Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

3:1

konec (1:0)

14.09.2018, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 3. kolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 1.44 4.91 7.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany již vše, přeji dobrou noc a příště na počtenou! (22:22:42)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:11.
Úvodní duel třetího kola Bundesligy nabídl parádní podívanou, a to především ve druhém poločase. V první půli si oba týmy hlavně hlídaly zadní vrátka, Borussia se ale ve 36. minutě přeci jen dostala do vedení zásluhou Dialla. Po změně stran museli hosté změnit taktiku a hrát mnohem ofenzivněji, za což byl Eintracht odměněn vyrovnávacím gólem Hallera. Už o čtyři minuty později ale vrátil Dortmundu vedení exfrankfurtský Wolf a v samotném závěru utkání upravil na konečných 3:1 střídající Alcácer.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Dnes velmi aktivní Luka Jović se opět dostal do zakončení uvnitř pokutového území, dnes už podruhé mu ale byl v dobré palebné pozici odpískán ofsajd.

90+1

Na začátku tříminutového nastavení se po levém křídle vydal kupředu Marcel Schmelzer, jeho následný pas na Reuse ale vystihl Evan N'Dicka a dopravil merunu do autu.

90

Zdá se, že hosté už nemají síly na nějaký odpor, Axel Witsel teď snadno vybojoval míč ve středu hřiště a vyslal na zteč Schmelzera.

88

88. Paco ALCÁCER - 3:1

88

Dortmund právě vstřelil branku!
Zdá se, že je rozhodnuto, Borussia v závěru přidává třetí gól a jde do trháku! Opět v tom měl prsty teprve osmnáctiletý Jadon Sancho, který našel na okraji pokutového území nehlídaného PACA ALCÁCERA a ten se v novém angažmá uvedl náramnou ranou do šibenice!

87

Domácí poté zahrávali rohový kop, po němž míč propadl až ke vzdálenější tyči, kde číhal Wolf, který ale z otočky nezamířil přesně!

86

Paco Alcácer poslal z levé strany zajímavý centr do předbrankového prostoru, kam si seběhl Łukasz Piszczek, obrana Eintrachtu jej ale k zakončení nepustila.

85

Frankfurtští fotbalisté vybojovali rohový kop, de Guzmánův centr z levé strany ale uvnitř pokutového území nikoho v bílém dresu nenašel.

84

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Lucas Torró, přichází Nicolai Müller.

82

Manuel Akanji prchl po levém křídle a poté našel na ose hřiště volného Mahmouda Dahouda, jeho následná střela zpoza hranice šestnáctky ale zamířila přímo do míst, kde stál připravený Trapp.

81

Da Costa nyní doklopýtal do zámezí, kde bude pokračovat jeho ošetření. Doufejme, že se nejedná o nic vážného.

80

A je tu další nepříjemnost pro hosty, které už tak sužuje velmi početná marodka. Danny da Costa po nešťastné srážce s Dahoudem leží v bolestech na trávníku a už za nám míří kluboví lékaři.

79

Marius Wolf sice stihl zachytit Dahoudův nepříliš přesný pas na hrací ploše, poté ale ztratil rovnováhu a balon se mu zakutálel do autu.

77

Filip Kostić to zkusil z velké dálky, jeho střela ale postrádala přesnost a balon proletěl vysoko nad břevnem Bürkiho svatyně.

76

Svěřenci Luciena Favreho se nepovedenou rozehrávkou dostali do problémů, hráči Eintrachtu se tak lacino dostávají k dalšímu vhazování na útočné polovině.

75

Marcel Schmelzer to vzal na sebe z velké dálky, přesnost jeho střely nám ale naznačila, proč krajní zadák Borussie čeká na bundesligový gól už od roku 2013...

73

Na trávníku se dějí věci. Síť za Bürkim teď rozvlnil Luka Jović a už se radoval z vyrovnávacího gólu, ten ale není uznán kvůli ofsajdu.

72

72. Marius WOLF - 2:1

72

Dortmund právě vstřelil branku!
Tak to je pořádná rána pro Eintracht, Borussia si bere ztracené vedení rychle zpět. Postaral se o to bývalý hráč Frankfurtu MARIUS WOLF, který dostal nádhernou přihrávku od Sancha a poté poslal míč nechytatelně k tyči.

70

Střídající Luka Jović poslal z levé strany další nebezpečný centr do pokutového území, Łukasz Piszczek ale nakonec dokázal dopravit míč do bezpečí. Eintracht je na koni.

69

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Axel Witsel.

68

68. Sébastien HALLER - 1:1

68

Frankfurt právě vstřelil branku!
Ojedinělá příležitost Eintrachtu končí vyrovnávacím gólem! Danny da Costa prchl po pravém křídle a poté propasíroval přihrávku do pokutového území, kam si seběhl SÉBASTIEN HALLER, který se z akrobatické pozice nezmýlil.

67

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Paco Alcácer.

66

Marius Wolf si nestihl zpracovat prudkou kolmici podél levé postranní čáry, Kevin Trapp už si pomalu rovná míč k dalšímu odkopu.

65

Povedená dvouminutovka pro Eintracht. Hosté se po delší době dokázali usadit na soupeřově polovině, žádné zakončení z toho ale nakonec nepramenilo.

63

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Marco Fabián, přichází Luka Jović.

63

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gélson Fernandes, přichází Jonathan de Guzmán.

62

Zmiňovaný rohový kop měl k ideálu daleko, balon skončil v zámezí a následovat bude jen odkop od Trappovy svatyně.

59

David Abraham srazil centr adresovaný Philippovi do zámezí, Borussia tak bude mít k dispozici další rohový kop.

58

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Jadon Sancho.

56

Jacob Bruun Larsen nyní špatně dopadl na trávník a nevypadá to s ním příliš dobře, v zámezí už se začal rozcvičovat Jadon Sancho.

55

Gélson Fernandes šikovně protančil kolem dvou hráčů soupeře, následně ale o balon přišel a kulatý nesmysl opět skončil až v autu.

54

Łukasz Piszczek už si nestihl zpracovat prudký pas na hrací ploše, třiatřicetiletému Polákovi míč ujel do autu a vhazovat budou hosté.

52

Simon Falette uklidnil hru zadovkou na brankáře Trappa, aktivně napadající fotbalisté Dortmundu nepouštějí hosty ani za půlící čáru.

51

Ofsajd a v něm Maximilian Philipp, hra je znovu přerušena a svěřenci Adiho Hüttera budou mít čas a klid na rozehrávku.

50

Wolfova kolmice na Jacoba Bruuna Larsena byla příliš prudká a balon skončil v autu, toto je hodně zbytečná ztráta v podání exfrankfurtského středopolaře.

48

Hráči Eintrachtu nyní snadno přišli o míč, nicméně Mahmoud Dahoud toho nedokázal využít a jen odkopl balon do moci hostujících obránců.

47

Łukasz Piszczek dostal míčem do rozkroku, ale nejedná se o nic vážného a hra už vesele pokračuje dál.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 21:32.
Je za námi první poločas utkání mezi Dortmundem a Frankfurtem, po němž se jde do kabin za stavu 1:0 pro domácí Borussii. Utkání začalo ve velmi svižném tempu a do první šance se dostal hostující křídelník Filip Kostić, srbský legionář ale svou střelu nasměroval přímo do Bürkiho. Tempo hry následně postupně upadalo, deset minut před poločasovým hvizdem však Borussia zahrávala rohový kop a po něm dostal Abdou Diallo míč za Trappova záda.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Łukasz Piszczek svůj aut nevhodil podle představ, ani tato akce domácího týmu tak neměla dlouhého trvání.

43

V závěru první půle už se ani jeden tým nikam nežene, už dobrou minutu si hráči Borussie vyměňují balon na vlastní polovině.

41

Krátce po nařízeném vhazování ale frankfurtští fotbalisté o balon přišli a následnou protiakci Jacoba Bruuna Larsena zastavil da Costa jen za cenu faulu.

40

Domácí se laxní rozehrávkou dostali do problémů, které nakonec musel Mahmoud Dahoud uhasit odkopem míče do autu.

38

Ta ovšem neměla dlouhého trvání, Marco Reus totiž na útočné polovině zbytečně povalil k zemi Lucase Torra.

37

Marco Fabián našel na pravém okraji pokutového území volného Dannyho da Costu, jemuž se ale odcentrovat nepodařilo a Dortmundští už zakládají další protiakci.

36

36. Abdou DIALLO - 1:0

36

Dortmund právě vstřelil branku!
A po této standardní situaci se Borussia dostává do vedení! Původní hlavičku ABDOUA DIALLA sice Trapp dokázal vyrazit, domácí obránce se ale nevzdal a natřikrát propasíroval balon za brankovou čáru.

35

Z následné protiakce ovšem fotbalisté Borussie vytěžili další rohový kop.

34

Svěřenci Adiho Hüttera se v posledních minutách jen brání, nyní se jim ale opět podařilo dostat míč až k půlící čáře.

32

Simon Falette neměl komu přihrát, a tak nakopl míč hluboko na útočnou polovinu, tam se ale k meruně nikdo v bílém dresu nedostal.

31

Zkušený argentinský stoper už je na nohou, za pár chvil bude hra zase pokračovat.

29

Právě Abraham nyní zůstal ležet v bolestech na trávníku po souboji s Maximilianem Philippem, věřme, že se nejedná o nic vážného.

28

David Abraham zkušeně nechal nepovedenou kolmici na Philippa projít kolem sebe, načež se balon dokutálel do připravené Trappovy náruče.

27

Filip Kostić ostře zajel do Dialla, za což si vykoledoval žlutou kartu.

25

Tuto standardní situaci ale svěřenci Adiho Hüttera bez potíží ubránili, fotbalisté Eintrachtu navíc zakopli míč až za půlící čáru.

24

Danny da Costa čistě zastavil Reusův průnik po levém křídle, domácí ale budou mít k dispozici alespoň roh.

23

Polovina první půle je minulostí a stále čekáme na první větší šanci. Obrana Eintrachtu zatím působí velmi kompaktním dojmem, domácí ještě Trappa pořádně neohrozili.

21

Danny da Costa odzbrojil Jacoba Bruuna Larsena, načež se sice k odraženému míči dostal Dahoud, pořádně zakončit se mu už ale nepodařilo.

20

Dortmundští fotbalisté si opět nerozuměli v předfinální fázi, balon skončil v zámezí a Kevin Trapp už si ho chystá k odkopu.

19

Marius Wolf nedosáhl na Reusovu kolmici, míč skončil jen u vracejícího se Gélsona Fernandese.

17

Wolfův značně nepovedený nákop do pokutového území nikoho v dresu Borussie nenašel, balon se stal snadnou kořistí Kevina Trappa.

16

Marcel Schmelzer pod tlakem posunul míč pod sebe na Akanjiho, svěřenci Luciena Favreho nikam nespěchají a postupně se prokousávají dopředu.

15

V úvodní pasáži zápasu se hra přelévala ze strany na stranu, v posledních minutách se ale tempo hry značně uklidnilo a domácí si nyní v poklidu vyměňují míč na vlastní polovině.

13

Marcel Schmelzer zachoval klid a před dotírajícím Kostićem uklidnil hru zadovkou na Bürkiho.

12

Dortmundští vybojovali rohový kop, jehož exekuce se ujal mladík Jacob Bruun Larsen, jeho centr do pokutového území ale Falette srazil zpět do zámezí.

11

Mahmoud Dahoud se postupně prokličkoval až před hranici pokutového území, obrana Eintrachtu jej ale nakonec nepustila do zakončení.

10

Po Abrahamově nepřesné rozehrávce skončil míč v autu, vhazovat budou svěřenci Luciena Favreho.

8

Maximilian Philipp si vyměnil míč s Reusem a poté z pravého okraje pokutového území zakončil, jeho pokus byl ale sražen do zámezí.

7

Marco Fabián se skácel k zemi na hranici soupeřovy šestnáctky po souboji s Marcelem Schmelzerem, sudí Cortus ale nechává ve hře pokračovat.

6

Mijat Gaćinović vyslal povedenou kolmicí na zteč Filipa Kostiće, který to poté z velké dálky zkusil, jeho pokus si ale Roman Bürki snadno pohlídal.

5

Łukasz Piszczek poslal zajímavý centr do prostoru před Trappem, tam se ale nikdo ve žluto-černém k míči nedostal.

4

Domácí se následně usadili na útočné polovině, nicméně po nepřesné přihrávce Maximiliana Philippa o balon zase přišli.

2

Svěřenci Adiho Hüttera se po levém křídle vydali kupředu, následný nákop Filipa Kostiće do pokutového území ale defenzíva Borussie dokázala odvrátit.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer – Dahoud, Delaney – M. Wolf, Reus, Bruun Larsen – Philipp.
Náhradníci: Hitz – Zagadou, Hakimí, Alcácer, Witsel, M. Götze, Sancho.

Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Falette, D. Abraham, N'Dicka – Torró, G. Fernandes – Fabián, Gaćinović, Kostić – Haller.
Náhradníci: Wiedwald – de Guzmán, Jović, Russ, Beyreuther, Hasebe, N. Müller.

Rozhodčí: Cortus – Badstübner, Stein.
EINTRACHT FRANKFURT

Eintracht na začátku sezóny sužuje nepříjemně velká marodka, mimo hru jsou Timmy Chandler, Carlos Salcedo, Taleb Tawatha, Gonçalo Paciência, Chico Geraldes, Marco Russ a především chorvatský reprezentant Ante Rebić, jenž o sobě dal hlasitě vědět na letošním mundialu. Do bundesligové sezóny sice Eintracht pod vedením nového trenéra Adiho Hüttera vstoupil výhrou 2:0 ve Freiburgu, o týden později ale fotbalisté SGE doma nestačili na Brémy.
BORUSSIA DORTMUND

Páteční měření sil s tradičním hesenským klubem je pro BVB posledním testem před začátkem Ligy mistrů, už příští úterý čeká Borussii souboj s belgickými Bruggami. Svěřenci Luciena Favreho vstoupili do nového ročníku nejvyšší německé soutěže jasnou výhrou 4:1 nad Lipskem, před reprezentační přestávkou ale Dortmund překvapivě remizoval 0:0 v Hannoveru. Specifickou příchuť bude mít toto utkání pro křídelníka Michaela Wolfa, jenž v minulém ročníku patřil k oporám Frankfurtu.
Hezký den přeji všem fotbalovým fanouškům. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního duelu třetího kola německé Bundesligy, v němž Borussia Dortmund vyzve Eintracht Frankfurt. Začínáme ve 20:30, tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

3:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 36. A. Diallo, 72. M. Wolf (Sancho), 88. Alcácer (Sancho) – 68. Haller (D. da Costa)

Karty:   27. Kostić (FRN)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:11.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer – Dahoud, Delaney (69. Witsel) – M. Wolf, Reus, Bruun Larsen (58. Sancho) – Philipp (67. Alcácer).
Náhradníci: Hitz – Zagadou, Hakimí, Alcácer, Witsel, M. Götze, Sancho.

Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Falette, D. Abraham, N'Dicka – Torró (84. N. Müller), G. Fernandes (63. de Guzmán) – Fabián (63. Jović), Gaćinović, Kostić – Haller.
Náhradníci: Wiedwald – de Guzmán, Jović, Russ, Beyreuther, Hasebe, N. Müller.

Rozhodčí: Cortus – Badstübner, Stein