Menu

Další

Tiskové konference

Předsezónní tisková konference Orli Znojmo

konec

12.09.2018, 15:00 • Lukáš Peroutka (@LukasPeroutka)

To je odsud ze Znojma vše, děkujeme za pozornost a přejeme příjemný den. (18:23:33)
Na závěr si vzala slovo ještě Kateřina Hápová, oblastní manažerka České spořitelny, v jejíž budově se dnešní tisková konference koná. Klubu poděkovala za spolupráci a popřála hodně štěstí do nadcházející sezóny, která pro Orly startuje v pátek 14. září od 19:15 na ledě Villachu.
Oficiální část tiskové konference je u konce, nyní je prostor na otázky fanoušků. Většina z nich míří přímo na Miroslava Fryčera.
Petr Veselý: "Podobně jako loňský rok máme vydáno přibližně 2000 permanentních vstupenek, což je velmi solidní číslo."
Petr Veselý: "Zápasy Orlů uvidíte i v televizi, bude jich minimálně deset. Nyní jednáme o tom, na jaké stanici to bude. Může to být i na více stanicích."
Miroslav Fryčer: "Neplatí, že bych tu měl být jen jednu sezónu. Není to v mém plánu. Rozhovor, kde to bylo zmíněno, jsem četl, možná došlo k nedorozumění. Beru to tak, že nebudu trénovat v žádném jiném klubu než ve Znojmě, ale teď určitě nepřemýšlím nad tím, kdy to bude. Čím déle to bude, tím lépe."
Pavel Ohera: "Změnilo se umístění šatny A-mužstva. Ta se přesunula do prostor bývalého Sportklubu a současná šatna, která patří A-týmu, byla zapůjčena mládeži. Tím se změní i pozice střídaček a zřejmě i to, že 1. a 3. třetinu budou domácí útočit na branku u vchodu."
Miroslav Fryčer: "V tuto chvíli je kádr uzavřen, ale necháváme si otevřené možnosti do pozdějších fází sezóny, kdy přijdou zranění, nemoci. Není třeba si vše vyplácat teď. Jsem příznivce hry na čtyři útoky a tři obrany."
Miroslav Fryčer: "Jako jednička začne Patrik Nechvátal. Potěšující pro mě ale v přípravě bylo, že máme vyrovnanou brankářskou dvojici, která je schopná udělat svoji práci."
Miroslav Fryčer: "Program v prvních týdnech nebude pravidelný, budeme hrát jen venku, ale podle mě jakákoliv zmínka o cestování je jen výmluva. Nemůžeme o tom takhle přemýšlet. Mužstvo ví, co je čeká, náš cíl je vyhrávat zápasy a s tímhle se musíme prostě vypořádat a ne nad tím dumat."
Petr Veselý: "Datum návratu na znojemský led je trochu plovoucí. Ale počítáme s tím, že kolem 24. až 25. září bychom měli poprvé vyjet zde na stadionu. Led se zvedne o pár centimetrů."
David Bartoš: "Já za svou kariéru zažil jako kapitána v podstatě jen Radka Hamana a Jiřího Berouna. S Jirkou jsme se o tom trochu bavili, ale podle mě tahle funkce není moc o učení."
Miroslav Fryčer: "Volba Davida Bartoše kapitánem bylo čistě moje rozhodnutí. Když něco řekne, má to hlavu a patu. Je to domácí hráč. Zaslouží si to. Jeho přístup k tréninku a zápasům i vystupování je příkladné. Není potřeba, aby kapitán ničil hokejky. Je to takový typ tichého lídra."
David Bartoš: "Vyjma loňského roku tady vždycky cizinci byli a nikdy s jejich začleněním nebyl problém. Rád budu fungovat jako spojka mezi trenérem a kabinou, ale nemyslím si, že by to bylo úplně potřeba. Je nás v kabině víc, kdo jsme zkušení a v týmu dlouho. Nemyslím si, že by měl být nějaký problém."
Miroslav Fryčer: "Víme, že nás tlačila bota v obraně, chyběl nám konstruktivní bek s dobrou rozehrávkou, proto jsme přivedli nové tváře s důrazem na tuto činnost."
Rostislav Dočekal: "Všechno to jsou hráči, kteří ve svých předchozích klubech hráli zásadní role. Byli to klíčoví hráči, kteří chodili na rozhodující herní situace. Věříme, že se jim podaří uspět v těchto rozhodujících momentech i u nás."
Miroslav Fryčer: "Kádr je mladší než bývalo zvykem, sázíme na dravost hráčů. Využili jsme kontakty v zámoří, které máme, osobně jsem znal Anthonyho Lucianiho už předtím, než jsme jej podepsali. Ostatní hráče jsme pečlivě zvažovali. Nemáme možnosti jako Salzburg, hodně jsme dávali na charakter daného hokejisty. Kontakty ze zámoří jsme využili maximálním možným způsobem. Převažovala pozitiva, aktuálně jsme spokojeni."
Rostislav Dočekal: "Po loňské neúspěšně sezóně jsme se rozhodli angažovat trenéra Miroslava Fryčera, který má zkušenosti s kanadským hokejem, kanadské občanství. Díky tomu jsme přivedli více zámořských hráčů. Každý z hráčů bude mít svou roli v týmu, z které by klub měl profitovat. Zároveň věříme, že bude panovat zdravá konkurence a řevnivost."
Miroslav Fryčer: "Rozměry stadionu zůstanou i po rekonstrukci stejné, na to nemáme vliv. Co se týče kádru, jsme s jeho skladbou spokojeni. Jak cizinci, tak domácí hráči splnili vše, co jsme po nich žádali. Každý do toho dal maximum a všechny tréninkové jednotky i zápasy jsme absolvovali v maximálním nasazení."
Přichází prostor pro otázky novinářů a veřejnosti, která má na tiskovou konferenci také přístup.

Předsezónní tisková konference Orli Znojmo

konec


Statistiky:
Účastníci tiskové konference:
Pavel Ohera - prezident klubu
Petr Veselý - manažer klubu
Rostislav Dočekal - sportovní manažer
Miroslav Fryčer - hlavní trenér
David Bartoš - kapitán mužstva
Kateřina Hápová - oblastní ředitelka České spořitelny