Menu

Volejbal

Play-off extraligy mužů

VK Jihostroj Č. Budějovice – VK Dukla Liberec

2:3

konec (22:25, 25:19, 19:25, 25:21, 5:15) Stav série: 1:2

24.04.2018, 18:00 • Sportovní hala, České Budějovice • O 3.–4. místo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.8 1.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

Supervyrovnaná série o extraligový bronz končí lépe pro libereckou Duklu, která dokázala zvítězit v rozhodujícím duelu na půdě Jihostroje 3:2 a končí třetí.

Ani jeden z pěti setů nedospěl až do vyrovnané koncovky. Liché sady patřily jasně Liberci, ty sudé naopak Českým Budějovicích. V rozhodující sadě se obhájce titulu naprosto sesypal, hned od úvodu domácí ztráceli o dva body, následně přišel z lavičky na podání Patrik Indra, který ještě více zatlačil přijímající hráče Jihostroje. Přihrávka se domácím nedařila a z toho pramenily i chyby na útoku. Klíčová sada, která rozhodla o bronz skončila nakonec o propastných deset bodů. (20:21:32)

5:15

Konec zápasu.

5:15

Dukla Liberec po roce znovu získává bronz! Na obhájce titulu a vítěze základní části zbývá jen nepopulární čtvrté místo. Celou sezonu ukončil oběma týmům esem o pásku Jakub Janouch.

5:14

Liberecký nahrávač tentokrát hledal servisem Michálka, který poslal přihrávku daleko za kurt. Štokr smečoval po vysoké nahrávce Kunce a jsou tady mečboly pro Liberec.

5:13

Jakub Janouch pokračuje na servisu. Holubec pokládá míč na zem po nepřesné přihrávce a už to je o osm bodů.

5:12

Po servisu Jakuba Janoucha přihrál nepřesně Fila, následnou bodovku proměnil nekompromisní smečí po lajně Štokr.

5:11

Radek Mach je na podání. Štokr se štěstím vytlouká blok domácího celku.

5:10

Kupilíka nahrazuje na palubovce Šotola, Křesťana nahrazuje Palgut. Libor Leikep pokračuje na podání. Štokra byl blízko bodu, ale domácí zabojovali v obraně a ještě dokázali zablokovat Správku.

4:10

Fila se vrací zpět na palubovku. Leikepův servis mířil na Michálka, poté smečoval jen do pásky Křesťan a o bronzu je nejspíše rozhodnuto.

4:9

Místo Fily přichází na podání z lavičky Jiří Kraffer. Galabov přesně přihrál a z toho poté těžil smečí z hlavního kůlu Správka.

4:8

Jan Galabov stále pokračuje na servisu. Tentokrát ale už míč končí z ruky podávajícího hráče jen v síti.

3:8

Jednadvacetiletý smečař liberecké Dukly Jan Galabov pokračuje na podání. Domácí museli jen odevzdat míč a to se Machovi ani nepovedlo. Velká chyba domácího kapitána.

3:7

Po servisu Jana Galabova přihrával přesně Michálek. Následně ale z hlavního kůlu smečuje jen do bloku Leikepa Fila a Liberec odskakuje již na čtyři body. Jihostroj si bere oddechový čas.

3:6

Filip Křesťan je na servisu. Domácí univerzál ale podává jen do poloviny sítě.

3:5

Zdá se, že Patrik Indra je dokonalým žolíkem na servis. Ve třetím i čtvrtém setu dokázali přihrávače pořádně potrápit a nyní to prokazuje i v rozhodující sadě. Fila z vysoké nahrávky smečoval jen do bloku, ale poté balon končí od Libereckých jen v autu.

2:5

Patrik Indra přišel z lavičky na podání. Mladý univerzál Dukly dokázali domácí zatlačit. Galabov vytlouká domácí trojblok a už to je o tři body.

2:4

A právě Todua je na podání. Štokr smečuje přesně proti jednobloku do diagonály. Kupilík s Křesťanem v poli neuspěli.

2:3

Po servisu Aleše Holubce přihrával Fila. Kupilík jen podržel míč Toduiovi, který smečuje přesně středem sítě.

1:3

Také Petr Michálek se představil na podání. Dukla ale odpovídá útokem Holubce středem sítě. jihostroj neměl v obraně šanci.

VK Jihostroj Č. Budějovice – VK Dukla Liberec

2:3

konec (22:25, 25:19, 19:25, 25:21, 5:15) Stav série: 1:2

Zpět na online

VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer, Humler – Mach (C), Ondrovič, Todua, Polák – Křesťan, Šotola – Kryštof Trenér: René Dvořák

VK Dukla Liberec: Janouch, Srb – Kriško, Galabov, Kroužek, Správka (C) – Staněk, Veselý, Holubec, Leikep – Štokr, Indra – Kunc, Kopáček Trenér: Michal Nekola

Rozhodčí: Kamil Renčín – Tomáš Fink