Brazílie: Bruno (C), William – Eduardo, Felipe, Douglas, Kadu – Isac, Eder, Maurício, Lucas – Wallace, Evandro – Thales, Maique Trenér: Renan Dal Zotto

Rozhodčí: Jaafar Ebrahim Ali (BHR) – Stephan Grieder (SUI)