Menu

Hokej

Play-off NHL

Anaheim Ducks – Nashville Predators

1:3

konec (0:0, 1:1, 0:2) Stav série: 2:3

21.05.2017, 01:15 • Honda Center, Anaheim • Finále Z. konference • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Česká stopa v utkání:

Ondřej Kaše (ANA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 8:44 (04:25:04)
Tři hvězdy utkání:

1. Pekka Rinne (NSH) 32 zák., 1 gól, 97,0%
2. Pontus Åberg (NSH) 1+0
3. Chris Wagner (ANA) 1+0
Statistiky: Střely na bránu: 33-29; Zablokované střely: 18-15; Vhazování: 53%-47%; Hity: 32-25; Přesilové hry: 0/4-1/2; Trestné minuty: 22-24.
Anaheim proti Nashvillu třikrát v řadě dokázal skórovat jako první, jenže pouze v jednom případě vyhrál. Dnes otevřel skóre Chris Wagner, na jehož gól těsně před koncem prostřední části odpověděl v téže třetině Colin Wilson a ve třetí části rozhodl utkání Pontus Åberg. Vítězství Predators a vedení ve finále Západní konference 3:2 na západy poté ještě zpečetil střelou do prázdné brány Austin Watson. Nashville Predators je krok od finále Stanley Cupu! Konečný výsledek: Anaheim Ducks 1 Nashville Predators 3.

Konec zápasu.

59:50

Na straně Nashvillu dostal dvě plus dvě minuty za hrubost Mattias Ekholm, zatímco Vernon Fiddler stejně jako na opačné straně Corey Perry 10 minut za nesportovní chování.

59:50

Nick Ritchie a Ryan Kesler na straně Anaheimu dostali dvě minuty za hrubost. Nick Ritchie ovšem dvojnásobný trest, tedy čtyři minuty, zatímco Corey Perry desetiminutový trest za nesportovní chování.

59:50

Další dvojicí, která se objevila na parketu, byli Vernon Fiddler a Corey Perry, bitka ovšem nebyla tak ostrá.

59:50

Mattias Ekholm vytvořil taneční pár s Nickem Ritchiem, který se chtěl hodně rvát a nakonec došlo na bitku!

59:39

P. K. Subban dostal 21 sekund před koncem zápasu dvě minuty za hrubost poté, co fauloval za bránou Ducks.

59:12

59:12 Austin WATSON - 1:3

59:12

Nashville právě vstřelil branku!
Dvě klíčové situace! Jakob Silfverberg v pravém rohu útočného pásma při pokusu o zpětnou přihrávkou zlomil hůl a Corey Perry našel přihrávkou zpoza brány pouze AUSTINA WATSONA, který z pravého kruhu obranného pásma přes celé kluziště zamířil do prázdné brány! Nashville vede v závěru o dvě branky 3:1!

59:00

Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.

58:42

Jonathan Bernier zůstal po oddechovém času před vhazováním v útočném pásmu na střídačce!

58:42

Jonathan Bernier zůstával na půl cesty z brány, jenže Ducks se nepodařilo udržet útočné pásmo. Predators ovšem vyhodili puk na zakázané uvolnění a nyní už by to Ducks měli zkusit bez brankáře. Rozhodnutí se dozvíme po oddechovém času Anaheimu.

58:03

Vernon Fiddler se sice dokázal na pravém křídle podél hrazení protáhnout kolem svého strážce, jeho následná zpětná přihrávka z rohu ledové plochy ale byla zablokována.

57:05

Predators vyhráli v obranném pásmu klíčové vhazování a poté se jim podél střídaček podařilo puk vyhodit tak, aby se podruhé v řadě proti nim nepískalo zakázané uvolnění.

56:59

Hlavní Peter Laviolette fantasticky načasoval oddechový čas, který si vyžádal po zakázaném uvolnění.

56:59

Predators na levé straně podél hrazení vyhodili puk na zakázané uvolnění a Jonathan Bernier zřejmě za pár okamžiků opustí svou bránu, jelikož Ducks prohrávají 2:1.

56:23

Brandon Montour vypálil ihned po vhazování od modré čáry a Pekka Rinne lapil puk do lapačky.

56:12

Hra byla přerušena po zakázaném uvolnění, které nakonec zřejmě bude odvoláno. Reklamní přestávka.

56:08

Dnešní utkání sleduje 17307 diváků.

55:15

Austin Watson se pokusil pojistit vedení Predators střelou z pravého kruhu pro vhazování, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Jonathan Bernier se ovšem stihl včas přesunout a puk vyrazil.

54:00

Do konce utkání zbývá odehrát šest minut a Nashville dnes předvedl další skvělý obrat. Dokáže zápas dotáhnout do vítězného konce nebo se bude prodlužovat?

51:58

Ducks na levém křídle po krátké reklamní přestávce vypálili od modré čáry, Pekka Rinne byl ale připravený a na přední tyči po snadném zákroku přerušil hru.

51:01

51:01 Pontus ÅBERG - 1:2

51:01

Nashville právě vstřelil branku!
Mattias Ekholm předvedl na levém křídle po fantastickém obranném zákroku skvělý forčeking, když u hrazení vyhrál osobní souboj a poté bekhendovou přihrávkou našel v levém kruhu pro vhazování Filipa Forsberga, jehož střelou zápěstím sice dokázal Jonathan Bernier lapačkou vyrazit, jenže pouze před sebe a PONTUS ÅBERG z dorážky puk zasunul po ledě do prázdné brány! Další skvělý obrat Predators! Asistence: Filip Forsberg a Mattias Ekholm.

50:46

Mattias Ekholm na kolenou zabránil Ducks skórovat, když na čáře zablokoval střelu Brandona Montoura a společně s Pekkou Rinnem poté i dorážku Nicka Ritchieho!

50:12

Do konce normální hrací doby zbývá odehrát deset minut, které mají oba týmy na to, aby se vyhnuli třetímu prodloužení v sérii.

49:56

Ryan Getzlaf vyhrál v pravém kruhu útočného pásma vhazování a poté zpod nohou jednoho z hráčů Nashvillu napřáhl ke střele, kterou klečící Pekka Rinne sevřel na hrudi.

49:54

Brandon Montour a předním Nick Ritchie to zkoušeli na pravém křídle střelou od hrazení, obě táhlé střely ale Pekka Rinne dobře viděl a poté je lapil do své lapačky.

49:26

Na obou stranách jsme byli svědky horkých okamžiků, stav utkání ovšem zůstává stále nerozhodný.

49:12

Mattias Ekholm se ocitl před bránou v obrovské šanci, když se z otočky snažil volný puk z mezikruží zamést do brány, Jonathan Bernier ale dokázal vleže puk na levém boku vyrazit!

48:06

Brandon Montour se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci a mohl Ducks přiblížit ve třetí třetině k vítězství, jenže ztroskotal na levém betonu Pekky Rinneho, který předvedl fantastický zákrok a puk dokázal vyrazit!

47:15

Calle Järnkrok na levém křídle pálil z úhlu a jeho střela byla na přední tyči zablokována, zatímco pokus Jamese Neala od modré čáry o několik sekund později skončil v náruči připraveného Jonathana Berniera.

VIDEO: Hráči Ducks toho nalétali během playoff mnohem více.

46:13

Hra byla po neúspěšném nahození Predators přerušena. Prostor dostává reklamní přestávka.

46:08

Dva ze čtyř zápasů finále Západní konference muselo rozhodnout prodloužení a zatím to vypadá, že se ho dočkáme i dnes. V Honda Center je stav nerozhodný 1:1.

45:43

Nick Ritchie před bránou nebezpečně tečoval střelu od modré čáry a puk těsně nad ledem minul pravou tyč.

44:51

Roman Josi skončil za bránou Ducks vsedě, ještě předtím ale stačil na levém křídle od hrazení napřáhnout k prudké střele, kterou Jonathan Bernier ukryl ve své výstroji.

44:10

Miika Salomäki se snažil sklepnout puk ze vzduchu do brány, což se mu málem podařilo, puk se ale od pravého ramene Jonathana Berniera nakonec odrazil místo do sítě před bránu! Celému závaru předcházel lob zpoza brány.

42:41

Pekka Rinne po předchozí střele Ryana Keslera zmrazil puk pod lapačkou za bránou mimo vymezené území a měl dostat dvě minuty, rozhodčí mu ale porušení pravidel odpustili.

41:31

Ryan Kesler v úvodu závěrečné třetí třetiny napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nebezpečné střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Pekka Rinne ji ale dokázal lapačkou senzačně vyrazit a po následné dorážce Ducks z opačné strany v blízkosti pravé tyče zmrazil puk pod lapačkou!

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-21; Zablokované střely: 13-11; Vhazování: 57%-43%; Hity: 26-19; Přesilové hry: 0/3-1/2; Trestné min.: 6-8.
Třetí třetina začne přibližně ve 3:21.
Jonathan Bernier naskočil do druhé části místo Johna Gibsona a zanedlouho na to sledoval, jak se z dorážky prosazuje Chris Wagner. Už to vypadalo, že Ducks budou odcházet do kabin s jednobrankovým vedením, jenže 41 sekund před koncem prostřední části zápasu využil přesilovou hru Colin Wilson. Skóre po druhé třetině: Anaheim Ducks 1 Nashville Predators 1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:19

39:19 Colin WILSON - 1:1

39:19

Nashville právě vstřelil branku!
P.K. Subban po zpětné přihrávce o hrazení nahodil puk na pravém křídle od modré čáry zápěstím před bránu, kde byl jeho pokus zablokován. V blízkosti pravé tyče se ale dostal k odraženému kotouči Colton Sissons, který ho mezi dvěma protihráči dokázal přiťuknout krátkou přihrávkou COLINOVI WILSONOVI, jenž ho vzápětí nabral bekhendem jako na lopatu a o pravou tyč v pravém horním rohu brány ho v přesilové hře z blízkosti dopravil do sítě! Predators dokázali využít početní výhodu a těsně před druhou přestávkou vyrovnali na 1:1! Asistence: Colton Sissons a P. K. Subban.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

37:53

Viktor Arvidsson vypálil u hrazení na vnější straně pravého kruhu pro vhazování a Jonathan Bernier na přední tyči jeho pokus hrudí vyrazil do rohu ledové plochy.

37:30

Rozhodčí se sjeli k boxu časoměřičů, aby vyřešili nějaké nesrovnalosti. Delší chvíli se nehraje.

37:30

Filip Forsberg zasáhl před bránou vysokou holí do obličeje Johna Mansona, faul mu ale rozhodčí odpustili. Vzápětí ho navíc fauloval právě Josh Manson, který dostal trest za krosček.

36:00

Vyloučený Filip Forsberg se vrátil z vězení zpět na ledovou plochu a Predators přečkali i třetí oslabení.

34:56

Corey Perry se stal během playoff v prodloužení jedním ze tří nejúspěšnějších střelců v historii NHL a nyní mohl vstřelit gól v normální hrací době, když z vrcholu pravého kruhu pro vhazování krásnou střelou mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Pekka Rinne ale dokázal puk vyrážečkou vytáhnout!

34:00

Filip Forsberg zahákoval Samiho Vatanena v pravém kruhu útočného pásma poté, co Pekka Rinne vyrazil střelu Andrewa Cogliana z pravého kruhu pro vhazování a na opačné straně si připsal úspěšný zákrok také Jonathan Bernier.

33:10

Hra byla přerušena a následuje další krátká přestávka, před kterou se konečně skóre pohnulo. Anaheim vede 1:0, když se po bleskovém protiútoku prosadil z dorážky Chris Wagner.

32:46

32:46 Chris WAGNER - 1:0

32:46

Anaheim právě vstřelil branku!
Jakob Silfverberg na levém křídle v blízkosti modré čáry v útočném pásmu krásně předložil puk ze druhé vlny najíždějícímu Brandonovi Montorovi, který bez přípravy pálil z vrcholu mezikruží těsně nad ledem k pravé tyči. Pekka Rinne sice dokázal fantasticky zakročit levým betonem a puk vyrazit, proti následné dorážce CHRISE WAGNERA už byl ale zcela bezmocný! Ducks doma vedou nad Preds 1:0! Asistence: Brandon Montour a Jakob Silfverberg.

31:50

Na ledě to pořádně jiskří a Ryan Ellis se do osobních soubojů nebojí jít naplno, když předvedl tvrdý hit na pravé straně obranného pásma a poté levé v útočné třetině.

FOTO: Hráči, kteří v playoff vstřelili nejvíce gólů v prodloužení.

30:13

Pekka Rinne si připsal další dva zákroky a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.

29:19

Brandon Montour na pravém křídle chtěl udržet útočné pásmo, jenže po velkém napřáhnutí puk promáchl.

28:28

Ducks během posledních okamžiků šlápli do pedálů a v rychlém sledu se dostali do dvou slibných šancích, obě střely ale ztroskotaly na pravém betonu Pekka Rinneho.

27:26

Nate Thompson před vrcholem levého kruhu pro vhazování napřáhl v rychlosti k pěkné střele, která těsně nad ledem mířila k přední levé tyči, Pekka Rinne ale opět zasáhl svým pravým betonem a puk vykopl mimo tři tyče své brány.

26:09

Jakob Silfverberg byl zřejmě hráčem, který z pravého kruhu pro vhazování mířil po ledě ke vzdálenější levé tyči, Pekka Rinne ale předvedl agresivní zákrok, když pravým betonem puk vykopl!

25:41

Brandon Montour napřáhl na pravém křídle od hrazení a modré čáry ke tvrdé střele s příklepem a jeho tvrdý projektil zamířil těsně nad horní tyč brány Pekka Rinneho.

24:34

P. K. Subban se pokusil protrhnout bezbrankové skóre táhlou střelou od modré čáry, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Jonathan Bernier ale pravým betonem vyrazil puk do ochranné sítě!

23:42

Pontus Åberg vypálil od modré čáry a jeho nebezpečná střela zaměstnala Jonathana Berniera, který byl vzápětí zasednut jedním z hráčů Nashvillu. Hosté toho ale nedokázali využít a k dorážce se vzápětí nedostali.

23:12

Ducks se opět snažili dostat do útočného pásma, tentokrát ale jejich snahu zastavilo zakázané uvolnění.

22:50

Cody McLeod schytal za bránou Jonathana Berniera tvrdý hit a Ducks poté na pravém křídle napřáhli z ostrého úhlu ke střele, kterou Pekka Rinne našel ve své výstroji.

22:22

Predators se snažili zaútočit podél hrazení a na pravém křídle puk před útočnou modrou čárou opustil hrací plochu. Ještě předtím ale z pravého kruhu pro vhazování dobře mířil pod horní tyč Austin Watson, Jonathan Bernier byl ale opět připraven a puk vyrazil mimo.

21:21

Viktor Arvidsson nabral na pravé straně slušnou rychlost, jeho prudká střela s příklepem ale z pravého kruhu pro vhazování zamířila pouze do náruče Jonathana Berniera.

20:13

V Honda Center před pár okamžiky začala prostřední část utkání pátého zápasu finále Západní konference, do které oba týmy vstupují za bezbrankového stavu.

20:01

John Gibson do druhé třetiny nenastoupil a v bráně Anaheimu ho nahradil Jonathan Bernier.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-10; Zablokované střely: 6-7; Vhazování: 57%-43%; Hity: 15-13; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 4-6.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:23.
Anaheim si během první třetiny vytvořil několik šancí a do zápasu vstoupil velice slušně, ani dvě přesilové hry mu ale nepomohly k propálení Pekka Rinneho, který je bezchybný, stejně jako na opačné straně John Gibson. V Honda Center zatím gól nepadl. Skóre po první třetině: Anaheim Ducks 0 Nashville Predators 0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:39

Ducks zkusili udeřit střelou z ostrého úhlu, kterou Pekka Rinne ukryl v náručí. Hra byla přerušena.

19:00

Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

18:41

Jakob Silfverberg naskočil zpět na led a také domácí Anaheim úspěšně přečkal první oslabení.

18:39

Ryan Ellis se během pár sekund dostal ke dvěma střelám, z nichž první z mezikruží zamířila těsně vedle levého horního rohu brány, zatímco druhá od modré čáry těsně nad ledem k levé tyči, John Gibson ji ale pravým betonem vyrazil!

17:40

Filip Forsberg si v levém kruhu pro vhazování srovnal hůl na střelu a poté z blízkosti zápěstím mířil na přední tyči pod víko, John Gibson byl ale připraven a zřejmě maskou vyrazil puk před sebe!

17:14

Ducks vyhodili puk z pravé strany obranného pásma přes ochranné sklo, byla tam ale teč Viktora Arvidssona.

16:41

Filip Forsberg nabral rychlost a podél hrazení se snažil protáhnout do pravého rohu útočného pásma, před kterým ho podrazil Jakob Silfverberg. První přesilová hra Preds.

15:48

Kevin Bieksa na pravém křídle z ostrého úhlu nahodil puk před bránu, kde ho ve vzduchu nebezpečně tečoval Ryan Kesler, jeho pokus byl ale nakonec zablokován.

15:29

Predators se nepodařilo na levém křídle rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění, po kterém si v první třetině odbudeme poslední krátkou reklamní přestávku.

13:49

Josh Manson krásně vypálil na pravém křídle od modré čáry a jeho střela mířila těsně nad ledem přesně ke vzdálenější levé tyči, Pekka Rinne ji ale skvěle pravým betonem vykopl!

13:10

Nick Ritchie se po nahození z pravého kruhu pro vhazování ocitl před bránou ve velké šanci, mezi betony ale klečícího Pekka Rinneho propálit nedokázal! Brankář Preds zmrazil puk pod lapačkou.

13:04

Predators se nepodařilo rozehrát a puk zamířil vedle levé tyče brány Johna Gibsona. Zakázané uvolnění.

12:41

Vyloučení Cody McLeod a Nicolas Kerdiles, který dnes nahrazuje zraněného Rickarda Rakella, se vrátili zpět na led v době, kdy útok Ducks zastavilo postavení mimo hru.

12:27

James Neal vypálil na pravém křídle od modré čáry mimo a puk se od ochranného skla odrazil do hlediště.

11:25

Ryan Kesler vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Pekka Rinne puk zřejmě hrudí vyrazil mimo tři tyče své brány. Na opačné straně vypálili na pravém křídle Predators, jejich táhlá střela ale skončila v náručí Johna Gibsona, který přerušil hru.

10:41

Za úplně stejný zákrok dostal dvě minuty také Nicolas Kerdiles, domácí hráč byl ovšem vyloučen za vysokou hůl.

10:41

Cody McLeod chtěl u střídaček předvést tvrdý hit, jenže mu úplně nevyšel a skončil na ledě. Navíc dostal dvě minuty za hrubost.

09:32

Predators na levém křídle vypálili od modré čáry a John Gibson bez problému lapil puk do své lapačky.

08:40

08:40 Zpětný pas Viktora Arvidssona málem nadělal neplechu.

08:40

Predators mohli udeřit v oslabení po zpětné přihrávce Viktora Arvidssona zpoza brány, jenže John Gibson dokázal hrudí v blízkosti své pravé tyče tečovaný puk vyrazit, poté se ho sice marně snažil vleže zachytit, dorážka ovšem nepřišla.

08:26

Vyloučený Colton Sissons se vrátil zpět na led a Nashville v dnešním zápase úspěšně přečkal druhé oslabení.

07:28

Cam Fowler napřáhl na levém křídle od modré čáry k velmi nebezpečné střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Pekka Rinne ji ale levým betonem vykopl!

06:33

06:33 Ryan Getzlaf se ocitl v první slibné příležitosti střetnutí.

06:33

Ducks nahodili puk od modré čáry směrem na bránu, před kterou došlo k nepříjemné teči a v blízkosti pravé tyče se dostal po krásném zamíchání s pukem ke střele Ryan Getzlaf, který dobře mířil pod horní tyč, Pekka Rinne ale puk hrudí vyrazil a následná dorážka Ducks zamířila těsně vedle pravé tyče!

06:26

Brandon Montour se chystal rozehrávat za bránou v blízkosti pravé tyče, kde ho podrazil zezadu Colton Sissons. Následuje krátká reklamní přestávka a druhá přesilová hra Anaheimu.

06:21

Filip Forsberg posílal z levého rohu útočného pásma před bránu nebezpečnou zpětnou přihrávku, John Gibson ji ale holí vyrazil do bezpečí a navíc před jeho bránou nebyl žádný z protihráčů.

05:18

Miika Salomäki bojoval v levém rohu útočného pásma Predators o puk, v souboji s Joshem Mansonem ale za bouchání fanoušků do ochranného skla úspěšný nebyl.

04:25

Chris Wagner na pravém křídle přihrávkou od modré čáry hledal mezi kruhy pro vhazování Ondřeje Kašeho, jenže český útočník stál zády k bráně a na jeho pas nedosáhl.

03:37

John Gibson odklepal zbývající tři sekundy z trestu Jamese Neala, který se vrátil zpět na led. Preds hrají v plném počtu.

03:03

Predators se podařilo podél střídaček vyhodit a Ducks musí spěchat pro puk za bránu Johna Gibsona.

02:27

Ryan Getzlaf vypálil z levého kruhu pro vhazování a v závěru svého střídání donutil Pekka Rinneho k zákroku. Brankář Nashvillu ale na přední tyči jeho pokus podržel v náručí.

02:04

Chris Wagner na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela letící těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyče. V hledišti Honda Center to jen zahučelo.

01:37

James Neal si na útočné modré čáře pomohl faulem, když vysekl hůl z rukou Ryana Keslera. Ducks si zahrají přesilovou hru.

00:01

Puk dopadl na led a pátý zápas finále Západní konference byl právě zahájen. Vítěz se výrazně přiblíží finále Stanley Cupu!

00:01

Utkání právě začalo.
Rickard Rakell na straně Ducks a Ryan Johansen na straně Predators přijdou o zápas číslo 5, což znamená, že do první útočné formace domácího celku se posouvá Ondřej Kaše. Vstřelí v playoff druhý gól?
Úvodní sestavy:

Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Manson, H. Lindholm, Montour, Vatanen, Bieksa – N. Ritchie, Getzlaf (C), O. Kaše – Cogliano, Kesler (A), Silfverberg – Wagner, N. Thompson, Perry (A) – Kerdiles, Vermette, Boll. Hlavní trenér: Randy Carlyle.

Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Järnkrok, Arvidsson – Åberg, Sissons, Watson – Salomäki, C. Wilson, Neal (A) – McLeod, Fiddler, F. Gaudreau. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

Rozhodčí: Jean Hebert, Dan O'Rourke. Čároví: Derek Amell, Jonny Murray.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Česká stopa v utkání (statistiky v playoff):

Ondřej Kaše (ANA) 1+0, +/- +1
Vzájemné zápasy finálové série (Západ):

13.05.2017 Anaheim – Nashville 2:3 po prodl.
Vítězný gól zápasu č. 1: James Neal
15.05.2017 Anaheim – Nashville 5:3
Vítězný gól zápasu č. 2: Nich Ritchie
17.05.2017 Nashville – Anaheim 2:1
Vítězný gól zápasu č. 3: Roman Josi
19.05.2017 Nashville – Anaheim 2:3 po prodl.
Vítězný gól zápasu č. 4: Corey Perry
NASHVILLE PREDATORS

Nashville málem dokonal v Bridgestone Areně další skvělý obrat, jenže rekordní jedenáctou výhru v řadě v domácím prostředí v playoff nezaznamenal, když po prodloužení prohrál 3:2. Mnohem horší zprávou ale je, že útočník Ryan Johansen musí podstoupit kvůli zranění chirurgickou operaci a do konce playoff bude mimo hru. Predators tak mají těžký úkol, kterým je ho právoplatně nahradit a vyhrát. Stav série je vyrovnaný 2:2 a v Honda Center čeká tým Nashvillu těžká práce.

Nejproduktivnější hráči v playoff

1. Ryan Johansen 13 bodů (3+10)
2. Filip Forsberg 12 bodů (7+5)
3. Roman Josi 10 bodů (5+5)
ANAHEIM DUCKS

Anaheim Ducks v zápase číslo 4 předvedl v závěru zápasu za dvoubrankového vedení kolaps, když po snížení Nashvillu Predators dvakrát zbytečně fauloval a daroval soupeři přesilovou hru 5 na 3. Predators ji sice využít nedokázali, jenže 35 sekund před koncem přece jen vyrovnali. Anaheim se musí po návratu domů vyvarovat zbytečných vyloučení. Vítězný gól v prodloužení vstřelil v Bridgestone Areně Corey Perry.

Nejproduktivnější hráči v playoff

1. Ryan Getzlaf 18 bodů (8+10)
2. Jakob Silfverberg 13 bodů (9+4)
3. Rickard Rakell 13 bodů (7+6)

DŮLEŽITÉ INFO: Predators přišli o útočníka Ryana Johansena.

Anaheim dvakrát dokázal zareagovat na porážku s Nashvillem po prodloužení a před návratem finálové série Západní konference do Honda Center vyrovnal stav zápasů na 2:2 a odvrátil brzký konec série. Dokáží Ducks v domácím prostředí poprvé v sérii dvakrát v řadě vyhrát a otočit ji na svou stranu? Oba týmy čeká klíčové utkání, po jehož skončení se jeden výrazně přiblíží postup do vysněného finále Stanley Cupu 2017.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:15.

Anaheim Ducks – Nashville Predators

1:3

konec (0:0, 1:1, 0:2) Stav série: 2:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 33. Wagner (Montour, Silfverberg) – 40. C. Wilson (Sissons, P. K. Subban), 52. Åberg (Forsberg, Ekholm), 60. Watson

Anaheim Ducks: Gibson (21. Bernier) – Fowler, Manson, H. Lindholm, Montour, Vatanen, Bieksa – N. Ritchie, Getzlaf (C), O. Kaše – Cogliano, Kesler (A), Silfverberg – Wagner, N. Thompson, Perry (A) – Kerdiles, Vermette, Boll. Hlavní trenér: Randy Carlyle.

Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Järnkrok, Arvidsson – Åberg, Sissons, Watson – Salomäki, C. Wilson, Neal (A) – McLeod, Fiddler, F. Gaudreau. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

Rozhodčí: Jean Hebert, Dan O'Rourke. Čároví: Derek Amell, Jonny Murray

Diváci: 17307

Průběh zápasu
1. třetina
01:37 NSH 2 Neal, sekání
06:26 NSH 2 Sissons, podražení
10:41 NSH 2 McLeod, hrubost
10:41 ANA 2 Kerdiles, vysoká hůl
16:41 ANA 2 Silfverberg, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
20:01
32:46 ANA 1:0 Wagner (Montour, Silfverberg)
34:00 NSH 2 Forsberg, hákování
37:30 ANA 2 Manson, krosček
39:19 NSH 1:1 C. Wilson (Sissons, P. K. Subban)
Po 2. třetině
3. třetina
51:01 NSH 1:2 Åberg (Forsberg, Ekholm)
59:12 NSH 1:3 Watson
59:39 NSH 2 P. K. Subban, hrubost
59:50 ANA 2 N. Ritchie, hrubost
ANA 2 Kesler, hrubost
ANA 2 Perry, nesportovní chování
59:50 NSH 2+2 Ekholm, hrubost+hrubost
NSH 10 Fiddler, nesportovní chování
Konec