Menu

Hokej

Play-off NHL

Anaheim Ducks – San Jose Sharks

2:3

konec (1:2, 1:1, 0:0) Stav série: 0:2

15.04.2018, 04:45 • Honda Center, Anaheim • Čtvrtfinále Z. konference • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

58:28

Už se tak děje. John Gibson odjel na střídačku a Anaheim to zkusí se šesti hráči v útočném pásmu.

56:17

Tak tohle byl hodně zbytečný faul, který Ducks kříží cestu k vyrovnání. Corey Perry si u mantinelu vyšlápl na Melkera Karlssona a dostává trest za nedovolené bránění. Využijí Sharks přesilovku?

53:11

Manson vypálil a před brankoviště sjížděl dorážet Rakell. Moc nechybělo, aby se trefil. Ale někdo mu nejspíš na poslední chvíli stačil zablokovat hokejku.

51:57

Ondřej Kaše ujížděl s Montourem do přečíslení dva na jednoho, obránce Ducks zakončoval. Ale přestřelil, což jej pak mohlo pořádně mrzet. Obrovská šance.

50:44

Ještě jednou Pavelski, hned po něm Hertl. San Jose drží soupeře pod tlakem, ale zatím si láme zuby na skvěle zasahujícím Gibsonovi.

49:17

Komplikace pro domácí v cestě za vyrovnáním. Nick Ritchie nechal hokejku pod nohama soupeře a dostane jasné dvě minuty za podražení. Takže naopak šance pro Sharks pojistit si vedení.

47:56

Teď už měl Martin Jones co dělat. Zůstal sedět na ledě a ještě na něj dorážel Silfverberg. Přesto kanadský brankář udržel puk před brankovou čarou.

46:12

Možná klíčový okamžik zápasu. Evander Kane dostává dvě minuty za zdržování hry, vyhodil puk přes mantinel. A to znamená, že si Anaheim zahraje svou druhou přesilovku. V té první skóroval.

44:26

Naopak na druhé straně musel zázračný zákrok vytáhnout Gibson. Nejprve zlikvidoval Donskoie, pak se akrobaticky blýskl proti Tierneyemu. Ten se musel chytat za hlavu.

42:37

Eric Fehr prověřil Gibsona. Útočník Sharks zůstal sám na pravé straně a zkusil střelu zápěstím, na americkém gólmanovi si ale nakonec vylámal zuby.

38:30

Ale tentokrát už zakončení přišlo. Gibson se vytasil lapačkou proti Tomáši Hertlovi, který je dnes očividně při chutí. Tohle byla jeho třetí gólovka, zatím skóroval jednou.

37:08

A znovu velmi důležitý zásah Gibsona. Sharks ujížděli do přečíslení dva na jednoho, Meier nebezpečně vypálil a gólman Anaheimu zasáhl betonem. Tohle byla tutovka.

36:05

Nebezpečná střela obránce Justina Brauna, který zůstal volný na pravém kruhu. Měl dostatek času na přípravu, přesto nakonec o pořádný kousek minul klec.

29:17

Corey Perry měl na hokejce vyrovnání, ale zkušený forvard Ducks trefil jen tyčku branky San Jose. Halou to jenom zahučelo.

27:51

27:51 Hampus LINDHOLM - 2:3

27:51

Anaheim právě vstřelil branku!
Avšak i z nepovedené přesilovky se dá nakonec vytěžit branka. Anaheim se poprvé v početní výhodě dostal do útočného pásma a hned z toho profitoval. Mezi kruhy zůstal nikým nepokrytý obránce HAMPUS LINDHOLM, jenž nezaváhal. V klidu zamířil do pravého horního rohu a střelou zápěstím tam poslal kotouč. Martin Jones zrovna ztratil přehled o situaci a nestačil zabránit inkasování. Máme tu tedy novou zápletku. Asistence: Ryan Getzlaf, Ryan Kesler.

27:15

Anaheimu se přesilovka nedaří. Dokonce hosté v oslabení zahrozili. Logan Couture ujížděl sám na branku a domácí měli štěstí, že se mu nepovedlo zakončení.

26:30

Anaheim Ducks si zahrají svou první dnešní přesilovku. Hostující obránce Paul Martin totiž inkasuje dvě minuty za sekání a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.

21:11

21:11 Tomáš HERTL - 1:3

21:11

San Jose právě vstřelilo branku!
Tak tohle byla hokejová parádička, kterou předvedl český útočník TOMÁŠ HERTL! Doposud ho v sérii nebylo tolik vidět a spíše rozdával puky spoluhráčům. Ale teď se Hertl blýskl nádherným průnikem. Prohodil soupeři kotouč mezi nohama, získal ho zpátky na hokejku a následně zavěsil pod horní tyčku bekhendem. Brankář Gibson se nestačil divit, co se to vlastně stalo. A stejně tak ztichla celá hala. Sharks tak mají na hokejkách vedení o dvě branky a domácí jsou v problémech. Asistence: Mikkel Boedker, Logan Couture.

14:41

14:41 Logan COUTURE - 1:2

14:41

San Jose právě vstřelilo branku!
Na co Sharks sáhnou, to se jim daří. Hosté využívají hned svou první přesilovku v zápase. Několik pokusů šlo nejprve vedle branky. Ale pak na sebe vzal zodpovědnost útočník LOGAN COUTURE. Ten se z levé strany prosmýkl až před Johna Gibsona, kterého překonal bekhendovou kličkou po ledě. Tam už americký gólman nestačil natáhnout svůj beton. San Jose tak otáčí skóre a poprvé v dnešním duelu vede. Co na to Ducks? Asistence: Kevin Labanc, Joe Pavelski.

13:37

Domácí Brandon Montour hákoval Melkera Karlssona a bude muset za tento zákrok dvě minuty pykat. Uvidíme, jak se Sharks povede úvodní přesilovka utkání.

12:54

Adam Henrique chtěl doklepnout do sítě poskakující puk na brankovišti, jenže těsně Jonese nepřekonal. Anaheim je ale znovu na koni, přestože to tak ještě před chvílí nevypadalo.

12:05

Znovu český forvard Kaše. Tentokrát dorážel puk před brankovištěm. Zatím patří k nejlepším domácím hokejistům v zápase, už několikrát ohrozil zařízení San Jose.

09:41

09:41 Marcus SÖRENSEN - 1:1

09:41

San Jose právě vstřelilo branku!
Jenže tentokrát už se hosté prosazují a máme poměrně rychle vyrovnáno. Ukazuje se, jak je důležitá práce obránců na modré čáře. Brenden Dillon nahodil touš o zadní mantinel. Puk se pak odrazil příhodně na hokejku MARCUSE SÖRENSENA, který bez větších obtíží skóroval doklepnutím za překvapeného Johna Gibsona. Tady domácí brankář mohl těžko něco dělat. Začínáme tedy výsledkově znovu, bude to opět napínavé. Asistence: Brenden Dillon.

06:12

Chystají se první vyloučení, a to na obou stranách. Za domácí jde pykat Jakob Silfverberg, za hosty Evander Kane. Oba vyfasovali menší tresty za hrubost, hrát se bude ve čtyřech.

05:48

Hra znovu přerušena. Kevin Labanc byl tvrdě sražen u mantinelu a hostům se to vůbec nelíbí. Rozhodčí ale ani teď nehodlají vylučovat. Ještě se urodila menší rozmíška, ale jinak vše skončí bez dalších emocí.

00:40

00:40 Jakob SILFVERBERG - 1:0

00:40

Anaheim právě vstřelil branku!
Jak to může být jednoduché. V minulém utkání čekal Anaheim dlouho na gól a nakonec se nedočkal. Dnes neutekla ještě ani jedna celá minuta a Ducks jdou do vedení. Útočník domácích JAKOB SILFVERBERG zkusil nahodit kotouč nenápadně z dálky na branku, což se mu nakonec vyplatilo. Zakončení brankáře Sharks zaskočilo a puk mu propadl někde mezi rukou a tělem. Honda Center se může poprvé v sérii radovat a San Jose bude nuceno dohánět. Asistence: Hampus Lindholm.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks

2:3

konec (1:2, 1:1, 0:0) Stav série: 0:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Silfverberg (H. Lindholm), 28. H. Lindholm (Getzlaf, Kesler) – 10. Sörensen (Dillon), 15. Couture (Labanc, Pavelski), 22. Hertl (Bødker, Couture)

Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Beauchemin, Montour, M. Pettersson, Bieksa – Rakell, Getzlaf (C), Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – N. Ritchie, Henrique, O. Kaše – Vermette, D. Grant, J.T. Brown.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski (C), Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Sörensen, Fehr, M. Karlsson.

Rozhodčí: Charron, Watson – Sericolo, Racicot

Diváci: 17 430

Průběh zápasu
1. třetina
00:40 ANA 1:0 Silfverberg (H. Lindholm)
06:12 ANA 2 Silfverberg, hrubost
SJS 2 E. Kane, hrubost
09:41 SJS 1:1 Sörensen (Dillon)
13:37 ANA 2 Montour, hákování
14:41 SJS 1:2 Couture (Labanc, Pavelski)
Po 1. třetině
2. třetina
21:11 SJS 1:3 Hertl (Bødker, Couture)
26:30 SJS 2 P. Martin, sekání
27:51 ANA 2:3 H. Lindholm (Getzlaf, Kesler)
Po 2. třetině
3. třetina
46:12 SJS 2 E. Kane, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
49:17 ANA 2 N. Ritchie, podražení
56:17 ANA 2 Perry, nedovolené bránění
Konec