Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Watford FC – Manchester City

0:5

konec (0:4)

21.05.2017, 16:00 • Vicarage Road, Watford • 38. kolo • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 17.0 9.7 1.14 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Watford velmi bídným závěrem sezóny, kdy prohrál všech šest posledních zápasů, klesl až na finální sedmnácté místo, Manchester City si dnešní výhrou zajistil třetí pozici a účast v Lize mistrů pro příští sezónu. (18:00:03)
Manchester City naprosto deklasoval Watford na jeho hřišti, když během úvodní hodiny hosté dokázali pětkrát skórovat a nebýt velmi malátného tempa hry v závěru utkání, možná rozdíl ve skóre mohl být ještě výrazně vyšší.

90+1

Konec zápasu.

90+1

I rozhodčí Moss už nechce utkání zbytečně prodlužovat a byť jsme v druhém poločase viděli třeba tříminutové ošetření brankáře Gomese, tak přidává jedinou nastavenou minutu a tu hraje Manchester City s míčem na vlastní polovině.

90

Iheanacho nepřesně hledal v pokutovém území Gabriela Jesuse, závěrečná čtvrthodina už s Premier League nemá moc společného.

88

O všem podstatném už je rozhodnuto i na dalších stadiónech. Mistrovský titul je již nějakou dobu v držení Chelsea, Ligu mistrů si zahrají i Tottenham a Manchester City, do kvalifikace půjde Liverpool a Arsenal se po dlouhých dvaceti letech bude muset spokojit s Evropskou ligou.

Šestý aktuálně je Manchester United, ten ale ještě může postoupit do Ligy mistrů, pokud ve středu porazí ve finále Evropské ligy Ajax Amsterdam. Everton si zahraje kvalifikaci o postup do Evropské ligy, z nejvyšší soutěže pak sestupují rivalové ze severovýchodu Sunderland a Middlesbrough a společně s nimi i Hull.

86

Mohutný Okaka bojuje z posledních sil a dokázal zahnat hostující zadáky až k jejich rohovému praporku, bude se ale kopat od branky Caballera a Okaka svoji snahu pořádně vydýchává.

84

Závěrečné minuty nabízí dlouhé kombinace Manchesteru City povětšinou zakončené nepřesnými přihrávkami, i domácí už pouze stínují soupeřově souhře.

81

Neúspěšná souhra Clichyho se Saném u postranní čáry, přihrávka prvního jmenovaného byla příliš dlouhá a balónu se zmocnil Eleftheriou.

79

Střelecký pokus z dílny De Brunyeho, ten však atakován Doucourém atakoval spíše rohový praporek než domácí branku.

77

V závěru zápasu už zápas postrádá tempo, o všem podstatném je rozhodnuto.

74

Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Dion Pereira.

Do boje se zapojil teprve osmnáctiletý Pereira, který je ve Watfordu už od svých osmi let.

72

Domácím není přáno! Doucouré nyní překonal i brankáře Caballera, ovšem nevyzrál na poslední překážku v cestě míče do sítě, když na brankové čáře jeho zakončení zablokoval Gael Clichy!

71

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Kelechi Iheanacho.

Snažení Sergia Agüera o hattrick bylo marné. Argentinec neproměnil několik mimořádných příležitostí a na závěrečných dvacet minut jej nahradí Kelechi Iheanacho. Z Agüerova výrazu je znát, že rozhodně nyní není nejspokojenější člověk na planetě.

70

Po tříminutovém přerušení už se bude moci ve hře pokračovat a to i s Heurelhem Gomesem, závěrečné střídaní tak ještě Watford může odložit.

69

Problémem tedy nebyl souboj s Agüerem, který se Gomese ani nedotkl, ale spoluhráč Behrami mu nešťastně šlápl na paži a to velmi rázně a tudíž se nelze divit, že u domácí střídačky už se rozcvičuje Costel Pantilimon, mimochodem bývalý brankář Manchesteru City.

67

67.

67

Sergio Agüero nadále marně bojuje o hattrick! Tentokrát dostal skvělý pas do pokutového území, zblízka ale kolem Gomese vystřelit nedokázal, tak se s míčem otočil a poté zkusil překvapivou střelu, kterou ale Gomes fantasticky vytáhnul konečky prstů mimo branku! Nutno podotknout, že už z předchozího souboje s Agüerem v ten moment byl zraněný a nyní si vyžádal výraznější ošetření.

65

Od praporku hosté rozehráli nakrátko a byť se hned s míčem přesunuli zpět do středu pole, tak nadále mají hru pevně pod kontrolou

Watford FC – Manchester City

0:5

konec (0:4)

Zpět na online

Branky: 5. Kompany (De Bruyne), 23. Agüero (De Bruyne), 37. Agüero (Sané), 41. Fernandinho (Jesus), 58. Jesus (Agüero)

Karty:   45+1. Doucouré (WAT)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.

Watford FC: Gomes (C) – Holebas, Mariappa, Janmaat (39. Eleftheriou) – N. Amrabat (59. Deeney), Cleverley, Doucouré, Capoue, Mason – Niang (74. Pereira), Okaka.
Náhradníci: Pantilimon, Gilmartin – Deeney, Eleftheriou, Pereira, Watson, Zúñiga.

Manchester City: Caballero – Fernandinho, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Y. Touré (62. Sagna), De Bruyne – Jesus, Silva, Sané (62. Navas) – Agüero (71. Iheanacho).
Náhradníci: Gunn – Navas, Iheanacho, Kolarov, Stones, Sagna, Sterling.

Rozhodčí: Moss – Hatzidakis, Halliday