Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Nizozemsko – Švédsko

2:0

konec (2:0)

10.10.2017, 20:45 • Amsterdam ArenA • Skupina A • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.84 4.22 4.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:44:11)
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
Je dobojováno, Nizozemci sice dokázali porazit Švédsko 2:0, k postupu na mistrovství světa jim to ale nestačí, naopak hosté o účast na světovém šampionátu ještě zabojují v baráži. Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, pohledný fotbal se hrál především v prvním poločase. Ten patřil domácím fotbalistům, o úvodní branku se po pokutovém kopu postaral Arjen Robben. V konečném součtu mohly Advocaatovu družinu mrzet další neproměněné šance během první půle, kterých opravdu nebylo málo. Těsně před odchodem do šaten se ještě jednou prosadil Arjen Robben, ve zbývajícím průběhu zápasu se ale Nizozemsko už na další gól nezmohlo.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat pouze dvě minuty.

90

I přes to, že jejich tým nepostoupí na mistrovství světa, si nizozemští fanoušci zaslouží uznání. Domácí tým totiž velmi sympaticky povzbuzují až do poslední minuty, v Amsterdamu skutečně panuje parádní atmosféra.

89

Nizozemci kombinují na polovině hřiště a pomalu s nadechují k závěrečnému tlaku tohoto mače. Dočkáme se v Amsterdam Areně ještě nějakého gólu?

88

Tentokráte záložník mnichovského Bayernu místo střely volil přihrávku na Ryana Babela, který sice obehrál statického Lustiga, jeho následnou ránu ale zablokoval Granqvist.

87

Arjen Robben dnes hraje s velkým zaujetím a nasazením. Nyní si i přes zjevnou bolest naběhl mezi obránce soupeře na Janmaatovu nahrávku a z úhlu prověřil Olsena, ten ale předvedl jistý zákrok.

86

Arjen Robben si z minulého střetu s Augustinssonem zřejmě odnesl nějaký zdravotní problém. Nizozemský kapitán po hřišti kulhá, zápas ale musí dohrát, protože domácí už všechny možnosti pro střídání vyčerpali.

85

Arjen Robben byl faulován, a pro své kolegy tak vybojoval další standardní situaci. Její rozehrávky se sám ujal, k hlavičce se na to konto dostal Bast Dost, ovšem i tentokráte měl mířidla vychýlená.

83

Má slova teď pouze potvrdil Nathan Aké, který dostal možná až příliš volného prostoru od soupeřovy defenzivy. Místo toho, aby se vydal do individuálního průniku, ale nizozemský zadák znovu sáhl pouze po centru, který navíc poslal jen k Olsenovi.

82

Nápor ze strany Nizozemců se v posledních minutách stupňuje, snaha jim rozhodně upřít nelze. Už je to ze strany svěřenců Dicka Advocaata lehce křečovité, útočným akcím chybí nějaký nápad či kreativnější myšlenka, která by soupeře zaskočila.

81

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Sebastian Larsson, přichází Martin Olsson.

80

Velmi zajímavě to teď myslel Daley Blind, jenž se nejprve díky šikovné zasekávačce zbavil Johanssona a poté prudkou kolmicí hledal Klaassena, těsně před ním ale míč díky včasnému skluzu zastavil Victor Lindelöf.

79

Vilhena roztáhl hru na před pár minutami příchozího Daryla Janmaata, jenž se už nijak nezdržoval a ihned míč vyslal do šestnáctky, tam ale Dost nezvládl přehlavičkovat Andrease Granqvista.

77

Zajímavá možnost Oranjes! Poněkud krkolomně si nyní narazili míč Vilhena s Dostem, nakonec se ale druhý jmenovaný přeci jen dostal ke střele z voleje, které scházely opravdu jen decimetry.

76

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Ola Toivonen, přichází Isaac Kiese Thelin.

75

Anderssonova družina už rezignovala na jakoukoliv ofenzivu, naopak se zatáhla ještě hlouběji do obrany. Dokáží Nizozemci jejich linii ještě prolomit, nebo už žádnou branku neuvidíme?

Nizozemsko – Švédsko

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 16. Robben (pen.), 40. Robben (Babel)

Karty:   44. Blind (NED) – 55. Lustig (SWE)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.

Nizozemsko: Cillessen – Tete (71. Janmaat), V. van Dijk, Rekik, Aké – Vilhena, Blind, Wijnaldum (71. Klaassen) – Robben (C), V. Janssen (46. Dost), Babel.
Náhradníci: Stekelenburg, Zoet – Janmaat, de Ligt, Hoedt, Veltman, van de Beek, Depay, van Ginkel, Locadia, Klaassen, Dost.

Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (68. Svensson), Seb. Larsson (81. M. Olsson), Johansson, Forsberg – Toivonen (76. Kiese Thelin), Berg.
Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – M. Olsson, Ekdal, Guidetti, Helander, Svensson, Krafth, Rohdén, Kiese Thelin, Holmén, Sema.

Rozhodčí: Sergej Karasev – Anton Averjanov, Tichon Kalugin (všichni Rusko)