Menu

Hokej

Olympijské hry - ženy

USA – Olympijští sportovci z Ruska

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0)

13.02.2018, 13:10 • Kwandong Hockey Centre • Skupina A • Petr Dejnožka

Američanky suverénním způsobem potvrdily roli favorita a po výsledku 5:0 si připisují druhé vítězství v základní olympijské skupině. Toto vítězství je zároveň posouvá do semifinále a je tedy jasné, že je uvidíme v boji o olympijské medaile. S přáním příjemného odpoledne se loučí Petr Dejnožka. (15:18:08)

Konec zápasu.

59:08

Rozběhla se poslední minuta, o čestný úspěch se ještě snaží Rusky.

58:23

58:23 Hannah BRANDTOVÁ - 5:0

58:23

Spojené státy právě vstřelily branku!
HANNAH BRANDTOVÉ sice nebyla před několika minutami uznána branka, americká útočnice si ale chuť spravila tím nejlepším možným způsobem! Dostala se ke kotouči na mezikruží, perfektní bekhendovou kličkou překonala Morozovovou a upravuje tak již na 5:0! Asistence: Dani Cameranesiová a Megan Kellerová.

57:57

Po delší době jsme slyšeli také o brankářce Hensleyové, která si připsala zákrok po prudké ráně z levé strany.

56:38

Závar na brankovišti zaváněl pátou brankou v ruské síti, outsidera tentokrát vysvobodil hlavní rozhodčí, který vykázal Američanky z útočného pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

56:18

I ve třetím dějství mají Spojené státy již šestnáct střel na svém kontě, Rusky pouze jednu.

55:49

Nástřel Bellamyové nikoho v amerických barvách před brankou nenašel, soupeř se osvobozuje alespoň posunutím kotouče do středního pásma.

54:48

Utkání se již spíše dohrává, Rusky se přece jen ještě snaží alespoň o čestný úspěch, proti fantastickým Američankám ale nemají naději.

53:37

V posledních minutách se již hraje pouze před ruskou brankou, o vítězi utkání v tomto případě není potřeba vůbec debatovat.

52:04

Morozovová, která tak ještě neinkasovala, nadále odolává nepříjemným americkým střelám. Podaří se jí udržet čisté konto až do závěrečné sirény?

51:36

Předchozí moment Američanky ještě více nastartoval, hráčky ze zámoří se snaží vynahradit si předchozí neuznanou radost.

50:34

50:34 Neuznaný gól amerického týmu

50:34

Tak pozor, branka neplatí, protože byla dosažena rukou!

50:34

Rozhodčí se stále radí u videa. Spíše než vysoká hůl bude problém v tom, zda nebyla branka dosažena rukou. Uvidíme, jak videorozhodčí problém rozsoudí.

50:34

Tak to byla pěkná hokejová akce v podání Hannah Brandtové, která si prakticky sama zařídila pátou branku v síti Ruska! Zmocnila se volného kotouče v útočném pásmu, první střelu vyrazila Morozovová přímo nad sebe k dorážející americké útočnici, která neměla problém s dorážkou! Rozhodčí si ještě branku ověřují u videorozhodčího, zda se nejednalo o vysokou hůl, v tomto případě ale opakované záběry ukazují jasně! Gól by měl platit.

49:37

Američanky znovu zrychlily, jejich entuziasmus je ale zmírněn kvůli zakázanému uvolnění.

48:48

O několik sekund později mohla hattrick dokonat Joselyne Lamoureuxová-Davidsonová, ani dvakrát se jí ale nepodařilo prostřelit přesouvající se Morozovovou!

48:11

Pátou branku na hokejce měla po brilantní kombinace Deckerová, brankářka Morozovová však zůstala stát na místě a měla velké štěstí, že jí kotouč zasáhl do pravého betonu!

47:41

Pavlovová si nepohlídala přechod přes útočnou modrou čáru a po její technické chybě je pískán ofsajd Rusek.

47:17

Hráčky ze zámoří si zápas vysloveně užívají a na jejích tvářích je vidět úsměv. Roli favorita potvrzují s obrovským klidem.

46:30

Útočná akce Američanek je zastavena pro ofsajd, následuje komerční přestávka.

45:05

Knightová dostala přesnou přihrávku na hokejku zpoza branky, Morozovová se stihla přesunout a kvalitním zákrokem zabránila páté brance v její síti.

43:56

Pěknou samostatnou akci vystřihla Valeria Pavlovová, která se ukázkově na pravém mantinelu uvolnila v souboji jeden na jednoho. Nakonec se nacpala až před Hensleyovou, její zakončení ale skončila nad břevnem.

43:17

Pfalzerová dostala na modré čáře trochu prostoru, srovnala si kotouč na středu a tahem ho umístila přímo do náruče Morozovové.

42:35

Američanky nikam nespěchají, postup do olympijského semifinále jim již uniknout nemůže.

42:00

Morozovová je ihned po palbou, ostrou ránu přímo do její lapačky vyslala autorka dvou slepených branek z dnešního zápasu Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová.

40:44

Zbytek oslabení se Ruskám podařilo ubránit, vyloučení Batalovová již znovu krouží po ledové ploše.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina je u konce a o vítězi zde není sebemenší pochyb. Američanky na ledě kralují, odčarovali kouzlo brankářky Tarakanovové a dvacet minut před koncem se mohou být svým vítězstvím jisté. Třetí část začne zhruba v 14:45.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:38

Silný tlak Američanek neustává, Morozovová však v tomto oslabení ještě zasahovat nemusela.

38:44

Maria Batalovová (OAR) se na trestnou lavici vrátí, tentokrát se totiž provinila hru vysokou holí.

38:13

Ruský prapor chtěla trochu pozvednout kapitánka Sosinovová, její střela na přední tyč ale brankářku Hensleyovou nedokázala zaskočit.

37:28

Tři minuty před koncem druhé třetiny mají Američanky na kontě ve druhé části již dvaadvacet střel mezi tři tyče. Slušné číslo, které jednoznačně podtrhuje jejich dominanci na ledě.

37:04

Rusky se ubránily a hrají v pěti.

36:31

Američanky kombinují v útočném pásmu a snaží se dokonat "bůra". Jejich nepřesnost je ale samotné vyhání z obranné třetiny Rusek.

35:04

Navíc přichází další oslabení ruského výběru, na trestnou lavici putuje Maria Batalovová (OAR) za sekání.

34:38

Střídání v týmu Olympijští sportovci z Ruska: ze hřiště odchází Valerija Tarakanovová, přichází Naděžda Morozovová.

34:38

34:38 Gigi MARVINOVÁ - 4:0

34:38

Spojené státy právě vstřelily branku!
Americký nával v posledních minutách nebere konce a my zde máme zaděláno na debakl! Čtvrtá branka Spojených států přišla po další dorážce z bezprostřední blízkosti, tentokrát se před ruskou brankou nejlépe zorientovala GIGI MARVINOVÁ, která vyhání Tarakanovovou z branky. Rusky jsou na ručník – 4:0! Asistence: Amanda Pelkeyová.

34:24

Tarakanovová není v pohodě, z lapačky jí nyní vypadla i lehká střela Knightové.

33:17

Rázem je zápletka utkání ta tam, Rusky jsou psychicky dole a navíc se musí bránit další útočným nájezdům Američanek.

31:52

31:52 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 3:0

31:52

Spojené státy právě vstřelily branku!
Ruská naděje zhasínají ve druhé třetině velice rychle! Dva góly JOCELYNE LAMOUREUX-DAVIDSONOVÉ dělilo pouhých šest vteřin, americká útočnice se dostala do samostatného úniku a po kvalitně provedené bekhendové kličce znovu překonala Tarakanovovou – 3:0! Asistence: Bez asistence.

31:46

31:46 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 2:0

31:46

Spojené státy právě vstřelily branku!
Američanky po zásluze odskakují do dvoubrankového rozdílu! Silný tlak již Rusky ustát nemohly, druhá branka se ale dá zařadit do kategorie smolných. Hned dvě ruské hráčky mohly odpálit puk z brankoviště, místo toho ale přistál na hokejce JOCELYNE LAMOUREUX-DAVIDSONOVÉ, která ho doklepla do sítě – 2:0! Asistence: Monique Lamoureux-Morandová.

30:49

Hodně ztěžka oddychovala ruská brankářka Valerija Tarakanovová při komerčním brejku, je vidět, že se dnes rozhodně nenudí. V polovině zápasu ale právě ona drží naděje Rusek na dobrý výsledek nad vodou.

30:30

Za prvních deset minut si Američanky vystřelily hned desetkrát, což je jasným důkazem jejich neutichajícího tlaku. Tarakanovová se ale rozchytala k famóznímu výkonu.

29:32

Olympijští sportovci z Ruska jsou v plném počtu.

29:26

Další přerušení, vypadá to, že toto oslabení již Rusky zvládnout ubránit.

28:54

28:54 Američanky byly hodně blízko druhému gólu

28:54

Vynikající Valeria Tarakanovová nyní ani sama neví, jakým způsobem uhájila svoji branku! Ležící ruskou brankářku puk přeloboval, o břevno se odrazil zpět do brankoviště, kde se ho následně snažila do sítě dotlačit hned trojice Američanek. Nepovedlo se, Rusky nadále drží s favoritem kontakt!

28:39

Panneková se dlouho držela na kotouči a když už se zdálo, že opustila ideální střeleckou pozici, vyslal střelu. Tarakanovová je ale pozorná a její zakončení hranou lapačky vyrazila do rohu kluziště.

27:51

Přesilovka Američanek zatím není o moc vydařenější, než ta ruská. Tým z východní Evropy se dokázal v úvodu oslabení osvobodit.

27:32

První přesilovou hru v druhém vystoupení na olympijských hrách si vyzkouší Spojené státy. V souboji jeden na jednoho zápasnickým chvatem skolila k zemi americkou hráčku Nina Pirogovová (OAR), která si ze souboje odnesla dvě minuty za krosček.

26:58

Mnohem přesnější již byla Skarupaová, který mezi nohama bránící hráčky vyslala puk přímo do výstroje Tarakanovové.

26:41

Kapitánka Dugganová příliš nevěděla u pravého mantinelu, co s kotoučem, a tak to vyřešila nejjednodušeji, jak mohla. Její ostrý příklep ale skončil pouze na boční síti ruské klece.

26:24

Američanky znovu nastěhovány v obranné třetině soupeře, přihrávka Knightové byla ale odražena až do ochranné sítě.

25:30

Nahození Kadirovové ze středního pásma Hensleyová v klidu sebrala do své lapačky a následně stihla ještě rozehrát. Ani nyní se tak nepřerušuje.

24:26

Odpověď Rusek na opačné straně přináší znovu pouze odpískaný ofsajd.

24:22

Američanky znovu přitápí pod kotlem, ruská brankáře Tarakonovová musela znovu zasahovat. I nadále ale drží skóre velmi těsné.

23:18

Emily Pfalzerová dostala při ruském střídání nepochopitelně spoustu prostoru, když si to z vlastního obranného pásma namířila až do samostatného úniku! Střelu na lapačku Tarakanovová vyrazila před sebe, za jejími zády následně neskončila ani dorážka Kesselové!

22:36

Chvíli na to si již Rusky vypracovaly mnohem nadějnější příležitost, ani nyní se ale skóre nemění. Postup ve třech proti dvěma zakončila z pravé strany střelou do lapačky Hensleyové Běljakovová.

22:24

Kadirovová táhla rychlou akci ruských hokejistek, s jejím zakončením však brankář Hensleyová neměla výraznější problémy.

21:33

Tak, jak první třetina skončila, i druhá začíná – v obranném pásmu Rusek.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 14:00.
Úvodní perioda druhého vystoupení na olympijských hrách přinesla silný tlak Američanek, který však vyprodukoval pouze jednu vstřelenou branku po přesné zakončení Bellamyové. Rusky toho směrem do ofenzívy mnoho neukázaly a pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk, budou rozhodně muset přidat.

20:00

První třetina skončila.

19:22

Kadirovová po přejezdu modré čáry pouze nahodila puk na Hensleyovou a zaplula na hráčskou lavici.

18:58

Rusky se ubránily a chystají minutu před koncem jednu z posledních útočných akcí první části.

18:26

Cameranesiová hodně rychle obkroužila ruskou klec, její přihrávka na brankoviště ale našla pouze hokejistky v červenobílých barvách.

17:53

Další zákrok pro Tarakanovovou přišel po nepříjemné střele Brandtové, vyrážečka ruské brankářky ale byla na svém místě.

17:25

Přesto, že sledujeme silný tlak Američanek, na střelecké pokusy je to zatím jen 5:2.

17:00

Komerční přestávka dává oběma týmům krátkou možnost vydechnout a nabrat síly na závěrečné okamžiky úvodního dějství.

17:00

Tři minuty před koncem první třetiny je Ruskám zastaven útok pro postavení mimo hru.

15:41

Spojené státy v pěti, Olympijští sportovci z Ruska si při své přesilové hře ani jednou nevystřelili.

15:09

Nyní se dokonce USA dostalo ke kombinaci, následně šikovně udrželo kotouč na svých hokejkách. Čas Coyneová na trestné lavici se výrazně krátí.

14:53

Ruskám se vůbec nedaří, Spojené státy zvládají úvodní oslabení s obrovským přehledem.

14:10

Příliš dlouho se Rusky v útočném pásmu neudržely, další akci tak musí zakládat až zpoza vlastní branky.

13:41

Tak přece jen přichází přerušení, které přenese úvodní přesilovou hru dnešního odpoledne. Na trestnou lavici je vykázána Kendall Coyneová (USA) za držení.

13:18

Již tři minuty se nepřerušovalo, první třetina se tak velmi řítí ke svému konci. Sledujeme silný tlak Spojených států.

12:20

Batalovová se dokázala zmocnit kotouč za modrou čarou a vyslala zajímavý pokus na brankáře Hensleyovou. Její střela vypadla americké gólmance z lapačky, poblíž ale nebyl nikdo, kdo by mohl kotouč dorazit za její záda.

11:16

Obléhání obranného pásma Rusek nevede konce, hraje se téměř bez přerušení, Američanky střídají za běhu.

10:20

Megan Kellerová zakončovala z ostrého úhlu, na Tarakanovovou si tentokrát nepřišla.

08:54

Ani vstřelená branka touhu po ukojení gólové radost Američankám nestačila, ty se tak opět velmi rychle nastěhovaly do obranného pásma ruských soupeřek.

08:02

08:02 Kacey BELLAMYOVÁ - 1:0

08:02

Spojené státy právě vstřelily branku!
Na začátku deváté minuty utkání zde máme očekávané, Američanky se totiž dostávají do vedení! Silný tlak zámořských hokejistek již nemohly Rusky dlouho ustát, do sítě Tarakanovové nakonec propadla střela KACEY BELLAMYOVÉ z pravého kruhu – 1:0! Asistence: Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová a Gigi Marvinová.

07:23

Panneková si neporozuměla se sestrami Lamoureuxovými, přechod přes střední pásmo tak přináší pouze ofsajd.

06:56

Knightová pěkně posunula kotouč k rozjeté Deckerové, té však v nejdůležitější možný moment sjel puk z čepele.

06:14

Také Ruskám se podařilo chvíli kooperovat v útočné třetině, brankářka Hensleyová však na svůj úvodní zákrok zatím čeká.

04:31

Chvíli na to přichází další technický přestupek ve hře Američanek, nepřesná rozehrávka přináší pro změnu zakázané uvolnění.

04:24

Další útočnou akci USA zastavilo postavení mimo hru.

03:53

Hilary Knightová měla na hokejce úvodní branku! Po tečované střele od modré čáry na ní zívala z větší části odkrytá branka, americká útočnice ale zametla kotouč po ledě a nechala tím vyniknout brankář Tarakanovovou, která betonem zabránila americké radosti!

03:38

Obléhání branky Tarakanovové nebere konce, skóre se ale zatím nemění.

02:31

Zatím se vše vyvíjí podle očekávání, na ledě kraluje pouze jedno mužstvo. Rusky se ještě nedostaly ze své obranné poloviny.

02:14

Zajímavé střídání má za sebou členka čtvrté americké formace Amanda Pelkeyová. Nejprve dostala nabito na ostrou ránu, která znamenala doposud největší příležitost Spojených států, vzápětí však schytala nepříjemnou ránu do kolene ve středním pásmu a hrací plochu je nucena opustit ve společnosti lékáře.

01:17

Olympijští sportovci z Ruska se dopustili úvodního zakázaného uvolnění, které vrací USA zpět do útočného pásma.

00:51

Kesselová šikovně prostrkávala kotouč na střed hřiště, Rusky se ale dokázaly ubránit.

00:17

Američanky ihned po vyhraném vhazování zapluly do útočného pásma a snaží se o první ohrožení branky Tarakanovové.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

USA: Hensleyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová.

Olympijští sportovci z Ruska: Tarakanovová (Morozovová) – Ganejevová, Batalovová (A), Gončarenková, Pirogovová, Lobovová, Nikolajevová, Tkačovová – Běljakovová, Pavlovová, Sosinová (C) – Děrgačovová (A), Štarjovová, Šochinová – Kadirovová, Smolinová, Ďupinová – Kanajevová, Kulišovová, Starovojtovová.

Rozhodčí: Ariano Lortieová, Granová – Svobodová, Tauriainenová.
To Rusky na své úvodní vystoupení v Jižní Koreji nebudou vzpomínat příliš dobře. Proti favorizované Kanadě sice uhrály první bezbrankovou třetinu, nepohlídaly si ale start prostředního dějství, kde přišly o naději na bodový zisk. Nakonec Olympijští sportovci z Ruska padli v poměru 0:5 a svoji reputaci si budou chtít spravit proti dalšímu silnému zámořskému sokovi.
Spojené státy mají ve skupině A po úvodním utkání plný počet bodů, když se jim podařilo porazit houževnaté Finsko. Hokejistky ze země tisíce jezer se sice v utkání, trochu nečekaně, dostaly v závěru první třetině do vedení, favorit ze zámoří ale třemi brankami skóre otočil, čímž udělal úvodní krok k očekávanému postupu do semifinále. O tři branky USA se postaraly Lamoureuxová, Coyneová a do prázdné branky Cameranesiová.
Olympijský program hokejového turnaje žen nabízí střetnutí s pořadovým číslem dvě. Do boje dnes opět půjdou hokejistky USA, které se pokusí navázat na úvodní vítězství ve skupině a proti Olympijským sportovcům z Ruska získat další tři body.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:10.

USA – Olympijští sportovci z Ruska

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Bellamyová (J. Lamoureuxová-Davidsonová, Marvinová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová (M. Lamoureuxová-Morandová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová, 35. Marvinová (Pelkeyová), 59. Brandtová (Cameranesiová, Kellerová)

USA: Hensleyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.

Olympijští sportovci z Ruska: Tarakanovová (35. Morozovová) – Ganejevová, Batalovová (A), Gončarenková, Pirogovová, Lobovová, Nikolajevová, Tkačovová – Běljakovová, Pavlovová, Sosinová (C) – Děrgačovová (A), Štarjovová, Šochinová – Kadirovová, Smolinová, Ďupinová – Kanajevová, Kulišovová, Starovojtovová.

Rozhodčí: Ariano Lortieová, Granová – Svobodová, Tauriainenová

Průběh zápasu
1. třetina
08:02 USA 1:0 Bellamyová (J. Lamoureuxová-Davidsonová, Marvinová)
13:41 USA 2 Coyneová, držení
Po 1. třetině
2. třetina
27:32 OAR 2 Pirogovová, krosček
31:46 USA 2:0 J. Lamoureuxová-Davidsonová (M. Lamoureuxová-Morandová)
31:52 USA 3:0 J. Lamoureuxová-Davidsonová
34:38 USA 4:0 Marvinová (Pelkeyová)
34:38
35:04 OAR 2 Batalovová, sekání
38:44 OAR 2 Batalovová, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
58:23 USA 5:0 Brandtová (Cameranesiová, Kellerová)
Konec