Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FC Hradec Králové – FK Pardubice

2:1

konec (0:1)

14.08.2017, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • 3. kolo • Ondřej Novotný (@NovotOndra)

Tipsport: 1.45 3.9 7.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z Hradce Králové ode mě už pro tuto chvíli vše, díky za pozornost a zase příště na počtenou! (19:55:25)
Je konec! Nakonec velice zajímavé utkání mělo ve druhém poločase třaskavý náboj, jelikož Hradec po hostující červené kartě díky Pázlerovi vyrovnal a o pár minut později dokonal obrat rybičkou ve vápně Schwarz. Tímto výsledkem zápas také i přes několik dalších šancí končí a Hradec tak může oslavovat vydřené tři body!

90+3

Konec zápasu.

90+3

Ottmar si na závěr bezpečně zaboxoval a Martan poté dlouhým odkopem napravil svoji dvě minutu starou chybu.

90+3

A tak pozor! Tentokrát Čech fauloval, dostává žlutou kartu, Pardubice mají dobrý přímý kop a do vápna míří i Knobloch!

90+2

Hradečtí opět dlouho váhali, až nakonec po rozehrávce nakrátko přišel o balon a Pardubice se dostaly do hodně nebezpečných míst. Nebýt skluzu Čecha do vápna na malé vápno, mohlo být před Ottmarem více veselo!

90+1

Nastavují se tři minuty, domácí si chystají další přímý kop, tentokrát z levé strany hřiště.

90

Tohle aby Hradec ještě nemrzelo! Jirsák totiž vedl přečíslení tři na jednoho, které však nekončí ani střelou! Žondra dlouho držel po přihrávce balón, o který poté málem od vracejícího se obránce přišel.

88

Žondra dostal dobrý míč do vápna, jenž se ještě rychle snažil dávat do strany na nabíhajícího spoluhráče. Přihrávku mu však za pět minut dvanáct pokazil dobrým zákrokem Šejvl.

87

Votroci dlouho vyčkávali s rozehrávkou, až se nakonec míč přeci jenom dostal do vápna a zároveň na Zorvana, který však i tentokrát přestřeluje!

86

2551 diváků teď bude sledovat přímý kop Hradce z pravé strany, kde byl faulován Martan. Dočkáme se ještě branky?

85

Nedaleko svého vápna byl faulován Shejbal, který logicky na nohy rychle spěchat nebude. Rozehrávat bude za malý moment Ottmar, jenž si chystá výkop.

83

Zatímco na hřišti se ještě viditelně bojuje o každý metr a balón, tak "bojovat" se začalo také v hledišti, jelikož v kotli Hradce se strhla velká potyčka.

82

Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází František Čech.

78

Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Michal Petráň, přichází Adam Fousek.

80

Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ladislav Mužík, přichází Daniel Kovář.

77

Po standardní situaci hostí přišla další koncovka směrem na domácí branku, tentokrát však už těsně mimo branku!

76

Ale pozor! Tohle mohlo být ještě nesmírně zajímavé! Jeřábek dostal od defenzivy Hradce obrovské sousto prostoru, takže prošel až na hranici šestnáctky a tvrdě vypálil směrem pod břevno! Po jemné teči to bude rohový kop.

75

Votroci už se hnali do další koncovky, který pro ně nemusela dopadnou opět vůbec špatně! Tentokrát však dobře zasáhl Knobloch, který musel rychle vzít mí ze vzduchu před nabíhajícím Milanem Černým.

75

Krátký vyslal balón na Pázlera, jenž z nějakých pěti metrů trefuje tyč pardubické branky!

74

Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Filip Kopřiva.

73

Hradec Králové právě vstřelil branku!
Druhá pohledná branka v utkání, tentokrát v podání domácích, posílá Hradec do vedení a znamená otočku zápasu! Jirsák rozehrál rohový kop na přední tyč, kde však Žondra nezakončoval, balón se tak dostal na malé vápno, kam skočil prvotřídní rybičku PETR SCHWARZ, jenž potvrzuje letošní roli střelce – 2:1!

72

Pokračovat se bude rohovým kopem, Hradec je viditelně nabuzený, podaří se mu podruhé skórovat?

71

Do dobré příležitosti se hnal Žondra, chyběl mu však jeden krok navíc, takže se nakonec do koncovky neprodral.

70

Jirsák našel hlavu Shejbala, který se vyšplhal do vzduchu a těsně přestřeluje břevno pardubické branky!

70

Žlutou kartu dostává Jan Jeřábek (FK Pardubice).

70

Krátký byl hrubě faulován po přihrávce na levé křídlo a Hradec tak bude zahrávat další přímý kop, podaří se domácí nyní vymyslet už něco lepšího než z předcházejících situací?

67

Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Michal Petráň, přichází Daniel Kovář.

66

Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Bederka, přichází Libor Žondra.

65

Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Marek Krátký.

62

Tentokrát se Hradec dostal rychle přes obranu Pardubic, ovšem zastavuje ho těsný ofsajd, se kterým si domácí moc jistí nejsou. Hosté teď musí rychle uklidnit hru.

61

Domácí nyní musí mít navrch a na hřišti to zatím je vidět, nyní to však skončilo útočným faulem.

60

Hradec Králové právě vstřelil branku!
JAN PÁZLER zachoval ledový klid a poslal balón do protipohybu Milana Knoblocha – 1:1!

59

Pokračovat se tak bude v početní výhodě Hradce, ten však nyní má k dispozici pokutový kop, míč si staví Pázler.

59

Tak to byl skutečně Piroch, jelikož ten dostává během tří minut druhou žlutou kartu a tedy červenou!

58

Po centru zahrál ve vápně hostů rukou zřejmě pardubický Piroch a sudí píská pokutový kop!

57

První hradecká gólovka! Jirsák vyslal míč na hranici malého vápna, kam si seběhl naráz snad před desítku hráčů. Míč však do brány posílal, možná trochu překvapený, Vlkanova, který však trefuje jen Knoblocha na brankové čáře!

56

Zorvan ve středu pole vyslal prudký míč na pravou stranu pro Vlkanovu, který se na zemi střetl s Pirochem. Ten dostává žlutý kartónek a Hradec má zajímavou příležitost v podobě přímého kopu!

54

Pardubice mohly vést 2:0, a to i po druhém krásním gólu! Ladra lehce obelstil obranu po své levé straně, zasekl si hráče a prudkou ranou pálil z hranice velkého vápna přímo pod břevno. Ottmar však ukázal, proč patří už druhou sezonu k hradeckým oporám!

53

Hradec se dostává do dobrých pozic, brzdí je však nepřesnost v přihrávce nebo odebrání míče při kličce.

52

Na útočné polovině se tentokrát snaží usídlit Hradec, který, pokud chce pomýšlet minimálně na bod, musí tuto věc praktikovat rozhodně více, než hostující mužstvo.

50

Chvíli se teď sice hrálo na polovině domácích, Hradec pak ale dobře napadal a málo to vše dopadlo protiútokem domácích. K tomu však díky razantnímu odkopu Jeřábka nedošlo.

49

Tohle vypadalo nadějně! Míč šel totiž přímo na hlavu Shejbala, mimochodem hráče, který v rámci hostování působil v loňském ročníku naopak v Pardubicích. Svým bývalým kolegům ale nyní neposlal gólový pozdrav.

49

Na druhé straně se pokračuje rohovým kopem Hradce.

48

Hodně hustě postavenou zeď Ladra neprostřelil, míč se však se štěstím odrazil zpět na kopačky Pardubic, které ovšem už nyní nic nevymyslely.

47

Pavel Černý už znovu ve středu pole natahoval směrem k brance Hradce, fauloval ho ovšem Bederka a bude tak k vidění standardní situace z dobré vzdálenosti.

46

Začal druhý poločas.
První poločase je minulostí, Pardubice zatím vedou 1:0, a to zaslouženě, jelikož domácím se směrem dopředu prozatím vůbec nedaří. To, jestli se jim to podaří změnit, se začneme dozvídat od 19:02, kdy začíná druhý poločas. Buďte u toho!

45

První poločas skončil.

45

...Ovšem tomu už je konec, domácí se totiž dopustili útočného faulu.

44

Vypadá to, že v prvním poločase se nad rámec hrací doby nastavovat nebude, sledujeme tak poslední minuty před přestávkou, kterou se snaží ovládnout Hradečtí.

43

Na druhé straně pálil po zemi Petráň, i pro Ottmara žádná práce.

41

Z třicet metrů střílel i Bederka, který se třeba chtěl připodobnit brance hostující Černého, míč mu ale zablokoval někdo z hostů a pardubický strážce svatyně tak neměl výrazné problémy. I tak to je ale první střela na bránu v podání domácích...

39

K míči se už dlouho nedostal ani Ottmar, chvíli to však teď vypadalo, že už tomu tak nebude, centr z levé strany se však nevyvedl a dopředu to tak bude moct zkusit opět Hradec.

38

S blížícím se poločasem Hradec na své aktivitě sice neubírá, ovšem stále platí, že se mu směrem dopředu rozhodně nedaří tak, jak by si představoval. Knobloch je zatím téměř bez práce.

36

Zorvan po dalším rozehrání nakrátko neobešel bránícího hráče a hosté se rychle hnali do brejku. Zmiňovaný domácí hráč se však rychle vrátil a na polovině hřiště složil úspěšný reparát. Jeho následná nahrávka na Jirsáka už ale Hradec k další útočné akci nevybídla.

35

Domácí se to rozhodli zahrát nakrátko a zamotat hostům rychle hlavu, ovšem vypadalo to spíše naopak. Zorvan však poté byl faulován a tak se dočkáme snad prvního vážnějšího přímého kopu.

35

Míč si staví Jirsák, a to značí další roh pro Hradec.

34

Rychlé nohy prokázal na své pravé stran Martan, který se sice prosmýkl kolem obrany hostů, jeho prudká přihrávka na malé vápno už ale adresáta, tedy zřejmě Pázlera, nenašla.

33

A tohle bylo o poznání lepší, než před chvílí v podání Hradce! Na přední tyč si seběhl Jeřábek a Ottmar musel udělat dozadu rychlé dva kroky, aby zakončení lapil.

33

První rohový kop tentokrát pro hosty...

31

Z ničeho nic se v dobré příležitosti objevil Zorvan! Ten si doběhl ve vápně k odraženému míči a snažil se ho tlačit co nejvíce pod břevno, ovšem až tak moc, že branku přestřeluje!

30

Hradečtí neváhali a ihned se vydali do protiútoku, po které se dostal míč od kopaček Milana Černého na Schwarze, jehož prudkou ránu z prostoru před velkým vápnem však zablokovala obrana.

30

Hostující Surzyn se vydal na povedený útočný výlet, ze kterého nakonec vyprodukoval centr před branku Hradce. Na zadní tyč si navíc nabíhal Mužík, kdyby míč letěl o metr níže, zřejmě by měl Ottmar hromadu práce!

29

Jirsák sice mířil do chumlu hráčů, jenomže tam si rychle také brankář Knobloch a schoval míč do rukavic.

28

V osmadvacáté minutě přijde na řadu teprve první rohový kop, ten si bere na svá bedra Hradec.

26

Hosté ztratili v útoku balon, takže se ho Vlkanova snažil ihned dávat směrem dopředu na nabíhajícího Martana. Knobloch si však doběhl skoro až ke středovému kruhu a s ledovým klidem odkopl balón do bezpečných míst.

25

A tak se snaží být Votroci na polovině Pardubic stále hodně aktivní a vymýšlet různé kombinace, těm však schází přesnost a také nějaký překvapivý moment pro defenzivu hostů.

23

Martan by po pravé straně musel jet snad na motorce, aby zastihl prudký pas, který tedy podle očekávání končí v zázemí. Vykopávat tak bude Knobloch a Pardubice se budou vpředu snažit vymyslet další ze svých ofenzivních akcí, kterých však po vedoucí brance hodně ubylo.

22

Přibyl s přehledem zastavil slibně se rozvíjející protiútok Hradce, poté navíc vybojoval alespoň autové vhazování a pro Pardubice to tak znamená další chvilky na útočné polovině, s čímž by domácí rozhodně neměli být spokojeni...

20

Teď už to Vlkanova udělal dobře, následně nahrál do vápna pro Schwarze, který ještě křižně hledal dalšího svého spoluhráče. Ani tato hradecká akce však nekončí koncovkou.

19

Individuálním průnikem se snažil překvapit hosty Vlkanova, proti třem o hlavu větším hráčům mu to ale podle očekávání vyjít nemohlo.

17

Ne, domácích se dnes dopředu prozatím rozhodně nedaří podle představ, proto Knobloch v brance Pardubice prozatím jenom pozoruje práci svých kolegů.

16

Hradec se snaží i nadále držet alespoň na útočné polovině, tam proti němu ale stojící gólem podpořené Pardubice, které se svého, nutno podotknout, zaslouženého vedení vzdát rozhodně chtít nebudou.

15

Votroci se hned snažili vymyslet odpověď, jejich akce levou stranou velkého vápna hostů ale nepřinesla ani finální přihrávku.

13

Pardubice právě vstřelily branku!
Kdo jiný by za hosty mohl otevřít skóre utkání, než PAVEL ČERNÝ? Exhradecký útočník si vzal na polovině domácích balón a z nějakých třicet metrů parádní ranou posílá hostující mužstvo do vedení – 0:1!

12

Směrem k hostující bráně se něco snažil vymyslet Bederka, taktéž bez úspěchu.

11

Ladra teď zavářel poměrně dlouho hradecké obraně, až se mu nakonec míč odrazil zpět na kopačky, proto mohl vyslat před branku zajímavý centr. Včas u něho však byli domácí stopeři.

10

A tak po deseti odehraných minutách můžeme říct, že před brankou jsou zatím více vidět Pardubice, které už vyprodukovaly i střelecký pokus. Naopak domácí prozatím příliš kreativní nejsou.

8

Ottmar musel lapit první vážnější střelu! Řezníček totiž dostal od hradecké defenzivy až příliš prostoru, proto mohl projít na hranici pokutového území a poté nechat u pravé tyče vyniknout domácího brankáře.

6

Hrálo se u středového kruhu, kde se k míči dostal Schwarz a snažil se ho dlouhým nákopem poslat na nabíhajícího Martana. Přihrávka však nebyla dostatečně přesná, dopředu to letí zkusit Pardubice.

5

A tak se na druhé straně dostal po přiťuknutí k centru kapitán Jeřábek, který našel ve vápně stojícího Petráně. Jeho trknutí do balonu však nemělo potřebnou razanci.

4

Tak nakonec ne, Knobloch se dostal k dlouhému nákopu jako první a kulatý nesmysl ihned dopravil za polovinu hřiště.

3

Hradečtí se nyní drží na útočné polovině, Schwarz ani Jirsák ale nic nevymysleli. Pardubice se však i nadále nemohou dostat k míči, takže to vypadá na další domácí pokus.

2

Další faul, tentokrát po průniku Martana, jenž byl nedovoleně zastaven uprostřed hřiště, na dlouhý balón před bránu to ale ještě nebylo.

1

Úvodní minuta končí útočným faulem hostujícího Petráně na Shejbala, rozehrávat tak bude Hradec.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou hezký den z prosluněného Všesportovního stadionu, kde za malou chvíli začne před několika stovkami diváků, doufejme, zajímavý zápas, jenž uzavře celé třetí kolo Fortuna národní ligy.
Úvodní sestavy:

FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Bederka, Plašil, Shejbal – Jirsák, Schwarz – Martan, Zorvan, Vlkanova – Pázler.
Náhradníci: Lindr – Čech, Krátký, Mudra, Pajer, Súkenník, Žondra.

FK Pardubice: Knobloch – Přibyl, Piroch, Šejvl, Surzyn – Jeřábek (C) – Mužík, Řezníček, P. Černý, Ladra – Petráň.
Náhradníci: Hrnčíř – Fousek, Fusek, Látal, Kovář, Kopřiva, Sokol.

Rozhodčí: Ardeleanu – Ratajová, Šimáček.
Dobrý pondělní podvečer z Hradce Králové! Koření třetího kola Fortuna národní ligy přichází až s posledním zápasem, třaskavé Východočeské derby je totiž na programu až dnes a zraky fanoušků se budou i v rámci televizního přenosu upírat po Bílou věž.
Pardubice do nového ročníku nevstoupily ideálně, kdy v hlavním městě, u nováčka soutěže Olympie, nedokázaly využít po vyloučení domácího hráče početní výhodu a navíc to byly ony, které inkasovaly, tedy i prohrály. O týden později však už Pardubičtí dokázali doma přetlačit Frýdek-Místek, se třemi body jim momentálně patří jedenáctá pozice.
V Hradci tak zatím mohou být zřejmě se vstupem do soutěže více spokojenější. V prvním kole nejprve po znatelné herní převaze sice jenom remízovali s Táborskem, ovšem o týden později otáčeli utkání ve Znojmě, kdy se z nepříznivého stavu 0:1 nakonec stal 3:1 pro Votroky, kteří se tak v případě dnešní výhry v derby dotáhnou v tabulce na vedoucí duo Opavy a Českých Budějovic.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FC Hradec Králové – FK Pardubice

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 60. Pázler (pen.), 73. Schwarz – 13. P. Černý

Karty:   90+3. Čech (HKR) – 56. Piroch (PCE), 70. Jeřábek (PCE)   59. Piroch (PCE)

FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Bederka (66. Žondra), Plašil, Shejbal – Jirsák, Schwarz – Martan, Zorvan, Vlkanova (65. Krátký) – Pázler (82. Čech).
Náhradníci: Lindr – Čech, Krátký, Mudra, Pajer, Súkenník, Žondra.

FK Pardubice: Knobloch – Přibyl, Piroch, Šejvl, Surzyn – Jeřábek (C) – Mužík (80. Kovář), Řezníček, P. Černý (74. Kopřiva), Ladra – Petráň (67. Kovář).
Náhradníci: Hrnčíř – Fousek, Fusek, Látal, Kovář, Kopřiva, Sokol.

Rozhodčí: Ardeleanu – Ratajová, Šimáček

Diváci: 2551