Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Itálie – Belgie

3:0

konec (25:20, 25:17, 25:16)

13.09.2018, 21:15 • Nelson Mandela Forum, Florencie, Itálie • Skupina A • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.15 5.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

Italové naprosto zdecimovali ve druhém utkání na domácím šampionát výběr Belgie ve třech setech. Po vítězném utkání proti Japonsku přidávají do tabulky skupiny A další tři body!

Svěřenci Gianlorenza Blenginiho dominovali ve všech herních činnostech! V úvodu první sady sice Belgičané šli ve vedení o dva body do prvního oddechového času, ale poté se postupem času rozehrál k vynikajícímu výkonu Ivan Zajcev, který z pozice univerzála dotlačil svůj tým ke snadnému vítězství v úvodním dějství. Od druhého setu už byl na palubovce pouze jeden tým, ten, který podporovaly davy fanoušků v hledišti. Italská reprezentace rozcupovala Belgičany v dalších dvou setech rozdílem třídy.

Z patnácti bodům v útoku přidal Ivan Zajcev také pět es! Právě v servisu byl velký rozdíl u obou týmů. Zatímco Belgie skórovala servisem pouze čtyřikrát, domácí se radovali po prvním úderu výměnu hned v deseti případech. Stejně tak byli Italové úspěšnější i na bloku, sami nedali útočícím hráčům šanci čtyřikrát, naopak belgický blok se neprosadil ani jednou v celém zápase! (22:58:34)

25:16

Třetí set skončil.

25:16

Stijn D'Hulst našel servisem jen Lanzu, následně mohl kombinovat z ideální pozice nahrávač Giannelli, který vyzval k útoku středem sítě Simone Anzaniho a ten nekompromisní smečí zakončil dnešní střetnutí!

24:16

Po nahrávce D'Hulsta smečoval Klinkenberg do ostré diagonály. Jeho úder byl zahlášen jako aut, ale Belgičané si ještě vyžádali zásah videa, které prokázalo přesný míč na čáru.

24:15

Verhees na podání. Také on ale umístil míč jen daleko do autu. Italové mají komfortní náskok těsně před koncem třetí sady.

23:15

Giannelli tentokrát zvolnil, míč se ale dostal na polovinu Italů, kde ale zaváhal ukvapeným úderem Juantorena.

23:14

Italský nahrávač se následně prezentoval tvrdým servisem, který nachytal přijímajícího Grobelnyho s Ribbensem.

22:14

Simone Giannelli přidal plachtící podání naopak přesně do rohu belgické poloviny.

21:14

Kevin Klinkenberg na servisu. Balon z jeho ruky dopadl jen do těsného autu vedle postranní lajny.

20:14

Gabriele Nelli přišel na servis z lavičky. Na útok belgického univerzála si sice domácí hráči sáhli, ale ve hře balon neudrželi.

20:13

Hendrik Tuerlinckx se objevil za koncovou lajnou. Colaci skvěle v pádu udržel míč ve hře, následně Giannelli nahrál Juantorenovi, který z hlavního kůlu sestřelil smečí Ribbense.

19:13

Lanza na servisu. Také ona zatlačil belgické přihrávače. Domácí se stačili ubránit prvnímu nátlaku, ale na zkrácenou nahrávku a smeč Tuerlickxe už neměli nárok.

19:12

Coolman na servisu. Italové kontrují souhrou do hlavního kůlu, kde byl ale ubráněn Lanza. Následný útok belgického univerzála pohltil blok Mazzoneho.

18:12

Zajcevův další razantní servis zamířil po oddechovém čase na Grobelnyho. Následně se prosadil z hlavního kůlu Klinkenberg.

18:11

Ivan Zajcev opět roztočil svou pravačku na servisu a míč umístil mezi dva hráče Belgie. Lavička Belgie zastavuje italského univerzála oddechovým časem.

17:11

Igor Grobelny přidal další podání na Colaciho. Středem sítě to ale dnes šlape i domácím, tentokrát boduje Mazzone.

16:11

Střídající Grobelny servíroval jen lehce, ale míč zamířil do oblasti koncové lajny. Nakonec po kontrole videa je z toho eso pro Belgičany.

16:10

Simone Anzani na servisu. Středem sítě odpovídá za belgickou stranu Coolman.

16:9

Stijn D'Hulst předvedl plachtící podání na Lanzu, který ale zkušeně pustil balon do autu. Následuje druhý technický oddechový čas.

15:9

Osmany Juantorena poslal své tvrdé podání jen do metrového autu za koncovou lajnou.

15:8

Juantorena pokračuje na servisu. Deroo smečoval z vysoké nahrávce jen do sítě a Italové i nadále navyšují své vedení ve třetím setu.

14:8

Také Osmany Juantorena umí na podání pořádně přitlačit. Belgičané chybovali při nahrávce, D'Hulst se pokoušel vykouzlit úder z velké dálky do středu sítě.

13:8

Verhees za koncovou lajnou. Balonu stačil Colaci uhnout a ten dopadl daleko do autu.

12:8

Giannelli je na servisu. Deroo nepřihrál zcela ideálně, poté útokem neuspěl, ale Belgičané se mohli spolehnout na střídajícího univerzála Tuerlinckxe.

12:7

Klinkenberg na servisu. Domácí hráči jsou ale v naprosté pohodě a to prokazuje i kombinace Giannelliho s Anzanim na středu sítě.

11:7

Verheesovi stačilo nastavit ruku na středu sítě a nahrávající D'Hulst jí dokázal trefit.

11:6

Zajcev z krátké nahrávky dokázal umístit míč do zadní části kurtu nechytatelně mimo obranu Belgie.

10:6

Filippo Lanza také dokázal servisem přitlačit, ale Van Den Dries s lehkostí vytloukl Juantorenu na bloku.

10:5

Pieter Coolman zatlačil plachtícím servisem, ale na Zajceva nemohl reagovat. Domácí univerzál smečoval nekompromisně po lajně.

9:5

Zajcev pokračuje na podání. Nyní ale už úřadoval na přihrávce i v útoku Sam Deroo.

9:4

Ivan Zajcev předvedl dynamit ve své pravačce. Balon se opět odrazil od belgického libera do hlediště.

8:4

Lanza skvěle přihrál, poté mohl Giannelli snadno kombinovat s Mazzonem, který na středu sítě zasmečoval do zadní části belgické poloviny. Je tady první technický oddechový čas.

7:4

Anzani je na podání. Van Den Dries se opřel do balonu a smečí po lajně ukončil velmi rychlou výměnu.

7:3

Italský blokař pokračuje na podání. Středem sítě smečoval Coolman, ale jeho úder zamířil do autu.

Znovu se zkoumalo video, které prokázalo smeč belgického blokaře v autu.

6:3

Simone Anzani je na servisu. Lanza navíc přidává pohotovou reakci na síti po nepřesném příjmu Klinkenberga. Belgičané reagují na nedokonalý úvod setu oddechovým časem.

5:3

D'Hulst na servisu. Lanza po vysoké nahrávce smečoval kvalitně do diagonály, poté už mohl nechat Colaci dopadnout balon do autu.

4:3

Juantorena přidal tvrdé podání na Derooa. Van Den Dries tentokrát už dokázal vytlouct blok ve složení Lanza – Anzani.

4:2

Osmany Juantorena pokračuje na podání. Van Den Dries byl ubráněn, poté snadným technickým úderem předčil obranu Belgie Lanza.

3:2

Juantorena zakončil druhou sadu na podání, i nyní donutil soupeře k odevzdání balonu a právě smečař Civitanovy ukončil výměnu z pipu.

2:2

Verhees na podání. Domácí smečovali středem sítě z ruky Anzaniho, který umístil míč do zadní části kurtu.

1:2

Simone Giannelli za koncovou lajnou. Domácí nahrávač dokázal Belgičany zatlačit, ale z hlavního kůlu smečoval bez potíží Deroo.

1:1

Klinkenbergův servis byl pro domácí snadnou kořistí, skončil totiž v síti.

0:1

Do třetího setu vkročil servisem belgický smečař Klinkenberg. Italský tým se nemohl spolehnout na smeč Juantoreny, naopak na druhé straně udeřil středem Verhees.

0:0

Začal třetí set.

25:17

Druhý set skončil.

25:17

Osmany Juantorena se opřel do servisu a esem završil druhé dějství. Balon odrazil mezi diváky právě Jelle Ribbens.

24:17

Na útok Juantoreny za blok ještě dokázal Ribbens zareagovat, ale poté předvedl nekompromisní pipe Lanza. Sedm setbolů!

23:17

Také Juantorena chybuje na přihrávce a Belgičané snižují v závěru druhé sady ztrátu.

23:16

Simone Giannelli za koncovou lajnou. Belgický tým smečoval z univerzálu, kde vytloukl blok Juantoreny Van Den Dries.

23:15

Verheesův servis mířil směrem na Juantorenu. Deroo nabídnutou bodovku neproměnil a tak mohl útočit znovu Juantorena z hlavního kůlu.

22:15

Pieter Verhees na podání. Italská reprezentace se může spolehnout na útok středem sítě, ale nyní se Belgičané hned dvakrát ubránili. Vše zakončil smečí po lajně Van Den Dries.

22:14

Nelli pokračoval na podání, ale míč skončilo jen v síti.

22:13

Gabriele Nelli přišel také z lavičky na podání. Van Den Dries bod nedal, míč se navíc odrazil přesně pod ruku italského nahrávače, který chytře poslal na první přes úder na stranu soupeře.

21:13

Klinkenberg přišel z lavičky na servis, ale jeho úder skončil pouze vedle postranní lajny v autu.

20:13

Filippo Lanza na servisu. Belgičané smečovali po vynikající kombinaci D'Hulsta z pipu.

20:12

Van Den Dries na podání. Středem sítě to dnes Giannellimu jde, našel smečujícího Mazzoneho, který neměl potíže dostat míč na stranu Belgie.

19:12

Tentokrát už míč skončil od italského kapitána těsně mimo hrací pole.

19:11

Ivan Zajcev se opřel ze všech sil do servisu a přidává další bod. Tentokrát neustál dělovku italského univerzála Deroo.

18:11

A právě italský univerzál se postavil na servis. Zajcevův servis sestřelil belgické libero a Italové slaví zisk dalšího bodu. Naopak Belgičané zastavují hru oddechovým časem.

17:11

Lanza má stále potíže s přihrávkou, ale všechny nyní překvapil Zajcev, který hrál snad poprvé v zápase technicky za blok.

16:11

Anzani hledal dalším servisem Rousseauxe. Z pipu následně tvrdě smečoval Juantorena, ale míč z jeho ruky zamířil pouze do autu.

16:10

Simone Anzani opět předvedl plachtící podání, ale tentokrát už Deroo dokázal přihrát. Po nahrávce D'Hulsta smečoval Van Den Dries pouze do mohutného bloku Lanzy s Mazzonem. Je tady druhý technický oddechový čas.

15:10

Anzani našel plachtícím servisem přesně roh kurtu a Italové si jdou i pro druhou sadu.

14:10

Sam Deroo mohl snížit ztrátu razantním servisem, ale našel pouze připravené libero. Zajcev následně s přehledem vyzrál útokem na obranu soupeře.

13:10

Osmany Juantorena pokračuje stále za koncovou lajnou. Balon ale tentokrát umístil pouze pod pásku.

13:9

Juantorena se postavil na podání i po oddechovém čase. Smečař Civitanovy hledal servisem Derooa. Následně na středu sítě ztroskotal na bloku Anzaniho Van De Voorde.

12:9

Osmany Juantorena přidal ke svému útoku také pořádně tvrdé podání. Italové se se štěstím ubránili, poté mohl smečoval z hlavního kůlu Lanza a domácí publikum je v extázi po fantastické výměně. Belgie na parádní výměnu domácí reprezentace oddechovým časem.

11:9

Zajcev neměl ideální pozici pro útok, ale dokázal si míč jen narazit na blok a poté smečoval parádně do diagonály Juantorena.

10:9

A právě italský nahrávač je na podání. Deroo však bleskově odpovídá smečí z hlavního kůlu.

10:8

Verhees na servisu. Juantorena přihrával parádně pod ruce Giannelliho, který jen postrčil balon milimetrově přesně na druhou přes na stranu Belgie.

9:8

Deroo následně narazil na blok, ale Giannelliho se mu podařilo těsně vytlouct.

9:7

Rousseaux na podání. Středem sítě smečoval právě Mazzone, ale bod nedal. Míč se však odrazil k domácím a Zajcev už s přehledem vytloukl blok Derooa.

8:7

Čerstvá posila Perugie Filippo Lanza pokračuje na servisu. Belgičané dokázali se štěstím protlačit míč skrz blok Mazzoneho.

8:6

Lanzův další servis mířil do prostoru, kde stál Deroo. Italové se opět ubránili a Juantorena to měl následně na hlavním kůlu snadné. Následuje první technický oddechový čas.

7:6

Filippo Lanza se tak po mírném zdržení představil na podání. Belgický tým se neprosadil středem sítě, ale druhou šanci dostal Van Den Dries. Balon z ruky belgického univerzála zamířil do metrového autu v diagonále.

6:6

Van Den Dries na servisu. Domácí celek měl ideálně nahráno, ale Lanza smečoval pouze do připraveného dvojbloku.

Vše se ještě přezkoumávalo u videa, kde se prokázal přešlap a bod tak putuje k domácím.

5:6

Ivan Zajcev v prvním setu pořádně soupeře trápil servisem, nyní však zamířil podobně jako Van De Voorde do těsného autu.

5:5

Simon Van De Voorde pokračuje na podání, ale tentokrát těsně minul koncovou lajnu.

4:5

Lanza opět zaváhal na přihrávce, poté se míč dostal zadarmo na stranu belgického týmu a Van Den Dries dokázal usměrnit míč mimo dosah domácích volejbalistů.

4:4

Anzani je na servisu. Na středu sítě září v belgickém dresu Van De Voorde.

4:3

Belgičané byli ubráněni a vše z bodovky využil Filippo Lanza.

3:3

Sam Deroo také pořádně přitvrdil na podání. To ale nebylo nic proti dělovce Ivana Zajceva, který zamířil útokem do ostré diagonály.

2:3

Osmany Juantorena přidal kvalitní podání, po něm se ale prosadil ze středu sítě Van De Voorde.

2:2

Zajcev smečoval z hlavního kůlu a s belgickým jednoblokem si zkušeně pohrál.

1:2

Giannelli na servisu. Belgičané odpovídají smečí Deroo, který ale dvakrát neprošel pevným blokem Itálie, nakonec ale dokázal Zajceva vytlouct.

1:1

Pieter Verhees na servisu. Parádní spolupráce Giannelliho s Juantorenou znamená srovnání stavu.

0:1

Do druhého setu vstupují na servisu Italové, konkrétně Daniele Mazzone. Van Den Dries se štěstím vytloukl jednoblok Juantoreny.

0:0

Začal druhý set.

25:20

První set skončil.

25:20

Lecatův další servis našel Lanzu. Po vysoké nahrávce dokázal Lanza už zakončil první sadu smečí do diagonály a ani připravený Ribbens neměl šanci na úspěšnou obranu.

24:20

Francois Lecat přišel z lavičky na servis. Střídající smečař příliš podáním nezatlačil, ale spolupráce mezi Giannellim a Lanzou pořádně zaskřípala.

24:19

Ivan Zajcev se opět opřel do servisu, ale tentokrát téměř protrhl síť.

24:18

A právě Zajcev byl na servisu. Dělovkou na přihrávajícího Ribbense zajistil pro Itálii hned šest setbolů!

23:18

Belgický kapitán Sam Deroo přidal po oddechovém čase tvrdé podání směrem na Juantorenu. Zajcev následně zužitkoval parádní nahrávku Giannelliho.

22:18

Derooův servis skončil jen u chybujícího Lanzy. Ten ještě po zázračném zásahu Colaciho mohl smečovat, ale míč napálil do sítě. Také domácí reprezentace si žádá oddechový čas po nevydařené části první sady.

22:17

A právě Sam Deroo byl na podání. Zajcev měl také k dispozici jen vysokou nahrávku, ale proti vysoké obraně na síti se neprosadil. Nakonec zakončil výměnu na první přes Van Den Dries.

22:16

Deroo byl pod tlakem i na přihrávce, ale tentokrát dokázal po rychlé nahrávce D'Hulsta zasmečovat do ostré diagonály.

22:15

Blokař Modeny Simone Anzani pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Deroo z vysoké nahrávky nemohl smečovat, protože míč zapadl až pod ruku Zajceva.

21:15

Simone Anzani pokračuje po belgických protestech servisem na Derooa. Následně kapitán Belgie nebyl důrazný na útoku, ale dostal druhou šanci, kterou ale znovu nevyužil. Nakonec boduje středem sítě Mazzone. Belgičané si vybírají i druhý oddechový čas.

20:15

Simone Anzani za koncovou lajnou. Van Den Dries byl ubráněn v poli, poté ale Lanza zaváhal při bodovce a míč skončil na italské polovině.

Italové si ještě vyžádali přezkoumání videa, které odhalilo dotek sítě blokujícího hráče.

19:15

D'Hulst na podání. Zajcev se dostává do pohody a předvedl to i nyní vytlučením bloku Derooa.

18:15

Osmany Juantorena i nyní riskoval na podání, ale míč skončil v síti.

18:14

Další servis Juantoreny mířil do středu kurtu. Deroo musel smečoval z velké dálky od sítě a toho využila domácí obrana v čele s Colacim a vše zakončil nekompromisním útokem Zajcev.

17:14

Po oddechovém čase se prezentoval tvrdým servisem Osmany Juantorena. Italský smečař napálil balon razantně do Derooa. Van Den Dries byl na první pokus ubráněn, Belgičané však měli ještě jednu šanci, ale tu prováhal Van De Voorde na středu sítě. Belgický trenér Andrea Anastasi zastavuje hru oddechovým časem.

16:14

Pieter Verhees přidal plachtící podání na Colaciho. Následně Giannelli vyzval k útoku středem sítě Anzaniho, který neměl slitování s belgickou obranou. Následuje druhý technický oddechový čas.

15:14

Simone Giannelli pokračuje na servisu. Deroo nebyl úspěšný při útoku, ale Juantorena při bodovce chyboval do autu. Vše ještě posuzovalo video, které přisoudilo bod Belgii.

15:13

Deroo musel nahrával po nepřesné přihrávce svého spoluhráče. Nakonec se balon dostal snadno na stranu Itálie a Juantorena nabídnutou šanci proměnil v bod.

14:13

Zajcev tentokrát dostal skvělou nahrávku a proti jednobloku neměl italský univerzál žádný problém dostat míč na palubovku.

13:13

Giannelli na podání. Rousseaux znovu neměl ideální pozici k útoku, ale smečí dokázal opět vytlouct blok Zajceva.

13:12

Van Den Dries přidal povedený servis, ale na italské hráče nestačil. Středem sítě následně zabil míč na stranu soupeře Mazzone.

12:12

Lanzův servis skončil přesně na rukách přihrávajícího Rousseauxe, který následně sám zasmečoval po lajně.

12:11

Van De Voorde za koncovou lajnou. Giannelli znovu kombinoval do pipu, kde Juantorena smečoval na prázdnou síť.

11:11

Ivan Zajcev má kvalitní podání a to prokázal i nyní. Rousseaux ale velmi chytře otečoval svou smečí italský trojblok.

11:10

Deroo se znovu opřel do podání, ale středem sítě smečoval po nahrávce Giannelliho Mazzone.

10:10

Sam Deroo na servisu. Bomba belgického kapitána téměř skončila u postranní lajny, ale Lanza se ještě natáhl pro balon, ale z následné bodovky Deroo zakončil z pipu.

10:9

Anzaniho servis zamířil na Derooa. Následně si už D'Hulst vybral k útoku Verheese, který na středu sítě snížil ztrátu.

10:8

Italský blokař tentokrát nachytal plachtícím servisem dokonce libero soupeře.

9:8

Anzani tentokrát už nebyl tak úspěšný na servisu. Přesto měli Belgičané potíže a vše vyústilo v chybu Van Den Driese.

8:8

Simone Anzani na podání. Deroo chyboval na přihrávce a Belgičané museli jen odevzdat balon. Z následné bodovky srovnal stav Lanza.

7:8

Po oddechovém čase se představil na servisu Stijn D'Hulst. Středem sítě se Italům nevedlo. Následně ale dostal nahráno také Ivan Zajcev a ten už se útokem do diagonály nemýlil.

6:8

Juantorena za koncovou lajnou. Balon ale napálil italský smečař pouze do sítě a oba týmy tak odcházejí k prvnímu technickému oddechovému času.

6:7

Další podání belgického blokaře mířilo na Colaciho. Z pipu skóroval při ohlušujícím potlesku Lanza.

5:7

Verhees na servisu. Juantorena chyboval na přihrávce, míč mu proklouzl mezi prsty.

5:6

Simone Giannelli je na servisu. Belgický tým dokázal s klidem přihrávat, ale poté se neprosadil útokem Rousseaux ani Deroo. Vše musel řešit až na třetí pokus Van Den Dries vytlučením bloku Juantoreny.

5:5

Juantorena se prosadil i po vysoké nahrávce a mizerném příjmu Lanzy.

4:5

Belgický smečař přidal opět velmi kvalitní podání, ale tentokrát přihrával Juantorena. Giannelli následně vyzval k útoku Anzaniho, který ale středem sítě smečoval do autu.

4:4

Rousseaux zvolil také jen plachtící podání, ale míč spadl před přijímajícího Lanzu.

4:3

Mazzone pokračuje na podání. Van Den Dries uspěl svým úderem do dlouhé diagonály ze zóny číslo dva.

4:2

Mazzone svým plachtícím servisem našel přijímajícího smečaře. Následně sestřelil blokem smečujícího Rousseauxe Giannelli.

3:2

Van Den Dries chyboval na servisu a domácí reprezentace jde znovu do vedení.

2:2

Filippo Lanza je na podání. Středem sítě uspěl po kombinaci s D'Hulstem Verhees.

2:1

Po vysoké nahrávce se z hlavního kůlu neprosadil Lanza. Italové se však dokázali znovu ubránit a Zajcev práskl do balonu nekompromisně do diagonály.

1:1

Také italský kapitán se jako první ze svého týmu postavil na servis. Zajcevova rána však Belgičanům neuškodila a Rousseaux s klidem smečoval z hlavního kůlu.

1:0

Jako první se postavil na podání belgický kapitán Sam Deroo. Italové odpovídají parádní sehrávkou do pipu, odkud smečoval Juantorena.

0:0

Utkání právě začalo.

0:0

Domácí Italové a reprezentační tým Belgie se už připravuje na své druhé vystoupení na mistrovství světa. V zaplněném Nelson Mandela Foru s kapacitou 7500 míst začnou v základní sestavě osvědčená jména, na domácí straně Giannelli, Juantorena, Lanza, Mazzone, Anzani a kapitán Zajcev, v dresu Belgie nastoupí od úvodního hvizdu D'Hulst, Deroo, Rousseaux, Verhees, Van De Voorde nebo Van Den Dries.

0:0

Úvodní sestavy:

Itálie: Baranowicz, Giannelli – Randazzo, Juantorena, Lanza, Maruotti – Candellaro, Mazzone, Cester, Anzani – Zajcev (C), Nelli – Rossini, Colaci
Trenér: Gianlorenzo Blengini

Belgie: D'Hulst, Valkiers – Deroo (C), Grobelny, Lecat, Klinkenberg – Verhees, Van De Voorde, Coolman – Rousseaux, Van Den Dries, Tuerlinckx – Stuer, Ribbens
Trenér: Andrea Anastasi

Rozhodčí: Luis Gerardo Macias (MEX) – Ibrahim Mohd Ahmed Al Naama (QAT).

0:0

Itálie

Italové zatím marně navazují na zlatou generaci z konce tisíciletí, kdy ovládli hned tři světové šampionáty za sebou. V posledních letech se ale italská reprezentace dere vzhůru znovu do elitní společnosti. Na mistrovství světa před čtyřmi lety ale Italové zcela vyhořeli a odjeli pouze s konečnou třináctou pozici, což je nejhorší výsledek za posledních třicet let.

Před dvěma lety se ale tým kolem smečaře Juantoreny, nahrávače Giannelliho nebo univerzála Zajceva vydřel stříbro z olympijských her v Brazílii. Jako pořádající země se nemuseli svěřenci Gianlorenza Blenginiho zabývat kvalifikací. V letošním roce se ale Italům příliš nevydařila Liga národů, kde skončili v základní skupině na osmém místě a na závěrečný boj o medaile tak mohli zapomenout.

Zápas na mistrovství světa

Itálie – Japonsko 3:0
(25:20, 25:21, 25:23)

0:0

Belgie

Belgičané navázali na úspěch v kvalifikaci z před čtyř let. Právě na předešlém mistrovství světa se Belgie kvalifikovala téměř po čtyřiceti letech, nakonec z toho bylo konečné sedmnácté místo. Letos pomýšlejí ještě o něco výše!

Do Itálie se Belgie kvalifikovala až z třetí fáze evropské části. V konkurenci Estonska, Německa, Slovenska, Španělska nebo Běloruska ztratili pouze jediný set a z prvního místo si zajistili závěrečný turnaj. Na úvod mistrovství světa se podařilo Belgičanům zvítězit nad silným výběrem Argentiny celkem s přehledem ve čtyřech setech. Trenér Belgie Andrea Anastasi opět spoléhá na smečaře Sama Deroo, který zastává v národním týmu roli kapitána.

Zápas na mistrovství světa

Belgie – Argentina 3:1
(25:19, 25:19, 22:25, 25:19)

0:0

Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce volejbalu. V Itálii a Bulharsku probíhá historicky 19. mistrovství světa mužů. Právě domácí italská reprezentace bude ve druhém utkání základní skupiny A čelit výběru Belgie.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

Itálie – Belgie

3:0

konec (25:20, 25:17, 25:16)

Zpět na online

Itálie: Baranowicz, Giannelli – Randazzo, Juantorena, Lanza, Maruotti – Candellaro, Mazzone, Cester, Anzani – Zajcev (C), Nelli – Rossini, Colaci Trenér: Gianlorenzo Blengini

Belgie: D'Hulst, Valkiers – Deroo (C), Grobelny, Lecat, Klinkenberg – Verhees, Van De Voorde, Coolman – Rousseaux, Van Den Dries, Tuerlinckx – Stuer, Ribbens Trenér: Andrea Anastasi

Rozhodčí: Luis Gerardo Macias (MEX) – Ibrahim Mohd Ahmed Al Naama (QAT)