Menu

Další

Draft

Draft NHL

1. MacKinnon, 2. Barkov, 3. Drouin

konec

30.06.2013, 21:00 • Prudential Center, Newark, New Jersey • David Šimon (@David_Simon92)

To je pro dnešní probdělou noc ode mě vše a loučím se všemi, kdo vydrželi až do ranních hodin. Děkuji za pozornost. Dobrou noc. (11:30:43)

191.

Číslo 191 je třetí český zástupce na draftu. Levé křídlo původem z Plzně působilo v uplynulé sezóně v týmu Sudbury Wolwes. DOMINIK KUBALÍK by rád napodobil svého bratra a ukázal se v NHL. Kubalík nasbíral 40 bodů v 76 zápasech. Stihl si už odbýt i premiéru v české nejvyšší soutěži a taky vstřelit branku. Společně s Bartošákem vyzkouší kemp L.A. Kings.

149.

Další Slovák na scéně draftu NHL. Tentokrát je to MATEJ PAULOVIČ, který stejně jako předchůdce Cehlárik působí ve Švédsku.

146.

Dočkal se i PATRIK BARTOŠÁK a putuje do Los Angeles Kings. Brankář, který posbíral v poslední sezóně spoustu ocenění a udělal velký krok ve své kariéře. Loňský draft mu nevyšel, ale letos přišla řada i na rodáka z Kopřivnice a odchovance vítkovického hokeje.
Jedničkou draftu byl zvolen kanadský forward Nathan MacKinnon. Dvojkou se překvapivě stal Fin Alexander Barkov. Třetí na řadu přišel spoluhráč MacKinnona a tím je Jonathan Drouin.
140 draftovaných borců má tuhle velkou událost za sebou a ostatní ještě stále v koutku duše doufají, že se ji vybere nějaký klub NHL. Jediným Čechem, na kterého se usmálo štěstí je Jan Košťálek, ostatní stále čekají.

124.

I Lotyšsko se dočkalo. Draftován byl brankář KRISTERS GUDLEVSKIS, který stihl už nakouknout i do KHL. Za Dynamo Riga nastoupil do dvou utkání. Dvacetiletý gólman dal o sobě hlavně vědět na seniorském MS v Helsinkách, kde odchytal čtyři utkání.
Čtvrté kolo uplynulo jako voda a konečně přišel na řadu i český hokej. Prvním zvoleným Čechem se stal Jan Košťálek. Draft bude pokračovat až do sedmého kola.

116.

Slováci navyšují náskok. Dalším hráčem, který prošel letošním draftem je MARTIN REWAY. Útočník Gatineau Olympiques (QMJHL) odešel před uplynulou sezónou do Kanady z pražské Sparty zároveň s Janem Košťálkem. Reway odehrál v Gatineau 57 zápasů s bilancí 23+39. Zúčastnil se taky MS dvacetiletých v Ufě.

114.

Tak jsme se přece jen dočkali. Tým Winnipeg Jets si ve čtvrtém kole vybral českého obránce JANA KOŠŤÁLKA, který poslední odehrál v kanadském celku Rimouski Océanic. Košťálek by se mohl potkat na předsezónním kempu s Michaelem Frolíkem a Ondřejem Pavelcem.
Kapacita draftu NHL není neomezená a zůstává už jen sto volných míst. Slováci letos prožívají úspěšný draft, když byl vybrán v prvním kole Daňo a ve třetím Cehlárik. Češi zatím truchlí a čekají zda přijde na řadu alespoň nějaké české jméno.
Vítěz Stanley Cupu MICHAEL FROLÍK balí v Chicagu kufry a míří do Winnipegu! V kanadském týmu se sejde se svým kamarádem Ondřejem Pavelcem, který hájí branku Jets.

90.

Další slovenské jméno přichází na trh NHL, konkrétně do týmu Boston Bruins. Sedmnáctiletý rodák ze Žiliny dal o svém hokejovém umění vědět zejména ve Švédsku, kde stihl odehrát dvě úspěšné sezóny. PETER CEHLÁRIK naskočil letos i do nejvyšší švédské soutěže a posbíral osm bodů v šesti zápasech. V playoff přidal další branku. Slovensko reprezentoval na MS od 18 let. V příští sezóně by měl pokračovat v týmu Lulea.

Druhé ze sedmi kol je za námi. České zástupce zatím vidět není a jako jediná hokejová velmoc nemáme ve hře žádného hráče. Evropa celkově pokulhává a činí se jen Švédové, kterých bylo zvoleno devět. Kanaďanů už třiatřicet!

55.-61

55. Artturi Lehkonen (FIN) KalPa – Montreal Canadiens, útočník
56. Marc-Oliver Roy (CAN), Blainville-Boisbrain – Edmonton Oilers, útočník
57. William Carrier (CAN), Cape Breton– St.Louis Blues, útočník
58. Tyler Bertuzzi (CAN), Guelph – Detroit Red Wings, útočník
59. Eric Comrie (CAN), Tri-City – Winnipeg Jets, brankář
60. Linus Arnesson (SWE), Djurgarden – Boston Bruins, obránce
61. Zachary Sanford (USA), Islanders – Washington Capitals, útočník
Winnipeg Jets nebude mít 61. volbu, protože ta míří do Washingtonu. Na oplátku do kanadského týmu putují 84., 114. a 127. volby.

46.-54

46. Gustav Oloffson (SWE), Green Bay – Minnesota Wild, obránce
47. Tommy Vanelli (USA), USA U18 – St. Louis Blues, obránce
48. Zach Nastasiuk (CAN), Owen Sound – Detroit Red Wings, útočník
49. Gabryel Paquin-Boudreau (CAN), Baie Comeau – San Jose Sharks, útočník
50. Dillon Heatherington (CAN), Swift Current – Columbus Blue Jackets, obránce
51. Carl Dahlström (SWE), Linköping – Toronto Maple Leafs, obránce
52. Justin Bailey (USA), Kitchener – Buffalo Sabres, útočník
53. Madison Bowey (CAN), Kelowna – Washington Capitals, obránce
54. Philippe Desrosiers (CAN), Rimousi – Dallas Stars, brankář

37.-45

37. Valentin Zykov (RUS), Baie Comeau – Los Angeles Kings, útočník
38. Connor Hurley (USA), Edina – Buffalo Sabres, útočník
39. Laurent Dauphin (CAN), Chicoutimi – Phoenix Coyotes, útočník
40. Remi Elie (CAN), London – Dallas Stars, útočník
41. Robert Hagg (SWE), Modo – Philadelphia Flyers, obránce
42. Steve Santini (USA), USA U18 – New Jersey Devils, obránce
43. Nic Petan (CAN), Portlan – Winnipeg Jets, útočník
44. Tristan Jarry (CAN), Edmonton – Pittsburgh Penguins, brankář
45. Nick Sörensen (SWE), Quebec – Anaheim Ducks, útočník

Draft NHL

1. MacKinnon, 2. Barkov, 3. Drouin

konec

Zpět na online