Menu

Fotbal

Evropská liga

SK Slavia Praha – FC Astana

0:1

konec (0:1)

07.12.2017, 19:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Skupina A • Adam Kolář

Tipsport: 1.6 4.19 6.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešní večer vše. Bylo mi ctí vás provázet nejen dnešním zápasem, ale také celým fotbalovým podzimem. Za pozornost děkuje a na jaře se bude opět těšit na počtenou Adam Kolář. (21:04:54)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 6:5.
Střely mimo: 5:5.
Rohy: 10:2.
Ofsajdy: 1:0.
Fauly: 10:10.
Utkání je u konce. Slavia doma podlehla Astaně 0:1 a z Evropské ligy vypadává, naopak fotbalisté z hlavního města Kazachstánu budou jako první v historii reprezentovat kazašský fotbal v evropských pohárech i na jaře. Jediný gól zápasu vstřelil ve 39. minutě po chybě Laštůvky Marin Aničić a k vyrovnání nepomohl Slavii někdy až drtivý tlak, který si ve druhém poločase vytvořila. Před dnešním duelem se hodně diskutovala pozice hlavního trenéra Šilhavého, tak se nechme překvapit, jakou bude mít porážka na Slavii dohru.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Necid upadl ve vápně a pokoušel se vymodlit si penaltu. Hlavní rozhodčí jeho žádost nevyslyšel a namísto toho udělil útočníkovi Slavie žlutou kartu.

90+4

Jenže Stochův centr zvládli hráči hostí na přední tyči odvrátit a Kabananga šetří další vteřiny na půli Slavie.

90+4

Van Buren vybojoval ještě jeden roh a do vápna Astany běží i Laštůvka.

90+3

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Patrick Twumasi, přichází Djordje Despotović.

90+2

Na trávníku zůstává ležet jeden z fotbalistů hostí, který si vyžádal ošetření. Minimálně minutu už se nehraje a čas Slavii teď běží opravdu hodně rychle.

90+1

Nastavovat se budou tři minuty.

90

Na druhé straně centroval Danny jen do Erićových rukavic, a tak budou moci hráči Astany ušetřit další vteřinky.

89

Kabananga obral o míč nedůrazného Součka a z ostrého úhlu prověřil Laštůvku, který míč dokázal vyrazit do bezpečí.

88

Stoch při útočném snažení přišel o míč, ve snaze získat ho zpět fauloval a za následné protesty inkasuje žlutou kartu.

88

Twumasiho centr odvrátil Frydrych a následná Twumasiho dělovka zpoza šestnáctky skončila jen hodně vysoko na jižní Tribuně Františka Pláničky.

87

Další akci hostů zastavili sešívaní jen za cenu nedovoleného zákroku. Hráči ve žlutém tak budou rozehrávat standardní situaci.

86

Naopak směrem na druhou stranu je to o rychlém spěchu. Stoch sklepl míč na vápno Součkovi, který z polootočky vystřelil nad.

85

Hráči z hlavního kazašského města se znovu vydali na půli soupeře a zhruba minutu času dokázali ušetřit.

84

Stoch poslal do vápna dobrý centr, i tentokrát vystoupali ale nejvýše hosté, které míč odvrátili. Zpoza vápna se pak rozhodl z první vypálit Sobol, jeho rána mířící doprostřed brány skončila v moci Eriće.

83

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Serikžan Mužikov, přichází Sergej Malij.

83

Zřejmě po nedovoleném hraní rukou Šitova uvidíme další standardní situaci. Šitov navíc dostává žlutou kartu.

82

Až nyní se dostali hosté zpod zámku a sami se vydali na steč, slávisté se však dokázali vrátit a rychlý brejk zvládli ubránit.

81

Hráči Slavie v posledních minutách svého soupeře svírají a do šestnáctky létá jeden míč za druhým, zatím se však hosté brání úspěšně.

80

Erić se pokoušel zdržovat, za což mu hlavní rozhodčí ukázal žlutou kartu.

79

79. Ani tato šance nekončí vytouženou brankou.

79

Obrovskou šanci zahodil van Buren! Sešívaní vybojovali rohový kop, z nějž přilétl míč na hranici malého vápna přesně na hlavu nizozemského hráče ve službách sešívaných, který v jasné gólovce z bezprostřední blízkosti hlavičkoval jen doprostřed brány do připraveného brankáře Astany.

78

Pro Stochův centr si hodně daleko z brány došel Erić, který balon zvládl poslat do bezpečí.

77

Grahovać povalil Necida a píská se volný přímý kop pro Slavii. Hráči se přesouvají do pokutového území a k exekuci se chystá Stoch.

76

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Jan Sýkora.

76

Další obléhání žádné nebezpečí nepřineslo. Dannyho pas mířil jen hodně daleko za brankovou čáru.

75

Míč po několika odrazech skončil znovu v zámezí a hlavní rozhodčí tentokrát k rozezlení domácích hráčů i fanoušků signalizuje odkop od brány.

74

Van Buren se hezky prosmýkl k centru na levém křídle, pas do vápna se mu však příliš nevyvedl. Napravit to budou moci slávisté záhy, neboť budou zahrávat rohový kop.

73

Van Buren se pokoušel po zisku balonu rozehrát, příliš dlouho se ale rozmýšlel, jak s míčem naloží, a tak o něj nakonec přišel.

72

Tlak Slavie zase trochu opadl a hra se uklidnila. Fotbalisté Astany nyní kombinují na vlastní půli hřiště a nikam nespěchají.

71

Jugasovi pláchl po levém křídle Murtazajev, který to z hodně ostrého úhlu zkusil rovnou na bránu, Laštůvka se překvapit nenechal.

70

Píská se proti Slavii zhruba na polovině hřiště, hráči ve žlutém tak budou moci ušetřit další čas na půlce Pražanů.

69

Danny přesnou přihrávkou našel Sobola, který se pokoušel míč jen lehce prostrčit Stochovi, úspěšný ale nebyl a hosté mohou otočit hru.

68

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Marin Tomasov, přichází Roman Murtazajev.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ruslan Rotaň, přichází Mick Van Buren.

67

Hráči Slavie dokázali několika přihrávkami na levém křídle hezky uvolnit Sobola. Ten ale překvapivě místo centru poslal míč rovnou na bránu, jeho střelu mířící doprostřed brány ale v pohodě Erić chytil do rukavic.

66

A další centr. Ngadeu dnes také nepůsobí dvakrát jistě a na hranici malého vápna trestuhodně promáchl. Jeho chybu ale nikdo ve žlutém potrestat nedokázal.

65

Do vápna Slavie přilétla další přihrávka z levého křídla, tentokrát si pro míč dokázal dojít gólman Laštůvka.

64

Také hráči Astany se pro jednou dostali k postupnému útoku ve druhé půli. Centrovaný balon navíc srazil Ngadeu jen ke Twumasimu. Ten ho ale nezvládl zpracovat.

63

Za obranu Astany si nabíhal Danny. Ani on ale nedostal ideální míč. Příliš dlouhý pas sebral brankář Erić.

62

Stoch do třetice. Nyní si ale domácí křídelník ukousl příliš velké sousto, o balon přišel a na druhou stranu prchal Twumasi. Sešívaní měli velké štěstí že jeho centr byl hodně nepřesný.

61

Stoch dostal další pobídku, tentokrát ale míč před ním dokázal odkopnout Šitov.

60

Slávisté dlouho operovali s balonem na levém křídle, až se k centru odhodlal Stoch. Jeho zajímavá nabídka zůstala nevyslyšena, nejvýše vyskočil jeden z hostujících hráčů, který zažehnal nebezpečí.

59

Danny se pokoušel pasem za obranu nalézt Zmrhala. Tomu scházel k míči přinejmenším krok.

58

Další akci zahajují hráči Slavie na vlastní polovině. Hosté vysunuli napadání, a tak to nemají domácí s rozehrávkou snadné.

57

V posledních minutách se hraje nahoru-dolů. Sobol měl poměrně dost prostoru pro centr, míč ale vůbec netrefil ideálně a poslal ho do zámezí.

56

V dalším brejku postupovali fotbalisté kazašského týmu tři na dva. Tomasov se ale trochu unáhlil a zkusil vystřelit přes obránce, což se mu vůbec nevydařilo.

55

Z dlouhého autového vhazování Vršovičtí nic nevytěžili. Rychlý sprint na druhou stranu předvedl Kabananga, ale také Ngadeu, který dlouhý míč dokázal získat pod kontrolu dříve než hostující forvard.

54

54. Necid v další šanci.

54

Slávisté utahují zámky. Souček se hezky prosmýkl k centru na pravém křídle a našel zcela osamoceného Necida. Ten ale nyní nepotvrdil svou pověst vynikajícího hlavičkáře a v záklonu umístil míč jen doprostřed, takže si Erić poradil.

53

Sešívaní získali míč a na polovině hřiště chystají další útočnou akci.

52

Z obdobné pozice to z voleje zkusil také Stoch, jehož dělovku zvládli hostující beci zablokovat.

51

51. Necid vystřelil z první, jenže mimo branku.

51

Na druhé straně dostal Necid balon za obranu a byl v hodně nevýhodné pozici. I tak se rozhodl zkusit střelu z ostrého úhlu, které nakonec nechybělo příliš mnoho, aby se vešla mezi tři tyče.

50

Centr od rohového praporku mířil na přední tyč, odkud ho Pražané zvládli odklidit z vápna pryč. Velmi rychle ale fotbalisté Astany pokračovali ve své akci po druhé straně a odražený míč nakonec skončil v rukavicích Laštůvky.

49

Na druhé straně se s tím nepáral Kabananga, který míč ze vzduchu zkusil rovnou poslat zpoza vápna na bránu, Ngadeu ale míč srazil na roh.

48

48. Zmrhal zahodil první obrovskou šanci domácích.

48

První tutovka Slavie! Danny dalekonosným pasem vyslal do samostatného úniku Zmrhala, který skákavý míč tváří v tvář Erićovi poslal pouze nad břevno.

47

Danny si na pravém křídle vyměnil míč s Frydrychem, druhý jmenovaný už ale nikoho v červenobílém pasem pod sebe nenalezl.

46

Slávisté se ujali rozehrávky. Druhý poločas domácí útočí směrem k Tribuně Sever, tak si přejme, aby se jim dařilo lépe.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí. Nikterak atraktivní duel zatím nesledujeme. Hraje se vyrovnaný fotbal s hodně centry z obou stran a s minimem šancí. S postupem času začali přece jenom více hrozit hosté, kteří se ve 39. minutě ujali vedení. Po chybě Laštůvky míč propadl k Marinu Aničićovi, jenž ho dopravil do brány. Pokud Pražané chtějí postoupit do další fáze Evropské ligy, budou muset vsítit alespoň branku a urvat alespoň remízu. Podaří se jim to? Zůstaňte s námi!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Kabananga se na pravém křídle rval statečně hned se třemi slávisty. Balon však nakonec neudržel.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

Sobol si navedl míč na střelu ze střední vzdálenosti a vypálil. Jeho ránu zablokoval jeden z hostujících hráčů. V akci mohl ještě pokračovat Stoch, proti bekům Astany míč příliš dlouho udržet nedokázal.

43

Zmrhal dostal míč trochu nezvykle ve středu hřiště na hlavu, snažil se ho sklepnout Frydrychovi na lajnu, poslal ho ale jen do autu.

42

Tentokrát už Laštůvka zasáhl naprosto jistě a centr mířící přímo na bránu dokázal ze vzduchu stáhnout do rukavic.

41

Žlutou kartu dostává Eduard Sobol (SK Slavia Praha).

40

Sobol sestřelil na pravém křídle Tomasova a uvidíme další standardní situaci.

39

39. Marin ANIČIĆ - 0:1

39

Astana právě vstřelila branku!
Bohužel, o co se Pražané v posledních minutách koledovali, to také přišlo. Hosté zahrávali zkrácený roh, Laštůvka vyrobil velkou chybu, když šel ven z brány a balon nezasáhl, a míč se po několika odrazech dokutálel až za brankovou čáru. Pomezní sudí nejprve signalizoval ofsjad, po konzultaci mezi ním a hlavním rozhodčím je ale branka uznána a jako střelec je označen MARIN ANIČIĆ.

38

Nyní už se hosté ke střele dostali. Twumasi dlouho váhal, nakonec se do míče opřel pravačkou a Laštůvka měl štěstí, že jeho pokus byl zablokovaný.

37

Rychlý výpad Slavie obstaral Zmrhal, kterého jeho spoluhráči příliš nedoplnili, a tak může být slávistický křídelník spokojený, že proti přesile vybojoval alespoň autové vhazování.

36

V posledních minutách se domácí zatáhli. Další centr si připravil Šomko, ani on své spoluhráče v šestnáctce Pražanů nenalezl.

35

Pro odražený míč sprintoval Tomasov, na hrací ploše ho už ale nestihl, a tak bude moci vhazovat Ngadeu.

34

Centr na přední tyč našel jen hráče v červenobílých dresech, po odkopu míče ovšem mohou pokračovat v útoku hráči kazašského týmu.

33

Další šanci budou mít hosté za malou chvíli, protože budou moci zahrávat rohový kop. Míč si jde přichystat Twumasi.

32

Stoch zazmatkoval a odkopem trefil jen protihráče. Mnohdy to ale vypadá, jako by fotbalisté Astany nechtěli dát gól. Před vápnem si totiž dlouhou dobu dávali přednost a stále jsme neviděli první ránu, která by Laštůvku prověřila.

31

Ani centr Šomka, který mířil na přední tyč, nebyl pro slávisty nebezpečným. Pražané získali balon na své kopačky a mohou otočit hru.

30

Kabanangovi se do cesty na levém křídle postavil Jugas, a tak se i hostující útočník rozhodl přihrávat vzduchem do vápna. Úspěšný však nebyl, svou přihrávku totiž poslal do zámezí.

29

Další balon se od rohového praporku kroutil rovnou do brány, a tak musel jít do vzduchu Erić, který vytáhl míč nad bránu. Také pro další centr musel gólman kazašského celku, nyní už ale bezpečně zvládl ztlumit míč na svých rukavicích.

28

Kabananga centr letící na přední tyč odvrátil na tribunu. Domácí si rohový kop zopakují.

27

Sobolův centr byl přizvednut na rohový kop. Hráči obou celků se stěhují do pokutového území hostí.

26

Frydrychovi další snaha o centr ani trochu nevyšla. Hodně nepovedený míč přiletěl až k Erićovi, jenž nezazmatkoval a schoval ho do rukavic.

25

Danny se prezentoval podobným obloučkem, jakým v posledním ligovém utkání vybídl ke skórování Frydrycha. I nyní přesně našel stejného hráče, Frydrychův střílený centr ale doletěl jen k fotbalistům ve žlutých dresech,

24

Sobol se po Dannyho pobídce rozhodl poprat se s přesilou na levém křídle. Úspěšný ovšem nebyl a hrát tedy mohou hráči z hlavní města Kazachstánu.

23

Twumasi na pravém křídle nezvládl obehrát Sobola, jenž ale míč ihned hostům vrátil. Grahovaće ale nečekaná nabídka překvapila a jeho nepřesný pas v pohodě sebrala obrana Slavie.

22

Slávisté rozehrávali poměrně ležérně, museli se vrátit až ke gólmanovi, po jeho odkopu budou vhazovat hráči Astany.

21

Stoch si zaběhl na levé křídlo, odkud ihned posílal střílený centr do malého vápna na Necida. Erić se rozhodl jít na zem a dokázal míč přikrýt.

20

Sešívaní dokázali z rohu dostat míč do sítě, gól ale neplatí, neboť hlavní sudí zapískal ještě před rozehráním standardní situace. Po opakování rohového kopu se píská znovu, neboť Ngadeu nedovoleně atakoval brankáře Eriće ve výskoku.

19

Tentokrát se do míče opřel právě Zmrhal, jeho tvrdá rána byla sražena na rohový kop.

18

Právě Necid se po Zmrhalově pasu obtáčel do střely, na poslední chvíli byl ale od balonu odstaven.

17

Tak nakonec tu přece jenom je zřejmě vynucené střídání, ovšem na druhé straně. Milana Škodu na hrotu Slavie nahrazuje Tomáš Necid.

17

Souček si to namířil středem hřiště, kde ho dlouhou dobu nikdo neatakoval. Nakonec slávistický středopolař posunul míč do křídla Frydrycha, pro jehož centrovaný balon si došel pozorný Erić.

16

Pokračuje se ve hře, Majeuski je nadále ošetřován za postranní čárou, tak doufejme, že nepůjde o nic vážného.

15

Po několika soubojích na hranici vápna Astany vypadl skákavý míč příhodně pro Frydrycha, jenž se už podruhé v zápase odhodlal ke střele z první, která se nyní mezi tři tyče nevešla. Na zemi zůstává ležet po souboji otřesený Majeuski, a tak hlavní sudí přerušuje hru.

14

Po pravé straně prchl sešívaným i s balonem na kopačkách Twumasi, na štěstí pro Pražany si však balon příliš odkopl, a tak odcentroval až zpoza brankové čáry.

13

Jugas byl tentokrát v obranné činnosti mnohem jistější. Kabanangu o míč obral a záhy vybojoval pro svůj celek autové vhazování.

12

Mnoho přihrávek nakrátko na vlastní polovině prostor pro nebezpečný útok nepřipravilo, tudíž přišel dlouhý nákop, který doletěl až do rukavic gólmana Eriće.

11

Slávisté získali balon pod kontrolu a pokoušejí se uklidnit poněkud hektický začátek utkání.

10

Na druhé straně Jugas nepřesvědčivým odkopem málem vyslal do šance Grahovaće, Laštůvka byl z brány ale dřív a míč dokázal lapit.

9

Tentokrát ke Škodovi propadl míč již ve vápně, sešívaný forvard ho ale ve skluzu a tísni dokázal nasměrovat pouze mimo.

8

Rychlý brejk domácích. Stoch vysunul podél levé lajně Škodu, jenž centroval na Dannyho. Včas se ale dokázal vrátit Šitov, který odklidil balon do bezpečí.

7

Slávisté trochu přidali v napadání a podařilo se jim alespoň posunout hráče z hlavního kazašského města zpět na jejich půlku hřiště.

6

Šomko zatáhl míč po levé straně, přes Sobola ale odcentrovat nedokázal. Hosté velice rychle vybojovali míč zpět a opět kombinují na polovině Pražanů.

5

Přes šestnáctkou sešívaných dlouho operoval s míčem Grahovać, jehož pas byl rovněž nepovedený a Laštůvka bude moci vykopávat.

4

Další útok Slavie vedl Rotaň, jenž přihrávku za obranu na Škodu nenačasoval ideálně, a míč se tak dokutálel až k Erićovi.

3

Na druhé straně přiletěl po několika krátkých pasech přesný přetažený centr na levou stranu, odkud se Frydrych rozhodl zakončit z první. Jeho střela sice mířila mezi tři tyče, ovšem jen do prostoru, kde stál připravený Erić.

2

Další akci fotbalistů Astany vedla po levém křídle, žádný z centrovaných míčů ovšem do vápna neprošel, a tak mohou domácí hru otočit.

1

Rozehrávku obstarali hráči hostí a hned první dlouhý nákop letěl na Kabanangu, před nímž však včas zakročil Souček.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Laštůvka – Frydrych, Ngadeu, Jugas, Sobol – Souček, Rotaň – Stoch, Danny, Zmrhal – Milan Škoda (C).
Náhradníci: Kovář – Bořil, Altintop, Van Buren, Necid, Sýkora.

FC Astana: Erić (C) – Šitov, Logviněnko, Aničić, Šomko – Twumasi, Majeuski, Grahovać, Tomasov – Mužikov – Kabananga.
Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Despotović, Malij, Murtazajev, Postnikov, Tagybergen.

Rozhodčí: Massa – Meli, Tegoni (všichni Itálie).
První vzájemný zápas
První duel mezi dnešními dvěma soupeři se hrál 28. září. Slávisté šli na hřišti soupeře do vedení díky hlavičce Ngadeua. Další šance hostů skončily na brankové konstrukci, a tak v závěru první půle přišel trest, když se z dorážky prosadil Tomasov. Druhý poločas měli mírně navrch domácí hráči, skóre už se ale neměnilo, a tak se oba celky rozešly smírně.
FC Astana
Fotbalisté z hlavního města Kazachstánu jsou poměrně čerstvými mistry, co se týká domácí soutěže. V Kazachstánu se totiž hraje systémem jaro-podzim, a tak se mohli hráči Astany radovat již 5. listopadu. Na přípravu pro duel s Pražany tak měli hosté přes měsíc. Hráče Astany ale v Praze nečeká nic lehkého. Kromě kvality soupeře se také budou muset "obejít" bez své domácí umělé trávy, na níž jsou zvyklí a na níž pořádně trápí téměř každého soupeře. Na hřištích soupeřích fotbalisté z hlavního města Kazachstánu mají podstatně horší výsledky. Jak se jim bude dařit tentokrát ve Vršovicích?
SK Slavia Praha
Pro svěřence trenéra Šilhavého již skončil ligový podzim. Sešívaní se s ním rozloučili domácí výhrou nad Baníkem Ostrava a se 32 body se drží v tabulce na druhém místě spolu s Olomoucí. Odstup na vedoucí Plzeň činí propastných 14 bodů. O to důležitější dnešní bitva pro Slavii je. Jedná se o duel o bytí a nebytí. Pražané jdou do utkání v lepším postavení, stačí jim neprohrát. I přes chladné počasí se dá v Edenu očekávat vysoká návštěva, fanoušci by mohli také představovat pro tuzemské fotbalistky veliké plus. Bude to však na houževnatého soupeře stačit?
Dobrý den, ještě jednou vítejte u posledního zápasu skupinové fáze Evropské ligy pro pražskou Slavii. Ta se v přímém souboji o postup do jarních bojů utká s kazašskou Astanou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

SK Slavia Praha – FC Astana

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 39. Aničić

Karty:   41. Sobol (SLA), 88. Stoch (SLA), 90+5. Necid (SLA) – 80. Erić (ATN), 83. Šitov (ATN)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.

SK Slavia Praha: Laštůvka – Frydrych, Ngadeu, Jugas, Sobol – Souček, Rotaň (68. Van Buren) – Stoch, Danny, Zmrhal (76. Sýkora) – Milan Škoda (C) (17. Necid).
Náhradníci: Kovář – Bořil, Altintop, Van Buren, Necid, Sýkora.

FC Astana: Erić (C) – Šitov, Logviněnko, Aničić, Šomko – Twumasi (90+3. Despotović), Majeuski, Grahovać, Tomasov (68. Murtazajev) – Mužikov (83. Malij) – Kabananga.
Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Despotović, Malij, Murtazajev, Postnikov, Tagybergen.

Rozhodčí: Massa – Meli, Tegoni (všichni Itálie)

Diváci: 14 198