Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

FC Astana – Sutjeska Nikšić

1:0

konec (1:0)

11.07.2018, 16:00 • Astana Arena, Astana • 1. předkolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.12 8.96 20.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás budu zase někdy příště těšit na počtenou. (17:59:50)
Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:12.
Je konec, Astana nakonec poráží Sutjesku 1:0. Vzhledem k tomu, jak utkání probíhalo a jaký nápor domácí fotbalisté měli, je pro ně tento výsledek spíš zklamáním, naopak celek z Černé Hory může být i přes porážku a nezdařilý výkon relativně spokojen. Jediná branka tohoto duelu padla v devětadvacáté minutě, po faulu na Despotoviće nařízený pokutový kop se štěstím proměnil Roman Murtazajev. Jinak si svěřenci trenéra Hryhorčuka žádnou výraznější šanci nevypracovali, nejpilnějšími střelci byli Tomasov s Mužikovem, Sutjeska se ale mohla spolehnout na spolehlivě chytajícího brankáře Giljena.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Míč se třepotá v hostující brance, radost fanoušků Astany je ale předčasná. Po Tomasovově pasu překonal Giljena osamocený Ivan Majevski, zakončoval ovšem z více než metrového ofsajdu.

90+3

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Mužikov, přichází Zainutdinov.
Střídání v týmu FK Sutjeska: ze hřiště odchází Ma. Vučić, přichází Grivić.

90+2

Merdović se díky skvěle provedené zasekávačce zbavil Rukaviny, posléze odcentroval přesně do míst, kde číhal Marko Vučić, ten ale hlavičkoval pouze do blokujícího Aničiće.

90+1

Hlavní sudí se nad rámec základní hrací doby rozhodl nastavit pět minut.

90

Závěr zápasu se nám zřejmě trochu protáhne, hostujícího brankáře totiž s největší pravděpodobností trápí nějaký svalový problém, který si žádá přítomnost a zásah zdravotníků.

89

Tomasov tentokráte sám sebe pasoval do role nahrávače, když přenechal střelu lépe postavenému Mužikovi, tomu se ale dnes v zakončení nedaří, Giljen si tedy připsal další poměrně snadný zákrok.

88

Střídající Vuković předržel balon o trochu déle, než měl. Toho využil Šomko, který okamžitě poté vyslal kupředu Majevskiho. Domácí záložník sice nasadil jesličky Miloši Vučićovi, v souboji s Cicmilem ale už postrádal rychlost.

87

Utkání se blíží ke svému konci, ze základní hrací doby zbývá odehrát už jen něco málo přes tři minuty. Sutjeska se začíná nadechovat k závěrečnému tlaku, povede se jí srovnat a odjet z Kazachstánu s překvapivým výsledkem?

86

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Murtazajev, přichází Stanojević.

85

Střídání v týmu FK Sutjeska: ze hřiště odchází Kordić, přichází Božović.

84

Mužikovův pas pro Rukavinu opravdu postrádal razanci, kupředu se na to konto vydal Darko Bulatović. Ten se propracoval až k centru, na který si sbíhal Šaleta Kordić, letící míč ale o kousek nezasáhl.

83

Teď muselo domácím hráčům i fanouškům trochu zatrnout. Po dalším centru od rohovém praporku se totiž pro míč vydal brankář Erić, ve snaze jej vyboxovat však nešikovně zakopl, díky pomoci svých spoluhráčů ale nebyl za svou chybu potrestán.

82

Marko Vučić nejprve otřel svůj centr o bránícího Šomka, a vybojoval tak rohový kop, jehož exekuce se posléze i sám ujal. Centr se mu ovšem nepovedlo, na přední tyči zasáhl Postnikov.

81

Po Rukavinově centru vznikl v pokutovém území hostí nemalý závar, dlouho nebylo jasné, kdo má vlastně balon ve své moci. Nakonec s ním vyběhl Ščetkin, nic světoborného ovšem nevymyslel.

80

Na míč si po hodně dlouhé době sáhl také Nenad Erić. Po řadě nepřesností z obou stran jej prověřil střídající Vuković, o příliš obtížný test se ale nejednalo, zákrok byl pro brankáře Astany naprosto samozřejmostí.

79

Zajímavá rána. Už hodně vyčerpaný stoper Nedić se zbytečně zbavil míč, navíc ukázkově namazal Kleinheislerovi, jenž se s ničím nepáral a vypustil povedenou dělovku, balon však mezi třemi tyče neskončil.

78

Střídání v týmu FK Sutjeska: ze hřiště odchází Ćetković, přichází Vuković.

77

Naopak to vypadá, že hostům začínají docházet síly. Marin Tomasov si dnes za gólem opravdu jde a zkouší to ze všech pozic. Nyní vypálil z nějakých pětadvaceti metrů, s jeho pokusem doprostřed branky si ale Giljen věděl rady.

76

Astana je jasně lepším týmem a na jejích hráčích je vidět, že se nehodlají spokojit pouze s jednobrankovým vedením, chtějí ze svého náporu vytřískat minimálně další trefu. Povede se jim to?

74

Po Cicmilově nedovoleném zákroku rozehrál přímý kop tradiční exekutor Tomasov, na jehož nabídku si ke vzdálenější tyči sbíhal Aničić, byl ovšem tísněn Bulatovićem, který mu nedovolil pořádně zakončit.

73

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Despotović, přichází Ščetkin.

73

Žlutou kartu dostává Cicmil (FK Sutjeska).

73

Vladan Giljen se i při výkopu držel za hlavu, ke střídání ale zřejmě ani u jednoho z hráčů nedojde. Změna se naopak chystá na straně Astany, koho trenér Hryhorčuk stáhne ze hry?

72

Znovu se nehraje. Při předchozím rohovém kopu se totiž ve vzduchu nepříjemně srazili brankář Giljen s obráncem Nedićem a ani jednomu z nich se zpět na nohy opravdu dvakrát nechce.

71

Marin Tomasov přetáhl svůj centr od rohového praporku až k zapomenutému Postnikovovi, který hlavičkoval nikým neatakován, z nadějné pozice ale branku soupeře vůbec netrefil.

70

Rukavina tentokráte přihrával o něco přesněji, Despotović po jeho nabídce sklepával na za sebou stojícího Mužikova, jenž se dostal už k několikátému střeleckému pokusu, Giljen ale nemusel zasahovat.

69

Kleinheisler se díky rychlému manévru zbavil svého strážce a poté vyslal příliš razantní pas pro Rukavinu. Ten sice zapnul na vyšší rychlostní stupeň a zastihl míč ještě před čarou, jeho následný centr ovšem postrádal přesnost.

67

Stefan Cicmil sice trochu pokulhává, celý problém ale, zdá se, zkusí rozchodit, je totiž vpuštěn zpět na hrací plochu. Mezitím hosté sportovně odevzdali míč soupeři, z tribun Astana Areny se snáší potlesk.

66

Hra se musí přerušit, po předchozích zmatcích, které v pokutovém území hostí panovaly, zůstává na trávníku ležet Stefan Cicmil. Jsou k němu přivolání zdravotníci, snad nebude muset dojít k vynucenému střídání.

65

Zcela zbytečný zákrok o chvíli později předvedl Ćetković, a nabídl tak soupeři další standardní situaci. Marin Tomasov se znovu rozhodl pro střelu, tentokráte navíc mířil o poznání lépe než před pár okamžiky, druhý gól Astany ale nevsítil.

64

Sutjesce nevyšel ani další přechod do útoku, viníkem byl tentokráte Luka Merdović, jenž si vylámal zuby na Rukavinovi. Astana ale dopadla podobně, Miloš Vučić se s Murtazajevem příliš nemazlil.

63

Fanoušci Astany se zase probudili, jejich tým totiž zahrával standardní situaci z poměrně zajímavé pozice. Faulovaný Tomasov se místo očekávaného centru pokusil zaskočit Giljena svižnou střelou, jeho záměr ovšem nevyšel.

62

Žlutou kartu dostává Bulatović (FK Sutjeska).

61

Tohle může domácí sakramentsky mrzet. Tomasov na sebe natáhl dva protivníky, načež mezi nimi prostrčil balon pro Despotoviće, jemuž už pouze stačilo překonat brankáře soupeře, míč se mu ale zamotal mezi nohama.

60

První poločas se odehrál ve slušném tempu, ten druhý zatím takový spád hry nenabízí. Dáno je to především opatrnějším přístupem ze strany Astany, na druhou stranu nutno poznamenat, že výsledek 1:0 by mohl být v odvetě ošemetný.

59

Šomko, jenž už je mimochodem v pořádku, si narazil s Murtazajevem a poté přetaženým centem na zadní tyči našel osamoceného Tomasova, toho ale ke střele nepustil zdvižený praporek pomezního sudího. Ofsajd.

58

Vše vypadalo nadějně, hráči Sutjesky už se přestávali orientovat v rychlých přihrávkách, nakonec z toho ale nic nebylo, protože Rukavina nezpracoval míč dobře, načež byl vytlačen až na obrannou polovinu.

57

Domácí se usadili v bezprostřední blízkosti soupeřova vápna, Kleinheisler si to ale s ukvapeným zakončením správně rozmyslel a raději odstartoval přihrávkový kolotoč Astany.

56

Na druhé straně se po souboji s Postnikovem v pokutovém území k zemi poroučel Šaleta Kordić, sudí mu ale na jeho hereckou etudu neskočil. Útočník Sutjesky může být rád, že neobdržel žlutou kartu za simulování.

55

László Kleinheisler se nezvykle objevil v prostoru pravého křídla, odkud přesně nahrál Mužikovovi, jehož skákavý pokus vypadal nebezpečně, Vladan Giljen ale zatím chytá s velkým přehledem, což potvrdil i tentokráte.

54

Dmitrij Šomko si na umělé trávě, na které se v Astaně hraje, přivodil drobné krvavé zranění, načež jej sudí Karakó poslal za postranní čáru. Od střídaček už za jedním z domácích hráčů míří skupina zdravotníků.

53

Kleinheisler s Aničićem teď doplatili na špatnou komunikaci, oba vyskočili pro stejný balon, načež se nepříjemně srazili ve vzduchu. O vážný střet se ale zřejmě nejednalo, oba jsou totiž v pořádku.

52

Dmitrij Šomko má vskutku vytříbenou techniku, jeho dlouhé balony či centry vždy znamenají nebezpečí. Tentokráte levý bek Astany svou nabídku do šestnáctky málem našel Despotoviće, důvodem neúspěchu byl výtečně výběh brankáře Giljena.

51

Šaleta Kordić, útočník hostí, který zůstává zatím poněkud mimo kombinaci Sutjesky, se teď pokusil individuálně přejít přes stoperskou dvojici soupeře, Postnikov s Aničićem mu ale nedali, lidově řečeno, čuchnout.

50

O chvíli později si Serikžan Mužikov koupil částečný odpustek, když brilantní uličkou oslovil rozběhnutého Despotoviće, ten ale prováhal ideální moment pro střelu a nakonec trefil jen před sebou blokujícího Bulatoviće.

49

S touto možností šlo naložit daleko, ale opravdu daleko lépe. Majevski si všiml na ose hřiště zapomenutého Mužikov, jenž měl dostatek času i prostoru na přichystání si palebné pozice, vše ale zbytečně uspěchal a nezakončil vůbec dobře.

48

Po přestávce se začalo opatrně. Na balonu se drží hráči hostujícího celku, jejich poklidnou kombinaci utnul až nákop stopera Nediće na Luku Merdoviće, toho ale nikam dál nepustil Rukavina.

47

Druhý poločas otevřeli hosté, ani jeden z trenérů se o přestávce nerozhodl k nějakému střídání, zatím tedy vše beze změn. Nechme se překvapit, jak Sutjeska, která zatím rozhodně nepodává špatný výkon, zbytek utkání zvládne.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce. Zápas mezi Astanou a Sutjeskou má velmi solidní tempo, o které se starají především favorizovaní domácí, zatím tomu ale chybí více šancí. O doposud jedinou branku se v devětadvacáté minutě postaral Murtazajev, který po faulu na Despotoviće se štěstím proměnil pokutový kop. Za zmínku pak stojí ještě jedna akce, tu měl nedlouho nato na svědomí aktivně hrající Marin Tomasov, jeho povedenou střelu nicméně lapil pozorný Vladan Giljen.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec první půle se bude nastavovat jen jedna minuta.

45

Žlutou kartu dostává Mi. Vučić (FK Sutjeska).

45

Marin Tomasov je dnes hodně při chuti, zatím se mu ale nedaří při zakončení. Kmenový hráč chorvatské Rijeky tentokráte vypálil z úctyhodné vzdálenosti, Vladana Giljena ovšem nepřekonal.

44

Stefan Stefanović v souboji rameno na rameno přetlačil Majevskiho, rozhlédl se kolem sebe a poté vyslal zajímavě myšlenou kolmici do běhu pro Marka Vučiće, s ním se však spolehlivě vrátil Šomko.

43

Tomasov nejprve neodcentroval přes Bulatoviće, o chvíli později pak rozehrál rohový kop k přední tyči, kam si sbíhal stoper Postnikov, zakončení mu ale nebylo povoleno, o což se postaral Miloš Vučić.

42

Na hřišti to nyní vypadalo jako při nohejbale, míč se totiž vzduchem stěhoval od domácích hráčů k těm hostujícím. Celou situaci se zpětnou přihrávkou k Šomkovi rozhodl uklidnit až László Kleinheisler.

41

Zakončení bylo k vidění i na opačném konci hrací plochy, rozhodně ale nebylo tak povedené. Pálil Marko Ćetković, skákavý míč ovšem úplně nezkrotil a poslal jej na tribunu nad brankou domácích.

40

Další zákrok pro hostujícího brankáře. Tomasov se kousek vedle šestnáctky krásně zbavil Bulatoviće a pak se z ostrého úhlu pokusil zaskočit Giljana, ten ale číhal na správném místě.

39

Další kombinace Astany se vyvíjela o něco lépe. Tomasov, který v Astaně hostuje z chorvatské Rijeky, si narazil s Mužikovem, po přechodu do vápna si však balon poslal až příliš daleko od nohy, čehož využil vybíhající Giljen.

38

Murtazajev znovu vyčkával na správný okamžik pro přihrávku. Když usoudil, že ten moment přišel, zkusil zajímavý obloučkem vyslat vpřed Despotoviće, proti ovšem byl Cicmil.

37

Dmitrij Šomko se vydal na nečekaný ofenzivní výlet, během kterého si vyměnil míč s Kleinheislerem, a nakonec si jej nachystal na střelu, ta ale levému obránci kazašského týmu nevyšla podle představ.

36

Rukavina si ukousl hodně velké sousto, když se vrhl mezi tři protivníky, díky dobré rychlosti ale udržel míč u kopaček. To bylo ale vše, co se mu při této akci povedlo, následný pas se totiž bývalému obránci Villarrealu hrubě nevydařil.

35

První poločas se pomaloučku chýlí ke svému konci, už zbývá odehrát pouze deset minut. Astana je v posledních okamžicích hodně aktivní, povede se jí navýšit své vedení, nebo naopak Sutjeska favorita zaskočí a srovná s ním krok?

34

Tak tohle se nepovedlo. Stefanović byl jasně přidržen Majevskim, maďarský sudí na to konto odpískal přímý kop. Jenže Miloš Vučić překopl celé pokutové území, jeho centr skončil vysoko nad brankou Astany.

33

Astana je na koni, nyní málem přidala druhou branku. Murtazajev dlouho váhal, co s míčem vlastně provést, nakonec se jej rozhodl přenechat Tomasovovi, jehož střela byla hodně razantní, zamířila ale do míst, kde číhal připravený Giljan.

32

László Kleinheisler jej tentokráte rozehrál na krátko, k ruce mu byl Murtazajev. O centr se nakonec postaral maďarský reprezentant, tentokráte si ale počínal nepřesně a žádného ze spoluhráčů nenašel.

31

Vstřelená branka už tak dost aktivní Kazachy ještě více posilnila, nyní je jich doslova plné hřiště. Šomko dlouhým pasem oslovil Despotoviće, jenž sice přes Miloše Vučiće neodcentroval, avšak alespoň vybojoval další roh.

29

29. MURTAZAJEV - 1:0

29

Astana právě vstřelila branku!
A domácí fotbalisté touto velkou příležitostí k otevření gólového účtu nepohrdají, Astana po necelých třiceti minutách vede 1:0. Nutno poznamenat, že penalta byla proměněna s notnou dávkou štěstí, brankář Giljen totiž vystihl směr střely ROMANA MURTAZAJEVA, nakonec ale na míč o kousek nedosáhl.

28

28. Penaltový zákrok

28

Nedić v šestnáctce naprosto zbytečně přidržel Despotoviće, jenž se poroučel k zemi. Sudí tuto situaci vyhodnotil naprosto správně, Astana totiž bude zahrávat pokutový kop!

28

Despotović zůstal ležet v brance Sutjesky, okamžitě k němu byli přivoláni zdravotníci. Zřejmě se ale jednalo jen o chvilkový otřes, protože útočník Astany už je zase zpátky na nohou a čeká mezi střídačkami na návrat do hry.

27

Ou, tohle bylo velice nepříjemné. Také další centr domácího týmu se stal snadnou kořistí pro Giljena, do hostujícího brankáře ale potom naprosto zbytečně vlétl Despotović, jenž si navíc po tvrdém pádu sám ublížil.

26

Na druhé straně využil Merdović až přílišné útočné aktivity Rukaviny a vzniklého volného prostoru k tomu, aby přetaženým centrem zkusil zaměstnat Eriće, ten ale celou situaci ustál s naprostým přehledem.

25

Jenže hosté nezvládli přechod do útoku, konkrétně to byl Stefanović, kdo nechal míč za sebou. Využít toho mohl Kleinheisler, který okamžitě centroval do vápna, tam ale kraloval Vladan Giljen.

24

Miloš Vučić to ve vzdušném souboji s Murtazajevem přehnal s agresivitou, když si jasně pomohl rukama. Astana tedy zahrávala přímý kop, nevytěžila z něj ale zhola nic, stejně jako z následujícího rohu.

23

Sutjeska v posledních minutách nebezpečně vystrkuje růžky, domácí se musí mít na pozoru. Centr z levé strany se snášel ke Kordićovi, jenž byl však zbourán Postnikova, nakonec tedy zakončoval Cicmil, mířidla měl ale pořádně vychýlená.

22

Tohle už v podání svěřenců trenéra Rakojeviće vypadalo o poznání lépe. Lončar posunul míč do běhu Marku Vučićovi, jenž přízemním centrem hledal v šestnáctce se uvolňujícího Kordiće, jenže toho ke střele nepustil Aničić.

21

Poté navíc Astana zaspala při návratu do defenzivy, a nabídla tak soupeři okamžitou protiakci. Ta ale ztroskotala na dvou věcech, tou první bylo ne úplně dobré zpracování Ćetkoviće a tou druhou fakt, že hostujícímu záložníkovi, zkrátka a dobře, nepřišel nikdo na pomoc.

20

Murtazajevův centr, jehož adresátem byl Despotović, na poslední chvíli na roh odvrátil stoper Nedić. László Kleinheisler ale od praporku vyslal hodně podprůměrný centr, s jehož odvrácením neměli hosté sebemenší problém.

19

Ano, bude. Opakovaný záběr ukázal, že Marko Vučićem musel skousnout nepříjemný úder do kotníku, jeho problém ale spravilo krátké ošetření za postranní čarou. Nyní už se vrací zpět na plac.

18

Vladan Giljen musí s výkopem ještě chvíli posečkat, sudí se totiž vrátil na místo předchozího souboje mezi Majevskim a Vučićem. Hostující záložník se z trávníku stále nezvedá, snad bude schopen pokračovat.

17

Ivan Majevski zákrokem na hranici fotbalových regulí, možná i lehce za ní, atakoval Marka Vučiće, sudí ale nechal hru plynout. Záložník Astany svou sóloakci zakončil nahrávkou k Tomasovovi, jenž ale zakončoval z ofsajdu.

16

Kazaši jsou aktivnější, všechny jejich akce probíhají v obdivuhodném tempu a pohybu, zatím to ale chybí klidnější závěrečná fáze. Rukavina parádní patičkou uvolnil Tomasova, ten ale pouze potvrdil má slova a centr přetáhl.

15

Už poněkolikáté jsme byli svědky situace, kdy měl na pravém křídle možná až příliš volného prostoru Tomasov. Využít se toho jal Šomko, jenž vyslal další ze svých dlouhých balonů, Sutjesku ale zachránil hlavičkující Bulatović.

14

Aničić musel zaváhání svých spoluhráčů vyřešit zatáhnutím za záchrannou brzdu, a nabídl tak soupeři přímý kop z nebezpečné pozice. Miloš Vučić to ze vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů zkoušel po zemi k bližší tyči, branku ale netrefil.

12

12. Žlutá karta

12

Žlutou kartu dostává Aničić (FC Astana).

12

První rohový kop tohoto mače si vzal na starost Maďar Kleinheisler. Ze standardní situace ještě nic nevzešlo, Astana nicméně zůstala zabydlena u vápna soupeře, načež Murtazajev přízemní střelou prověřil Giljena.

11

Nemanja Nedić si nejprve ve vzdušném souboji s Despotovićem pomohl rukama, u hlavního sudího mu ale tento zákrok prošel. Poté vyslal hostující stoper jen velmi těžko zpracovatelný pas, se kterým si Kordić podle očekávání neporadil.

10

Brankář černohorského celku si posléze ublížil ve snaze o odkop, hra se proto musí na pár okamžiků přeložit. Zdravotníci na hostující lavičce jsou v plné pohotovosti, s největší pravděpodobností ale jejich zásah nebude potřeba.

9

9. Despotovićův pokus z přímého kopu

9

O pár okamžiků později byl tentýž hráč faulován, a Astana tak kopala standardní situaci. Vzal si ji na starost Dorde Despotović, jehož kroucený pokus levačkou kolem zdi ale Vladan Giljen lapil.

8

Kleinheisler si nebezpečně zahrával, když si v poněkud těsné vzdálenosti od vlastního pokutového území dovolil balon vzít mezi dvojici protivníků, nakonec se však z nepříznivě vypadající situace zvládl vymotat.

7

Z opatrného začátku fanoušky vyvedl až nádherný pas přes téměř celou šíři hřiště, který vyslal Šomko. Míče se na to konto ujal Tomasov, na jehož centr si v šestnáctce sbíhal Despotović, byl ale pokryt Cicmilem.

6

Rukavina přes Lászla Kleinheislera otočil hru na levou stranu, kde se balonu ujal Murtazajev. Křídelník kazašského týmu si jej hodlal narazit se svým kolegou Mužikov, ten ale vůbec nezvládl zpracování.

5

Hráči Sutjesky se hodlali vrhnout do ofenzivy, jejich záměr ale ještě v jeho zárodku překazil Majevski, jenž posléze uklidnil hru zpětným pasem ke stoperům. Tento obrázek, tedy kombinující Astanu, dnes zřejmě uvidíme velmi často.

4

Kordić sice ze všech sil dotíral na Rukavinu, ten ale prokázal obrovskou zkušenost a tělem ohlídal balon, který se pomalu došoural až do zámezí. Následovat bude odkop od Erićovy branky.

3

Řada nepřesností z obou stran skončila až poté, co míč zalepil Merdović, jenž si jej posunul směrem ke středu hřiště a pokusil se zbavit Kleinheislera, ten jej ale nedovoleně atakoval.

2

Domácí se krátce po rozehrávce vrhli dopředu, konkrétně to byl Rukavina, posila ze španělského Villarrealu, kdo hledal Despotoviće, obrana Sutjesky ale zasáhla spolehlivě.

1

Maďarský sudí Karakó právě foukl do píšťalky, dnešní utkání prvního předkola Evropské ligy mezi Astanou a Sutjeskou tak může začít – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak svěřenci trenéra Rakojeviće budou hrát v modrém.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FC Astana: Erić (C) – Rukavina, Postnikov, Aničić, Šomko – Majevski, Kleinheisler – Tomasov, Mužikov, Murtazajev – Despotović
Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Zainutdinov, Malyj, Logviněnko, Stanojević, Ščetkin

FK Sutjeska: Giljen (C) – Mi. Vučić, Cicmil, Nedić, Bulatović – Lončar, Stefanović – Ma. Vučić, Ćetković, Merdović – Kordić
Náhradníci: Ličina – Grivić, Vuković, Osmajić, Božović, Bubanja, Marušić

Rozhodčí: Ferenc Karakó – Istvan Albert, Peter Kóbor (všichni Maďarsko).
FK Sutjeska

Sutjeska zcela ovládla minulý ročník nejvyšší černohorské soutěže, když skončila na prvním místě s neuvěřitelným dvaadvacetibodovým náskokem na druhou Budućnost Podgorica, a po triumfech z let 2013 a 2014 se tak potřetí v klubové historii mohla radovat ze zisku ligového titulu. O účast v Lize mistrů se celek z města Nikšić pokoušel zabojovat po dvou zmíněných prvenstvích, v obou případech si ale hned na úvod nedokázal poradit se Šeriffem Tiraspol, proti němuž během čtyř utkání inkasoval hned jedenáctkrát a sám vsítil pouze jednu jedinou branku. Sezonu 2016/17 zakončili Plavo-bijeli v domácí soutěži na čtvrtém místě, minulé léto tak zápolili v kvalifikaci o Evropskou ligu, ovšem ani zde nebyli úspěšní, když tentokráte po výsledcích 1:3 a 0:0 nestačili na bulharské Levski Sofia.
FC Astana

Astana už několik sezon vládne kazašské fotbalové scéně, o čemž svědčí i fakt, že se loni na podzim mohla radovat už ze čtvrtého ligového titulu v řadě, když o bod předčila Kajrat Almaty. O účast v Lize mistrů se tak celek z hlavního města Kazachstánu pokusí už počtvrté, do základní skupiny to ale dotáhl pouze v sezoně 2015/16, rozhodně ale nezanechali špatný dojem. The Blue and Yellows sice ani jednou nezvítězili, naopak ale zaznamenali hned čtyři remízy, přičemž jednu z nich i s věhlasným Atléticem Madrid. Minulé léto Astana sahala po postupu do milionářské soutěže, nakonec ale po výsledcích 0:5 a 4:3 ve čtvrtém předkole nestačila na Celtic. Na rozdíl od svého dnešního soupeře jsou svěřenci Hryhorčuka už nějakou dobu v zápasovém zápřahu, kazašská liga má totiž odehraných sedmnáct kol, po nichž se parta okolo kapitána Eriće znovu drží na čele tabulky.
Příjemné středeční odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! V těchto dnech vrcholí světový šampionát v Rusku, zároveň se ale rozjíždí utkání prvního předkola kvalifikace o účast v základní skupině Ligy mistrů. My se v tomto online přenosu společně zaměříme na souboj, v němž FC Astana vyzve tým FK Sutjeska. Začínáme v 16:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

FC Astana – Sutjeska Nikšić

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 29. Murtazajev (pen.)

Karty:   12. Aničić (ATN) – 45. Mi. Vučić (SUT), 62. Bulatović (SUT), 73. Cicmil (SUT)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:12.

FC Astana: Erić (C) – Rukavina, Postnikov, Aničić, Šomko – Majevski, Kleinheisler – Tomasov, Mužikov (90+3. Zainutdinov), Murtazajev (86. Stanojević) – Despotović (73. Ščetkin)
Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Zainutdinov, Malyj, Logviněnko, Stanojević, Ščetkin

Sutjeska Nikšić: Giljen (C) – Mi. Vučić, Cicmil, Nedić, Bulatović – Lončar, Stefanović – Ma. Vučić (90+3. Grivić), Ćetković (78. Vuković), Merdović – Kordić (85. Božović)
Náhradníci: Ličina – Grivić, Vuković, Osmajić, Božović, Bubanja, Marušić

Rozhodčí: Ferenc Karakó – Istvan Albert, Peter Kóbor (všichni Maďarsko)

Odveta: Sutjeska - Astana 0:2