Menu

Hokej

KHL

SKA Petrohrad – Spartak Moskva

2:1

konec (0:1, 2:0, 0:0)

14.09.2018, 18:30 • Ice Palace • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.35 6.31 6.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že zvítězil v průměrném utkání Petrohrad se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:53:06)
Československá stopa

Július Hudáček (SPM) 25 zákroků, 2 inkasované góly, 92,59% úspěšnost zákroků
Robin Hanlz (SPM) 0+0, 2 střely na branku, 13:36 čas na ledě
Dnešní utkání sledovalo 11 197 diváků.
Utkání rozhodla druhá dvacetiminutovka, kterou ovládl Petrohrad, jenž si do tabulky připisuje vítězství. Ovšem jinak se čtyřicet minut hrál spíše průměrný hokej. Spartak si v duelu moc velkých šancí nepřipsal a i proto se musel před favoritem soutěže sklonit. Když to vezmu z pohledu "našich" hráčů, tak Július Hudáček předvedl podařený výkon a patřil k tomu nejlepšímu na ledové ploše. Naopak střetnutí se moc nedařilo Robinu Hanzlovi, který byl dvakrát na trestné lavici a jinak moc vidět nebyl.

Střely na branku: 27:19 (v této třetině: 7:6).

Konec zápasu.

59:55

Jeden z domácích obránců chtěl dát prostě gól a zakončoval přes celé kluziště. Ovšem jeho pokus šel jen vedle brány, a tak se píská zakázané uvolnění.

59:09

Hostující tým se nemůže usadit před brankou soupeře a Petrohrad už poněkolikáté posunul černou gumu do středního pásma.

58:18

Július Hudáček zůstává na střídačce a Spartak posílá do boje šest bruslařů!

58:18

Petrohrad vyhazuje na zakázané uvolnění a hostující trenér si bere oddechový čas.

58:13

Po ofsajdu Spartaku se hra přerušuje, slovenský gólman již signalizuje, zda se má vydat na střídačku. Ovšem ještě v brance zůstává.

57:02

Čas Spartaku stále utíká a tlak stále nepřichází. Hostující tým se nemůže usadit před brankou soupeře a bohužel pro něj nepřicházejí ani střely na švédského brankáře.

55:47

55:47 Hudáček vychytal unikajícího Barbanova

55:47

Už jsem chtěl psát, že se Petrohrad nikam nežene a brání jen střední pásmo. Ovšem v tom si počkal na rozehrávku soupeře Alexandr Barabanov , jenž jel sám na slovenského gólmana. Július Hudáček si na bekhendovou kličku ruského reprezentanta počkal a nejspíše položenou holí zasáhl!

54:20

Do druhé vlny dostal přihrávku Kaspars Daugavinš, jehož pokus letěl jen nad branku. Petrohrad hru uklidňuje a oba celky střídají.

53:37

Spartaku se čas na vyrovnání hodně krátí, ale stále je dost času. Ovšem tlak hostů stále nepřichází a tentokrát jsou to oni, kdo se brání.

52:28

V krátkém sledu je hra opět přerušena, když se tentokrát do ofsajdového postavení dostal Spartak.

52:16

Od pravého mantinelu z otočky vystřelil Maxim Gončarov, jehož pokus mířil někam pod horní tyč. Ovšem Magnus Hellberg zastavil puk a hru přerušuje.

51:27

Spartak je pod tlakem, což se mu nehodí. Ovšem Petrohrad toho za brankou soupeře asi moc nevymyslí.

49:59

Z voleje vypálil od modré čáry Anton Bělov, jehož pumelice nadělala slovenskému brankáři hodně starostí. Júliusi Hudáčkovi musel nakonec pomoci i obránce, jenž před soupeřem odpálil kotouč.

49:42

Další icing v podání domácího celku. Někteří hráči už skočili na střídačku, ale čároví sudí je posílají zpátky do hry.

49:11

Hrálo se pět a půl minuty bez přerušení, to přišlo až po vyhození SKA na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levici švédského gólmana.

48:06

Od modré čáry vypálil Anton Bělov, jehož tvrdá rána zamířila jen těsně vedle pravé tyče branky slovenského brankáře. Arénou to pouze zahučelo, ale Petrohrad byl blízko ke třetímu zásahu.

47:12

Stále je o co hrát, ale Jaroslav Kosov v přečíslení byl podražen. Hlavní rozhodčí ovšem nepíská, a tak se Spartak musí rychle vracet do obrany.

46:07

Tlak Spartaku z přesilové hry ještě pokračoval, ale střela žádná nepřišla. Navíc u mantinelu dobře zapracoval Roman Rukavišnikov, který šikovně vyhodil puk o mantinel do středního pásma.

45:06

Spartak opět vymyslel těžkou přihrávku přes mezikruží, celou akci přerušil Patrik Hersley, jemuž se podařilo také vyhodit.

44:06

Těžká přihrávka přes celé pásmo měla mířit na Alexandra Chochlačova. Jenže cestou stála celá čtveřice Petrohradu, a tak jeden z ní puk zasáhl a vyhodil.

43:38

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Arťom Zub – 2 min., podrážení).

43:16

Jeden z hostujících útočníku ve středním pásmu nezpracoval puk, a tak mohl jít do útoku Petrohrad. Ovšem ani ten se do útočné třetiny neprocpal.

42:15

I s trochou problémů se do útočného pásma prodral Maxim Gončarov. Jeho tvrdá rána od pravého mantinelu neměla šanci na úspěch, a tak švédský brankář v poklidu zakročil.

41:25

Spartak vyhodil tak dobře, že Magnus Hellberg musel zasáhnout. Oba celky střídají a kotouč se nachází za brankou Petrohradu.

41:08

Na druhé straně vypálil z pravé strany Anatolij Nikoncev, který trefil jen bránícího hráče, od něhož se kotouč odrazil do ochranné sítě.

40:49

Čárový rozhodčí signalizuje ofsajd, a tak SKA opět musí vyklidit útočnou třetinu.

40:24

Po nepřesné střele Spartaku se Petrohrad osvobozuje jen vyhozením přes všechny čáry. Bude se vhazovat po levici švédského brankáře.

40:01

Začala třetí třetina.
Jestliže úvodní perioda byla nemastná a neslaná, tak druhá měla ze strany Petrohradu pořádné grády! Domácí celek se po vyrovnávací brance uklidnil a prostřední periodě kraloval, což potvrdil také brankami, které stříleli Nikita Gusev a Sergej Plotnikov. Spartak na větší šanci čekal do závěrečných minut třetiny, ale Magnus Hellberg obstál a drží těsné vedení pro svůj tým. Jestli tým z Moskvy může někomu děkovat, že ještě bude moci bojovat o body, je to určitě Július Hudáček. Slovenský brankář chytá úžasně a uvidíme, zda se jemu s jeho týmem podaří na ledě favorita Kontinentální ligy bodovat.

Střely na branku: 20:13 (v této třetině: 12:5).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:47

Domácí celek od vyrovnávacího gólu hraje uvolněně a je vidět, že je to starý dobrý Petrohrad. SKA zastavuje v oslabení útoky soupeře a třetinu tak skvěle dohrává.

37:49

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nail Jakupov – 2 min., nedovolené bránění).

37:44

Obrovská šance Spartaku! Střelu z pravého kruhu vyrazil švédský brankář před sebe, odkud doráželi Martinš Karsums a také Robin Hanzl. Ovšem Magnus Hellberg skvělými zákroky betonem drží Petrohrad ve vedení.

36:54

Pavel Dacjuk opět bekhendem přihrával mezi kruhy, ale tentokrát spoluhráče nenašel. Naopak Petrohrad se musel bránit, ale zastavil útok Spartaku hned za modrou čárou.

35:48

Po delší době registrujeme zákrok také švédského brankáře. Od modré čáry vystřelil Arťom Aljajev, jeho pokus schoval do výstroje Magnus Hellberg.

35:21

Július Hudáček řeší další střelecký pokus Petrohradu. Tentokrát se k zakončení prodral Arťom Zub, jehož rána končí na hrudi gólmana.

34:43

Spartak se ve druhé dvacetiminutovce k ničemu nedostal a vlastně zaslouženě prohrává. V této části se hraje výhradně před brankou slovenského gólmana.

33:29

Před brankou Spartaku je nyní pořádně horko slovenskému brankáři. Ten musel nejprve řešit nahození Patrika Hersleye a také následnou dorážku z hranici brankoviště. Júliuse Hudáčka čeká hodně nepříjemné práce.

32:04

32:04 Sergej PLOTNIKOV - 2:1

32:04

Petrohrad právě vstřelil branku!
Tak to byla parádní akce v podání SERGEJE PLOTNIKOVA. Ruský reprezentant se nenechal odstavit od puku a prodral se až před Júliuse Hudáčka. Jeho zakončení kolem betonu brankáře končí za brankovou čárou. Asistence: Vasilij Tokranov.

31:37

Spartak ztratil puk v rohu útočného pásma a Petrohrad se okamžitě vydává do protiútoku.

30:19

30:19 Nikita GUSEV - 1:1

30:19

Petrohrad právě vstřelil branku!
Po zbytečné chybě Spartaku je vyrovnáno! Pavel Dacjuk získal černou gumu a prohnal se kolem mantinelu do útočného pásma. Největší hvězda Petrohradu prohodila puk na NIKITU GUSEVA, který ukázal proč je obávaným střelcem. Jeho pokus z mezikruží zamířil do levé šibenice a rázem smazal čisté konto slovenskému brankáři. Asistence: Pavel Dacjuk.

29:15

U levého mantinelu zůstal osamocený Jarno Koskiranta, jenž také dostal přihrávku. Pokus finského útočníka z velké dálky vyrazil slovenský fantom ve službách Spartaku.

28:36

Robin Hanzl zavezl puk do útočného pásma, ale po nepřesné přihrávce se on i spoluhráči musejí rychle vracet. Jenže útok Petrohradu je zastaven, jelikož na ledové ploše zůstal ležet Nikolaj Prochorkin.

27:23

Mezi kruhy zůstal zcela osamocený Alexandr Barabanov, na něhož sice mířila přihrávka. Jenže do té v poslední chvíli sáhl jeden z obránců.

26:24

Jeden z domácích hráčů se vydal sprintem za kotoučem mířícím do rohu a přihrál před branku. Do tohoto prostoru si najela největší hvězda Petrohradu, kterou je Pavel Dacjuk. Ovšem jeho pokus byl sražený vedle brány.

26:15

Po dalším ofsajdu Petrohradu se hra přerušuje. Po reklamní přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.

25:42

Z ničeho nic se vydali dva hostující hráči do přečíslení. Autor zatím jediného gólu vzal celou situaci na sebe, ale po kličce doprostřed branky trefil pouze bránícího Patrika Hersleye.

25:15

Ve druhé části i díky přesilovým hrám je Petrohrad jasně lepším celkem, ale šance neproměňuje. Jenže tentokrát domácí hráče zastavuje další ofsajd.

24:57

Zatímco se Spartak bránil, Petrohrad vystřídal všech pět hráčů. Tlak domácího mužstva končí po zákroku Júliuse Hudáčka, jenž si počíhal na střelu od modré čáry.

23:38

Mezi kruhy si najel Nail Jakupov, který si našel prostor k zakončení. Jeho pokus se ale do prostoru tří tyčí nevešel, a tak slovenský gólman stále drží čistý štít.

22:57

Zatím hrozná přesilová hra pro SKA, Spartaku se v klidu podařilo vyhodit a může poslat do boje čerstvé síly.

22:21

Spartak po vyhraném vhazování opět rychle vyhazuje. Petrohrad se ani po dalším útoku v pásmu soupeře neusadil.

22:17

Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Robin Hanzl – 2 min., podrážení).

21:31

Arénou to jen zahučelo, když Petrohrad jel ve třech proti oběma obráncům. Přihrávku mezi kruhy dostal Andrej Kuzmenko, ale jeho pokus na první tyč mířil vedle levé tyče. Július Hudáček už se přesouval na druhou stranu, a tak při něm tentokrát stálo i štěstí.

20:58

Opět situace mezi před chvílí zmíněnými a opět vyhrává brankář Spartaku. Patrik Hersley i tentokrát z voleje trefil slovenského gólmana do hrudi.

20:45

Slovenský brankář si připisuje další zákrok po zakončení švédského obránce. Ovšem Patrik Hersley vypálil z první jen do hrudi Júliuse Hudáčka.

20:17

Petrohrad se sice hnal do útoku, ale Spartaku se rychle podařilo vyhodit. S rozehrávkou obráncům pomáhá také Magnus Hellberg.

20:01

Začala druhá třetina.
Do druhé dvacetiminutovky nastoupí SKA v početní výhodě, a tak bude mít obrovskou šanci na vyrovnání. Ovšem musí zlepšit kombinaci, aby se dostalo k nějakému ohrožení slovenského gólmana.

Střely na branku: 8:8.
Úvodní dvacetiminutovka nabídla spíše průměrnou podívanou, ale spokojenější jdou do kabin hosté, kteří zásluhou Gleba Šaškova vedou o jedinou branku. Výkon Petrohradu je zatím obrovským zklamáním, jelikož hráči v modrých dresech se hlavně trápí s přechodem přes střední pásmo. Naopak Spartak po úvodní brance vypadá uvolněně a rve se před švédského gólmana. Ovšem kromě šťastného gólu nikterak Magnuse Hellberga neohrozil.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:26

Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., podrážení).

19:01

Alexandr Chochlačov počkal na posledního spoluhráče, jenž překonal modrou čáru a okamžitě mu přihrával. Do puku se z voleje opřel Andrej Kutějkin, jehož ránu schoval mezi ruku a tělo Magnus Hellberg.

18:43

Ještě minimálně jedno přerušení v úvodní dvacetiminutovce bude, jelikož Petrohrad se dopustil ofsajdu. Hra se vrací opět do neutrální zóny.

18:08

Až nyní vletěl mezi kruhy Nikolaj Prochorkin, jehož pokus srazil první obránce. Bude se vhazovat po levé ruce Júliuse Hudáčka.

17:41

Čekalo se nadprůměrné utkání, jenže to zatím neplatí. Hraje se spíše ve střením pásmu a hlavně Petrohrad se hodně trápí v přechodu přes modrou čáru.

16:38

Na pravém kruhu dostal spoustu času Alexandr Chochlačov, který bez přípravy vystřelil, ale pokus z jeho hokejky mířil jen nad břevno.

16:00

Hostujícímu celku se vůbec nedaří. Také přihrávka mezi kruhy mířila jen na obránce, kteří okamžitě vyhazují. Ovšem jen k červené čáře, odkud přišel nástřel na zadní mantinel.

15:08

Spartak po prohraném buly musí začít od vlastní branky. Ovšem ani napodruhé mu přechod přes útočnou modrou čáru nepřešel.

14:52

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Maxim Karpov – 2 min., sevření puku rukou).

14:27

Zkušený Dmitrij Kalinin nerozehrál a namazal soupeři, který se okamžitě usadil před brankou soupeře. Ovšem střelecký pokus nepřišel.

13:16

Jakmile naskočil Robin Hanzl na led, Spartak se usadil před švédským brankářem. Před brankou vznikla nepřehledná situace, kterou zákrokem vyřešil právě Magnus Hellberg.

12:11

Hostující celek už je ve čtyřech, ale pochopitelně tlak Petrohradu pokračuje. Jenže po nepřesné přihrávce vyhazuje Jaroslav Kosov.

11:32

Hodně aktivní v početní výhodě je Patrik Hersley, jenž vyslal dva pokusy proti slovenskému brankáři. Ten první vyrazil Július Hudáček ramenem nad branku a druhý namířil švédský obránce do hrudi gólmana!

11:14

Patrik Hersley přihrál na Antona Bělova, který se s tím nemazlil a okamžitě vystřelil. Jenže puk z jeho hole zamířil do nohou prvního bránícího hráče.

10:57

Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Robin Hanzl – 2 min., podrážení).

10:40

Petrohrad spíše honí kotouč po třetině, ale teď už to vypadá, že se v pásmu usadí.

10:26

Od modré čáry se napřáhl Patrik Hersley, jehož pokus asi dvacet centimetrů nad ledem končí v lapačce slovenského gólmana.

09:49

Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).

09:38

Zatím to není Petrohrad, jak ho známe. Domácí celek se hodně trápí, ale nyní si zahraje početní výhodu.

09:11

Proti holi na modrou čáru dostal přihrávku jeden z obránců, jehož bomba letěla pouze nad branku Petrohradu.

08:20

Oba celky bojují o černou gumu ve středním pásmu, ale celou situaci rozluštilo až nahození Petrohradu. Oba celky opět střídají.

05:12

Spartak je po vstřelené brance na koni a vypracoval si další šanci. Pokus od modré čáry vyrazil Magnus Hellberg mezi kruhy, kam dojížděl Nikita Filatov. Jenže tomu se do cesty postavil obránce, a tak zakončit nemohl.

04:26

Autor jediné branky se opět chystá do hry, ale nejprve musí sledovat snažení svých spoluhráčů za brankou Petrohradu. Domácí celek nakonec puk získal a hru přesunul na druhou strany kluziště.

02:28

02:28 Gleb ŠAŠKOV - 0:1

02:28

Spartak právě vstřelil branku!
Z ničeho nic padá úvodní branka zápasu, o kterou se trochu se štěstím postaralo hostující mužstvo. Od modré čáry vystřelil Andrej Kutějkin, jehož pokus zřejmě letěl vedle branky. Ovšem na hranici brankoviště operoval GLEB ŠAŠKOV, od jehož brusle zamířil puk za záda švédského gólmana. Asistence: Andrej Kutějkin a Maxim Cyplakov.

01:56

Hostující celek nahodil puk za branku soupeře, kde už operují obránci SKA. Oba celky ale střídají, a tak se čeká.

01:16

Další pokus domácího celku si zapsal do statistik Nail Jakupov, jehož pokus z ostrého úhlu vyrazil Július Hudáček. Bude se vhazovat po pravici slovenského gólmana.

00:16

Jarno Koskiranta nahodil kotouč na slovenského brankáře ve službách Spartaku, který se snažil pomoci spoluhráčům rozehrát. Ovšem puk z jeho hole letěl mezi diváky, naštěstí pro něj s tečí soupeře.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Hersley, Gavrikov, Zub, Tokranov, Rukavišnikov, A. Bělov (A), Sjomin – N. Gusev, Dacjuk (C), Jakupov – Kuzmenko, Prochorkin, Barabanov – Karpov, Kručinin, O. Li – Děrgačov, Koskiranta, S. Plotnikov (A) – Nikolajev.

Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kutějkin (A), Kulik, Gončarov, Pedan, Aljajev, A. Osipov, Kalinin (C) – Filatov, Zubov (A), Chochlačov – Karsums, Daugavinš, R. Hanzl – Maxwell, Nikoncev, Truňov – Kosov, Cyplakov, Šalagin – Šaškov.

Rozhodčí: Ovčinnikov, Fatejev – Viljugin, Ponamarenko.
Československá stopa

Július Hudáček (SPM) 2 odchytané zápasy, 2 inkasované branky na duel, 92,31% úspěšnost zákroků
Robin Hanlz (SPM) 3 body (1+2), druhý v týmovém bodování
V posledních pěti vzájemných zápasech vyhrál třikrát Petrohrad a dvakrát Spartak. Zajímavostí je, že v těchto duelech pouze jednou vyhrálo domácí mužstvo. Tento fakt se udál v posledním střetnutí, které doma ovládlo SKA 4:1.

Petrohrad Spartak 4:1
Petrohrad – Spartak 1:3
Spartak – Petrohrad 0:4
Spartak – Petrohrad 0:5
Spartak Moskva

Spartak je na tom co se týče tabulky o pár příček lépe než jeho dnešní soupeř. Ovšem oba celky mají stejný počet bodů. Moskevský tým v pěti duelech třikrát vyhrál v normální hrací době a dvakrát na soupeře nestačil. Hostující celek inkasoval jedenáct branek, a tak proti Petrohradu můžeme čekat brankostroj.

Minsk – Spartak 3:1
Viťaz – Spartak 2:3
Spartak – Kunlun 1:2

Nejproduktivnější hráči:

Alexander Chochlačev 5 bodů (2+3)
Robin Hanzl 3 body (1+2)
Andrej Kutějkin 3 body (1+2)
SKA Petrohrad

Domácí celek se nachází na osmém místě tabulky Západní konference, když získal šest bodů. O proti minulým rokům Petrohrad hodně branek inkasuje. V letošní sezóně v pěti případech dostal třináct gólů. SKA dvakrát vyhrálo v normální hrací době, jednou v prodloužení a dvakrát prohrálo v normální hrací době.

Petrohrad – Jokerit 4:3 prodl.
Petrohrad – Soči 3:1
Petrohrad – Ufa 1:4

Nejproduktivnější hráči:

Nikita Gusev 6 bodů (3+3)
Patrik Hersley 6 bodů (2+4)
Nikolaj Prochorkin 5 bodů (5+0)
Vítám vás u šestého kola Kontinentální hokejové ligy, v němž se představí SKA Petrohrad a Spartak Moskva. Favoritem zápasu je domácí celek, který patří mezi největší aspiranty na titul.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

SKA Petrohrad – Spartak Moskva

2:1

konec (0:1, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. N. Gusev (Dacjuk), 33. S. Plotnikov (Tokranov) – 3. Šaškov (Kutějkin, Cyplakov)

SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Hersley, Gavrikov, Zub, Tokranov, Rukavišnikov, A. Bělov (A), Sjomin – N. Gusev, Dacjuk (C), Jakupov – Kuzmenko, Prochorkin, Barabanov – Karpov, Kručinin, O. Li – Děrgačov, Koskiranta, S. Plotnikov (A) – Nikolajev.

Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kutějkin (A), Kulik, Gončarov, Pedan, Aljajev, A. Osipov, Kalinin (C) – Filatov, Zubov (A), Chochlačov – Karsums, Daugavinš, R. Hanzl – Maxwell, Nikoncev, Truňov – Kosov, Cyplakov, Šalagin – Šaškov.

Rozhodčí: Ovčinnikov, Fatejev – Viljugin, Ponamarenko

Diváci: 11 197

Průběh zápasu
1. třetina
02:28 SPM 0:1 Šaškov (Kutějkin, Cyplakov)
09:49 SPM 2 HL příliš mnoho hráčů
10:57 SPM 2 R. Hanzl, podrážení
14:52 PET 2 Karpov, sevření puku rukou
19:26 SPM 2 Chochlačov, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
22:17 SPM 2 R. Hanzl, podrážení
30:19 PET 1:1 N. Gusev (Dacjuk)
32:04 PET 2:1 S. Plotnikov (Tokranov)
37:49 PET 2 Jakupov, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
43:38 PET 2 Zub, podrážení
Konec