Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference PSG Berani Zlín

konec

12.09.2018, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky • Michal Janoštík

Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost, hezký den. (12:23:21)
Tomáš Žižka (kapitán): „Pro Bukyho to bude určitě zajímavý zápas. Všichni se na to těšíme. Oba se známe, víme co od sebe čekat a určitě i diváci to budou brát o to více."
Martin Hosták (jednatel a generální manažer): „Co se týče prodaných permanentek, je to o něco lepší než vloni, ale stále to není optimální. Snažíme se, aby byli spokojenější. Opravili jsme toalety, pracujeme na nové kostce na ledem. Plánujeme další věci, chtěli bychom, aby se na stadion zase vraceli a vytvořili skvělou atmosféru. Budeme se snažit pracovat na vztahu s fanoušky více a více."
Mgr. Robert Svoboda (hlavní trenér): „Matyáš Hamrlík je na soupisce týmu a je tak tedy možné, že si zkusí i nejvyšší soutěž. V přípravě odehrál čtyři zápasy a jevil se dobře."
Mgr. Robert Svoboda (hlavní trenér): „Na utkání s vicemistrem z Třince se velmi těšíme. Doufáme, že přijde hodně lidí a bude dobrá atmosféra. Takové výzvy se nebojíme, jsme na to dobře připraveni. Absence Okála sice je pro nás je citelná, ale my se s tím popereme."
Mgr. Robert Svoboda (hlavní trenér): „Sedláček měl před KHL skvělou úspěšnost. Do takové ligy se jen tak někdo nedostane. Věříme, že to bude jedna z velkých opor, což vlastně dokázal i v přípravě, takže zatím panuje velká spokojenost. Pokud to situace dovolí, Tomáš Šťůrala se také do branky dostane, zatím má ale i střídavé starty do Prostějova, kde se mu v prvním kole CHANCE ligy hodně dařilo."
Mgr. Robert Svoboda (hlavní trenér): „Negativní rozruch v minulé sezóně nám moc nepomáhal, teď jsme na tom ale lépe. I přes to, že i teď je dost negativních ohlasů. Robert Bukarts nám určitě hodně bude chybět, ale my věříme, že kolektivně budeme hodně silní. Brankářská náhrada je perfektní a hráči jako David Šťastný například budou mít větší šanci se více prezentovat."
Mgr. Robert Svoboda (hlavní trenér): „Zranění Okála je bohužel nepříjemné, ale sám hráč je optimistický a věří, že se brzy vrátí. Na druhou stranu je tam hodně otazníků a těžko říct, kdy se zapojí do hry. Na začátku sezóny to ale nebude."
Martin Hosták (jednatel a generální manažer): „Výše rozpočtu vzhledem k minulému roku je zhruba stejná."
Tomáš Žižka (kapitán): „Musím přiznat, že je čím dál těžší v letech hrát hokej. Člověk se musí připravovat od mládí a starat se o své tělo. Mám nějaký svůj recept, ale jestli to funguje, to těžko říct. Ale cítím se dobře, takže asi ano."
Tomáš Žižka (kapitán): „Je to určitá zodpovědnost být kapitánem, ale myslím si, že celkově role jsme v týmu si rozdělili správně. Je nás tu víc zkušených, takže se spolu dělíme o velení a moc se tím pádem nemění. Řekli jsme si co je potřeba a změna na kapitána proto tolik nemění."
Mgr. Robert Svoboda (hlavní trenér): „Příprava proběhla podle našich představ, výsledky se vydařily a převažuje pozitivita. Produktivita byla dobrá a měli jsme dostatek času na vyzkoušení různých variant. Byli jsme spokojeni s tím, co se nám podařilo, včetně přístupu hráčů, který byl skvělý."
Jiří Šolc (jednatel a sportovní manažer): „Podařilo se nám přivést Sedláčka do branky, který by měl zaskočit za Kašíka. Máme i několik dalších příchodů, které věříme, že nás posílí. Na druhou stranu byly i nějaké odchody, ale i přes to jsme si jistí, že budou výsledky dobré a nezklameme fanoušky."
Martin Hosták (jednatel a generální manažer): „Chceme spoléhat hlavně na odchovance, kteří budou na to, aby byli hrdí, že jsou Berani. Naším cílem je dostat se do play-off a být na něj připraveni. Chceme v něm, aby na nás fanoušci byli hrdí."
Martin Hosták (jednatel a generální manažer): „Chtěl bych poděkovat městu Zlín, generálnímu sponzorovi PSG a všem ostatním partnerům, kteří to vzali od srdce a pomohli našemu klubu."
Martin Hosták (jednatel a generální manažer): „Loňská sezóna byla hodně hektická, po stránce finanční i sportovní. Přes přestávku se to ale podařilo vyřešit a já jsem teď spokojený s tím, jak to vypadá."
V lednu se bude slavit 90 let zlínského hokeje, s těmito slovy tisková konference začíná.
Ve Zlíně se již plní tisková místnost a za chvíli se tedy začne.
Stejně jako před rokem prožili ve Zlíně hektické léto. Poté, co společnost Aukro neprodloužila svou opci a stáhla se ze zlínského hokeje, musel klub hledat náhradu. Měsíce nejistoty ukončila až srpnová dohoda se společností PSG, která se vrátila do staronové pozice a klub aktuálně nese název PSG Berani Zlín.

Změnami prošel i hráčský kádr, který opustily jeho stavební kameny z loňské sezony. Brankář Libor Kašík zamířil do ruské KHL, kde hájí brankoviště Amuru Chabarovsk. Útočná esa Roberts Bukarts, David Šťastný a Pavel Klhůfek měnili dresy v rámci extraligy, když se lotyšský střelec přesunul k třineckým Ocelářům, Šťastný do Mladé Boleslavi a Klhůfek do Chomutova. V klubu nepokračuje ani Radoslav Illo. A kariéru ukončil kapitán Ondřej Veselý, po němž bude nosit céčko na dresu obránce Tomáš Žižka.

Zlín tak musel hledat nové tváře. Jedničkou mezi tyčemi by měl být Jakub Sedláček. Z Olomouce se do Zlína přesunul Jakub Herman. Ze zámoří se vrátil Nicolas Werbik a na zkoušce uspěl lotyšský střelec Edgars Kulda.

Sezona 2018/2019 bude pro klub jubilejní a v lednu Zlín oslaví devadesáté výročí od svého založení.
Berani v přípravě odehráli celkem osm utkání s bilancí sedmi vítězství a jedné prohry.

Výsledky přípravných utkání:
Zlín – Jihlava 6:2
Zlín – Nové Zámky 1:2
Přerov – Zlín 1:4
Zlín – Znojmo 3:2
Zlín – Olomouc 6:0
Jihlava – Zlín 3:5
Zlín – Zvolen 6:1
Olomouc – Zlín 1:2 pr.

Tisková konference PSG Berani Zlín

konec


Statistiky:
Účastníci tiskové konference
Martin Hosták, jednatel a generální manažer
Jiří Šolc, jednatel a sportovní manažer
Mgr. Robert Svoboda, hlavní trenér
Tomáš Žižka, kapitán