Menu

Fotbal

Belgická liga

Lierse SK – SV Zulte-Waregem

1:4

konec (0:1)

17.04.2018, 20:30 • Herman Vanderpoortenstadion • O Evropskou ligu • Martin Jindra

Tipsport: 6.89 5.15 1.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z dnešního přenosu vše. Přeji hezký zbytek večera, popřípadě dobrou noc a budu se těšit u dalších přenosů. (22:20:41)
Waregem v tomto utkání potvrdil roli favorita a díky zisku dalších tří bodů do tabulky se drží v čele skupiny o Evropskou ligu. Hostující hráči byli po celou dobu utkání jednoznačně aktivnější a také nebezpečnější. Jejich vítězství je tak naprosto zasloužené a klidně mohlo být ještě výraznější.

Nejlepší hráčem utkání je střelec tří branek hostů – Hamdi Harbaoui. Tento kanonýr Waregemu potvrdil své kvality a nedal domácímu Lierse jedinou šanci se zisku bodu aspoň přiblížit.

90

Konec zápasu.

89

Už to však neplatí a míč je delší dobu na kopačkách hostů. Vypadá to, že závěr utkání už se odehraje v poklidu.

86

Waregem v závěru dnešního zápasu polevuje a domácí se nyní dostávají do hry více než tomu bylo v průběhu utkání.

83

Lierse právě vstřelilo branku!
WOLKE JANSSENS se po rohovém kopu opřel z voleje do míče a rozvlnil poprvé v zápase síť hostující branky. Na zadní tyči byl úplně nehlídaný a využil zaváhání v bránění Waregemu.

81

Domácí obrana odklízí centr z volného přímého kopu na roh.

81

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Davy de Fauw, přichází Brian Hamalainen.

78

Střídání v týmu Lierse SK: ze hřiště odchází Ayyoub Allach, přichází Koen Weuts.

76

Waregem právě vstřelil branku!
A máme tu hattrick hostujícího střelce! Tentokrát ho ve vápně přesným centrem z pravé strany našel Davy de Fauw a HAMDI HARBAOUI byl i napotřetí úspěšný. Domácího brankáře prostřelil pokusem na přední tyč.

74

Nový hráč na hřišti Ivan Šaponjić se objevil ve velké šanci. Dobrým zákrokem domácí opět podržel Rakovsky.

72

Patrick Rakovsky teď fantasticky zachránil domácí na brankové čáře skvělým zákrokem, při kterém předvedl skvělé reflexy. Dobře kopnutý přímý kop hostů tečoval na malém vápně Marvin Baudry.

71

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Nill De Pauw, přichází Ivan Šaponjić.

69

Už už se do dobré pozice dostávali z pravé strany domácí, zastavuje je ale ofsajd.

68

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Onur Kaya, přichází Fredrik Jensen.

67

Ten vyboxoval ven z vápna Patrick Rakovsky a hráči Lierse míč posílají na útočnou polovinu.

66

Hosté jsou stále aktivnější, domácí obrana je ale pozornější než v předešlých případech. Hamdi Harbaoui se znovu dostával do vápna, dobrým skluzem ho o šanci připravil Yoni Buyens. Hosté budou kopat roh.

63

Střídání v týmu Lierse SK: ze hřiště odchází Brice Ntambwe, přichází Mégan Laurent.

62

Střídání v týmu Lierse SK: ze hřiště odchází Beni Badibanga, přichází Wolke Janssens.

61

Zmiňovaný scénář se teď několikrát zopakoval. Poté Peter Olayinka vyzval do gólovky Bangondu, který tentokrát v dobré pozici minul branku.

59

Hosté dlouze kombinují a jakmile se blíží domácí brance, Lierse se většinou zmůže jen na odkop míče někam k půlící čáře, kde si jej bezpečně sbírají hostující stopeři.

57

A střelci dvou branek to nestačí. Nyní se dostal ke střele zpoza vápna, kterou však domácí zablokovali.

54

54. Hamdi HARBAOUI - 0:3

54

Waregem právě vstřelil branku!
Peter Olayinka poslal načechraný míč do vápna, na který si vyskočil opět HAMDI HARBAOUI a hlavičkou dává svoji druhou branku během dvou minut.

53

53. Hamdi HARBAOUI - 0:2

53

Waregem právě vstřelil branku!
Hamdi Harbaoui HAMDI HARBAOUI se z penaltového puntíku nemýlí a střelou doprostřed posílá hosty do dvoubrankového vedení.

52

Byla nařízena penalta. Hosté budou kopat pokutový kop po faulu na Nill De Pauwa!

51

Dva pokusy o nůžky po centrech do vápna v podání hostů. Peter Olayinka ani Théo Bongonda však v akrobatických pozicích nebyli úspěšní.

50

Ke střele z pravé strany se na opačné straně hřiště dostal Othman Boussaid, ale obrana jeho střelu zblokovala na roh. Ten rozehrálo Lierse nakrátko a následnou střelu opě t zblokovala obrana.

49

Nill De Pauw postupoval z pravé strany do vápna, dostal se i ke střele, ale jeho pokus na bližší tyč vyráží Patrick Rakovsky na roh. Z toho se k nedůrazné hlavičce dostal jeden z hostujících hráčů. Nedůrazný pokus však končí mimo.

48

Peter Olayinka neměl šanci dostihnout dlouhý míč za obranu, který nakonec doputoval až k domácímu brankáři.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:30.
V prvním poločase jsme viděli jasnou nadvládu Waregemu, který si vytvořil velké množství šancí. Dvakrát domácí od inkasování zachránila branková konstrukce a jednou domnělý ofsajd. I tak se hostům podařilo jednou skórovat a jdou tak do šaten se zaslouženým vedením.

Všechno však mohlo být jinak, kdyby Lierse, a konkrétně Aurélien Joachim, dokázal proměnit svoji vyloženou šanci z 32. minuty. Tím však výčet šancí domácích končí.

Zda se domácím podaří utkání zdramatizovat, nebo hosté navýší svůj náskok, se dozvíme za čtvrt hodiny.

45

První poločas skončil.

44

Tak tohle je smůla pro hosty! Pomezní rozhodčí teď podle opakovaného záběru nesprávně odmával ofsajdové postavení, ve kterém se měl nacházet Hamdi Harbaoui. Tento hráč dokázal prostřelit vybíhajícího brankáře a Waregemu tak byl upřen s nějvětší pravděpodobností regulérní gól.

42

Další snahy hostů už tak úspěšné nejsou. Přesto však mohou být hráči Waregemu poměrně klidní, protože drží míč a nedávají šanci Lierse na inkasovaný gól nijak odpovědět.

37

37. Théo BONGONDA - 0:1

37

Waregem právě vstřelil branku!
THÉO BONGONDA se po přihrávce Walshe dostal ke střele přímo uprostřed hřiště. Přestože střela mířila doprostřed branky, domácí brankáři zaplavala a možná i špatně odskočila a míč končí v síti. Tento okamžik si Patrick Rakovsky za rámeček jistě nedá.

34

Domácí to však značně nabudilo a už více jak dvě minuty operují kolem vápna Waregemu.

32

Velká šance domácích, ve které se ocitl po hezké kombinaci Aurélien Joachim. Tváří v tvář hostujícímu brankáři však selhal a Sammy Bossut předvedl opravdu dobrý a důležitý zákrok.

29

Hosté opět drží míč a hledají cestu k brance domácíh. Dlouhým nákopem se jim to však nepodařilo a míč končí v zámezí. To druhý dlouhý míč je úspěšnější, ale střela, jejíž autorem je Nill De Pauw je velmi nepřesná.

25

Pěknou rychlou kombinaci se sklepnutím míče na nabíhajícího hráče středem hřiště nyní předvedli hosté. Finální přihrávka pro Petera Olayinku ale nebyla přesná a doputovala k domácímu brankáři.

22

22.

22

Z něj dokázali hostující hráči dotlačit míč až do sítě, branka však není uznána pro faul, který tomu předcházel.

21

Domácí se po rohovém kopu dostali do brejku a následného zakončení, které zablokoval vracející se obránce na roh. Z toho nic nebylo, hra se přenesla na druhou polovinu hřiště a roh kopou pro změnu hosté.

20

20.

20

Tak tohle je velká smůla pro hosty. Po tom, co si vybojovali rohový kop, si na centr z něj vyskočil nejvýše Michaël Heylen a trefuje opět břevno branky, kterou střeží Patrick Rakovsky.

17

Onur Kaya trefil míč krásně a technickou střelou přes zeď trefil břevno domácí branky!

16

Hamdi Harbaoui po odraženém míči ze střely ze středu hřiště vybojoval volný přímý kop z hranice pokutového území. Rýsuje se dobrá šance pro hosty.

13

Hosté jsou zatím jednoznačně aktivnějším týmem a drží míč po většinu času na svých kopačkách.

11

Po ztrátě míče domácích hráčů se do protiútoku čtyř proti čtyřem řítili hosté, skvěle však zasáhla obrana a s nebezpečně se vyvíjejícím brejkem si poradila.

9

Krásný oblouček za domácí obranu na poslední chvíli zachytil jeden z obránců. Nebýt toho, Hamdi Harbaoui by se objevil sám před domácím brankářem.

6

Až po pěti minutách hry se domácí dostávají také k pokutovému území hostů. Jejich snažení však úspěch prozatím nepřináší.

5

Na dobře kopnutý přímý volný kop hostů z levé strany jen těsně nedosáhl Davy de Fauw.

4

Následovaly dva rohové kopy v rychlém sledu. Z toho druhého vraceli hosté míč zpět před branku, ale našli jen hlavu jednoho z obránců.

3

Po autovém vhazování se k voleji z nějakých 22 metrů dostali hosté, skvělou ránu k tyči však domácí brankář vyráží na roh.

2

O úvodní výkop se postarali hosté. Zhruba po minutě držení míče poslali dlouhý míč za obranu hostů. Nabíhající hráč však byl v ofsajdové pozici.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lierse SK: Rakovsky – Frans, Bourdin, Poelmans, Badibanga – Buyens, Allach, Wils, Boussaid – Joachim, Ntambwe.
Náhradníci: Goris – Binst, Janssens, Weuts, Laurent, Yagan, Yakubu.

SV Zulte-Waregem: Bossut – Heylen, Baudry, Walsh, de Fauw – De Pauw, De Sart, Kaya, Olayinka, Harbaoui – Bongonda.
Náhradníci: Bostyn – Coopman, Hamalainen, Cordaro, Leya Iseka, Jensen, Šaponjić.

Rozhodčí: Boterberg – Dhondt, Senecaut.
Vzájemné zápasy

Poslední vzájemný zápas se odehrál v červenci 2017, kdy o vítězství Waregemu v přátelském utkání rozhodl dvěma brankami Walsh.

Z dřívějších setkání těchto dvou týmů v nejvyšší belgické soutěži pramení bilance 7 výher Waregemu, 3 remízy a 6 výher Lierse.
SV Zulte-Waregem

To hosté jsou na tom o poznání lépe a v šestičlenné tabulce o Evropskou ligu jsou na prvním místě. První místo jako jediné zaručuje šanci na evropské poháry, díky čemuž budou mít hráči Waregemu o motivaci jistě postaráno.

Po úvodní remíze 2:2 s Leuvenem si hosté připsali dvě vítězství, když 2:1 porazili Waasland-Beveren a vysoko 5:1 Mouscron. Díky tomu mají v tabulce sedm bodů a jednobodový náskok právě na Mouscron a Kortrijk.

Hosté mají ve svém středu také zatím nejlepšího střelce skupiny o Evropskou ligu. S pěti brankami vede tabulku kanonýrů Hamdi Harbaoui.
Lierse FK

Domácí tým nevstoupil do skupiny o Evropskou ligu nejlépe. Ve dvou domácích utkáních si připsal dvě porážky (Lierse – Mouscron 0:3 a Lierse – Kortrijk 0:2) a dokonce nevstřelil ani jednu branku. Zatím jediné tři body do tabulky si připsal za venkovní vítězství na Leuvenem 2:1. Šanci na napravení reputace na domácím hřišti budou mít hráči Lierse proti aktuálně vedoucímu Waregemu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Lierse SK – SV Zulte-Waregem

1:4

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 83. Janssens – 37. Bongonda, 53. Harbaoui, 54. Harbaoui, 76. Harbaoui

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:10.

Lierse SK: Rakovsky – Frans, Bourdin, Poelmans, Badibanga (62. Janssens) – Buyens, Allach (78. Weuts), Wils, Boussaid – Joachim, Ntambwe (63. Laurent).
Náhradníci: Goris – Binst, Janssens, Weuts, Laurent, Yagan, Yakubu.

SV Zulte-Waregem: Bossut – Heylen, Baudry, Walsh, de Fauw (81. Hamalainen) – De Pauw (71. Šaponjić), De Sart, Kaya (68. Jensen), Olayinka, Harbaoui – Bongonda.
Náhradníci: Bostyn – Coopman, Hamalainen, Cordaro, Leya Iseka, Jensen, Šaponjić.

Rozhodčí: Boterberg – Dhondt, Senecaut