Menu

Hokej

Reprezentace žen do 16 let

Česko – Japonsko

4:3

konec (2:1, 1:1, 1:1)

12.03.2018, 16:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Martin Voltr

59:58

Už znovu vyletěla ven a poslední důležitý zákrok zápasu musela levým betonem předvést Kateřina Dvořáková!

58:40

Japonky to zkoušejí v šesti bez brankářky!

57:46

Skvělé střídání třetí formace, Marie Nowáková a Anna Jiřina Pavlasová byly kolem branky neodbytné. Bohužel to ale radostí nekončí.

52:31

Útok Makoto Itové dělá české defenzivě problémy. Japonská patnáctka nejdřív z první pálila vedle, potom přišlo ztečované nahození, kterému chybělo maximálně pět centimetrů a bylo by vyrovnáno!

50:30

Japonská přesilovka má velkou sílu. Česká obranná čtveřice ubránila minutu a půl s vypětím všech sil, Dvořáková si v závěru nebyla jistá, kde má puk, ale naštěstí jí skončil vedle betonu.

49:06

A pozor. Je tu první české oslabení v zápase, za hru tělem pyká Kateřina Petřeková.

48:35

Obrovské možnosti pro Danielu Pejšovou a Terezu Mazancovou, ani jedna z nich bohužel pátým gólem nekončí.

47:47

Japonsko právě vstřelilo branku!
No tak to vydrželo déle, ale bohužel taky ne moc dlouho. Je tady znovu kontaktní trefa Japonek, jejichž pohledná kombinace skončila u HINY ŠIMOMUKAIOVÉ, a ta zblízka prostřelila Dvořákovou u druhé tyče – 4:3. Asistence: Makoto Itová, Ami Sasakiová.

46:23

Česko právě vstřelilo branku!
Nevyšlo to před chvílí, vyšlo to teď. Češky vedou o dvě branky a snad jim to vydrží o něco déle než posledně! Mezi kruhy se k odraženému puku dostala Nikol Nepokojová a výtečně vystřelila. Sasakiová vyrazila puk před sebe, kde ho dojela TEREZA MAZANCOVÁ, která následně bekhendem nemohla minout prázdnou bránu! Zvládla to i v rychlosti a v pádu – 4:2. Asistence: Nikol Nepokojová.

45:28

Třetí český útok mohl naopak skóre navýšit. Adriana Dubová posílala puk bekhendem spoluhráčce a Kosugaová si ho málem srazila do branky! Jen tak tak, že gólmanka nataženým betonem zabránila pohromě.

44:15

Velkou českou chybu při střídání mohla potrestat Makoto Itová. V sólu si před Dvořákovou stáhla puk na forhend, ale pak díkybohu vystřelila těsně vedle.

41:23

Česká obránkyně se zapomněla u mantinelu a na Dvořákovou mířily tři Japonky. Fieldová posílala nabídku na teč Šimomukaiové, ta ji naštěstí na brankovišti netrefila.

37:49

Lepší okamžiky bohužel střídají střední až velké chyby v rozehrávce. Viktorie Chladová ji teď napravila v poslední chvíli, když znemožnila Japonce bekhendovou dorážku nad ležící Dvořákovou. I ta dělala, co mohla.

36:58

Za japonskou obranou si na přihrávku počkala Patricie Škorpíková. Mohla být slavná, jenže v samostatném úniku její střelu vyškrábla Sasakiová lapačkou kousek vedle tyčky.

35:52

A Češky se dál cpou do branky. Mazancová s Nepokojovou znovu nenašly recept na japonskou brankářku.

35:09

Velké české šance na pohodlnější vedení! Nejdřív vystřihla slalom Daniela Pejšová, ale bekhend jí sklouzl z hokejky, potom neúspěšně dorážela Mazancová. A následně vytáhla Sasakiová střelu Pejšové snad maskou do ochranné sítě.

28:36

Nahoru – dolů. První útok se nejdřív neudržel v pásmu, a pak ztěžka dobrusloval japonské přečíslení. Hned vzápětí se ale dostal taky do jednoho, bohužel však Mazancová na obránkyni nevyzrála.

28:03

Nagaoková dostala mezi kruhy opravdu hodně místa a sahala po hattricku. Kateřina Dvořáková zůstala trpělivě stát a puk zachytila do teploměru.

25:10

Druhá přesilovka pro český tým. Pohyb Terezy Mazancové dělal problémy Fuce Kosugaové, která se provinila hákováním.

23:41

Japonsko právě vstřelilo branku!
Hned vzápětí ale Japonky znovu snižují na rozdíl jediného gólu. MARIN NAGAOKAOVÁ potvrdila, že je opravdu hodně šikovnou zakončovatelkou, neboť z pravého kruhu bravurně nacpala puk do bližšího růžku drobné Katky Dvořákové – 3:2. Bez asistence.

23:19

Česko právě vstřelilo branku!
První český útok má potenciál rozhodovat všechny zápasy, a teď to zase potvrzuje. Půlminutový nápor skončil střelou Sáry Čajanové z úhlu, kterou na brankovišti díky pohotovosti a důrazu dotlačila do branky NIKOL NEPOKOJOVÁ – 3:1! Asistence: Sára Čajanová.

19:58

Česko právě vstřelilo branku!
Pouhé 2,4 sekundy před sirénou si český tým bere zpátky vedení! První útok na něj bušil už chvíli předtím, neboť Pejšová po pasu Mazancové pálila do tyče. Když už se blížila siréna, TEREZA MAZANCOVÁ se sama vrátila do pásma a povedenou střelou na bližší tyč překvapila japonskou brankářku – 2:1! Bez asistence.

16:56

Japonsko právě vstřelilo branku!
Přestože poslední pasáž vypadala v podání českého týmu velmi dobře, na světě je paradoxně vyrovnání. Hrubou chybu v rozehrávce totiž vystihla MARIN NAGAOKAOVÁ, která následně projela kolem české obránkyně a Dvořákovou bleskově prostřelila do bližšího růžku nad lapačku – 1:1. Bez asistence.

09:59

Kompletní Japonky zvýšily tempo a dostaly se do tlaku před českým brankovištěm. Kotouč se pak z chumlu hráček vykutálel na hokejku Makoto Itové, která naštěstí minula část odkryté klece.

08:54

Česko právě vstřelilo branku!
Domácí reprezentace zahrála v přesilovce zakázané uvolnění, a tak se do útočné třetiny musela dostávat znovu. Ale zvládla to bravurně. DANIELA PEJŠOVÁ si u modré čáry lahodně obhodila protihráčku, mezi kruhy puk dojela, brankářce udělala kličku a kolem vyrážečky ji na konci nádherné akce prostřelila. Češky otevírají skóre – 1:0! Bez asistence.

08:18

Když se český tým musel znovu dostávat do pásma, vzala to Tereza Mazancová na sebe. Krásný slalom středem hřiště už nezvládla zakončit tak důrazně, aby Sasakiovou obstřelila.

07:55

Český tým dostává první přesilovku, Japonky totiž hrály v šesti.

05:47

Na straně brankoviště dostala Mazancová puk od Hanzlíkové. Malá, ale mrštná brankářka Reika Sasakiová se proti ní dokázala včas přesunout.

03:06

Když se Japonky dostanou k puku, budou asi hodně šikovné. Teď to ukázala Mei Sakuraiová, která od modré čáry prokličkovala kolem dvou českých hráček a nakonec donutila Dvořákovou rovněž k prvnímu těžkému zákroku.

01:27

Kateřina Petřeková získala za modrou kotouč a pěknou přihrávkou ho předložila Haně Haasové. Ta měla první dobrou možnost zápasu, gólmanka Sasakiová ale zasáhla.

Česko – Japonsko

4:3

konec (2:1, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. D. Pejšová, 20. Mazancová, 24. Nepokojová (Čajanová), 47. Mazancová (Nepokojová) – 17. Nagaokaová, 24. Nagaokaová, 48. Šimomukaiová (Itová, Sasakiová)

Česko: Dvořáková (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková (A), Vaněčková, Habartová, Chladová, Václavková, Horáková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Pavlasová, Dubová, Nowáková. Trenér: Roman Heindl.

Japonsko: Sasakiová (Kobajašiová) – Nomuraová, Tomiučiová, Jamamotová, Sakuraiová, Cucumiová, Kosugaová, Šinodaová – Mijazakiová, Suzukiová, Nagaokaová – Itová, Sasakiová, Šimomukaiová – Takimotová, Moriiová, Fieldová. Trenér: Judži Iizuka.

Rozhodčí: Růžičková – Košťálová, Svobodová.

Diváci: 55

Průběh zápasu
1. třetina
07:55 JPN 2
08:54 CZE 1:0 D. Pejšová
16:56 JPN 1:1 Nagaokaová
19:58 CZE 2:1 Mazancová
Po 1. třetině
2. třetina
23:19 CZE 3:1 Nepokojová (Čajanová)
23:41 JPN 3:2 Nagaokaová
25:10 JPN 2
Po 2. třetině
3. třetina
46:23 CZE 4:2 Mazancová (Nepokojová)
47:47 JPN 4:3 Šimomukaiová (Itová, Sasakiová)
49:06 CZE 2
Konec