Menu

Florbal

Play-off Extraligy žen

FAT PIPE Florbal Chodov – Ne

3:4

konec (1:0, 2:1, 0:3) Stav série: 3:4

09.04.2017, 17:00 • SH Jižní Město Praha • Semifinále • Petr Jindra

Nyní už známe účastnice SUPERFINÁLE FLORBALU 2017. V největší a nejhezčí hale naší republiky se utkají moravské královny z Vítkovic, obhájkyně titulu, a pražský Herbadent, který dnes dokázal otočit zdánlivě ztracený duel, ve kterém tahal dvě třetiny za kratší konec provazu.

Já se s vámi loučím a budu se těšit u dalšího přenosu nejen z ženské florbalové extraligy. (18:53:20)
Nejlepšími hráčkami jsou po zásluze Tožičková a Kubišová. Pokud dnes někdo toužil po postupu do Superfinále, pak to byla rozhodně hráčka s číslem 23 a dresem Herbadentu.
Neskrývaná radost hráček Herbadentu! Naskákaly na sebe, jako by vyhrály mistrovství světa. Ale není se čemu divit. Takový obrat vlije do žil obrovskou porci sebevědomí. To, co se jim povedlo, je totiž opravdová paráda.

Konec zápasu.

59:58

Teď už je to jasné. Herbadent se ubránil a postupuje do SUPERFINÁLE FLORBALU 2017!

59:45

Billá byla kousíček od gólu. Přes celé nedala!

59:10

Chodov bez gólmanky. Teď už je to buď, anebo.

58:50

Odvážné gesto sudího Petříka. Ukázal zdržování hry. Měl pravdu.

58:30

Ze strany Chodova je to teď takové už hodně zbrklé. Musí vše tlačit do brány. Není čas ztrácet čas.

57:47

No a logicky musel přijít oddechový čas. Chodov to totiž ještě nehodlá balit.

56:59

Herbadent právě vstřelil branku!
Zde hraje svou roli psychika i štěstěna. Míček se odrazil k DENISE BILLÉ, která ranou ze vzduchu trefila kulatý nesmysl nad nohu bezmocné fantomky Provázkové. Senzační obrat je dokonán – 3:4. Bez asistence.

56:30

Teď musela Christianová na zem. Ale zvládla to.

54:44

Herbadent právě vstřelil branku!
Florbal je vážně úžasný. Brejk Herbadentu nadvakrát dostala za záda Provázkové fantastická DOMINKA KUBIŠOVÁ. Ta hraje doslova "one girl show". Asistence: Dominika Steinbachová.

54:00

A na druhé straně výborně Provázková. Ochozy křičí "Kiki, Kiki!"

53:30

Nejprve Sádková zajímavě. A následně v tak asi milionprocentní šanci Řepková minula zcela prázdnou bránu. Položila si Christianovou, utekla soupeřkám. Leč byla v takové rychlosti, že to prostě neubrzdila. Tohle pochopí jen ten, kdo někdy v podobné situaci byl.

53:05

Pumelenice Billé doletěla až k ochrannému plexisklu na lakrosových mantinelech.

52:38

A další šance Herbandentu. Provázková jen ležérně zvedla ruku a suverénně míček pokryla. Přece jen už má ta holka něco za sebou.

52:10

Jestli v něčem dnes Chodov rozhodně vyhrál, jsou to fanoušci. Ti totiž neúnavně povzbuzují v průběhu celého duelu. To je radost hrát, když vás žene dopředu takový kotel.

51:36

Sádková těsně míjí. Chybělo jí odhadem patnáct centimetrů.

50:30

Zdá se, že lauf Herbadentu pomalu uvadá a Chodov se vrací do hry. Každopádně má teď hra slušný spád a obrátky. Ať mi někdo zkouší tvrdit, že je ženský florbal nuda.

48:20

Slušný pokus Vrbové. Christianová s ním měla nemalé problémy.

47:38

Hra přerušena kvůli zranění. Vypadá to ale, že bude vše v pořádku.

47:00

No a přesně na tohle nezaujatý fanoušek tohohle krásného sportu čekal. Herbadent je najednou na koni. Vycítil šanci na zvrat a začal šlapat na 150 procent. To bude ještě podívaná!

46:03

Herbadent právě vstřelil branku!
Tak tomu se říká florbalová paráda. Projektil DOMINIKY KUBIŠOVÉ proletěl kolem všech hráček včetně gólmanky Provázkové a skončil v brance – přímo u pravé tyče. Nikdo jiný si dnes branku nezasloužil víc než právě Domča z Herbadentu. Asistence: Denisa Billá.

44:20

Jak jsem doteď Lucii Pilíkovou chválil, přece jen ji musím pokárat. Pokazila přihrávku a jen rezignovaně sledovala, co s míčkem její spoluhráčky vymyslí. Logicky nic nevymyslely, ve dvou se proti třem napadá dost špatně.

42:30

Lucka Pilíková z otočky. Provázková se jen otočila. Teď měla víc štěstí než rozumu. Spoluhráčky jí totiž dokonale stínily.

41:30

Pokud nechtějí hrát kočky v bílém poslední třetinu sezony, pak by měla zatraceně přidat. Taková hra, s jakou začaly tuhle třetinu, jim stačit nebude.

40:20

Ouuu, zas to před Christiánovou hořelo. Tentokrát hráčky Herbadentu uhasily hrozící požár včas.

40:01

Začala třetí třetina.
Po dvou třetinách vede Chodov už o dvě branky. Nutno dodat, že zcela zaslouženě, neboť teď přidal na výkonu, zabral od první minuty a směle kráčí za postupem do největší arény u nás.

O takový zážitek jistě stojí i Tereza Peštová, která zatím čeká na svou šanci v dnešním zápase. Tímto jí posílám pozdrav. Dnes to nebude mít snadné. Její spoluhráčky se totiž opravdu snaží.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:40

Znovu Čapková. Tahle rána byla tak asi o tisíc dvě stě padesát šest procent lepší jak ta před chvilkou. Bohužel pro ni ani tentokrát mezi tři tyče nemířila.

37:45

Čapková z otočky. Jenže největší bolístka našich florbalistek je, že nezvednou hlavu a všechno pálí naslepo. To byl i případ reprezentantky Čapkové.

36:40

Hra Herbadentu mi připadá momentálně taková bez chuti a bez zápachu. Holky se snaží, ne že ne, ale chybí tomu nějaká myšlenka.

35:10

Rána Urbánkové prosvištěla kolem tyče herbadentí svatyně. Na to, že letěla po zemi, měla solidní parametry.

33:52

A zas to byla Steinbachová. Kdyby před ní nezaklekla protihráčka, už by to vážně asi byl gól. Jenže zase nic. Je mi jí skoro až líto, fakt by si to zasloužila.

33:15

Herbadent teď vytáhl presink a málem z toho těžil.

32:00

Řepková z otočky. A blok.

31:43

Teď byly hráčky Herbadentu přespříliš aktivní. A po následném střetu je na zemi Billá.

30:50

Steinbachová je hladová po gólu. K tomu, aby se ho dočkala, je potřeba trefit branku. Parametry měla její střela víc než slušné.

29:30

A přesně v tomhle tkví kouzlo florbalu. Zrovna jsem chtěl chválit Chodov, který zlepšil pohyb, změnil rozehrávku a najednou začal fungovat o sto procent lépe. Jenže inkasoval. A namísto toho, aby se Herbadent dostal zpět do hry, tak vlastně klesl ještě níž, neboť taková branka zabolí dvojnásob.

29:07

Chodov právě vstřelil branku!
Aneb jak je důležité míti svou GABRIELU TOŽIČKOVOU. Domácí hráčky využily chvilkové nekoncentrovanosti Herbadentu a Chodov vede znovu o dvě branky. Asistence: Tereza Syslová.

28:35

Herbadent právě vstřelil branku!
DENISA BILLÁ je ženou velkých okamžiků. Florbalová legenda Herbadentu dokazuje svou zkušenost a snižuje v pravou chvíli. Bez asistence.

27:10

Plášková zkoušela štěstí tenisovým způsobem. Ještě že se dala na florbal. Tenisem by se očividně neuživila.

26:20

Suchá z otočky naslepo do první hráčky před sebou. K jejímu štěstí se míček odrazil tak, že dostala ještě druhou možnost. Pak už míček přihrála volné spoluhráčce.

25:30

Další slušná rána, které ale chybělo lepší zamíření. Holky v bílém by měly seřídit mířidla. Jinak to nepůjde.

24:30

Hrubice Čapkové v rozehrávce. A následně parádní brejk Steinbachové. Tomu se říká z... No však víte čeho uplést bič. K dokonalosti chybělo jen překonání Provázkové. Ovšem ta chytá dnes parádně.

23:31

Chodov právě vstřelil branku!
No a rázem je to o dva góly. GABRIELA TOŽIČKOVÁ zapracovala na brankovišti a navyšuje náskok svého týmu na 2:0. Asistence: Anna Klímová.

23:04

Tak kdyby tohle Procházkové vyšlo, asi by nejen ona valila oči. Asi tak natřikrát ztečovaný míček, který letěl tak pět metrů vysoko, nakonec pokryla Provázková v brance.

22:08

Také hráčky v bílém se osmělily. Leč střela mířila vysoko nad.

20:50

Jiráková dostala míček na polovinu, udělala s ním dva kroky a prověřila gólmanku Herbadentu.

20:30

No a vypadá to, že lvice si hodlají pro postup do ou tů arény dokráčet, protože druhou třetinu začaly přesně tak aktivně, jak končily tu první.

20:01

Začala druhá třetina.
Vše je připravené k zahájení druhé periody dnešního duelu.
Máme tu konec první třetiny. V prvních deseti minutách byl domácí Chodov jen stínem toho Chodova, na který jsme v posledních letech zvyklí. Jenže pak se lvice zvedly a tygřice z Herbadentu byly nuceny stáhnout se do defenzivy. Suma sumárum, zatímco na straně bílého týmu hraje parádní zápas několik individualit, modrá parta funguje jako tým. A to zatím logicky přináší své ovoce.

20:00

První třetina skončila.

19:30

Řepková zkusila štěstěnu ze stejného místa, odkud dala její kolegyně Jiráková gól. Tentokrát už si ale bližší tyčku Christánová pohlídala.

18:30

A další skvostný pas Lucie Pilíkové. Už mohla mít druhé gólové "áčko". Jenže nemá nic. Spoluhráčky jejími luxusními přihrávkami trestuhodně pohrdají.

17:50

Steinbachová do první hráčky, či chcete-li do prvních bot před sebou. Tohle přesně trenéři nemají rádi. Většinou to totiž dost zavání brejkem.

17:10

Kubišová by si zasloužila gól. Je aktivní, na hřišti se nezastaví, hraje výborně. Jenže k tomu potřebuje zdánlivou maličkost – pomoc ze strany spoluhráček.

16:00

Chodov je teď na koni. Po těch úvodních deseti minutách, kdy se lvice patrně ještě nepřeorientovaly na zápasový rytmus, teď už zase fungují tak, jak je u nich standardem.

14:51

Chodov právě vstřelil branku!
Míček se i s trochou štěstí dostal zpoza branky k NELE JIRÁKOVÉ, která ranou jako z děla nedala Christianové sebemenší šanci – 1:0! Asistence: Tereza Urbánková.

13:55

Plášková se zjevila na středu, dostala nabito a prověřila gólmanku Herbadentu. Ta se teď rozhodně nenudí.

13:00

Syslová podle hesla "když nevíš, co s tím, hoď to na bránu" zkusila, jestli Christianová v brance nespí. A opravdu nespí. Protože kdyby tohle pustila, asi by musela pověsit helmu a kariéru na hřebík.

12:01

A znovu musela Christianová dokázat, že je pozorná. Zápas začíná mít zajímavé kontury.

11:04

Syslová vypálila. To mělo velmi zajímavé parametry! Teď Chodovu vážně moc nechybělo k vedení v zápase.

9:50

Kubišová zkoušela dorážet před Provázkovou. Hned byla dohrána.

8:10

Kdybych si teď měl vsadit na vítěze dnešního utkání, Chodov by to rozhodně nebyl.

7:20

A opět herbadentí sedmička. Tentokrát jen do Vrbové. S touhle mrštnou florbalistkou bude mít obrana Chodova plné ruce, nohy a hokejky práce.

6:50

Urbánková hledala spoluhráčku. Nakonec našla. A byl z toho faul, respektive standardní situace pro Chodov.

6:30

Suchá utekla po levém křídle. Trefuje jen boční síťku branky Herbadentu.

6:20

Vrbová od půlky jen do Hermannové. Tohle nemělo moc šancí na úspěch.

5:55

Lucka Pilíková nastartovala svůj motorový pohon, pláchla třem soupeřkám a prověřila Provázkovou. Zatím hraje parádně.

5:15

Rozehrávka Chodova je na můj vkus dost statická. Bez pohybu to nepůjde.

4:25

Pilíková, tentokrát ta chodovská, což je sestra té druhé, chybovala v rozehrávce. Toho mohla využít mrštným průnikem Kubišová. Nadvakrát si na jihlavskou odchovankyni v brance Chodova nepřišla. Provázková parádně.

3:00

V hale to vře jak v Papinově hrnci. Atmosféra odpovídá důležitosti zápasu.

2:01

Pilíková pěkně zavezla míček, přihrála spoluhráčce do křídla a Herbadent mohl vést. To by ale holky v bílém musely trefit branku. Tak se nestalo.

2:00

Čapková z otočky se skloněnou hlavou. Metodicky nic moc. A efekt? Taky žádný. Trefilo klubko hráček před sebou.

1:20

První zajímavá šance Chodova. Nakonec ale tak zajímavou nebyla, protože Vrbová skákavý míček nezpracovala.

0:02

Chodov se prezentuje v modré barvě. Herbadent v zářivě bílé.

00:01

Utkání právě začalo.
Krásné florbalové odpoledne vážené fanynky a vážení fanoušci. Vítám vás u rozhodujícího semifinálového duelu Extraligy žen. V bitvě o Prahu 11 vyzve loňský vicemistr z Chodova městského rivala – Herbadent.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FAT PIPE Florbal Chodov – Ne

3:4

konec (1:0, 2:1, 0:3) Stav série: 3:4

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Jiráková (Urbánková), 24. Tožičková (Klímová), 30. Tožičková (Syslová) – 29. Billá, 47. Kubišová (Billá), 55. Kubišová (Steinbachová), 57. Billá

FAT PIPE Florbal Chodov: Provázková (Lačňáková) – Jiráková, Pitterlingová, Tožičková, Kuchařová, Žižková, Vrbová, Syslová – Suchá, Frantíková, Lacková – Klímová, Urbánková, Plášková – Řepková, T. Pilíková, Beránková – Tůmová, Peštová.

Ne: Christiánová (Červová) – Hermanová, Skořepová, Billá, Šulanová, Machková – Janegová, L. Pilíková, Sádková – Chvátalová, Procházková, Steinbachová – Kubišová, Surá, Čapková – Košturiáková, Zabavská, Polívková.

Rozhodčí: Petřík – Podlesný

Průběh zápasu
1. třetina
14:51 CHD 1:0 Jiráková (Urbánková)
Po 1. třetině
2. třetina
23:31 CHD 2:0 Tožičková (Klímová)
28:35 HRB 2:1 Billá
29:07 CHD 3:1 Tožičková (Syslová)
Po 2. třetině
3. třetina
46:03 HRB 3:2 Kubišová (Billá)
54:44 HRB 3:3 Kubišová (Steinbachová)
56:59 HRB 3:4 Billá
Konec