Menu

Hokej

1. liga play-off (SR)

HK Skalica – HK 95 Považská Bystrica

5:2

konec (1:2, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0

13.02.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • Čtvrtfinále • Tomáš Lengyel (@TomiLengy) sk

Tipsport: 1.13 8.8 8.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Skalica zvládla vstup do štvrťfinále play-off St. Nicolaus 1. ligy. Víťazi základnej časti zo Záhoria síce prespali úvod stretnutia, keď dvakrát inkasovali v oslabení z hokejok Ligasa a Klímu, no v ďalšom priebehu zápasu ovládli ľadovú plochu. Do prestávky znížil Mikéska, v druhej časti hry sa postupne presadili Schmidt, Vereš aj Straka a v závere duelu spečatil víťazstvo domácich Jarolín.

Strely na bránu: 38 – 30. (19:20:01)

Koniec zápasu.

59:10

Skalica dala gól! Hostia si zobrali oddychový čas a odvolali brankára, no v útočnom pásme rýchlo stratili puk. Túto situáciu využil RENÉ JAROLÍN, ktorý v samostatnom úniku namieril do odkrytej siete. Asistencie: Patrik Janáč, Róbert Mikéska.

58:27

Rozhodcovia vylučovali na oboch stranách. Dve trestné minúty za seknutie dostal hosťujúci Ján Nahálka a menší trest za hrubosť si odpyká domáci Pavol Pavešic.

58:16

Valerij Kňazev mohol pridať piaty gól domáceho tímu. Strela ruského útočníka z pravého krídla skončila na zadnom mantineli.

57:45

Skalica kontroluje puk v záverečných sekundách tretej tretiny. Záhoráci si pokojne udržiavajú dvojgólové vedenie.

56:46

Zbytočná chyba hosťujúceho tímu. Považania nezvládli prechod cez modrú čiaru a vyprodukovali ofsajd.

56:22

Považská Bystrica zvládla krátke oslabenie. Ján Zlocha je takisto späť v hre, takže hostia sa môžu v závere pokúsiť o zníženie či vyrovnanie.

55:44

Valerij Kňazev sa vrátil späť na ľadovú plochu a domáci hrajú v pätici. Navyše získali vhadzovanie v útočnom pásme.

55:10

Skaličania opäť kraľujú pri hre štyroch proti štyrom. Majú veľa priestoru na ľade a tlačia sa pred Michala Dzubinu.

54:22

Hostia prišli o výhodu presilovej hry. Ján Zlocha zahral proti pravidlám so zdvihnutou hokejkou a odišiel na trestnú lavicu.

54:11

Peter Horváth výborne vyčistil priestor v bránkovisku. Dorážajúceho hráča odstavil férovým zákrokom a útočník Považskej Bystrice zostal ležať na ľade.

53:44

Namiesto piateho gólu je tu vylúčenie na domácej strane. Valerij Kňazev v snahe o dorážku sekol brankára Dzubinu a dostal dve minúty.

53:40

Mohlo byť rozhodnuté. Valerij Kňazev však nevyužil prihrávku pred bránu a z tesnej blízkosti trafil len gólmana Michala Dzubinu.

52:51

Patrik Janáč dostal presnú prihrávku na pravý kruh, odkiaľ mohol osamotený zakončovať. Jeho spoluhráč však stál v bránkovisku a rozhodcovia prerušili hru.

51:48

Teraz sa hosťom naskytla šanca. Po nepresvedčivom zákroku Petríkovi vypadol puk v bránkovisku a hostia mohli dorážať. Zblízka sa nepresadil Ján Nahálka.

51:05

Hra je momentálne plynulá bez zbytočných prerušení. Považská Bystrica sa snaží o kontaktný gól, ale nevie si vypracovať šancu.

50:10

Dostali sme sa do záverečnej desaťminútovky tretej tretiny. Skalica si stále stráži dvojgólový náskok a súperovi veľa nedovoľuje.

49:31

Ľubomír Škápik sa nepríjemne zrazil s Davidom Rodionovom a spadol chrbtom na ľadovú plochu. Skalický obranca bol otrasený, ale na striedačku odišiel po vlastných.

48:49

Presilovka domácich sa skončila. Martin Leško strávil na trestnej lavici kompletné štyri minúty, čo znamená, že Považská Bystrica neinkasovala.

48:10

Janáč vynikajúco tečoval nahodenie od modrej čiary, ale Dzubina pohotovo zareagoval ľavým betónom a podržal svoj tím.

47:25

Domáci v presilovke dlho vozili puk popri mantineli v útočnom pásme a stratili veľa času. Majú však dvojgólový náskok, takže ich to nemusí mrzieť.

46:32

Skaličania si postrážili puk pri hre štyroch proti štyrom a čakali na návrat Ľubomíra Vaškoviča. Teraz si užijú presilovku v trvaní viac ako dvoch minút.

44:49

Presilovka hostí trvala veľmi krátko. Na lavicu hanby odišiel Martin Leško za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, ktorý inkasoval dvojnásobný menší trest.

44:32

Ľubomír Vaškovič po nepremenenej šanci fauloval pri návrate dozadu. Skalický útočník dostal dvojminútový trest za hákovanie.

44:27

Vereš vymyslel krásnu krížnu prihrávku cez celé útočného pásmo na voľného Vaškoviča, ale jeho príklep skončil na pozornom Dzubinovi.

43:21

Skaličania vsádzajú teraz na pozornú defenzívu. Zbytočne neotvárajú hru a snažia sa eliminovať snahu súpera.

42:33

Považania zlepšili herný prejav oproti druhej tretine a sú aktívnejší. Strela jedného z útočníkov hostí bola ale zblokovaná na ochrannú sieť.

41:27

Roman Petrík neudržal puk vo svojej moci po strele z pravého kruhu a prepadol mu za chrbát do bránkoviska. Hostia sa dostali k dorážke, ale vo veľmi výhodnej pozícii zaváhali.

40:37

Prvý útok hostí začal aktívne a nasťahoval sa do pásma. Puk však držal iba pri mantineli a Petríka neohrozil.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Druhá dvadsaťminútovka priniesla skalický výsledkový obrat. Favorizovaných Záhorákov nakopli dva rýchle góly v priebehu necelej minúty. Najskôr sa presadil po samostatnej akcii Schmidt a krátko potom na neho nadviazal so šťastím Vereš, ktorému pomohol nevydarený zákrok Dzubinu. Hosťujúci brankár zaváhal rovnako aj v závere tretiny, keď pomohol ku presnému zásahu Strakovi.

Strely na bránu: 28 – 18.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:43

Skalica dala gól! Záhoráci poistili svoje vedenie. Michal Dzubina neskrotil v lapačke nahodený puk od modrej čiary, ktorý mu vypadol do bránkoviska a dokĺzal sa až za čiaru. Presný zásah bol napokon pripísaný ADOLFOVI STRAKOVI. Asistencia: Dávid Schmidt.

38:59

Tomáš Hluch mohol poistiť vedenie skalického tímu. Spomedzi kruhov dobre vystrelil švihom, hostia však puk zblokovali na ochrannú sieť.

38:23

Ján Zlocha si trúfol na individuálny prienik, ale mal proti sebe prakticky celú päťku skalických hokejistov a nedokázal vystreliť.

37:10

Záhoráci od tretieho streleného gólu nepustili svojho súpera do gólovej šance. Považská Bystrica sa však stále drží na kontakt.

36:17

Veľká príležitosť Skalice. Alexander Kotzman zostal nepokrytý pred bránou, mohol pohodlne zamieriť, ale puk nadvihol príliš vysoko.

35:33

Dávid Okoličány ľahkým nahodením ohrozil skúseného Michala Dzubinu, ktorý puk radšej prikryl a daroval domácim buly v útočnom pásme.

34:40

Ľubomír Vaškovič si vypýtal puk medzi kruhmi, dostal presnú prihrávku na hokejku, ale švihom vystrelil nad bránu.

34:03

Považská Bystrica nezvládla rozohrávku. Puk smeroval cez všetky čiary na icing. Striedačka hostí sa sťažovala zbytočne.

33:15

Rodionov dobre prenikol stredným pásmom až do útočného, no chýbala mu odvaha na to, aby zakončil spoza hráča.

32:38

Momentálne sa málo prerušuje a hrá má spád. Vidíme však množstvo nepresností a osobných súbojov v strede klziska.

31:50

Bezhlavé vyhodenie puku takmer dostalo hostí do šance. Zlocha s Klímom si však nevyhoveli v útočnom pásme.

30:58

Valerij Kňazev preváhal ideálny moment na koncovku. Dlho čakal so strelou a napokon len obkrúžil bránu.

30:15

Považania stratili hernú pohodu z úvodu stretnutia. Prišli o dvojgólové vedenie a teraz majú problém aj s jednoduchými činnosťami.

29:34

Skaličania nevyužili presilovku. V početnej výhode si ani nevypracovali vážnejšiu šancu a Dzubina zostal bez zákroku.

28:20

Adrián Sloboda kvalitne vypálil príklepom od modrej čiary. Jeho strele nechýbala razancia, ale horšie to bolo s presnosťou.

27:34

Domáci hokejisti nevyužili obrovskú šancu. V prečíslení troch proti jednému našiel Hujsa pred bránou úplne voľného Vereša, ktorý neskóroval. Potom si však vypýtal faul od Mateja Mišuru.

26:40

Skaličania sa snažia upokojiť rozháranú hru. Dlho vyčkávali za vlastnou bránou, aby mohli vystriedať všetkých hráčov.

25:24

Skaličania po dvoch zlepených góloch prebrali kontrolu nad zápasom a sú aktívnejší. Z ich strany je to však príliš otvorený hokej.

24:30

Defenzíva hostí je v týchto chvíľach mimoriadne priepustná a dáva domácim veľa priestoru na rýchle brejky.

23:28

Skalica dala gól! Favorizovaní Záhoráci otáčajú stav stretnutia. Michal Dzubina nečakane neudržal vo svojej moci strelu RASTISLAVA VEREŠA od ľavého mantinelu a puk mu prepadol za bránkovú čiaru. Asistencie: Ľubomír Vaškovič, Ľubomír Škápik.

22:40

Skalica dala gól! Dzubina odolal kvalitnej strele Okoličányho spomedzi kruhov, ale potom nasledovalo buly v útočnom pásme domácich a po jeho úspešnej realizácii sa individuálne presadil DÁVID SCHMIDT. Asistencia: Dávid Okoličány.

22:20

Michal Dzubina si pripísal prvý zákrok v druhej tretine. Jednoduché nahodenie z diaľky schoval v lapačke.

21:22

Krátke verejné korčuľovanie je na konci. Problematické bolo miesto za bránou hostí, kde by už malo byť všetko v poriadku.

21:22

Rozhodcovia riešia nejaký technický problém, a tak naradili hráčom, aby zatiaľ krúžili po ľadovej ploche.

21:22

Považská Bystrica nevyužila veľkú gólovú príležitosť. Matej Mišura zakončoval v prečíslení dvoch proti jednému do odkrytej brány, ale netrafil ju.

20:55

Úvod prostrednej časti hry je poznačený viacerými chybami na oboch stranách. Brankári zatiaľ nemuseli zasahovať.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodné dejstvo prvého štvrťfinálového zápasu série medzi Skalicou a Považskou Bystricou malo prekvapivý priebeh. Favorit dvakrát inkasoval v oslabení, keď sa presadili Ligas s Klímom, a sám nedokázal využiť viaceré presilovky. Vďaka gólu Mikésku iba znížil na súčasných 1:2.

Strely na bránu: 14 – 10.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:05

Nahálka zaváhal na útočnej modrej čiare a pustil do rýchleho brejku Slobodu. Ten mohol prihrávať voľnému spoluhráčovi, ale strieľal a trafil iba Dzubinu.

18:02

Na opačnej strane klziska dal o sebe vedieť Marián Koleda. Pred útočníkom Považskej Bystrice sa otvoril priestor na pravom krídle, no taktiež zlyhal v koncovke.

17:28

Tomáš Hluch nevyužil presnú prihrávku do predbránkového priestoru. Bol tiesnený a jeho strela nemala dostatočnú razanciu.

16:44

Domáci hokejisti nedokázali potrestať ani štvrté vylúčenie súpera. Pavol Poláček už naskočil späť do hry z trestnej lavice.

15:55

Skaličania v početnej výhode zbytočne váhajú so streľbou. Dlho držia puk na hokejkách a volia prihrávky navyše.

14:44

Martin Hujsa si dobrým pohybom vypýtal faul a získal presilovku pre Skalicu. Na trestnú lavicu putoval Pavol Poláček za seknutie.

13:32

Po ďalšej nepodarenej rozohrávke hostí sa Skaličania dostali do situácie dvoch proti jednému. Janáč ale nemohol zakončovať a nahodenie spoza brány neprekvapilo Dzubinu.

13:11

Hosťom sa nepodarilo úspešne rozohrať akciu z vlastného obranného pásma. Puk smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.

12:41

Valerij Kňazev doprial Michalovi Dzubinovi jednoduchý zákrok. Jeho strela švihom od modrej čiary skončila v lapačke hosťujúceho brankára.

12:00

Po hektickom úvode zápasu sa oba tímy snažia trochu upokojiť hru, ale zatiaľ sa im to nedarí podľa predstáv.

11:06

Skalica dala gól! Záhoráci rýchlo kontrujú a znižujú na rozdiel jediného presného zásahu. RÓBERT MIKÉSKA podporil rýchly protiútok Skalice, dostal prihrávku pred bránu a jemným tečom usmernil puk za Dzubinov chrbát. Asistencie: Patrik Janáč, Roman Jurák.

10:39

Vylúčený Pavol Pavešic naskočil na ľadovú plochu a domáci prežili oslabenie o jedného hráča. Skaličania však musia doťahovať náskok súpera.

09:32

Považská Bystrica dala gól! Hostia využívajú druhú presilovku v zápase, ktorá bola tentoraz dvojnásobná. Z medzikružia sa oprel do puku príklepom LUKÁŠ KLÍMA a napol sieť. Asistencie: Ján Zlocha, Patrik Ligas.

08:39

Rozhodcovia majú dnes prísny meter. Za necelých desať minút poslali na trestnú lavicu už šiesteho hráča. Potrestaný bol Pavol Pavešic za zovretie puku.

08:26

Je po presilovke domácich. V oslabení unikol David Rodionov a Rastislav Vereš ho dokázal zastaviť iba za cenu nedovoleného zákroku.

07:55

Tutovka Skaličanov. Od modrej čiary prudko vypálil Ľubomír Vaškovič, Dzubina jeho pokus vyrazil iba pred voľného Martina Hujsu, no tomu pokazil radosť úspešným zákrokom lapačkou.

07:30

Patrik Janáč dostal presnú prihrávku do tesnej blízkosti brány, ale Michal Dzubina reflexívne zastavil jeho rýchlu strelu.

06:47

Považská Bystrica prežila dlhé oslabenie o dvoch hráčov, ale problémy hostí sa nekončia. Na trestnú lavicu odišiel za podrazenie Michal Solar.

06:12

Michal Dzubina teraz podržal hostí. Skúsený gólman najskôr zlikvidoval delovky Mikésku od modrej čiary a potom pohotovo zasiahol po koncovke Janáča zblízka.

05:23

Považská Bystrica dokázala so šťastím prerušiť hru. Vyhodenie puku z vlastného obranného pásma skončilo iba na striedačke hostí.

04:44

Patrik Janáč najskôr trafil z tesnej blízkosti žŕdku, no hneď potom nasledoval rýchly protiútok hostí. Lukáš Klíma ho však nezakončil presne a navyše fauloval, takže poslal svoj tím do troch.

04:26

Skaličania dostávajú šancu na vyrovnanie stavu. Zahrajú si presilovku, pretože Jaroslav Filo inkasoval dve trestné minúty za nedovolené bránenie.

04:00

Domáci akoby v úvode zápasu podcenili svojho súpera. Považská Bystrica začala aktívne, jej hráči lepšie korčuľujú a neustále držia puk.

03:13

Považská Bystrica dala gól! Hostia otvárajú skóre prvého štvrťfinálového súboja. V presilovke zostal pred bránou nepokrytý PATRIK LIGAS, ktorý na dvakrát pretlačil puk do siete. Asistencia: Martin Leško.

02:33

Hosťom sa vyplatila aktivita v úvodných sekundách dnešného zápasu, pretože budú hrať presilovku. Dve trestné minúty za hákovanie dostal Tomáš Hluch.

01:37

Považanom sa otváral priestor na brejk dvoch proti jednému. Matej Mišura však nedokázal skrotiť puk a presne prihrať spoluhráčovi.

00:40

Klíma si vypýtal puk na ľavom kruhu, odkiaľ sa pokúsil vystreliť. Tentoraz dobre zapracovala domáca defenzíva a zrazila jeho pokus.

00:06

Lukáš Klíma vyhral úvodné buly a ihneď zamieril s pukom dopredu. Jeho strela švihom skončila na pozornom Petríkovi.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči oboch tímov sú postavení na modrých čiarach, aby si vypočuli slovenskú hymnu. Považská Bystrica dnes nastúpi v červeno-čiernych dresoch, Skalica zvolila sivo-bielu kombináciu.
Úvodné zostavy:

HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Pavešic, Kukliš, Straka – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Schmidt, Okoličány.

HK 95 Považská Bystrica: Dzubina – Solar, Leško, Nahálka, Poláček, Saboš, Palovič, Miro, Filo – Ligas, Zlocha, L. Klíma – Szalay, Mišura, Koleda – Stanislav, Schroner, Rodionov – Danielčák, Turan, Bednár.

Rozhodcovia: Krist, Adamec – Jurčiak, Tvrdoň.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého zápasu štvrťfinále play-off St. Nicolaus 1. ligy. Víťaz základnej časti zo Skalice by mal potvrdiť úlohu favorita proti Považskej Bystrici.

Skalica vlani neúspešne bojovala v baráži o postup do najvyššej súťaže a teraz má ambície minimálne tento výsledok zopakovať. Záhoráci obsadili v základnej časti prvú priečku so ziskom 110 bodov a vynikajúcim skóre 210:103. V 46 dueloch prehrali iba osemkrát, čo bolo najmenej spomedzi všetkých prvoligových tímov. Skaličania sa navyše môžu pochváliť obdivuhodnou sériou zápasov bez prehry. Pred play-off vyhrali sedemnásťkrát v rade a chuť porážky pocítili naposledy ešte 13. decembra v Prešove.

Považská Bystrica prenikla do vyraďovacích bojov ako posledná. V základnej časti skončila na ôsmej pozícii a za sebou nechala iba béčko Nových Zámkov a Trnavu. Považania nazbierali v 46 vystúpeniach 44 bodov s negatívnym skóre 134:202. Pred vstupom do play-off ich ale môže tešiť fakt, že dvakrát po sebe vyhrali. Na domácej pôde zdolali Nové Zámky B jasne 10:2 a trápiacu sa Spišskú Novú Ves 3:1.

Favorit tejto štvrťfinálovej série je jasný. Skalica má výbornú formu, vyhrala základnú časť a uspela vo všetkých vzájomných zápasoch s Považskou Bystricou v tejto sezóne. Doma triumfovala 8:2, 7:1 a 3:0, vonku sa tešila po výsledkoch 4:1 a 5:4 po samostatných nájazdoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Skalica – HK 95 Považská Bystrica

5:2

konec (1:2, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Mikéska (Janáč, Jurák), 23. Schmidt (Okoličány), 24. Vereš (Vaškovič, Škápik), 40. Straka (Schmidt), 60. Jarolín (Janáč, Mikéska) – 4. Ligas (Leško), 10. Klíma (Zlocha, Ligas)

HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Pavešic, Kukliš, Straka – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Schmidt, Okoličány.

HK 95 Považská Bystrica: Dzubina – Solar, Leško, Nahálka, Poláček, Saboš, Palovič, Miro, Filo – Ligas, Zlocha, L. Klíma – Szalay, Mišura, Koleda – Stanislav, Schroner, Rodionov – Danielčák, Turan, Bednár.

Rozhodčí: Krist, Adamec – Jurčiak, Tvrdoň.

Průběh zápasu
1. třetina
02:33 SKA 2 Hluch, hákování
03:13 POB 0:1 Ligas (Leško)
04:26 POB 2 Filo, nedovolené bránění
04:44 POB 2 Klíma, napadení
06:47 POB 2 Solar, podražení
08:26 SKA 2 Vereš, sekání
08:39 SKA 2 Pavešic, sevření puku rukou
09:32 POB 0:2 Klíma (Zlocha, Ligas)
11:06 SKA 1:2 Mikéska (Janáč, Jurák)
14:44 POB 2 Poláček, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
22:40 SKA 2:2 Schmidt (Okoličány)
23:28 SKA 3:2 Vereš (Vaškovič, Škápik)
27:34 POB 2 Mišura, podražení
39:43 SKA 4:2 Straka (Schmidt)
Po 2. třetině
3. třetina
44:32 SKA 2 Vaškovič, podražení
44:49 POB 2+2 Leško, vysoká hůl+vysoká hůl
53:44 SKA 2 Kňazev, sekání
54:22 POB 2 Zlocha, vysoká hůl
58:27 SKA 2 Pavešic, hrubost
POB 2 Nahálka, sekání
59:10 SKA 5:2 Jarolín (Janáč, Mikéska)
Konec