Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – Německo

2:1

konec (1:0, 1:0, 0:1)

18.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Čtvrtfinále • Daniel Kinc

: 1.17 12.0 18.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:47

Němci vyhráli buly, ženou se dopředu a Grubauer míří ven z branky!

59:40

Oddechový čas pro německou reprezentaci!

58:00

Rozběhly se polsední dvě minuty třetí třetiny a to je také čas, který dělí Němce od konce na domácím turnaji!

57:33

A navíc z brejku mohly javorové listy rozhodnout! Duchene pocukrovanou žabičkou našel v přečíslení Killorna, jenž v tísni namířil puk do připraveného Grubauera!

55:38

O chvíli později už měl Demers lepší šanci! O'Reilly mu puk poslal osamocenému do mezikruží, odkud obránce Kanady pálil příklepem, ale Grubauer v klíčové chvíli udržel puk v náručí!

53:21

Německo právě vstřelilo branku!
Tak tohle čekal jen málokdo! Němci se prosazují v oslabení, snižují a aréna se poprvé ve čtvrtfinále otřásá v základech! Ehrhoff skvěle vyslal do úniku YANNICA SEIDENBERGA, který už od poloviny hřiště jel sám na branku. Pickardovi udělal skvělou kličku do bekhendu a poté puk zasunul po ledě za jeho levý beton – 2:1! Asistence: Christian Ehrhoff.

52:01

Vyloučení v týmu Německo (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Frederik Tiffels.

51:50

A ještě jedna šance Couturiera. Ten zůstal znovu sám na brankovišti, ale puk netrefil ideálně, nicméně poté puk jeden z německých hokejistů srazil omylem na tyč!

51:30

Tutovka Kanady v oslabení! Sean Couturier ujel obraně, ale už neměl rychlost, a tak na brankovišti prudce vypálil zápěstím, avšak Grubauer skvělým zákrokem vyrážečkou udržel naděje Němců!

50:06

Vyloučení v týmu Kanada (Alex Killorn – 2 min., hrubost).

47:02

Síly na ledě se vyrovnají. Kanada měla tlak, ale jde do čtyř. Vyloučen je útočník Brayden Schenn, který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.

45:17

Přesilovka pro Kanadu. Vyloučen je domácí útočník David Wolf, a to na 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy krku. Dvouminutový trest odpyká za domácího forvarda Brooks Macek.

45:03

Mohlo být sníženo! Felix Schütz převzal přihrávku v pásmu a najel si mezi kruhy, odkud však trefil jen vyrážečku Picarda, který skvěle zasáhl a vyrazil puk do ochranné sítě.

44:26

Dnešní utkání sleduje 16 653 diváků, v Kolíně nad Rýnem tak dnes ani na večerní utkání domácí reprezentace není překvapivě vyprodáno!

41:10

Nyní už si šanci vytvořila! Wayne Simmonds projel do pásma a jemnou žabičkou našel Girouxe, jenže jeho teč dokázal Grubauer pohotově vyrazit.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny!

38:08

Kanada právě vstřelila branku!
Javorové listy nakonec ještě ve druhé třetině navyšují svůj náskok. Celou akci načal na pravé straně Scheifele, který našel na modré čáře Mathesona, jehož rychlou střelu ze zápěstí ještě Grubauer zareagoval pravým betonem, ale ne bekhendovou dorážku JEFFA SKINNERA byl již krátký – 2:0! Asistence: Michael Matheson, Mark Scheifele.

36:43

S koncem přesilovky se Němci usadili v pásmu a v mezikruží dostal prostor ke střele Dennis Seidenberg, ovšem ve vyložené pozici minul branku!

35:14

Němce čeká druhá přesilovka. Vyloučen je kanadský kapitán Claude Giroux, a to za zdržování hry, kterým se provinil na vhazování.

29:25

A navíc mohla i skórovat! Sean Couturier vystihl nepřesný pas soupeře a byl úplně sám před Grubauerem, ale ten stihl sklapnout proti jeho ráně své betony!

27:56

Síly na ledě se srovnají a i domácí si za chvíli vyzkoušejí přesilovou hru. Vyloučen je Mitchell Marner, který si odsedí dvě minuty za hákování.

26:22

Na trestnou lavici nakonec usedá oblíbenec domácích tribun a největší hvězda Leon Draisaitl, který si odpyká dvě minuty za hákování.

24:30

A Kanada toho málem litovala! Domácí ujeli do brejku 3 na 2 a Konrad Abeltshauser zůstal úplně sám na pravé kruhu, odkud však místo mezi betony povyjetého Picarda nenašel!

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny!

17:11

Kanada právě vstřelila branku!
Kanada nakonec přesilovku využívá a jde do vedení! Marner poslal kotouč za pravé strany O'Reillymu, jenž nejprve puk nezpracoval, ale poté jej ze záporného úhlu skvěle vrátil bekhendovou zadovkou naslepo do mezikruží, odkud MARK SCHEIFELE trefil přesně vzdálenější šibenici – 1:0! Asistence: Ryan O'Reilly, Mitchell Marner.

16:15

A uvidíme první přesilovku zápasu, zahraji si ji po faulu na Parayka Kanada. Vyloučen je Patrick Reimer, který si na trestné lavici odpyká dvě minuty za hákování.

03:25

První obrovská šance zápasu! K O'Reillymu se odrazil kotouč k levé tyči po sraženém nahození, útočník Kanady zakončoval už do prázdné branky, ale Grubauer naprosto fantastickým zákrokem jeho střelu na čáře chytil do lapačky!

Kanada – Německo

2:1

konec (1:0, 1:0, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Scheifele (R. O'Reilly, Marner), 39. Skinner (Matheson, Scheifele) – 54. Y. Seidenberg (Ehrhoff)

Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly – Duchene (A), Couturier, Killorn – B. Schenn, Konecny, Marner – Point.

Německo: Grubauer (Greiss) – Reul, Ehrhoff (C), D. Seidenberg (A), Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Kink (A), Y. Seidenberg, Kahun – Draisaitl, Reimer, Ehliz – Macek, Plachta, Hager – Schütz, Wolf, Tiffels – Fauser.

Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Daniel Stricker (SUI) – Judson Ritter (USA), Sakari Suominen (FIN)

Průběh zápasu
1. třetina
16:15 GER 2 Reimer, hákování
17:11 CAN 1:0 Scheifele (R. O'Reilly, Marner)
Po 1. třetině
2. třetina
26:22 GER 2 Draisaitl, hákování
27:56 CAN 2 Marner, vysoká hůl
35:14 CAN 2 Giroux, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
38:08 CAN 2:0 Skinner (Matheson, Scheifele)
Po 2. třetině
3. třetina
45:17 GER 2+10 Wolf, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká Macek
47:02 CAN 2 B. Schenn, nedovolené bránění
50:06 CAN 2 Killorn, hrubost
52:01 GER 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Tiffels
53:21 GER 2:1 Y. Seidenberg (Ehrhoff)
Konec