Menu

Fotbal

Anglická Premier League

West Bromwich Albion – AFC Bournemouth

1:0

konec (1:0)

12.08.2017, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • 1. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.5 3.3 3.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbalisté West Bromu vstoupili do nového ročníku Barclays Premier League vítězně, když na The Hawthorns porazili nejtěsnějším možným rozdílem Bournemouth. Jay Rodriguez odehrál fantastický zápas, gól se mu ovšem vstřelit nepodařilo, a tak o osudu utkání rozhodl debutující Ahmed Hegazy, který se prosadil hlavou po standardní situaci. Konečný výsledek. West Brom Albion 1 Bournemouth 0. (17:56:04)

90+5

Konec zápasu.

90+5

Ryan Fraser v závěru nastaveného času vypálil zpoza šestnáctky a jeho technická střela mířila přesně k pravé tyči, jenže byla příliš slabá a snesla se do náruče Bena Fostera.

90+5

Žlutou kartu dostává Hal Robson-Kanu (West Bromwich Albion).

90+2

90+2. Střídající José Rondón mohl definitivně rozhodnout!

90+2

Harry Arter vyrazil středem hřiště do útoku a po ztrátě míče přišel rychlý protiútok Baggies, který po krásné dlouhé kolmé přihrávce zakončoval technickou přízemní střelou zpoza šestnáctky střídající José Salomón Rondón! Jeho pokus ovšem nabral opačnou faleš a těsně minul vzdálenější pravou tyč!

90

Nad rámec zápasu bylo nastaveno oficiálně 5 minut!

88

Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází José Salomón Rondón.

87

Ben Foster včas vyběhl z brány a v blízkosti pravé tyče své brány odvrátil míč za potlesku fanoušků na rohový kop.

86

Žlutou kartu dostává Harry Arter (AFC Bournemouth).

85

85. Hal Robson-Kanu a jeho pěkná pohotová střela z otočky

85

Baggies nakopli míč dopředu a poté ho prodloužili hlavou do šestnáctky, kde se nacházel střídající Hal Robson-Kanu a z otočky pohotově vypálil přibližně metr nad břevno!

83

Craig Dawson při bránění standardní situace úplně nesmyslně udeřil loktem protihráče, hlavní rozhodčí to ale neviděl, takže hra pokračovala plynule dále. Tohle mohla být klidně červená karta!

82

Jay Rodriguez šel na pravé straně obranné poloviny svého týmu do souboje o míč úplně stejně jako protihráč, jenže ho fauloval a viděl žlutou kartu.

80

Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Simon Francis, přichází Adam Smith.

79

Simon Francis zůstal sedět na hrací ploše a hra byla přerušena. Bournemouth zřejmě bude muset nuceně střídat.

77

Chris Brunt rozehrál na levé straně po zásahu Nathana Akého rohový kop a na přední tyči se na chvíli míč ztratil v hloučku těl. Žádná střela na Asmira Begoviće ale nemířila a hosté míč odkopli do bezpečí. Z velkého závaru tedy nic nebylo.

75

Bournemouth je stále často u míče, jenže ne a ne se dostat do šance. Jordon Ibe je na pravém křídle hodně aktivní, když už se ale dostane ke střele, tak je hodně nepřesná.

72

Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Hal Robson-Kanu.

71

Teprve sedmnáctiletý Rekeem Harper nahradil Sama Fielda. Jeden mladík nahradil druhého.

70

Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Sam Field, přichází Rekeem Harper.

69

Velice zajímavá je statistika faulů. Baggies během dosavadního průběhu zápasu faulovali hned desetkrát, zatímco Bournemouth se provinil proti pravidlům jednou jedinkrát.

67

Fotbalisté West Bromu se po centru hostí, který skončil pouze v náručí Bena Fostera, poohlíželi po rychlém a smrtícím protiútoku. Nakonec se ale ani nedostali ke střele.

64

Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Benik Afobe, přichází Jermain Defoe.

64

I po přestávce hosté drží míč častěji na svých kopačkách. Téměř jako Barcelona – 70%. Nic naplat. Baggies dobře brání!

63

Bournemouth měl během prvního poločasu mnohem lepší držení míče, jenže z toho nedokázal nic vytěžit.

61

Ryan Fraser se chystal na hranici šestnáctky vypálit a také tak učinil. Jeho ránu ale dobře zablokoval clonící Craig Dawson.

59

Střídající Jordon Ibe se vydal na pravé straně šestnáctky neohroženě mezi trojici protihráčů. Šance na úspěch? Kdepak.

56

Matt Phillips je po přestávce hodně aktivní. Nyní po přetaženém centru z pravé strany vybojoval rohový kop, který sám na opačné straně hřiště rozehrál a málem si po něm připsal asistenci. Na přední levé tyči se dostal k hlavičce Claudio Yacob, z ostrého úhlu ale mířil pouze do boční sítě.

54

Matt Phillips předvedl na pravé straně hřiště krásnou individuální akci, když se jako lokomotiva prořítil kolem dvojice hráčů Bournemouthu. Jeho následný centr byl ale sražen na rohový kop.

52

West Brom vybojoval na levé straně hřiště rohový kop, z pohledu Bournemouthu ovšem následné nebezpečí uhasila hlava Benika Afobeho, který je sice útočník, ale nyní vypomohl obraně.

50

Harry Arter si hodil na pravé straně hřiště míč na levačku a zpoza šestnáctky napřáhl k táhlé střele, která zamířila nad bránu.

49

Před výkopem druhého poločasu Bournemouth sáhl ke střídání a na hřiště poslal Jordona Ibeho, který přišel z Anfield.

47

James McClean hledal za obranou Bournemouthu rozeběhnutého a během prvního poločasu velmi aktivního Jaye Rodrigueze, domácí fotbalista se ale ocitl v ofsajdu.

46

Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Marc Pugh, přichází Jordon Ibe.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
Jay Rodriguez měl v dresu West Bromu několik slibných šancí, jenže ani z jedné gól vstřelit nedokázal. Baggies přesto vedou. Po půlhodině hry se prosadil debutující Ahmed Hegazy. Skóre po prvním poločase. West Brom Albion 1 Bournemouth 0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Čtvrtý rozhodčí nastavil nad rámec prvního poločasu 1 minutu.

42

42. Foster včasným výběhem zabránil vyrovnávacímu gólu

42

Fotbalisté West Bromu podcenili bránění při autovém vhazování a po propadnutí míče málem běžel z ostrého úhlu sám na bránu Joshua King! Ben Foster ovšem rychle vyběhl z brankové čáry proti míči a nohama napřed mu míč ukopl. Hostující útočník sice mohl v akci pokračovat, jenže se po ztrátě stability ocitl na zemi a jeho zpětná přihrávka před bránu byla odvrácena.

40

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a vypadá to, že Baggies si do šaten odnesou jednobrankový náskok.

38

Bournemouth po sraženém centru ze standardní situace rozehrával rohový kop a poté ještě několikrát vracel míč do šestnáctky, jenže ani v jednom případě to kýžené vyrovnání a nějakou šanci nepřineslo.

34

Claudio Yacob se dopustil ostrého faulu na levé straně obranné poloviny hřiště a stal se prvním hráčem, který viděl žlutou kartu.

34

Ahmed Hegazy vstřelil během svého debutu gól a je velice při chuti. Nyní domácí fotbalista Baggies zkusil vypálit ze střední vzdálenosti a jeho střela nebyla vůbec špatná. Skončila těsně nad.

31

31. Ahmed HEGAZY - 1:0

31

West Brom právě vstřelil branku!
Debutující AHMED HEGAZY posílá West Bromwich Albion po půlhodině hry do zaslouženého vedení! Chris Brunt na pravé straně rozehrál standardní situaci a jeho parádního centru na vzdálenější levé tyči využil dokonale Ahmed Hegazy, který hlavičkou o zem překonal vyskakujícího brankáře Asmira Begoviće. Asistence: Chris Brunt.

29

Fotbalisté West Bromu sice nemají míč příliš času pod kontrolou, ale jakmile se k němu dostanou, tak je z toho velké nebezpečí. Domácí se prezentují rychlým přímočarým fotbalem.

26

Jay Rodriguez se po centru z pravého křídla uprostřed šestnáctky v předklonu k hlavičce nedostal. Akce domácího týmu ovšem pokračovala a po přetaženém centru pálil na levé straně šestnáctky z ostrého úhlu James McClean, jeho přízemní pokus ovšem rozvlnil pouze boční síť. Asmir Begović měl situaci pod kontrolou.

23

23. Potřetí Jay Rodriguez! Nádherná střela skončila mimo!

23

Jeden z obránců Bournemouthu se dopustil v obraně velmi špatné rozehrávky a byl z toho rychlý protiútok West Bromu! Jay Rodriguez si naběhl na levé straně šestnáctky na nádhernou kolmou přihrávku za obranu od Chrise Brunta a po zpracování míče napřáhl k nádherné technické střele, která zamířila o několik milimetrů vedle vzdálenější pravého horního rohu brány!

20

Ze zápasu uběhlo dalších pět minut a po dvou velice nebezpečných a zároveň pěkných akcích Baggies se začíná hra vyrovnávat. Bournemouth se snaží hrát směrem vpřed, ale zatím se k přesné střele na bránu nedostal. Držení míče: West Brom 32% Bournemouth 68%.

15

A znovu Jay Rodriguez, který hodně touží po vstřelení gólu! Útočník domácího West Bromu se tentokrát dostal po rozehrání rohového kopu k hlavičce, která zamířila nad břevno.

14

14. Na konci krásné akce Baggies byl opět Jay Rodriguez!

14

A další slibná šance hráčů West Bromu! A opět po autovém vhazování. Domácí fotbalisté předvedli nádhernou souhru na jeden dotek, mezi kterou se vešel i nádherný oblouček za obranu. Využít ho mohl Jay Rodriguez, který z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu pohotově vypálil bez přípravy a jeho přízemní střela mířila k přední tyči, jenže Asmir Begović byl opět pohotový a míč vyrazil skvělým zákrokem na rohový kop.

12

Na opačné straně hřiště se pokusil vypálit zpoza šestnáctky Simon Francis, střela mu ale vůbec nesedla a poté, co míč skončil vysoko nad bránou, rychle mazal zpět.

9

9. Jay Rodriguez pohotově vypálil z otočky, Begović připraven

9

Jay Rodriguez měl na kopačce úvodní gól zápasu, když se po autovém vhazování a sklepnutí svého spoluhráče dostal v blízkosti přední levé tyče ke střele a z otočky se pokusil propálit Asmira Begoviće. Brankář Bournemouthu šel ale rychle k zemi a nohama napřed míč vyrazil zpět do hry!

8

Matt Phillips si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku a z ostrého úhlu neváhal zakončit, jeho střela ale postrádala přesnost a zamířila nad břevno.

7

Fotbalisté West Bromu se snažili prosadit podél levé postranní čáry, jenže kromě autového vhazování v podání Chrise Brunta se k ničemu nedostali. Jejich snažení ovšem může pokračovat.

6

Charlie Daniels si na levé straně šestnáctky nabíhal na nádhernou přihrávku od svého spoluhráče, jenže Ben Foster bleskově vystartoval z brány a u míče byl jako první.

4

Oba týmy v loňské sezóně Barclays Premier League skončily v klidném středu tabulky. West Brom skončil desátý, zatímco Bournemouth těsně před ním, tedy devátý.

3

Hlavní rozhodčí Bobby Madley dal před pár okamžiky k zahájení zápasu, v němž West Brom hostí Bournemouth.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, Hegazy, Brunt – Yacob – Phillips, Field, Livermore (C), McClean – Jay Rodriguez.
Náhradníci: Chadli, Leko, Robson-Kanu, Rondón, R. Harper, Ka. Wilson.

AFC Bournemouth: Begović – Francis (C), S. Cook, Aké, Daniels – Fraser, Surman, Arter, Pugh – J. King – Afobe.
Náhradníci: Boruc – Mings, A. Smith, Ibe, Gosling, Defoe, Mousset.

Rozhodčí: Bobby Madley. Asistenti: M. Perry, A. Holmes. Čtvrtý rozhodčí: R. East.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

West Bromwich Albion vstoupí v sobotu odpoledne do nového ročníku Barclays Premier League 2017/2018 bez zkušeného obránce Garetha McAuleyho, který kvůli poraněnému stehnu zřejmě přijde kromě úvodního zápasu proti Bournemouthu také o většinu srpnových utkání. Baggies skončili loni na desátém místě a trenér Tony Pulis se nechal slyšet, že udržení prvoligové příslušnosti bylo klíčové pro nové majitele klubu. Bournemouth strávil mezi elitou poslední dvě sezóny a v loňské sezóně skončil před West Bromem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

West Bromwich Albion – AFC Bournemouth

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 31. Hegazy (Brunt)

Karty:   34. Yacob (WBA), 82. Jay Rodriguez (WBA), 90+5. Robson-Kanu (WBA) – 86. Arter (BTH)

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:3.

West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, Hegazy, Brunt – Yacob – Phillips (72. Robson-Kanu), Field (70. R. Harper), Livermore (C), McClean – Jay Rodriguez (88. Rondón).
Náhradníci: Myhill – Chadli, Leko, Robson-Kanu, Rondón, R. Harper, Ka. Wilson.

AFC Bournemouth: Begović – Francis (C) (80. A. Smith), S. Cook, Aké, Daniels – Fraser, Surman, Arter, Pugh (46. Ibe) – J. King – Afobe (64. Defoe).
Náhradníci: Boruc – Mings, A. Smith, Ibe, Gosling, Defoe, Mousset.

Rozhodčí: Bobby Madley. Asistenti: M. Perry, A. Holmes. Čtvrtý rozhodčí: R. East

Diváci: 25011