Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Brazílie – Egypt

3:0

konec (25:17, 25:22, 25:20)

12.09.2018, 19:30 • Arena Ruse, Bulharsko • Skupina B • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.01 25.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

Jedni z největších favoritů za zisk zlata Brazilci vstoupili do šampionátu pohodovým vítězstvím 3:0 nad výběrem Egypta.

Úvod zápasu byl zcela v režii aktuálních olympijských vítězů. Brazilci odskočili v prvním setu na rozdíl šesti bodů, který ještě dokázali v koncovce navýšit. Ve druhém setu už ztratili Egypťané přehnaný respekt a dlouho "kanárkům" vzdorovali. Až do stavu 18:18 to byla zcela otevřená sada, poté ale přišel na podání Douglas, který třemi body v řadě dal svému týmu klíčový náskok. Také ve třetím setu se Egypt dlouho pohyboval v kontaktu, nebo dokonce ve vedení. Při druhém technickém oddechovém čase vedli Afričané dokonce o dva body. Výrazně zkušenější celek ale dokázal nepříznivý stav rychle zvrátit na svou stranu a dotáhnout zápas do vítězného konce již ve třech setech.

Brazilský nahrávač Bruno rozložil útok všem krajním hráčům a tak si po jedenácti bodech připsal Wallace i Douglas. Nejlépe servírujícím hráčem zápasu se stal s třemi esy Isac. (21:05:21)

25:20

Třetí set skončil.

25:20

A Abdelhayovi patřil také úplný závěr zápasu. Kapitán Egypta Ahmed Abdelhay napálil prudké podání jen do sítě a Brazilci se radují z vítězství ve třech setech!

24:20

Kadu znovu na podání. Masoud se ani tentokrát v útoku neprosadil, ale dokázal ho zastoupit univerzál Abdelhay.

24:19

Smečař Kadu se opřel do razantního servisu. Následně dokázal Isac udržet na středu sítě útok Masouda. Pět mečbolů!

23:19

Evandro s Williamem se dostávají do hry při klasickém střídání nahrávačů a univerzálů. Středem sítě navíc smečoval jen do pásky Masoud. Egypt si ještě vybírá druhý oddechový čas.

22:19

Abd Abou je na servisu. Míč ale z jeho ruky doplachtil daleko do zámezí.

21:19

Wallace pokračuje na podání. Shafikův útok se Wallacovi nepodařilo u postranní lajny udržet ve hře.

21:18

Wallacův servis dokázal soupeře rozhodit, následně smečoval Shafik jen do bloku. Poté odevzdal balon a toho využil znovu brazilský univerzál Wallace.

20:18

Ahmed Mohamed přišel stejně jako ve druhém setu z lavičky na servis. Wallace ale skvěle zatáhl svou smeč kolem bloku a poslal míč k zemi.

19:18

Lucas na servisu. Středem se nyní Egyptu nevedlo, ale Afričané dostali druhý pokus, který už Abou dokázal proměnit v bod.

19:17

Abdallah Bekhit je na podání. Brazílie boduje z hlavního kůlu po tvrdé smeči Kadua do ostré diagonály.

18:17

Tentokrát se už Hassan prosazuje po kombinaci z pipu.

18:16

Zkušený brazilský smečař Douglas se po oddechovém čase opřel do balonu, který skončil na rukou přihrávajícího smečaře. Následně ale Kadu společně s Lucasem ubránili blokem Abdelhaye.

17:16

Douglas Souza přidal razantní podání na chybující egyptské libero. Brazilci se bleskově dostávají do vedení a po třech inkasovaných bodech si vybírají oddechový čas.

16:16

A právě Douglas předvedl tvrdé podání. Po něm ale útočil Shafik jen do připravené obraně a smečující Kadu srovnal stav třetího setu.

15:16

Masoud na servisu. Bruno zachraňoval hru daleko od sítě, ale parádní nahrávkou vybídl ke skórování Douglase.

14:16

Abdelhay smečoval velmi tvrdě do bloku brazilské reprezentace a právě od něj se míč odrazil mimo hru. Následuje druhý technický oddechový čas.

14:15

Abdehlayův servis zamířil po oddechovém čase na Kadua, následně se z hlavního kůlu nemýlil Douglas.

Brazílie – Egypt

3:0

konec (25:17, 25:22, 25:20)

Zpět na online

Brazílie: Bruno (C), William – Eduardo, Felipe, Douglas, Kadu – Isac, Eder, Maurício, Lucas – Wallace, Evandro – Thales, Maique Trenér: Renan Dal Zotto

Egypt: Bekhit, Abdalla – Mohamed, Hassan, Shafik, Abdelrahman – Abou, Seoudy, Atia, Masoud – Abdelhay (C), Ewais – Abdelaal, Aly Trenér: Mohamed Moselhy Ibrahim

Rozhodčí: Jaafar Ebrahim Ali (BHR) – Stephan Grieder (SUI)