Menu

Další

Olympijské hry - Box

Do 81 kg - dopolední předkola (muži)

konec

07.08.2016, 17:45 • Riocentro - Pavilion 6 • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Dopolední část dnešního předkola polotěžké váhy do 81 kg mužů je za námi, patnáct minut před půlnocí ovšem program pokračuje dalšími třemi zápasy. V dopoledním programu uspěli Carlos Andres Mina, který porazil 3:0 na body „Bavorského snipera“ Sergeho Michela, zatímco Joshua Buatsi uštědřil tvrdou lekci Kennedymu Katendemu, jenž zápas nedokončil kvůli technickému knockoutu. V posledním zápase favorizovaný Rus Petr Chamukov překvapivě nestačil na Alberta Ramona Ramireze, který byl ve třetím a rozhodujícím kole o chlup lepší a zvítězil 2:1. (18:52:31)

3. kol

Konec zápasu.

3. kol

Třetí kolo bylo pořádně vyrovnané a oba dva borci nervózně čekali na to, čí ruka bude zdvižena do vzduchu. Nakonec o kousíček zvítězil Albert Ramon Ramirez, který v závěrečném kole dostal dvě desítky, zatímco Petr Chamukov jen jednu.

3. kol

Pozor! Karta se rychle obrací a Petr Chamukov v závěru zápasu uštědřil svému soupeři několik slušných úderů a řekl si o slušné body. Zvítězí Rus ve třetím kole?

2. kol

Petr Chamukov ve druhém kole zabral a od rozhodčích dostal třikrát deset bodů, tyto známky však zůstávají orientační a uvidíme, jaké bude konečně rozhodnutí. Lepším boxerem je zatím Albert Ramon Ramirez a nejen podle mého osobního soudu zřejmě vyhraje.

1. kol

Petr Chamukov vstupoval do zápasu proti Albertovi Ramonovi Ramirezovi v roli papírového favorita, jenže Venezuelan se mu papíry pokusil roztrhat skvělým nástupem a vyšlo mu to. První kolo, které bylo poměrně vyrovnané, míří na stranu Alberta Ramona Ramireze.
Joshua Buatsi nedal svému soupeři ani „čuchnout“ a zápas ukončil technickým knockoutem. Kennedy Katende schytal na cestu tvrdé rány, které rozdýchává ještě teď. Před námi je zápas mezi Petrem Chamukovem a Albertem Ramonem Ramirezem.

3. kol

Konec zápasu.

3. kol

Joshua Buatsi zasypal svého soupeře tvrdými ranami, které Katende neunesl a po technickém knockoutu zápas předčasně končí. Páni! Rozhodčí už se na to nemohl dívat a Joshua Buatsi zvedá ruce nad hlavu.

3. kol

Tady není o čem, Joshua Buatsi má utkání pevně ve svých rukou a svého soupeře nadále masíruje. Kennedy Katende má co dělat, aby neschytal nějaký pořádně tvrdý úder, který by mohl znamenat jeho předčasný konec.

3. kol

Zatímco v prvním kole se Uganďan ještě držel, v tom druhém už byl výrazně horší a schytal několik ran. Všimli si toho i rozhodčí, kteří mu udělili třikrát osm bodů, tedy o bod nižší známku, než v kole prvním. Uvidíme, za se ještě nakonec nedočkáme knockoutu. Kennedy Katende toho má určitě plné zuby.

2. kol

Když to nejde, tak to zkrátka nejde. Dravé mládí jednoznačně vítězí nad zkušenosti a třiadvacetiletý britský boxer Joshua Buatsi míří za postupem mezi nejlepších 16 bodů na letních olympijských hrách. Kennedy Katende je na tom hodně špatně a nevím, co by se muselo stát, aby zápas dokázal otočit.

2. kol

Začíná druhé kolo a společně s ním obrovský nápor Joshuy Buatsiho, který tvrdými údery rozráží kryt svého soupeře a několikrát ho zasahuje.

1. kol

Kennedy Katende sice párkrát Joshuu Buatsiho zasáhl, více ran ale schytal a tak první kolo jde na vrub britského boxera, který dostal třikrát deset bodů, zatímco Katende třikrát o bod méně.

1. kol

Joshua Buatsi vstupuje do zápasu jako obrovský favorit a zatím svou roli naplňuje. Kennedy Katende se převážně brání, a když už vyrazí směrem vpřed, Brit jeho údery v pohodě kryje.

1. kol

Utkání právě začalo.
Program běží neúprosně dál a do ringu už míří Kennedy Katende z Ugandy a Joshua Buatsi z Velké Británie, původem ovšem narozený v Ghaně.

3. kol

Konec zápasu.

3. kol

Rozhodčí ještě své známky upravili a nakonec se jednoznačným vítězem stává Carlos Andres Mina, který vítězí 3:0 na body. Serge Michel se svým silným levým hákem neuspěl a Josepha Warda v osmifinále vyzve Ekvádorec.

Do 81 kg - dopolední předkola (muži)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Výsledky mužské polotěžké váhy (do 81 kg)
Serge Michel (GER) v Carlos Andres Mina (ECU) 3:0
Kennedy Katende (UGA) v Joshua Buatsi (GBR) - technický knockout (3. kolo)
Petr Chamukov (RUS) v Albert Ramon Ramirez (VEN) 1:2