Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

konec

14.03.2018, 10:45 • Radek Barkman

Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (11:12:27)
Jarolím o případném uvolnění hráčů do jednadvacítky: Nejsme v situaci, abychom si mohli dovolit někoho uvolnit. Jednadvacítka se s tím musí popasovat sama. Má kvalitní kádr na to, aby to dokázala.
Šeterle: Konzultovali jsme let s Bořkem Dočkalem. Říkal, že je lepší přiletět tam na den, pak se člověk přirozeně unaví a bude následovat noc v hotelu. Máme také upravnější letadlo, udělali jsme maximum proto, aby se v pořádku dostali tam a zpátky.
Jaromír Šeterle: Od hráčů jsme museli předem vybrat pasy, aby do nich bylo možné dát fyzicky víza.
Reprezentace odlétá do Nanningu ve 14:00 v úterý. V pátek je na programu první zápas, takže máme dva dny na aklimatizaci. V pondělí pak buď zápas o první místo nebo o třetí místo.
Jarolím o derby: Přál bych si, aby to byl kvalitní zápas. Přál bych si, aby hráči, s nimiž počítáme, aby odehráli kvalitní utkání. Pro mě je favoritem Slavia. Je stabilizovanější. Nový trenér ve Spartě hledá optimální složení, takže v určité výhodě Slavia je. Mírným favoritem je.
Jarolím o Součkovi: Těžko říci, jestli je dobře nebo špatně, že do Fiorentiny neodešel. Tam by třeba nehrál. Je to jeden z hráčů, kteří to mají v hlavě srovnané, což je strašně důležité.
Jarolím o Krejčím: Mrzí nás to. První sezonu v Itálii odehrál spoustu zápasů, ale teď se prakticky nedostane na hřiště. Bude záležet ale jen na něm, jak se s touto situací popere. Musí něco změnit, aby si o místo v základu řekl.
Jarolím k nominaci: Když budeme doplňovat na plný stav, hledáme dva stopery a dva středové hráče.
Jarolím o Bořku Dočkalovi: Čtyři měsíce nehrál žádný ostrý zápas. Komunikujeme s ním. Začíná v novém působišti, nějaký čas bude potřebovat k aklimatizaci. Přesto se vyjádřil v tom smyslu, že pokud bude potřeba, tak bude rád reprezentovat.
Jarolím o brankářích: Všichni tři jsou velmi kvalitní gólmani. Kéž bychom měli takovou konkurenci na každém postu. Zatím nemám stanovené, kdo by měl být dlouhodobou jedničkou.
Jarolím: Pro nás je důležité, že když hráči prochází ne úplně ideálním obdobím v klubu, tak přesto dokáží odehrát kvalitní duely v reprezentaci.
Jarolím o nominaci: Kluby nás při nominaci vůbec nelimitovaly. Preventivně jsme si to u nich pozjišťovali, snažili jsme se komunkovat s hráči a žádnou negativní reakci jsme zatím nedostali.
Jarolím o Schickovi: Je složité říci, jestli má ideální formu nebo ne, protože toho moc nenahraje. Bylo důležité, že odehrál celých devadesát minut. Chybí mu bezpochyby zápasová praxe. Ze zdravotních důvodů s námi delší dobu nebyl, ale do budoucna je to hráč, na němž by mělo národní mužstvo stát. Předpoklady pro to má. Možná mu pomůže i psychicky, že se s námi podívá do jiného prostředí.
Jarolím o Vydrovi: Jsme rádi, že se mu daří. Našel si i pozici, na níž mu to vyhovuje. Potvrzuje to i svými výkony a dokáže se prosazovat gólově. Ale teď není stoprocentně zdravotně v pořádku. Přesto jsme ho do nominace dali, doufáme, že s námi odcestuje.
Jarolím o Daridovi: Vláďa Darida byl důležitý článek národního mužstva už dříve. Hraje pravidelně Bundesligu a je to jeden z hráčů, který by měl patřit k reprezentačním lídrům.
Jarolím o nominaci: Jsou tam ještě čtyři okénka volná, nějaký nováček se možná může v sestavě objevit. Možná to donominujeme do 23 hráčů, možná využijeme trochu méně hráčů. Kádr chceme nějakým způsobem stabilizovat. S některými hráči, s nimiž jsme počítali jsou zranění nebo nemají pevnou pozici v týmu.
Jarolím: Čeká nás Uruguay se Suarezem a Cavanim. To bude hodně kvalitní a velká prověrka. Čeká nás brzy Liga národů, a tak těmto zápasům přikládáme poměrně velký význam.
Nominace:
Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík.
Obránci: Jan Bořil, Pavel Kadeřábek, Theo Gebre Selassie, Tomáš Kalas, Filip Novák, Marek Suchý.
Záložníci: Antonín Barák, Vladimír Darida, Josef Hušbauer, Jakub Jankto, Jan Kopic, Tomáš Souček, Matěj Vydra.
Útočníci: Michael Krmenčík, Patrik Schick, Milan Škoda.
A tým mužů se na turnaji v Nanningu utká s Uruguayí a pak ve finále či v souboji o třetí místo s někým z dvojice Wales – Čína.
Malík o partnerech reprezentace: Situace je neměnná. S výjimkou prodloužení Pepsi nás nyní nečeká nic zásadního. Jsme v jednání s několika společnostmi, ale zatím nic konkrétního. Hledáme však nového pivního partnera. Gambrinus totiž kryl nejen reprezentaci, ale i nejvyšší soutěže. Kluby však budou postupovat samostatně od začátku července, takže oznámíme jméno nového partnera brzy.
Přítomni jsou jinak klasicky manažer reprezentace Jaromír Šeterle trenér Karel Jarolím.
Ještě před začátkem tiskové konference dojde ke slavnostnímu podpisu smlouvy s partnerem Pepsi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

konec